söndag 23 mars 2008

Påsk i Palestina

Onsdagskvällen tillbringades på högstadiets Öppet hus.
Kid 1 visade sina matlagningskunskaper och vi fick se hur en FF- och NO-lektion kan se ut. Skolan har fått ansiktslyftning sedan jag själv gick där.
Verkar vara en trygg och bra miljö för Kidsen. Tack vare kvällsskola fick de ledigt nästa dag som var Skärtorsdag. Otroligt vad fort det går – kan bara konstatera att det redan är påsk!
Jobbade till lunch och sen mötte jag och kidsen farfar vid Värmlandsporten.
Han ville gärna ha barnbarn i huset över påsk och så länge kidsen är hissiga är jag bara glad.
Låtsaskusinen från Karlstad slöt upp på Långfredagen. Jag älskar mina kids men det är otroligt skönt att få vara barnfri några dagar. Speciellt när man vet att de har det så bra. Sjöng i bilen på väg hem och kände mig som tonåring på nytt...

Långfredagen gick i storstädningens tecken. Från 07.30 till 16.00, med avbrott för en tallrik fil, putsade jag fönster, sorterade, slängde, dammtorkade, skurade, torkade golv, kylskåp, spis, tvättade täcken, kuddar och ja, jag tror inte jag missade en fläck! Otroligt vad skönt! Själen känner sig också nystädad! Hängde upp mina egenhändigt sydda och av Krögaren nymanglade vårgardiner. Gissa om han är populär bland tanterna på tvätten när han kommer dit och manglar! Beundransvärt är ordet. Tog en lång härlig dusch och Krögaren bjöd på kycklinggryta på baren. Köpte härliga tulpaner och och njöt av det rena, fina huset. Ont i varenda muskel och kota i kroppen sjönk jag ner i TV-soffan och såg Let´s dance. Äntligen åkte grisbonden ut.

Vaknade till en iskall lördag morgon med 20 minusgrader. Skön morgon med stora kaffekoppen och morgontidningen. Katten enda barnet hemma. Trots sina snart 3 år vill han ändå fortsätta att riva sönder tapeter. Han kanske vill säga att det är dags att byta…men nej, inget nytt projekt just nu. Långpromenad i strålande härligt vinterväder. Gick i mina gamla barndomsskogar och förvånades över hur stora träden har blivit sen jag var liten. Tänkte att jag skulle ha suttit på någon sjö och pimplat upp en fisk till Mozart – det hade varit en fin påskbuffé till honom. Tränade på mamma och pappas nya motionsredskap. Riktigt svettigt. Eftersom vi inte har något badkar hemma så passade jag på att ta ett långt härligt bad också. Säger inget till dem utan kollar om de läser min blogg istället….När katten är borta dansar råttorna på bordet…Ojdå, glömde visst att ta hem ägg och mjölk som jag skulle…får bli ett träningspass imorgon också då! Stötte på Kusin Vitamin med familj som är hemma hos Sivan och firar påsk. De hade tagit en sväng till fjällen och åkt slalom. Tänkte åka dit och fika men blev sittande med tidningar och film på TV och tiden gick så fort.
Rapport från kidsen som hade åkt slalom hela dagen. Kid 2 tycker att hennes skidor är för omoderna så hon hade säkert lindat farfar runt lillfingret för hon hade åkt på nya fina hyrskidor…dagens ungar…tänker på min fars berättelser om att man fick vara glad över allt man fick. Han hade nog varit glad över vilka skidor som helst.
Firade Påskafton ensam och det var riktigt lugnt och skönt. Inget eggande ägg så långt ögat nådde. Krögaren hade irländsk afton på baren och jag hörde nyckeln i låset vid 3-tiden.