onsdag 2 juli 2008

Utmaning

Har blivit utmanad av Spader Madame att avslöja
Sex underliga saker om Henrietta:

1. Har sagt det förut och säger det igen. Underligt är det att jag tappar känseln i näsan efter för högt alkoholintag. Är dock stolt över att jag aldrig har varit så påverkad av alkohol i hela mitt liv så jag inte har vetat vad jag har gjort. Numera är det lång tid mellan vinglasen (observera att detta skrivs FÖRE semestern).

2. Morgonstund har guld i mun. Jag är extremt morgonpigg – även efter en sen kväll. Mitt sömnbehov är 7 timmar. Sover jag mer blir jag jättetrött. Brukar gå upp vid 5 eller 6 på vardagarna och 7 på helgerna.

3. Har upplevt festivallivet en sommar för länge sen med min kusin. En sommar räcker. Föredrar absolut ett lyxigt hotellrum med eget bad framför tält och allmän campingtoalett. Festivaler är inte min stil. Henrietta gillar lyx och flärd. Camping och husvagn med familjen är således inget för mig. Skulle bli skilsmässa direkt. Om man inte hade en ”Långben-på-julafton-husvagn” förstås.

4. Jag har varit en hejare på att spela piano. Spelade 10 år i skolan och klimax nåddes i och med radioinspelning i Lima kyrka där jag komponerade en cellist till Albinonis Adagio. Mitt piano var stort och otympligt och blev utslängt eftersom ingen kunde stämma det efter flera expertkontakter. Han som fick pianot stämde det själv direkt…Väntar på återfall men har aldrig känt suget. En keyboard finns i huset om abstinensen skulle bli för svår. Återfallet kanske kommer på äldre dar? En flygel till pensionärslyan? Lika är det med åren som Aerobicinstruktör: Jag går in för något och gör det så mycket så när jag väl slutar är jag så trött på det att jag aldrig i mitt liv skulle vilja göra det igen. Hur är jag funtad?

5. Jag är dålig på att lyssna och de personer brukar man kalla egoister men jag skulle inte kalla mig för det. Hursomhelst så jobbar jag på att lyssna - och jag tycker att det går bra.

6. Mitt första sommarjobb var att plocka jordgubbar.