måndag 29 juni 2009

GRATTIS!!!!


GRATTIS INGO/PAPPA/FARFAR/SVÄRFAR PÅ FÖDELSEDAGEN!!
Vi kommer på Söndag!

Siljan är iskall





Nu längtar jag till semestern! Vad skönt att få börja veckan med att ha en heldag med Kidsen. Visserligen på läkarbesök, men ändå.

Gick upp som vanligt och sprang 12 km. Nu är jag på gång att bli riktigt frisk igen. Får lugnt och fint försöka ta igen de tappade träningsveckorna. Fick SMS av Fröken att jag får sista sträckan i Vasastaffeten 8,9 km fram till målet i Mora! Ska bli roligt!

Rena medelhavsklimatet ute idag också och veckan ska fortsätta likadant.

Dottern har gått från barn och närmar sig tonårsåldern vilket är svaret på varför inte de vanliga salvorna har tagit bort psoriasisen. Det brukar vara som värst i tonåren. Vi fick en mängd salvor på e-recept och föreskrifter med oss hem. En salva (av 4 olika) kostade 1000,- per tub. Tur att högkostnadskyddet finns - men ändå. Henrietta oroar sig för att allt är så dyrt idag - allt kostar. Och Krögaren är lugn och säger att Henrietta inte ska oroa sig...
Kid 2 säger: Jamen, om du vill vara som Ernst - VAR Ernst då! (ett barn kan säga psykologins "Just do it" så enkelt och bra).
Kid 1 var med till Doktorn och när han började prata om hur besvärligt det kan vara att få utslag på de genetila delarna (på vanligt språk: psoriasis i röven) började han skratta högt. Vår hud-doktor är som jag vet sen långt tillbaka, lite humorbefriad, så han höjde bara lite på ögonbrynet. Farbror Doktorn är verkligen jätteduktig och har hjälpt oss många gånger men ibland är läkare lite bohemer. Men det är säkert bra.

Vi fick fjärde Coca-Cola-glaset (rosa!) på McDonalds och nu sa jag att det får räcka med såna besök ett tag. Men visst - snabbt, billigt och gott ibland.

Köpte 1 par badshorts till Kid 2 och en piké till Kid 1 i sportaffären.

Sen blev det bad i Rättviksbadet på väg hem. Siljan var iskall! Men till och med Henrietta doppade hela kroppen. Kidsen testade den långgrunda böljan och till slut såg jag bara två små, små prickar långt, långt ut.

Ett glass-stopp blev det också innan vi kom hem.

söndag 28 juni 2009

Kärlek på gång

Kid 1 har något på gång. När vi ska åka tåg till Stockholm på semestern vill han hoppa av i Uppsala...

Ska han sova över får det bli en diskussion med hennes föräldrar...Vi får väl se vad det blir.
-"Jag ska snacka med henne och höra hur vi ska göra".
Kanske blir det bara en snabbvisit och sen vidare till Farmor samma kväll. I hope so.

Började genast tänka på om daten skulle utveckla sig till något mera och förmana om hur viktigt det är att sluta om tjejen inte vill....
-Morsan, jag vet allt det där redan. Jag vet precis hur det går till. Du behöver inte vara orolig. Men får jag chansen någon gång så tänker jag inte tveka att ta den. Så dum är jag inte.

Vem brås han på? Sin far?

Dålig dag blev bra dag

Lördag morgon. Bästa dagen utan väckarklockan! Morgontidning och stora kaffekoppen.
Rastlös av ofullständig träning tänkte jag att jag promenerar uppför berget. Promenaden blev till springning. Svettig kom jag hem och hade avverkat ett bra pass ända upp till bergets topp. Har en vägskylt som jag nuddar varje gång jag är på toppen...Lycklig.

Den här helgen har vi bestämt att försöka äta mycket frukt och grönt och inget godis och se om psoriasisen blir bättre på Kid 2 tills vi ska träffa doktorn på måndag.

Kid 2 vaknade på fel sida idag. Allt var fel och allt var dåligt. Missnöjd med ALLT. Hela förmiddagen gick åt till diskussioner och kämpande. Ja visst, man får må dåligt och ha en dålig dag och låta känslorna komma. Men man får inte fastna i ältande och elände utan göra ett val och lära sig hur man ska tänka för att vända det till en positiv spiral. Till slut valde hon att sluta sura. Jag och Kidsen cyklade till sommarstugan 12 km. Strålande sol och 25-30 grader varje dag! Det var jobbigt uppför gamla banan men belöningen blev ett härligt bad i sjön. Vattnet var sååå skönt. Underbart att sitta och torka på stenen med de ljumma vindarna som fläktade. När vi kom hem gjorde vi en god fruktsallad. Todo var med också. Det blev en riktigt härlig dag som avslutades med Julia Roberts klassiker Sova med fienden från 1991. Charmigt 90-talsmode.

lördag 27 juni 2009

Ultraljud och nya trosor




Uppstressad till tusen åkte jag från jobbet före lunch för vidare färd med Kid 2 till lasarettet 7 mil bort på årets hittills varmaste dag. Ultraljud på urinblåsa, njure och lever utfördes. Allt såg bra ut med enda anmärkningen att vänstra njuren hade en lite ovanlig form än vanligt. Men det är medfött och inget farligt. Någon procent av befolkningen har tydligen lika.
Krögaren fick sitt förbrukningsmaterial till baren via ett besök på ÖB, Kid 2 testade Mc Chicken och fick en ny favorit med mycket godare bröd än den gamla vanliga Cheeseburgaren. Vi firade fredag och gick på lite shoppingtur. Se vilka fynd vi gjorde på H&M; ett nattlinne till mor, en hello-kitty-bh till dotter och så några nya trosor. Det fanns behov av nya trosor kan jag tillägga.
Mötte upp Kid 1 på Baren när vi kom hem. Hade precis kommit med bussen från Farfar efter en veckas sommarlov hos Farfar och Gudrun. Kungen hade köpt tidningar. George och Jane kom med sommaren som vanligt. Äntligen får Krögaren vila upp sig lite från matlagningen. Och köket skiner blankt när en kvinna har varit där...hi, hi...har jag rätt eller...?
Skön stund i solen på kvällen. Kidsen försvann ut med kompisar och här sitter jag. Hade jag varit helt frisk hade jag tagit ett härligt kvällspass löpning men jag avvaktar. Eller som dom säger bortom berget: I da blir de itt nö - men i möra - då klämmer vi!

Sommar med Ernst

Jag vill vara som Ernst.
Han verkar så lycklig.
Istället för att deppa över regn och rusk
väljer han att tycka det är mysigt och vackert.
Jag och Kid 2 tittade på premiäravsnittet av Sommar med Ernst.
Skäms för mina pessimistiska katastroftankar men kan inte låta bli:
Vad är hans mörka hemlighet. Det GÅR inte att vara så perfekt. Hur gör han när han blir arg. Har han aldrig en dålig dag. Har han aldrig känt sig deppig?
Nej, han har nog valt att tänka positivt istället när de tankarna kommer.
Han är inte en ältare.
Jag jobbar på det. Jag ska bli som Ernst.
Sommar med Ernst.

En gång löpare - alltid löpare


Tidig morgon.
Benen tunga och trötta.
Jag fryser.
Människan lat av naturen och undrar varför.
Något tar emot.
Tänker inte. Bara gör det. Har bestämt mig.
Vet ju vad det ger.
Välmående. Styrka.
Hälsa.
Börjar jogga.
Regndropparna faller nerför skärmen på
kepsen.
Värmen stiger. Första svettdroppen tränger fram.
Fåglarna kvittrar. En solstråle kikar fram.
Skogen är tyst.
Uppförsbackar och
nerförsbackar.
Något händer.
Det lossnar.
Run to the hills. Extas.
Lycka. Välbefinnande.
Stegen blir längre
och snabbare.
En löpares Cresendo.
Uppförsbacke. Trötta ben.
Det är i backarna man rycker!
När det går tungt ska man rycka och dra ifrån sina konkurrenter.
Dåliga tider – Bra tider.
Ser målet framför mig.
Nöjd. Glad. Frisk. Stolt.
Kroppen säger Tack.
Stannar en stund. Njuter av naturen.
Njuter av livet.
Två timmar har gått. Ännu ett långpass.
Och hemma sover alla. Alla utom katten.
Bara jag, katten, Backa-Rolf och brevbäraren är vakna.

fredag 26 juni 2009

Frid och fröjd

Hade en jättemysig kväll med Kid 2. Vi cyklade och badade och myste. Allt frid och fröjd igen.
Jag och Krögaren hostar och hostar och blir aldrig friska. Vi MÅSTE ju vara friska till stundande Dansvecka och Tjejmil...Ska kolla in på hälsokosten om de har någon dunderkur.

torsdag 25 juni 2009

Ledsen dotter

Nu har hon ringt och frågat efter mobil och platt-tång.
Sen brast det. Har haft en gråtande flicka i jobbtelefonen en lång stund.
Vill egentligen åka hem och bara krama henne men jag måste jobba.
Och hon ska lära sig av sina misstag. Sånt är livet. Även om det kan låta hårt.

onsdag 24 juni 2009

Brända broar

Nu har hon bränt sina broar. Kid 2 skulle tälta med 2 kompisar igår kväll. De skulle ut en sväng sas det senare. Visade sig att de gått i strumporna (!) ca 4 km och badat! Jag och Krögaren var ute med bilen och letade i hela byn. Oroliga. Fick tag i dem ca 23,30 genomblöta från topp till tå (med kläder på). Vi var INTE glada kan jag säga. Första och sista övernattningen på hela sommaren. Hon är för liten. Minst 3 år till kan hon vänta med såna här fasoner. Hon fick förtroende och har fått många chanser men nu är det slut. Mobil, mascara och platt-tång har gömts undan. Efter jobbet ska jag raka vägen hem och få lite ordning på flickan. Med lite sunt leverne, motion och inget godis, blir hon nog fri från sin psoriasis också. Godispapper, mobiler, nycklar och skor låg kvar ute på studsmattan. Fritt fram för vem som helst att ta. Ungar!
Åh, jag blir så upprörd så jag måste sluta tänka på det.
Har sovit ca 5 timmar i natt. Och jobbet kräver full koncentration idag.

Hösnuva?

Nyser hela tiden. Joggade 6 km imorse och kände mig bättre från förkylningen. Sen slog det mig plötsligt - Jag kanske har hösnuva! Eller pollenallergi eller vad det heter. Och vips så blev jag frisk!

Psoriasisen har blommat ut för fullt igen på Kid 2. Efter veckor av ihärdigt smörjande och avfjällningar tog moderns tålamod slut. Vilket resulterade i att vi ska på återbesök till Falu lasarett på måndag. Tur att det finns vård av barn men otur att man inte hinner jobba ikapp missad dag...Ska ju till Mora lasarett på fredag också. Ultraljud av urinblåsa och njurar på Kid 2. Jättebra att de kollar upp allt. Alla prover vi tog förra veckan var i alla fall helt OK. Skönt.
Vad är en liten snuva jämfört med allt elände min älskade Tochter får stå ut med?

tisdag 23 juni 2009

Inlockad i Facebookträsket

Älskar när ett högtryck parkerar och det är strålande sol varje morgon.
Morgonpromenad till jobbet.
Kid 1 med farfar och Gudrun till Moppelandet. Landet där man får åka moppe fast man inte har åldern inne…Lycklig. Och nya mobilen hann komma precis i tid innan avfärd. Nu blir det poker och moppe för hela slanten en vecka.
Sprang en mil. Hostade som en tok efteråt. Men det var det värt!
Mamma har köpt en ny bäddsoffa i Torrevieja och bjöd in mig på Facebook.
Fick en smärre stressattack när inkorgen var fylld med mail från nära och kära som ville att jag skulle bekräfta vår vänskap. Nja, håller mig nog till min blogg. Får inte bli för mycket av livets goda. Men det vore förstås kul om alla mina vänner på facebook kunde läsa den. Får väl göra ett massutskick.

söndag 21 juni 2009

Fyra veckor kvar...

Äntligen har solen kommit tillbaka. Kvällstidningarna utlovar sol och värme hela veckan. Ser fram emot en härlig vecka.
Jag och Kid 1 har varit och tittat till Casa Melin. Kid 1 klippte gräset (ca 30 drag med handjagaren...) och jag vattnade blommorna.
Krögaren trollade fram fisk och dillstuvad potatis alternativt köttbullar på baren till fem personer på ett ögonblink.
Vi har tillbringat eftermiddagen i solstolarna. Jag och Krögaren tog en skön promenad bland blommor och blad bort till flygplatsen. Fågelkvitter och midsommarblomster. Vad vore livet utan det.
Har varit duktig och rensat ogräs och preparerat pallkragarna så jag kan så frön där. Lite sent för att vara mig men det har ju inte känts som sommar än..
Nu känner jag mig i alla fall bättre från förkylningen - så imorgon klämmer vi! Men det var en seg långdragen sjuka - Usch och fy! Desto bättre mår man och desto mer tacksam är man när man är frisk igen!
Kid 1 längtar tills i morgon när han ska till Farfar och Gudrun och åka moppe hela veckan. Kid 2 sov över hos Kusinen igår och nu har hon redan åkt till Madde och ska sova över där. Madde ska ta hand om ridskolands Yankee hela veckan - och gissa vem som gärna hjälper till...?
Nu laddar jag för 4 veckors arbete till innan semestern!

Oanvändna mockahandskar

Var ner till Travaren och TRODDE att jag skulle mocka - men ack, ack, ack. Se, de hade redan någon gjort!! NÅGON som hade kunnat slippa det och som var i Rättvik (Eller var det Felvik...;=) Henrietta blev grön av avund och ARG på Travaren! En enda (1) liten gång i veckan kan väl JAG få...JAG VILL, JAG VILL!! Fick nu nöja mej med endast höpackning, nytt vatten och sopning. Sen tog jag i och för sig en underbar sommarpromenad i omgivningarna istället. Och kände mig lycklig över att vi kan åka till ett sånt ställe och bara vara. Det är vårat lilla hemliga lyckoställe. När man går där på skogsstigen, grusvägen eller ängen blir man lycklig. Lycklig över att bo så nära naturen. Andas frisk luft. Njuta av tystnaden. Ladda batterierna.
Så, även om jag inte fick mocka, så blev jag glad ändå! Och förkylningen sitter ju i så okej då...låt gå för den här gången...

fredag 19 juni 2009

Rubinbröllop!



Till Brudparet!
STORT GRATTIS på Er 40-åriga Bröllopsdag!
Hoppas ni får en underbar dag i Torrevieja!
Här är det midsommaraftons morgon och regnet öser ner i en temperatur av ca 7 grader varmt...

Kid 2 frågade mig och Krögaren om vi också kommer att vara gifta i 40 år
-Självklart, svarade vi!
Kanske har ni några råd till oss på vägen? Ska bli kul att höra!

Kommer ihåg för många många år sen, en kris i Ert äktenskap. Minns att det inte var lika kul att gå till skolan. Barn vet mer än man tror. Det gick så långt så ni faktiskt meddelade oss barn att en skilsmässa kunde bli aktuell. Men sen måste det ha hänt något för plötsligt var allt frid och fröjd igen. Hur gjorde ni? Ni måste ha gjort precis rätt i alla fall. Jag vet Mamma att du berättade hur du tänkte dig att din favoritman skulle vara - och hur du insåg att den mannen var en kopia av Pappa. Vad härligt att komma till den insikten!
Med mitt snart 9-åriga äktenskaps erfarenhet tror jag att man ska vara mer tacksam för det man har. Äktenskapet är som livet - det är inte alltid perfekt. Toppar och dalar. Sol och regn om vartannat. Gräset är inte grönare på andra sidan. Svaret är hur man hanterar motgångar. Å så tror jag på att förgylla vardagen. Göra på tu man hand sånt man gjorde som nykära.

Ha en underbar dag, prata gamla minnen, hur blev ni kära, vad var det för egenskaper ni föll för, njut av varandra och älska varandra i nöd och lust!

GRATTIS önskar Henrietta (ett av Ert kärleksresultat...).

PS. Jag har klippt ur dagens annons i FK tills ni kommer hem!

torsdag 18 juni 2009

Laddar för midsommar



Kid 1 hade pizzamiddag med kompisen igår kväll och kom hem efter vi lagt oss.
Kid 2 sov över hos kompis med ett helt gäng tjejer.

Idag känner jag mig friskare! Det får bli en vilodag till så är jag pigg som en lärka imorgon på Midsommarafton!

Jobbar till lunch idag. Har bestämt en lunchdate med mina Kids hos Krögaren.

Väderprognosen säger skyfall hela dagen - som bäddat för en lugn och skön hemmakväll i favoritfåtöljen. Hyra film, läsa...Börja sticka kanske...

onsdag 17 juni 2009

Rapport från en cykel

Kid 2 med kompis har cyklat 13 km till Callippo idag. Fick sms att de var framme.
Nu ska de köra med Callippo, mocka lite kanske ;=), äta matsäck och sen cykla hemåt igen. På hemvägen bad i älven. Tänk vilket kul sommarlov. Hästar, bad, frisk luft och motion - på en och samma dag!
Fick mig genast på positiva tankar.

Sjuk!

Har själv bestämt att min blogg bara ska fokusera på positiva saker.
Idag tycker jag dock synd om mig själv och ägnar någon minut av min lunchrast åt lite depp-blogg-skrivande.
Ont i halsen.
Trött. Trött. Trött.
Stel i nacken.
Trött i kroppen.
Ingen träning = Negativa tankar.
Hur göra? Hur tänka? Hur vända till positiv igen?

tisdag 16 juni 2009

Välkommen solen

Strålande sol och morgonfrost på rutan. Skjutsade Mamma & Pappa till stationen för vidare färd till Spanien på en 6-veckorssemester. Härligt!

Skjutsade Kid 2 till vårdcentralen och tog blodprov och lämnade urinprov. Nästa fredag blir det ultraljud av urinblåsa och njurar på den större vårdcentralen 7 mil bort. Jättebra att det pågår en utredning och att det blir klart innan tonårsåldern kommer. Och så länge det är fri läkarvård! Det är väl jättebra att det finns i Sverige! Känns väldigt bra. Är ända till 18 år om jag inte minns fel?

Gjorde klart veckans sista kalkyler/offerter på jobbet och vinkade av Skåningen.

Fick SMS av Kid 2 15:30 -Du kan komma och hämta oss nu! (15 km bort hos hästarna). Den snälla mamman har så mycket flextid att ta ut så hon stämplade ut och slutade för dagen.

Svärfar från bortom skogarna har varit och hämtat moppen idag. Så på måndag åker Kid 1 dit och tränar en vecka! Du må tro att han är ivrig.
När svärfar ändå hade åkgräsklipparen med sig till sommarstugan passade han på att slå våran gräsmattan också. Hallelujah - dagens gåva från himmelen. TUSEN TACK!
Kan det bli bättre! Perfekt när jag känner av halsen idag också. Tog beslut att ta min vilodag idag istället för på fredag för att vara kry imorgon.
Fick några påsar Frenadol från Spanien så det ska nog fixa sig...

måndag 15 juni 2009

Pucko!



Jag har precis varit in och tävlat om den här moppen!
Brukar ofta kalla mina medtrafikanter för "Pucko" när jag sitter i bilen...Det är väl ett nog så gott skäl att vinna ;=)

Josef & Jenny

TACK Josef & Jenny för att Ni alltid är så glada och trevliga när man kommer till Ert Gym. TACK för alla Core-pass som byggt upp mig detta år. Och TACK för alla svettiga spinning-timmar. Och TACK för att jag fått slita intervaller på löpbandet varje vecka. Jag är så väldigt tacksam så jag måste få säga TACK TUSEN GÅNGER!.

Från en TACKSAM medlem.

Hostningar som övergick i ett stort leende

Det retar i halsen. Det kittlar i halsen. Kid 1 hade ont i halsen igår.
Det är Lingonveckan på gång.

Möten på jobbet. Jag vill vara effektiv och aldrig ha möten som är över en timme. VD:n vill ha diskussion och gärna längre möten som ger något. Tror att vi båda vill väldigt väl och mycket men ändå har vi alltid olika vinklar och synsätt. Men jag inser att det är väldigt bra. För tänk om alla vore helt lika - då skulle det stangera och inte bli någon utveckling.

Uppstressad och trött efter jobbet. Hem och plocka ihop och skälla på Kid 2 för att hon inte gör något hemma. Hade diskussion om att man måste vara med och ta ansvar hemma. Man kan inte bara glassa runt hela tiden. Det går att njuta och ha sommarlov och ändå ha lite struktur, ordning och reda på sin dag. Och någorlunda regelbundna matvanor. Det mår man bäst av.

Eftersom det retade och hostade i halsen hoppade jag passet med löpklubben ikväll. Shit - nu känner jag mig som en svikare! Jag som hade sett fram emot att få åka mittemot älven till SPA-ägaren.
Något inuti mig drev mig ändå att ställa mig på löpbandet - om så bara för 5 minuter. Det slutade med 10 km i tempo 12 km/h. Pigg som en mört med ett leende på läpparna. Lycklig. Frisk. Stolt. Born to run.

Veckans träning

Upptrappning igen i en 3-veckorsperiod.
Måndag: Morgonjogg 4 km för att vecka kroppen till en hårdare vecka. Och för att det är sååå himla fint ute nu! 10 km distans ca 11 km/h-tempo.
Tisdag: Morgonjogg 2 km. Lätt distans 8 km.
Onsdag: Intervall gymet uppvärmn 2 km. 5 x 1000 m 15,5 km/h. Vila mellan 1 minut. Nedvarvning 2 km.
Torsdag: Morgonpass 6 km löpband.
Fredag: VILA
Lördag: Karlstad stadslopp 10 km. Tid: 43:00. Yes!
Söndag: Långpass ca 18 km

Regn ute - Sol inne!

Om det ska råda jämvikt i naturen så borde vi snart få en massa sol igen. Regnet har öst ner här hela helgen! Just nu har vi 6 (!) grader varmt och det är helgen före midsommar! -Var är den där globala uppvärmningen som alla pratar om, var dagens kommentar i sommarstugan!

Idag har vi firat Mamma och Pappas 40-åriga bröllopsdag - Rubinbröllop! Egentligen är det på Midsommarafton men eftersom de åker till Spanien på tisdag så får det bli i förskott. De trodde att de skulle få bjuda oss alla på middag ikväll men istället överraskade vi dem och rövade iväg dem (försedda med förbundna ögon) till sommarstugan. Det blev en varm, mysig stund i stugan med mousserande vin, rostbiff, potatissallad, bröd, goda ostar, kaffe och rabarber/hallonpaj. Vi fick höra berättelsen om hur de träffades och blev kära i varandra...till alla barnbarns lycka.
Å regnet de bara öste ner. Men vi hade trevligt ändå!

söndag 14 juni 2009

PR på milen!


Tvillingen, Domaren, Kid 1, Pappa och jag åkte bil med Jönsson till Karlstads stadslopp. Sprang in på prick 43:00 minuter. Det är min bästa tid ever på 10 km. Så jag får känna mig mycket nöjd. Det hade jag inte förväntat mig alls än av mig själv. Tvillingen 37:29 (inte lika nöjd som jag). Det blev mycket prat om Kenyanen som vann på under 28 minuter. Hur gör dom? Stor tävling med många deltagare. Jättekul. Banan passar mig perfekt. Slätt, inga backar och asfalt. Det är min grej. Jeppe och Syster med familj hejade på.
Sen blev det mat på Ikea innan hemfärd. Helmysig dag som jag gärna återvänder till igen nästa år. Staden ligger mig varmt om hjärtat - vad säger du Krögaren - ska vi flytta dit?

Kid 2 och Mormor red Islandshästar och hade haft en mysig dag de också även om regnet hade öst ner hela dagen hemma. I karlstad var det i alla fall uppehåll när vi sprang.

Den här stora fina rosen fick jag av min älskade man när jag kom hem - för ett väl genomfört lopp! Love You!

fredag 12 juni 2009

Thank God It´s Friday!

Fick det här klippet av min boss imorse med orden:
Om det känns lite tungt:
a) It’s Friday
b) Check this out

Ny mobil på väg

Försöker lära mig att inte påverkas av dåligt väder men visst är det trist med regn och rusk. Solen är trevligare. Den ska dock ej titta fram igen förrän på lördag kväll eller söndag säger SMHI. Precis som med vädret är det med humöret, känslorna och livet. Ibland är det sol och ibland är det regn. Uppförsbacke och nerförsbacke. Glädje och sorg. Surfa på vågorna och njut av båda delarna. Lättare sagt än gjort.

Bakade tre rulltårtor åt Krögaren till ett utskick. Var hemma lite tidigare eftersom hela nätverket låg nere på jobbet.

Hade trevligt besök av Kid 1:s favoriter sedan småbarnsdagis och skola.
Som en försenad uppvaktning på konfirmationen kom de med en stor smarrig tårta och en present. Det var en riktigt mysig stund och jag hoppas att de kommer och hälsar på flera gånger. De är alltid välkomna – med eller utan tårta ;=))

Kid 2 åkte till Tisen på övernattning med kompisarna. Hon var och klippte sig hos Itzel idag och var jättefin i håret.

Och så har jag gjort det – klickat hem en ny mobil till Kid 1 hos Telia.
Den kommer inom 8 dagar.

onsdag 10 juni 2009

Mössmode



Kid 2 visade en kompis mössa för Mormor - som genast satte igång stickfingrarna igen. Så nu är det en ny barnbarnsrond - med mössor den här gången!
Tack Mormor för att Du finns!

Den blomstertid nu kommer...



Ledig dag började med 5 Tusingar på gymets löpband. 15 km/h. Börjar tappa respekten för den farten nu. Känns inte alls lika skrämmande längre. 5 till i samma tempo känns inte helt omöjligt. Även om det känns som jag inte är där riktigt än..

Huttrade och frös till en fin avslutning på Kid 2:s skola. I år behövde jag inte fixa någonting. Ingen fika. Ingen insamling. Inga presenter. Inga blommor. Allt det hade två andra mammor tagit hand om. Hallelujah vad skönt!

Sen drog vi till Mora på undersökning av Kid 2:s kisseriproblem. Det har nu påbörjats en utredning. Vi var på lasarettet i 2,5 timmar så gissa om Kid 1 var "lusig". Men han löste rastlösheten med att låna en penna och papper av en sköterska (som han dessutom tyckte var snygg...), satte sig på toa och skrev en låt-text. Vad gör man inte för att slå ihjäl lite tid...? Läkaren ställde många frågor. Men den som fick Kid 1 att utlösa i ett hysteriskt skratt var: -Bajsar du varje dag?

Inhandlade varsin Tisha på JC till kidsen och fixade till armbandet på klockan som Kid 1 fick i present av farfar på konfirmationen.

Med Mc Donalds- och glassfyllda magar styrde vi kosan hemåt.

tisdag 9 juni 2009

VG


2 st VG har tilldelats Kid 1. Grattis!!
Engelska och Spanska. Detta är en språkets mästare!
-Japp, 1000 spänn morsan!
Har lovat 500 för varje VG så det är bara att hosta fram.

Han ringde nyss (inte från mobilen dock...) och enligt en gammal tradition hade han nyss varit på Kina och ätit lunch med kompisarna. Sen hade det blivit mjukglass på det...Vilken härlig start på Sommarlovet! Jag är avis - tänk att ha 10 långa härliga lata lediga sommarveckor framför sig!

Jag vill tacka livet..

Mamma ringde nyss och sa att elstöten gått bra och Pappa mår som en Prins! Jag ryser i hela kroppen och blir bara så otroligt lycklig! Gud så skönt!

Sill och färskpotatis


Kan det bli godare? Njöt av sill, färskpotatis, gräddfil och gräslök till middag. Skulle kunna äta det varje dag hela sommaren. Tyvärr är det bara jag i hela familjen som tycker om det. Fast då får jag ha det för mig själv - Ha!

måndag 8 juni 2009

Mobilfritt

Såg på Kid 1 vid middagsbordet att det var något som var fel.
-Hur e de. Allt som det ska?
Då kom bekännelsen: Årets första dopp i sjön skedde med shortsen som hade mobilen i fickan. Mobilen ramlade ur och hittades aldrig mera...
Av detta har vi lärt att billig mobil är att föredra för att det inte ska bli så försmädligt när såna här saker inträffar.
Inser att dagens tonåringar har hela sitt liv i mobilen; sms, telnr, musik, bilder...
Undrar just hur länge det kan gå att vara mobilfri. Tankeställare för oss alla.
Ska väl gå att leva ett liv utan mobil ett tag. När jag var ung fanns det inga mobiler och jag lever än. Men de e klart - en mobil är en livlina och en trygghet för en orolig tonårsmoder. Vi avvaktar och ser om det inte dyker upp något tillfälle framöver. Tiden brukar lösa det mesta.

Dagens tips:
Ska du vistas vid vatten? Lämna mobilen hemma.

Envis som en åsna!


För att nå mitt mål har jag bestämt att
den här veckan ska jag vara envis som en åsna!

Leverantör från Mjällom

Rabattrensningen med ridklubben blev klar på halva tiden så till lunch efter sista högen med blad var tömd blev vi bjudna på hamburgare och kunda åka hem. Kul när man är många - då går det fort!
Skjutsade ridtjejer till hästarna två vändor a 3 mil.
Annars en lugn skön söndag som avslutades med telefonmöte.

Tog en skön morgonjogg för att väcka kroppen i morse (ca 4 km). Tyvärr kan jag inte vara med löparklubben ikväll eftersom Krögaren ska ha studenter på baren hela kvällen och jag vill vara hemma med Kidsen. Ska ta en mil direkt efter jobbet istället.

Idag får vi besök av en viktig leverantör. Ska bli intressant.

lördag 6 juni 2009

Nationaldag och muskler i vilande läge

Det här blev verkligen en riktig vilovecka. Men på nåt sätt tror jag det behövdes.
Provade jogga imorse med nya "snabbskorna". Det blir nog bra ska ni se till Tjejmilen. Knät kändes bra från mitt platta fall i onsdags så nu blir det löpa av igen.

Var uppe kl 5 imorse och skickade iväg Kid 2 på tävling med Travaren. Fick nyss sms att de var på väg hem från Romme. Petro kom 3:a i båda loppen. Få se hur lång tid det tar att ta sig genom Vansbro - det är årlig cruising där idag!

Typiskt nog fick jag migränattack före lunch. Efter flimret blev jag tröttare än tröttast och somnade i fåtöljen...Någon gång framåt halv tre åkte jag till Krögaren och åt lunch. Kid 1 och kompis var också där.

Imorgon blir heller ingen sova-ut-dag. Jag och Kid 2 ska ut och rensa rabatter åt ridklubben från kl 08 till 16.

Får inte glömma ta mig till valurnan efter det!

Telefonmötet med Möbiusföreningen ligger risigt till...

fredag 5 juni 2009

By the Riverside

Det blev en regnfri och lite kylslagen kväll på älven med flotten.
Våra kunder var imponerade av lugnet, tystnaden och den vackra naturen.
Mycket trevlig kväll.


torsdag 4 juni 2009

Skadad!

Sista byloppet före sommaren. Var tveksam att ställa upp eftersom stenig, stubbig skogsstig inte ligger mig varmt om hjärtat. Mycket riktigt - ramlade inte bara en gång utan två (2!) gånger och slog mig rejält första gången. Andra gången var jag mjukare och rullade runt så då gick det bättre...Tvillingen var inte med och tävlade utan låg bakom mig och pushade. Lärorikt och bra. Många tips som jag tar med mig.
Ispåse och tycka-synd-om-mig-själv-kväll....Stel. Ont i hela benet. Det sväller. Knät är en stor bula och likaså framsida vad. Tur i oturen inföll skadan på min vilovecka så nästa vecka hoppas jag vara fit 4 fight igen.
Nej, rak fin asfaltsväg är min grej när det gäller tävling. Inga konstigheter.

Krögaren hade studentfest på baren och kom hem långt efter midnatt.

Imorgon har jag fullt upp från morgon till kväll med kundbesök från Mercedes Tyskland. På kvällen ska vi ta en tur med flotte längs älven. Fyra plusgrader, hård vind och regn säger prognosen...härligt! Tur att flotten har väggar, tak och kamin att elda i...

onsdag 3 juni 2009

Hungrig


Blir av konstig anledning så hungrig på mina vilodagar...Åt som en häst i går kväll.
Inte bra för löparformen...Förknippar nog vila med att äta kanske...? Måste lära mig slappna av istället. Yoga någon?

Har nyss varit på lunchspinning. Åt en supergod matlåda som Krögaren skickat med mig imorse. Panerad fisk, god kryddad bulgur och skagenröra. Jammieh...

Enda fördelen med att vara hungrig kanske är att man får energi till byloppet ikväll....eller...? Hur gör dom - dom som springer så snabbt...när lossnar det - när ska jag börja springa fort..Tålamod, tålamod...är livets dygd.

Jag biter ihop och fortsätter strävandet mot toppformen på Tjejmilen. Då ni...

Nymasserad

Tisdagkvällen spenderades hos min massör. Kroppen är nu mjuk och avslappnad.

Hemklickade



Tänk vad enkelt det kan vara.
Tävlingspupporna är hemklickade och väntar på att få bli springda!

tisdag 2 juni 2009

Redan Juni!

Löparklubben utgick från mitt hus kl 18. Runt 10 löpare slöt upp, och idag också 2 ny-gamla löpare. Kul! Vi tog en härlig runda på ca 11 km på varierat underlag, skog, grus, äng, asfalt. Soligt sommarväder med ca 20 grader varmt. Passet avslutades med dryck, melon och glass på terassen.
Men några maratonlöpare såg vi inte skymten av…

Kid 1 sprang också fast en egen runda. Kul om han kan vara med oss snart istället. Kid 2 tog sitt första bad med kompisarna.

måndag 1 juni 2009

Träning vecka 22

Bra träningsvecka som sen följs av en lugn ”vilovecka” enligt Anders program. ”Så kroppen kan tillgodogöra sig all träning”.
Måndag: ca 10 km distans MIF. Steniga skogsstigar. Bra träning för fotlederna.
Tisdag: Morgonjogg 5 km (10 km/h). Cykel, skoltrampet ca 6,5 mil. Hemma-core.
Onsdag: Morgonjogg 5 km (10 km/h). Bylopp 5 km. Tid: ca 23:30. Uppvärmning 4 km. Nedvarvning 4 km.
Torsdag: Distans ca 10 km lugnt tempo.
Fredag: Intervall löpband morgon. 6x3 min. Tempo 15,5 km/h. Uppv 10 min. Nedv 10 min.
Lördag: VILA. (Stallskötsel..)
Söndag: Långpass ca 19 km.