söndag 16 augusti 2009

Äkta eller falskt?

Bland Kornknarrar och strutsägg


Jag och Kidsen hann med en fisketur med Pappsen innan Club 17-festen. Gäddorna var inte alls på hugget. Kanske var vi för högljudda? Tur att det blev 2 gäddor igår för M & P för Mozart fick smaska på en av dem. Han blev överlycklig!

Från Berit och Evys stugor spred sig doften av glödstekt sill och vi kom vandrande från sjön, jag, Mamma och moster Siv. Som vanligt i Sverige började det spöregna lagom till vi skulle börja äta. 12 pers inomhus var lika trevligt - om än lite varmt.
Efter god mat och kaffe hade vi Vin- och Chockladprovning där jag berättade kakaobönans historia innan vi provade 6 olika choklader, från 60 till 85% kakaohalt. Till det ett vitt, sött vin och ett rött portvin. Intressant, gott, spännande, skrattfyllt. I takt med att vinet rann ner i våra strupar ökade skrattfrekvensen och det blev en mycket trevlig kväll med intressanta (och några lite tokiga) diskussioner.
Evy, Mamma och Malla körde frågesport och lite annat smått och gott. Vi fick lära oss att Kornknarr är en fågel och 90-105-200 är mått på madrasser (INTE något annat ;=). Och strutsäggen behöver vi inte gå upp och koka 3 timmar före - det räcker med 1,5 timme!
Fnittriga och trötta tog vi vår pannlampa och ficklampa och promenerade ner till vår stuga framåt midnatt. Mamma skrattade så hon var tvungen att stanna och kissa. Siv, ja hon slog en frivolt rakt i blåbärsriset.

Idag, Söndag, är en trött-dag. Gårdagen är inte precis perfekt som uppladdning inför Tjejmilen. Nu får det bli sunt leverne ett tag framöver...Men kul hade vi!

På kvällen planerade vi inför nästa helgs Vasa-stafett i hotell-lobbyn över en latte. Jag ska springa sista sträckan 9,2 km från Eldris till målet i Mora!