söndag 28 juni 2009

Kärlek på gång

Kid 1 har något på gång. När vi ska åka tåg till Stockholm på semestern vill han hoppa av i Uppsala...

Ska han sova över får det bli en diskussion med hennes föräldrar...Vi får väl se vad det blir.
-"Jag ska snacka med henne och höra hur vi ska göra".
Kanske blir det bara en snabbvisit och sen vidare till Farmor samma kväll. I hope so.

Började genast tänka på om daten skulle utveckla sig till något mera och förmana om hur viktigt det är att sluta om tjejen inte vill....
-Morsan, jag vet allt det där redan. Jag vet precis hur det går till. Du behöver inte vara orolig. Men får jag chansen någon gång så tänker jag inte tveka att ta den. Så dum är jag inte.

Vem brås han på? Sin far?

Dålig dag blev bra dag

Lördag morgon. Bästa dagen utan väckarklockan! Morgontidning och stora kaffekoppen.
Rastlös av ofullständig träning tänkte jag att jag promenerar uppför berget. Promenaden blev till springning. Svettig kom jag hem och hade avverkat ett bra pass ända upp till bergets topp. Har en vägskylt som jag nuddar varje gång jag är på toppen...Lycklig.

Den här helgen har vi bestämt att försöka äta mycket frukt och grönt och inget godis och se om psoriasisen blir bättre på Kid 2 tills vi ska träffa doktorn på måndag.

Kid 2 vaknade på fel sida idag. Allt var fel och allt var dåligt. Missnöjd med ALLT. Hela förmiddagen gick åt till diskussioner och kämpande. Ja visst, man får må dåligt och ha en dålig dag och låta känslorna komma. Men man får inte fastna i ältande och elände utan göra ett val och lära sig hur man ska tänka för att vända det till en positiv spiral. Till slut valde hon att sluta sura. Jag och Kidsen cyklade till sommarstugan 12 km. Strålande sol och 25-30 grader varje dag! Det var jobbigt uppför gamla banan men belöningen blev ett härligt bad i sjön. Vattnet var sååå skönt. Underbart att sitta och torka på stenen med de ljumma vindarna som fläktade. När vi kom hem gjorde vi en god fruktsallad. Todo var med också. Det blev en riktigt härlig dag som avslutades med Julia Roberts klassiker Sova med fienden från 1991. Charmigt 90-talsmode.