lördag 12 september 2009

Gäddfiske, trattisar och indianhopp

Direkt efter jobbet igår slängde vi (jag och kidsen) oss ut till sommarstugan.
Gäddfisket resulterade denna gång åtminstone till en liten fin gädda åt Mozart. Härligt väder. Blev som vanligt bortskämd av mina föräldrar. Fick sitta som en prinsessa och bara njuta. Vi grillade, myste, spelade kort och läste. Som vanligt blir man väldigt trött en fredagkväll när man slappnar av så vid 11-tiden sov vi gott...
...vilket gör att man vaknar kl 6 nästa dag - pigg som en lärka! Låg och drog mig till halv åtta. Plockade trattisar efter frukost. Kid 2 plockade nästan en hink lingon efter att ha pratat med Morfar om att spara pengar till en häst. Här ska plockas lingon! Rattade hemåt efter Melodikrysset. Sen blev dagens inköp 2 st bärplockare. DET är faktiskt bra att ha - särskilt om man, som jag, älskar att baka blåbärspaj!
Kid 1 dragit på sig en höstsnuva - sviter efter osunt leverne i huvudstaden?
Kid 2 och Kusin drog på badhuset.
Jag och 7 löparvänner samlades på hängbron för vidare färd mot Frökens hus. Fröken har kommit upp i en högaktningsvärd ålder och hade öppnat sitt hus. Någon tog vitt vin i vätskebältet, någon hade sprungit en bit innan och någon pyste upp en öl. Sen joggade vi mot Fröken. Vi sprang några varv runt huset, hoppade indianhopp upp mot fönstren och sjöng "Ja, må hon springa....". Vi uppvaktade med en maratonstart - som hon så gärna vill ha! Nu är det bara att anmäla sig igen! Efter att ha ätit goda pajer, sallad, kaffe och tårta joggade vi hemåt. Tack Fröken!
För att komma igång med träningen inför nästa års stafett bestämde vi en tid: Söndagar kl 11. Den som kan kommer och de som är där springer. Nu ska tränas och sättas rekord!
Har nyss ätit god middag hemma med kycklingfilé, klyftpotatis och grönsaksgratäng. Jag och Krögaren hade en fight med Kid 2 om att lära sig äta mer grönsaker. Efter lång trugan, diskussion, bävan och vånda, åt hon till sist upp den lilla blomkålsbit hon fick på tallriken. SEN, fick hon åka till bästisen och sova där.
Krögaren tittar på sport, Kid 1 spelar elgitarr så det dånar och här sitter jag - glad och uppåt för en härlig dag! Har spanat in att det går en bra film kl 21 på Canal +. Hasta lugeo!