onsdag 27 maj 2009

Hälsan själv

Jo då, gårdagens cykling känns i ben och bak idag, men ändå inte så farligt som jag trodde. Perfekt väder att cykla i. Start 08:30. Paus ca 25 minuter vid Råforsen. Intog en banan och ett äpple. Eleverna serverades lunch med mos och köttbullar. Jag var där kl 10:05 och var inte särskilt sugen på lunch då så den fick vänta till jag kom hem. Gick i mål 11:47 som nr 5. Bra för en gammal förälder som jag. Är nyfiken på vad GPS:en visade för längd på rundan.
Kid 1 gick i mål vid 14-tiden. De hade fler pauser än mig…
Hade sen en skön ledig eftermiddag hemma. Spöregnade hela kvällen så vi hade verkligen tur med vädret under cyklingen.

Hälsokontroll på fastande mage i morse. BMI 21. Längd 173,5 cm. Vikt 66 kg. Sa till Gertrud att jag håller på att gå mot 62 kg som är min ultimata löpar-vikt….lägre fick jag absolut inte gå sa hon…en minut snabbare per kg gör mycket till Tjejmilen…Krögaren börjar tycka att jag fått fnatt – men du vet, jag mår ju så bra av att springa.
Blodtryck 112/80. Blodsocker 4,9. Blodvärde 157. Allt normalt förutom kolesterol som låg på 6,25 och helst ska ligga lite lägre. Konstigt för en kvinna som mig som äter väldigt hälsosamt för det mesta. Men det ligger i generna fick jag veta. Viktigt att vara medveten och hålla koll på det.

Har också hunnit med ett tandläkarbesök. Fick godkänt och får nu sköta om tänderna lika bra till nästa år igen. Tandläkaren var student så priset 200 kr var recucerat. Hon var noggrann och jätteduktig – även om det tog lite längre tid än normalt. Tyckte bara det var skönt att ligga och slappa i den sköna stolen.