tisdag 27 januari 2009

Baktung

Baktung av vinet tillbringade jag nästan 5 timmar i disken hos Krögaren på söndagen. För Dig som inte diskat i ett restaurangkök är det svårt att förklara. Det är ingen liten mysig hemmadiskning. När man är helt slut efter att diskat vagnar med disk efter drygt 130 personer ska buffén plockas in och då kommer grovdisken….Med stålborste och spade ska fastbränd lasagne och såskletiga kastruller skuras bort. Tålamodet och orken börjar tryta men jag kan säga att man inte blir särskilt hungrig av alla matrester…svetten dryper och tungan är torr. Branschen ÄR slitsam. Mycket slit för liten peng.

Jag hade bestämt mig för att börja baka matbröd eftersom bröd har blivit så dyrt och man vet vad man får, men hallå – vilken dag finns över för det?
Min kloka mor bakade jämt när vi var små. Den dag vi sa: -”Varför får vi aldrig en vanlig Skogaholmslimpa” slutade hon…
Som tur är har mina arbetskollegor lånat mig en bok full av långpannerecept. Enkelt och bra – så ska det va!

Å så skulle jag hinna springa också? Får jag tänka om när det gäller Tjejmilen på 40 minuter? Eller så blir det bättre när jag bli piggare och känner att jag får mer energi. (som jag får när jag tränar…)
Lingonvecka är aldrig bra för humöret. Hormonerna spökar. Seg och trött.

Tankarna skenar iväg under på-väg-till-jobbet-promenaden måndag morgon: Hur mycket är det meningen att man ska jobba? Om man vore hemma jämt istället med familjen – skulle man umgås mer då eller hur skulle det bli? När är barnen stora nog att vara ensamma hemma och tar de skada av det? Funderar jag för mycket? Det var väl inge bättre förr när föräldrarna arbetade och slet från morgon till kväll? Är vi för lata och bekväma idag?
Ja, jag tror det.

Muskelväckning

Jag ska på möte. Möte på gymet för att bli medlem igen.
Den gamla avdankade aerobicinstruktören ska väcka musklerna till liv igen.
Energi. Jag ska få energi. Energi att orka mer.