fredag 6 november 2009

Stolt som en tupp!


Idag hade vi 3 gymnasieklasser från HP hos oss på studiebesök. Min fina Mamma är mentor och kom susandes med ett 50-tal elever. De fick besöka 4 stationer och jag hade hand om en.
Pratade om rekrytering, värdegrunder, swot och segmentering. Avslutade med att visa bilder från mina älsklings-APU-elevers jobb. 2 år sen de var här hos oss – tiden går fort! Saknar Travaren…

OK då. Jag MÅSTE bara få säga det! (Ska jag få skryta så ska det väl vara legitimt på min egen blogg tycker jag).
Kände mig egendomligt uttittad av en elev och plötsligt räcker han upp handen och säger:
-E inte du för snygg för att jobba här…?
Vad svarar man på det?! Skrattade bort det och sa att han får pengarna sen…den gamla vitsen att jag hade mutat honom att säga det…he, he…hur kul var den?
Trodde jag var för gammal för att bli generad men tror nog att jag blev lite ställd. Men jag sa TACK i alla fall. Det var snällt eller nåt, klämde jag fram.

Även om han inte menade det så blev Henrietta i alla fall väldigt glad och stolt och tänkte:
Jo, fan, jag ÄR bannemej FÖR snygg!

Resten av dagen gick jag med en väldigt ståtlig hållning.

Tänk vad en liten fråga kan väcka upp en hel människa. En kick i livet.
Var det ett TECKEN? Ett tecken att gå vidare - göra något nytt?
Hmmm….nu blev det för djupt igen kanske.
Handlade efter jobbet och gjorde min ”turbo-införhelgen-städning”.
Kl 18-20 var jag på riddarskola med Kid 2. Det var intressant och lärorikt.
Vi föräldrar fick också göra övningar och diskutera samarbete, ställningstagande, ledarskap, vänskap, ärlighet mm. Nyttigt.
För 22:a året samarbetar kyrkan med 5:orna och har en riddarskola där man samlar kunskapsstenar under resan och avslutar i kyrkan med en stämningsfull riddardubbning med svärd och allt. Varje barn får skriva en riddarlegend och göra en egen sköld.
Kid 1 på Ju Jutsu. Har fått hem bedömning från lärarna inför utveckligssamtalet och läste igenom. Ser bra ut men vissa delar måste förbättras. Ännu ett skäl till att vi ska till Tidaholm. Måste jobba på att avsluta sina arbeten. Påbörja. Avsluta.