måndag 11 februari 2008

Det spelar ingen roll hur långsamt du går, så länge du inte stannar

Hopptävling för Kid 2. Ivrigt stampande med övernattad bästis klara klockan 7 söndag morgon. De byggde hinder i ridhuset, travaren kom upp med Hästen och Henrietta gjorde klart Stallet innan hon åkte på tävlingen. Nervös mamma var jättestolt. Lite pirr blev 4 fel på en hindermiss men vad månde bliva av denna blott 9-åriga ryttare? Travaren fick bidrag till nya hästskor. Roligt med Mamma-mormor som var med och tittade.
Skön söndag eftermiddag med tidningar, lugn och ro. Krögaren hem efter en hård helg. Bil 2 åter i hushållet med en punka som pricken över i. Henrietta plockar ihop och planerar för veckan som kommer. Veckorna flyger fram och Mål 1 från nyårslöftet kommer att bli framflyttat….hmmm….Det spelar ingen roll hur långsamt du går, så länge du inte stannar.
Henrietta har fått en idé. Henrietta vill skriva en bok. Huvudpersonen ska vara en figur som är långt ifrån perfekt och duktig men som ändå är lycklig, tror på sig själv och har ett underbart liv fyllt av fantasi, lek och glädje. Barn och ungdomar behöver bombas med självförtroende och det kanske är dags för en ny modern Pippi? Är det Henriettas kall?