måndag 5 maj 2008

Doften av nybakat bröd

Krögaren öppet fredag kväll och natt. Kid 1 cyklade dit och lyssnade på Olles soundcheck. Sen såg vi på Olle i TV när han söker plats i Ugglas band. Lovande. Krögaren hem på natten. Vi låg och pratade och kunde inte sova. Precis när jag somnade om väcktes jag av grannens musikspelande dunk i husväggen. Tid: ca 05.00…

Skön lördag morgon med tidning och stora kaffekoppen. Sen ner till Stallet. Kid 2 vill bums sköta om SIN häst så vi nästan bråkade om vem som skulle mocka hans box. Men OK, sånt ska uppmuntras, så hon fick mocka till SIN häst. Följde med och promenerade stora skogsrundan över en mil. Calippo sprang nog dubbelt så långt eftersom Kid 2 red red fram och tillbaka från mig hela vägen. Hon sjöng och skrek för att hålla älgarna borta. Calippo var rejält svettig och njöt av duschen efteråt.
Vi var hungriga som vargar (tur att vi inte såg någon gråben i skogen) när vi kom hem.
Snabb dusch, lite piff, och sen iväg och firade Kungens födelsedag på baren. Vi uppvaktade med kalsonger från Bäckmans, chockladkartong och tårta. Mamma och Pappa kom in och sjöng Tiotusen röda rosor (Kungens favoritsång) och hade med sig en bukett röda rosor. Fick nästan tårar i ögonen själv när jag såg hur rörd Kungen blev av den uppvaktningen. Sann glädje i ögonen. Mormor och Kid 2 bevakar högsta bud på Tradera. Kid 2 wants Converse. Oroliga mamman låter dem hållas, så länge inte totalpriset överskrider butikspriset 599,-…och tänker på stundande marknadshelg som alltid brukar göra hål i plånboken.

Vi firade också Mozart idag på hans 3-årsdag! Kokt laxfilé trodde vi skulle bli en höjdare, men se det dög inte till vår kräsna katt. Lyxräkor är dock ett säkert kort och det hade vi förstås också hemma.
Kid 2 sov över hos bästisen. Nu vill hon börja med fotboll och agility också (vid sidan av det redan fullspäckade schemat). Kid 1 håller sig lugn och trivs bäst hemma. Hans föräldrar försöker på alla sätt och vis hitta på aktiviteter. Men jag trivs bättre här, under min korkek, där jag kan sitta i lugn och ro, och lukta på blommorna.
Vi föräldrar bestämmer att konstnärstalang hos Kid 1 och sångrösttalang hos Kid 2 ska uppmuntras ännu mera.
Vi såg på Körslaget och hoppas förstås på att Mora ska vinna då vi bor i samma landskap.
Som distans till all misär och allt elände vi matas med i media känns det befriande med den härliga kravlösa underhållning som Körslaget erbjuder. Hoppas att programmet kan ge en uppsving för körsång och den gemenskap, glädje och sammanhållning den ger.
Världen behöver det idag.

Söndag morgon: En mil löpning känns löjligt kort. Belöningen heter kaffe, smörgås och Falukurirens helgkryss. De lediga dagarna har gått fort och när jag väl kommer ner i varv vill jag gärna vara ledig en vecka till. Då Travaren är i Torrevieja blir det extra många turer till Stallet för att ge en liten hjälpande hand. Kid 2 med bästis körde Calippo på långtur.
Läskiga tanten var ute och jag fick komma och möta dem på väg hem så hon inte skulle komma och skrämma dem. Med vältränad Calippo känns travlicens nära. Sen tävling…
Jag kan i alla fall en sak - mocka. Kände mig nöjd och belåten när jag stängde dörren till Stallet och åkte hem.

Härligt vårväder. Nu börjar det bli grönt. Påskliljor och tulpaner slår ut. Våndas dock över att behöva damma av gräsklipparen. Ser på den med en slags hatkärlek. Det är du och jag i sommar babe. Men det räcker väl med en gång i veckan va..?

Hjälpte Krögaren att bära ner bord och stolar till uteserveringen. Fem smala trappor så ben och armar skakade. Vem behöver gym? Några strövare på gågatan ser vår övning som ett säkert vårtecken. Även byns värsting, som brukar skrämma våra turister, hade vaknat i vårvädret och var sugen att gästa baren. Han insåg, när han såg att Krögarens fru var där, att det var stängt för vårpiff.

TUSEN TACK TILL VÄRLDENS BÄSTA MAMMA som har bakat matbröd och sockerkaka till Kid 1 att sälja på marknaden till skolresa. Bara att åka och hämta. Det är verkligen guld värt! Jag är dig evigt tacksam.