tisdag 5 januari 2010

80-tals nostalgi

Fyllde på endorfinerna genom att sätta på ett gammalt slitet maxellband
i stereon och ställa mig på löpbandet.
Inspelat direkt från Tracks på radion hör man Kaj Kindvalls röst mellan låtarna, som bara är där av misstag eftersom man inte hann slå av...Vilken underbar nostalgitripp tillbaka till 80-talet!
Ni som har nått den högaktningsvärda åldern av 37 år känner säkert igen några av de gamla kära:
Slade of love-Bryan Ferry, Tell it to my heart-Taylor Dane, Get into the groove -Madonna, Maria Magdalena-Sandra, You´re a woman I´m a man-Modern Talking, Samuraj, Modern Talking, Roxette, Tainted Love, Moonlight shadow, Två av oss-X models, Hold the line-Toto, China Girl-David Bowie, Take on me-Aha (Var kär i Mårten Harket...ha, ha!!), Rock me Amadueus, Venus-Bananarama, Rytmen av ett regn-Millas mirakel, What is love-Howard Jones, There must be an Angel-Eurythmics.
Och så favoriten: Dancing with tears in my eyes-Ultravox. Många tårar av olycklig tonårsförälskelse är nog spillda över den låten...

Oj - gick 12 km så snabbt att springa?! Ökade till 13 km/h i några km bara av ren lyckokänsla!
Så lätt - och ändå med 5 kilos övervikt!
Och ute är det "bara" 26 grader kallt. Mozart fryser och vill inte gå ut. Inte jag heller.

Life is life....na, na, na, na, na. Var det Opus de hette?

En dag att minnas!

Ledig måndag och tisdag!
Igår fick Kidsen sin julklapp: En shoppingdag!
Kl 09:00 började vi hemifrån med bilen.
Det blev en heldag i Karlstad.
Tror att kidsen handlade för ca 1500 kr var.
Kid 1 köpte jeans, tre t-shirts, skjorta och två jättesnygga tröjor. MQ, Stadium och H&M.
Kid 2 köpte shorts, t-shirt, två hoodies, en randig lång tröja och ett par jeans. Allt från Gina Tricot, JC och H&M.
Krögaren köpte fodrad hoodie och nya flanellpyamasbyxor!
Jag fick tag på en baddräkt på rea så jag har något att simma i när det är träningsläger om tre veckor. Hittade ett par nike shorts modell boxare också. De bli tuffa till gymet.
Vi åt god lunch. Jag och Krögaren njöt av en kopp kaffe när Kidsen sprang runt i affärer.
Vi hann med en tur in på Ikea och sen till Hööks och köpte sporrar till Kid 2:s ridstövlar.
Trötta i benen drog vi sen in till stan och fikade innan hockeymatchen.
Färjestad - Luleå på Löfbergs arena. Långt ifrån fullsatt. Vargarna förlorade med 1-2. Är mäkta imponerad av hur snabba de är på isen. Krögaren är inte alls imponerad av Färejstads trupp den här säsongen. De är alldeles för dåliga och det kom många grodor ur hans mun under matchen. Jag tyckte det var superspännande och tre perioder flög fram. Krögaren tog en öl i baren så jag körde hem. Vi parkerade hemma på gården en kvart före midnatt. Minus 27 grader...

...som blev till minus 32 (!) grader imorse! Enligt tidningen ska det bli minus 44 i Idre och Sälen imorgon natt! Fy attan vad kallt! Sov till 9 imorse. Länge för att vara mig.
Törs inte köra tvättmaskin eller göra något med risk för att propparna går. Det är bara att härda ut. Ska försöka ta mig och handla idag - om bilen vill...
Hade tänkt träna på gymet men där kan inte bilen stå i kylan så det får bli löpbandet hemma istället. Tur att man har alternativ såna här dagar.