söndag 15 februari 2009

Göra det JAG vill

Hej! Hallå! Kidsen är hos farfar i helgen och hjälper honom installera sin nya bärbara dator. Det blir trådlöst så han kan ha den i sommarstugan också. Pannkakor och glass vankades till lunch.
Kylan håller i sig med -25 på morgonen. Promenerade 2 timmar mitt på dan när det var riktigt varmt i solen.

Katten fortsätter riva bort tapeterna så nu har i stort sett hela huset fina rivmärken uppåt väggarna. Blir tokig av att titta på det. Jag och Krögaren har bestämt att det blir träpanel på halva väggen och nya tapeter förhoppningsvis till sommaren. Om vi hinner spara undan till dess.

Har kommit till en punkt i livet när jag är trött på att hjälpa alla andra hela tiden. Har aldrig varit något problem i alla år men nu säger min inre röst att jag inte vill. Viljan är borta. Nu är det dags att jag gör något åt mig själv. Börja bry mig om mig själv. Sänka kraven. Prova nya saker.
Lev här och nu. Imorgon kan det vara för sent.
Mitt arbete kräver mycket energi. När helgen kommer vill jag göra roliga saker.

Stallskötseln kommer hädanefter bli när JAG vill. Vet inte vad Kid 2 tycker om det men jag HAR ju faktiskt varit där mååånga gånger genom åren...
Har i fredags också sagt upp mig som garderobsskötare åt Kid 2. Nu har jag gått in i hennes garderob för sista gången. Hon får hålla den fin själv hädanefter. Måste väl vara att hjälpa och inte att stjälpa?

Känns redan bättre. Vad viktigt det är att man kommunicerar och pratar med varandra.
En kvinna vill alltid vara sin man till lags. Har det inte alltid varit så och kommer det inte alltid vara så? Eller blir det omvänt i framtiden?

Nu ska jag åka och hämta Kidsen en bit på vägen till farfar. Sen ska jag hjälpa Krögaren att diska resten av dagen....men sen får han klara sig utan mig.