måndag 29 juni 2009

GRATTIS!!!!


GRATTIS INGO/PAPPA/FARFAR/SVÄRFAR PÅ FÖDELSEDAGEN!!
Vi kommer på Söndag!

Siljan är iskall





Nu längtar jag till semestern! Vad skönt att få börja veckan med att ha en heldag med Kidsen. Visserligen på läkarbesök, men ändå.

Gick upp som vanligt och sprang 12 km. Nu är jag på gång att bli riktigt frisk igen. Får lugnt och fint försöka ta igen de tappade träningsveckorna. Fick SMS av Fröken att jag får sista sträckan i Vasastaffeten 8,9 km fram till målet i Mora! Ska bli roligt!

Rena medelhavsklimatet ute idag också och veckan ska fortsätta likadant.

Dottern har gått från barn och närmar sig tonårsåldern vilket är svaret på varför inte de vanliga salvorna har tagit bort psoriasisen. Det brukar vara som värst i tonåren. Vi fick en mängd salvor på e-recept och föreskrifter med oss hem. En salva (av 4 olika) kostade 1000,- per tub. Tur att högkostnadskyddet finns - men ändå. Henrietta oroar sig för att allt är så dyrt idag - allt kostar. Och Krögaren är lugn och säger att Henrietta inte ska oroa sig...
Kid 2 säger: Jamen, om du vill vara som Ernst - VAR Ernst då! (ett barn kan säga psykologins "Just do it" så enkelt och bra).
Kid 1 var med till Doktorn och när han började prata om hur besvärligt det kan vara att få utslag på de genetila delarna (på vanligt språk: psoriasis i röven) började han skratta högt. Vår hud-doktor är som jag vet sen långt tillbaka, lite humorbefriad, så han höjde bara lite på ögonbrynet. Farbror Doktorn är verkligen jätteduktig och har hjälpt oss många gånger men ibland är läkare lite bohemer. Men det är säkert bra.

Vi fick fjärde Coca-Cola-glaset (rosa!) på McDonalds och nu sa jag att det får räcka med såna besök ett tag. Men visst - snabbt, billigt och gott ibland.

Köpte 1 par badshorts till Kid 2 och en piké till Kid 1 i sportaffären.

Sen blev det bad i Rättviksbadet på väg hem. Siljan var iskall! Men till och med Henrietta doppade hela kroppen. Kidsen testade den långgrunda böljan och till slut såg jag bara två små, små prickar långt, långt ut.

Ett glass-stopp blev det också innan vi kom hem.