torsdag 15 maj 2008

Må bäste man vara kvinna!

Konsulterna på besök igen för att hjälpa oss bli bättre.
Första intrycket kom när jag hörde att de undrade varför det inte fanns några kvinnor i ledningsgruppen. –Det brukar bli aktuellt först när VD:n skiljer sig…
Där blåste han sina chanser att vinna mitt förtroende. Bakom varje man står en förvånad kvinna. Må bäste man vara kvinna!
Lyckta dörrar skapar dock oro bland personalen och vi undrar vad som pågår. Flera börjar söka andra jobb för säkerhets skull och funderar på ny karriär. Efter många år av trygghet är det nyttigt att någon kommer och rör om i grytan. Förändring är bra.

Missar sångavslutning för Kid 2 på grund av samverkansmöte på skolan. Krögaren är på plats.
Jag som huvudklassombud och rektorn har dragit igång ett projekt ”trygga föräldrar – trygga barn” med grundorden Ansvar, Empati, Respekt och Trygghet. Vi hade bjudit in tre inspiratörer från olika samhällsgrupper som skulle prata utifrån dessa ord; en från polisen, en från idrottsföreningen och en tredje som fick representera pensionärerna i samhället men som också har en stor erfarenhet inom många områden i samhället(även min pappa!). Jag och rektorn var lite oroliga för hur det skulle bemötas av deltagarna men efteråt var vi lyckliga när vi såg hur stort engagemang det skapade hos föräldrar och lärare. Det här kommer verkligen bli bra. Arbetet fortsätter och vi tänker oss en temavecka och en årlig träff till hösten. Spännande!
Smörgåstårta från Annas.

Var är tanten från förr? Dagens mormor ropar in skor på nätauktion till barnbarnet. Här är senaste fyndet direkt från USA som Kid 2 kommer vara garanterat ensam om. Endast originalet duger. Tack mormor!