lördag 26 december 2009

Julmysiga dagar






Julaftons morgon joggade jag med Kid 2 till stallet. Hon red med Zorro i ridhuset och jag sprang 8 km. Sen julfrukost och iväg till Våler i Norge. Vi firade jul i Oldemors hus med Farmor, Morten, Inger och Kristian. Kalle Anka så klart och massor med god julmat. Kid 2 gjorde bästa entrén som Tomte. Hon har verkligen skådespelartalanger! Många fina paket, vinglas och praliner senare somnade jag sött vid midnatt i det mysiga huset.
Farmor släppte inte in mig i köket på hela dagen. Hon servade oss och vi bara satt och myste och jäste. Tack snälla Farmor för en jättemysig Jul i Våler.

Juldagsmorgon med kaffe, smultringar och julebrus...Sockerstinna drog vi vidare till Farfar och Gudrun för ännu mera mat...Men o så gott! Kid 1 stannade kvar hos Farfar några dagar och kommer hem med bussen. Det var värsta ovädret över skogen när vi skulle hem. Fick köra i 60 nästan hela vägen. Men hem kom vi! Kid 2 till stallet direkt. Sen kvällsmys och ett glas vin...

Idag är det fortsatt busväder ute. Perfekt för en TV-dag! Krögaren har öppet. Jag och Kid 1 ska se på tjejfilm och mysa. Vägrar ut med bilen.
Har varit med henne på stallet innan lunch och hjälpt henne bygga hinder till hoppbanan.
-Men mamma, jämför, ser det där ut som en regnbåge! Brraa, mamma.
Tycker att bommarna är hiskeligt tunga. -Vem skulle ha hjälpt dig om inte jag var med, frågade jag. -Jamen, då hade jag ju gjort det själv. So what?
Vet inte om det är julmaten och vinet som har gjort att jag tyckte det var tungt...hur som helst är tjejerna i stallet så duktiga som bär bommar och har stalljour titt som tätt.
Imponerande att titta på hoppningen. Jag tycker att det ser väldigt högt ut...