onsdag 20 februari 2008

Ju förr desto bättre?

Krögaren ser på hockey och fotboll och vi övriga familjemedlemmar följer serien Andra Avenyn som den här veckan har varit fylld med elände, otrohet, svek och sjukdomar. Här är ungdomarna den starka generationen som får hjälpa sina omogna föräldrar att ta ansvar och det verkar vara budskapet serien vill förmedla. Min generation tror att våra barn blir dumma av alla datorer och stillasittande men i själva verket är dagens ungdom mycket ambitiös, intelligent och inspirerande. Det som oroar mig är att de ställer så höga krav på sig själva och de har mindre respekt för äldre. Klimatet är hårdare och man ska ha vassa armbågar för att ta sig fram. Om man inte lyckas är man inget. Pressen är stor att bli något bra. Och helst ska man inte kämpa för att bli något heller. VD direkt utan ansträngning är målet. Snabbt, bekvämt och enkelt via intensivkurser och genvägar. Drar alla över en kam och inser att det finns motsatsen också, liksom det gjorde på min tid. Egentligen kanske förändringen inte är så stor? Var det bättre förr eller är det bättre idag?
Är ingen manisk seriefanatiker men Dr House är ju också bra en vanlig tisdag…och skön avkoppling efter dagens motionspass, mat, disk, läxor och diverse plock.

Alla dessa mail som kommer ”skicka detta vidare till 10 vänner inom 1 timme annars händer en olycka”, fräcka mail, animerade bilder, filmklipp, bildspel med kloka ord – har jag ingen empati som raderar dem direkt? Har inte tid tänker jag och stänger av mina sinnen och fortsätter jobba. Är en otroligt flitig arbetsmyra som jobbar idogt från instämpling till utstämpling. Hinner knappt äta min Finduslåda. Idag har jag sammanställt våra score cards från alla kunder, sökt i deras portaler och uppdaterat diagrammen, förberett revision på vårt kvalitetssystem, uppdaterad kundregister och vår process Kunder & kundbehov, kollat att alla länkar är ok och att rutinerna fortfarande stämmer överens med hur vi gör i verkligheten. Sen det vanliga projektarbetet med sammanställning av kalkyler, offerter, genomgång av kundkrav, upplägg nya handlingsplaner, bevakning och uppföljning av tidplaner med mera, med mera…Ska försöka relaxa lite mer och tänker på min släkting som bott i Costa Rica sedan många år tillbaka. Vilka olika liv vi lever i så olika miljö. Måste komma ihåg att ringa henne på Skype snart som vi lovade varann i julas.