tisdag 28 april 2009

Blå hand



Har fått en blå hand av någon anledning som jag faktiskt inte vet. Det var för två helger sen och jag vet att jag städade och lagade mat för fullt den helgen. Måste har bränt mig eller slagit mig...Själv är jag aldrig orolig för mig själv men det var mina arbetskollegor som skickade iväg mig till doktorn. -Det kan ju vara en propp!
Nejdå, den snälla sköterskan lugnade mig (eller mina kollegor i alla fall) och sa att det nog är ett blodkärl som brustit. Fick namn på en salva som man använder till bl a åderbrock och som ska påskynda läkningsprocessen. Så nu smörjer jag och är glad. Men visst ser det lite äckligt ut...?

Blå toalett


Nu är väggarna på vår lilla toalett fint blåa. Det är Krögaren som varit i fixartagen. Det behövdes verkligen. Den tidigare vita tapeten var hopplöst gulfärgad och sunkig. Kul med nytt och fräscht!

Måndagens träning: 12 km terräng med idrottsklubben. Hastighet 5 min/km.

Att läsa eller inte läsa


Imorgon är det NO-prov för Kid 1. Handlar om celler, blodomlopp, andning mm. Jag försöker få honom att inse hur viktigt det är att göra sitt bästa och verkligen läsa på – i god tid innan. Inser att det är när jag börjar förhöra som det verkligen startar. Bort med den slöa attityden och börja gilla läxor! Det är din framtid förstår du. Lägg ner lite tid nu – sen har du snart 10 veckors sommarlov och behöver inte öppna en bok om du inte vill.
Förhörde under hela bilresan i söndags, förhörde i går kväll och så blir det repetition ikväll. Får nog bli ett litet test-prov från mig också. Det brukar bita bra.
Hals- und Beinbroch! (som min tyskalärare brukade skriva under sina prov med).