lördag 4 juli 2009

Svininfluensa

Läste i kvällstidningen att en turist på Cypern fått svininfluensa och att Apollo avråder barnfamiljer att åka dit...Jodåsåatt, om tre veckor åker VI dit.
Men man ska väl inte tro på allt man läser va? Nej, jag tänkte väl det.

4th of July

Isbergssallad till kräftskiva någon?



Morgontidningen försenad. Stod vid postlådan och surade så jag fick en Svenska Dagbladet av postisen som plåster på såren.

Långpass två timmar uppåt berget innan Kidsen ens hann vakna. Märktes i skogen att det regnade rejält igår kväll/natt.

Har påbörjat en 3-4 veckors lång insmörjning av Kid 2. Det är en procedur som ska göras varje kväll. Avfjällningen blir förhoppningsvis bara första veckan och sen har hon ju blivit stor duktig tjej som smörjer lite själv också. Sen mäter vi kiss också - och det var inte det lättaste - men det går!

Tvättmaskinen lagad! Inget stort fel - en tygbit som fastnat i silen och gjorde att den inte orkade centrifugera. Killarna i branschen frågade Krögaren om allt var frid och fröjd hemma nu - när tvättmaskinen var igång igen....Av någon anledning pratas det alltid om Fruarna och "deras" tvättmaskin....jo, jo....Men OK då - Ni är ju bra på så mycket annat...så det jämnar nog ut sig.

Lunchade hos Krögaren. Vi träffade en guldlockig Mikaela och hennes föräldrar!
Sen testade jag och Kid 2 Bojsans nya goda kulglass på Glasshuset. Mmmmm....det är nog den godaste glass jag ätit! Kan jag varmt rekommendera.

Tvättade lite. Solade lite. Slog lite gräs (fast Kid 1 hade gjort det mesta!). Latade mig lite i solstolen. Läste lite. Njöt mycket.

Cyklade och tittade till Casa Melin när Kid 1 var med Dennis och Kid 2 med Madde i Stallet.

Och titta - Tror Ni det blir Isbergssallad innan höstens första frostnatt...hi, hi!

Travarens nya vän

Vi gjorde en tur till stallet söderut. Knott, myggor och flugor ville smaska på mig när jag mockade så jag slog nog tidsrekord. Åska, regn och sol om vartannat hela kvällen. Vi tittade på Eriks nya travhäst. Det blir något för Travaren att träna upp. Som om hon inte har fullt upp ändå...Men ja, visst är det en utmaning och ja, visst går det att springa in några kronor, men jag förstår att det ligger många, många timmars träning bakom...Jag och Kid 2 tyckte ändå att hon var fin - och Kid 2 ville genast testa att rida...
Callippo ska stå som sällskap på en gård lite närmare oss i någon vecka. Kid 2 blir ju ändå borta på semester ett tag snart så nu får han gå barfota och ha lite semester.