måndag 21 januari 2008

Sagan om den duktiga lilla flickan

Det var en gång en duktig liten flicka.
Hon kände sig som en liten prinsessa och allt var som hon hade tänkt.
Ingenting gick emot henne. Den duktiga lilla flickan tyckte inte om när hon blev ombedd att göra något, men när den duktiga flickan gjorde något som inte var väntat blev hon så lycklig när hon såg minerna på det överraskade människorna. Hon älskade att vara duktig! Hon blev en riktigt duktig liten flicka. Åren gick och den duktiga lilla flickan blev stor, gifte sig med sin duktiga prins och fick två duktiga barn. En dag började hon bli trött på att vara så duktig och ville istället duga som hon var. Vara den hon var. Hon hade hamnat i drakens duktighetsfälla. Hon började prova att sluta vara duktig ibland men ack hur hon fick kämpa med sitt dåliga samvete. Samtidigt blev hon lyckligare. Hon upptäckte också att det fanns motgångar och hon fann ingen råd när dessa kom ty hon hade inte upplevt dem tidigare.
Prinsen ville att hon skulle släppa loss och vara den hon var ty han såg att det gjorde den lilla duktiga flickan lycklig.
Genom åren fortsatte den lilla duktiga flickan att vara duktig och fortsatte att försöka att inte vara duktig, och så vitt jag vet…så håller hon på än idag. Men hon lärde sig till sist att livet kan vara underbart även om man inte dansar på rosor varje dag.
Hon lärde sig att handskas med draken som lurade runt knuten och nu kunde hon leva lyckligt i alla sina dagar.

Lyckan kommer lyckan går…
Efter veckor av duktig flicka kände jag stort behov av att bara göra ingenting en dag. Jag tror det blev tre filmer på canal plus under dagen. Helst ett romantiskt drama så man får gråta lite. Men mamma….vad pinigt! Grät senast så tårarna trillade i mellandagarna när Lassie kom hem och utmattad sjönk ner utanför dörren medan snön började falla över pälsen….
So what! Ska man behöva bli sjuk för att få tillbringa en dag i fåtöljen? Finns det ingen delete-knapp för dåligt samvete?
Tyvärr kommer godissuget smygande också….med magont som resultat. Varför gör man ibland saker som man vet att man mår dåligt av? Tröstar mig med att det finns saker som kroppen mår ännu värre av och tänker tankar om rökning och droger. Och ska man ägna sig åt dödssynd nr 3 så är det väl tur att man inte är shopaholic.
Inget löppass i helgen. Hade gjort susen…men Duracelkaninen var inte uppladdad. Köpte lite lycka(Mivitotal) och hoppas få upp energinivån.
Summering: Gjort är gjort. Jag förlåter mig själv och tar nya tag i morgon. Måste lära mig att njuta utan krav.
Mission impossible i fåtöljen omvandlas till en massa möjligheter!
Det är lättmockat idag! ropar Travaren hurtigt på väg till jobbet med uniformen på.
Undrar var energin man hade i den åldern tog vägen. Måste gå att träna upp igen. Lättmockat…hmm…OK då…beror det på nytt spån?
Det är viktigast att få upp kisset dvs lukten så spånet inte är fuktigt. Det gör inget om det blir några bajsploppar kvar. Travaren är så duktig och jag känner mig skamset nybörjare, men jodå, det som förut tog tre timmar tar nu en och en halv! Det är 50% snabbare! Duktig flicka!
Försökte förtränga högen av disk i ögonvrån när jag tittade in på baren men kände att jag måste dit och hjälpa till nästa vecka. Turistströmmen från fjällen ökar för varje vecka som går.
Stackars lilla duktiga flicka. Hur lär man sin egen dotter att inte vara duktig?
Kanske genom att visa att ingen är perfekt. Kanske bättre att hata den man är än att älska den man inte är? Jag jobbar med att vara en god förebild.
Läser mina affirmationer och blir på bra humör:
Allt jag vill är möjligt
Mitt liv är positivt och underbart
Jag älskar mig själv precis som jag är
Svårigheter jag inte kan undvika vänder jag till något positivt
Jag unnar mig framgång
Jag förlåter mig själv och alla andra
Får ett leende, en puss och en näskram av Krögaren som kommer hem…med middag…vilken lyx i livet!
Tillbringar en timme i telefonmöte med styrelsen på kvällen.
I övrigt en helt vanlig helg. Helt OK faktiskt!
Svärmor meddelar att nu är vi på väg…både till Helsingfors och Cypern!
Lyckan kommer, lyckan går…nästa vecka vänder det.