onsdag 13 februari 2008

Fäbodliv


12,51 per liter står det när jag promenerar förbi macken.
Kommer ihåg när det var uppe i 6 kr per liter och vi funderade på om vi skulle klara det. Nu är det slut på nöjestripperna. Nu får vi åka lokalt. Här uppe i obygden går ju inte tunnelbanan var 10:e minut precis. Läste i lokaltidningen att vi kan få problem att få tag på bensin i glesbygden då små mackar måste slå igen. Läste också att det påverkar miljön negativt att odla fram biogas som ska vara alternativet till bensinen.
Jaha, inte ska man flyga med tanke på miljöutsläppen och inte har man råd att åka bil. Framtidens semester kanske blir en promenad med kossorna till fäboden. Mjölka med MP3? Kura skymning och kortspel. Vad ska man med dator till när elpriset är så högt? Hur ska det bli? Återgå till rötterna. Kanske lika bra att Henrietta har fått in vanan att promenera till jobbet. Läser jag för mycket? Ska man tro på allt man läser?

Vi fryser på kontoret…nog för att vi får avslag på vår budget i år men dra ner på värmekostnaden…? Väntar på att vaktmästaren ska komma och trolla fram lite värme. Blåser iskall luft från fläkten och jag fryser in i märgen. Är AC:n på mitt i vintern tro? Fryser om händerna och näsan. Brrr….Jag vill ha sommar och jordgubbar.