lördag 26 september 2009

Höstmarknad

Det är Höstmarknad i vår lilla by och Krögaren jobbar nästan dygnet runt. Fredag kväll så trött så trött. Frös och frös så jag fick sätta på bastun. Kroppen ropade efter energi så jag satte igång att äta lite mer än vanligt...och blev varm igen! Samtidigt VILL jag ju äta mindre nu när jag ska klämma sista kilona på vågen. Men ibland måste man bara lyssna på kroppen och släppa efter. Får inte bli för fixerat. Såg på TV och somnade vid 23-tiden. Kid 1 hade kompis på övernattning. Kan tänka mig att de satt uppe länge vid datorerna...när jag sov sött...Man vet ju var de är när de sitter framför datorn i alla fall, om det ska vara någon tröst. Krögaren vred om låset med nyckeln kl 03:00. (och sen upp 07:00).

Har hämtat mig efter ett riktigt långt skönt långpass mellan 8:00 och 10:15 imorse! Riktigt härlig höstmorgon. Fina färger i skogen. Blev Arvselsrundan. Den som jag brukade springa med Tvillingen mycket förr. Stretchen sparar jag till ikväll - när mysbyxorna är på.

Har röjt undan i garaget, burit in utemöbler, rensat garderober, slängt vissnade sommarblommor och fixat så nu är det bara att vänta in vintern...Har till och med hunnit inventera befintligt vinterklädsförråd så jag vet om det behövs nytt. Det är Kid 1 som behöver vinterskor och vinterjacka. Slängde min gamla jofa-täck-dress som jag har haft sedan hedenhös och senaste åren som stall-mockar-dress. Den har VERKLIGEN gjort sitt och det var så SKÖNT att slänga den!

Lunch blev nyss blodpudding med lingon och morötter. Kid 1 är den enda i övriga familjen som kan äta det. Jag tycker det är riktigt gott. Och rikt på järn. Det behöver vi kvinnor.

Kidsen har dragit ner på marknad och jag ska själv ta en tur dit också. Sen åka och tigga mig en kopp kaffe hos mina älskade föräldrar. Köper mer mjölk och kvällstidningar med mig så det får bli en cykeltur. Blir kycklingfilé till middag och en skön slapp kväll.