söndag 12 april 2009

Äggoist

Läste Lördagstidningen med stoora kaffekoppen väääldigt lääänge i sängen.
Tog mina stela ben och cyklade forsrundan. Strålande sol. Klarblå himmel. Kan det bli bättre?
Ingeborg (kallar henne vid favoritandranamnet för att inte röja hennes identitet)hade kommit på besök från storstaden så jag cyklade ner till barndomsbyn efter lunch. Det blev en härlig eftermiddag i solen med fika och mys. Släkt och vänner dök upp och anslöt sig till samkvämet. Vi pratade gamla minnen och stämde av nuläget. Vad härligt att bara umgås. Ingen stress. Ingen jäkt. Spanade in Zebs nyrenoverade badrum och fick genast sug att renovera egna hemmet. Jättefint! Tog en promenad med Ingeborg och några av kusinbarnen och den nyss hemkomne Birk, hunden som äter lakan och har legat på sjukhus i en vecka. Jag och Ingeborg pratade gamla minnen och undrade var moppekillarna/tältmarodörerna tog vägen.

Pratade med Kidsen i telefon. De solade och myste hos Farfar. -Nu blir det snart påskmiddag må du tro - du vet inte hur god mat vi får här! Gud så gôtt!

Krögaren hemma en timme mellan dag- och kvällspasset. Tog en kvällspromenad och avslutade kvällen med en romantisk film - som gjord för Henrietta!

Glad Påsk!