söndag 11 maj 2008

Marknad

Marknad. Årets näst största händelse i byn. Alltid Pingsthelgen.
Barnens ögon tindra likt julaftonsstjärnor. Här ska handlas!
Traditionsenligt hämtar vi Jeppe som kommer med bussen och lika traditionsenligt sover kusinen hos Kid 2. Så för tredje året i rad har jag fyra barn i huset. Jag myser när jag ser hur kul de har! Lite problem dock för en kvällstrött moder att hålla sig vaken lika länge som de vill vara uppe.

Skjutsade brödpåsar till försäljning lördag morgon. Kid 1 är tonåring och skäms lite för sin mor och därför blir jag hemskickad när det inte gått alltför många minuter. Tonåringar sköter sig bäst själva utan överbeskyddande mödrar. Kid 2 med kusin är på hugget och stormar ut bland marknadsstånden lika tidigt på morgonen.

Tja, vad gör man när barnen är på ”fritids”: Långpass? 30 km? OK. Så får det bli. Sprang på samma ställe som någon har sett en björn på tidigare i veckan. Sannolikheten att jag krockar med en är ändå rätt liten så jag vågar. Sist jag såg en älg satte jag personligt rekord i springa snabbt och jag undrar om jag skulle drabbas av stora björnfrossan. Sprang utan MP3 idag och hörde göken. Värmen och solen fick drickan att gå åt snabbt i vätskebältet. Helt slut i benen. Stretch på gräsmattan hemma.
Återhämtningsdryck till lunch passar bra då jag slipper laga lunch till barnen. Vi har ju
privilegiet att ha en Krögare i familjen. Kid 2 njuter dock av lunch på Sibylla istället då hon har längtat efter det länge. Vid tvåtiden pratar jag med Kid 2 och då är det inte många kronor kvar av hela helgransonen. Kjol, skärp, slips och gudarna vet allt. Själv blir jag yr av att bara titta på karusellerna och ligger hellre hemma i trädgården och njuter av solen. Kid 1 är mer ekonomisk (äldre förstås) och sparar lite.

Cyklar ner på byn ändå och köper kvällstidning, blomma till Ronja imorgon och så förstås sponsrar jag klassresan och köper bröd. Dock inte vårt eget.

Kid 1 och Jeppe ringer på kvällen och har ätit pizza till middag.
–Mamma, får en till kompis sova här?
–Nej, det är ingen koloniverksamhet på vår gata. Klart slut. End of discussion. (Hade det varit Kid 2 hade hon blivit skitsur och tyckt att jag är en dålig mamma. Vem hon har fått det ifrån? Mig själv kanske? Brukar vara ett mönster).

Tar en cykeltur till och njuter av sommarvärmen. Eftersom Krögaren jobbar näst intill dygnet runt ser jag förstås bara familjer som sitter och myser och grillar som doftar. Måste därför ringa till Krögaren och säga puss, glad pingst och jag älskar dig när jag kommer hem från cykelturen.
Jag och tjejerna äter middag och ser finalen på Körslaget. Heja Mora och Team Cans!
Senare får jag åka och hämta hem två nöjda killar.