måndag 3 mars 2008

Behov

Bilen behöver tvättas. Åkte därför till byns största bensinmack. Fem bilar före vilket innebär en timmes väntetid. Åkte istället och storhandlade inför kidsens hemkomst. Retur till macken, fem bilar igen i kö, åkte hem och hade en skön fredag kväll i ensamhet istället. Har inga problem utan snarare behov av ensamhet. Lördag morgon nytt försök till macken. Möttes av tejpad A4 lapp på tvätthallens port med text ”TRASIG”. Inser att bilen inte ska bli ren den här helgen. Gör-det-själv-hallen kommer inte på fråga eftersom kan-själv-perioden i mitt liv är över.
Pirrar i kroppen av längtan efter kidsen. Tvåtimmarspromenad upp i berget på förmiddagen innan jag hämtade på tågstationen på eftermiddagen.
Kid 1 gick rakt till elgitarren, drog förstärkaren i botten och körde järnet.
”-Det där behövde jag” sa han när han kom ner en stund senare. En veckas uppdämt spelbehov var tillfredsställt. Vi hade en skön lördagkväll med Henriettas goda kyckling till middag. Då svärmor var med så blev det förstås en flaska vin för att fira slutet på en härlig vecka. Melodifestival på TV. Henrietta likes Perrelli.
Vasaloppet åktes traditionsenligt i soffan på söndag morgon.
Aukland värdig vinnare efter alla år i täten. Zeb gjorde ett bra lopp och kom på 490:e plats någonting. Grattis!
Å så fick Henrietta äntligen mocka igen på söndagen! En veckas uppdämt behov tillfredsställt. Under tiden njöt Kid 2 med kompis av en långritt.
Skjutsade svärmor till tåget och laddade för en ny arbetsvecka.
Nu är det bara hårt jobb som gäller inför Marathon!
Sötebrödsdagarna är över – nu finns det ingen återvändo!