måndag 8 december 2008

Firad Fjortis

Har inte mockat på hela helgen! Kände att nu får det vara nog ett tag. Men lusten kommer säkert åter till nästa helg..
Hämtade svärmor, som kom med tåget från Stockholm, på stationen fredag kväll. Hon bjöd på pizza resp. räksallad och rött vin och vi spanade in när Robin tvingades lämna Idol. Som vanligt hade Farmor med sig gudagoda gåvor till Kidsen. Lilla Julafton när hon kommer.
Har fixat och donat så jag skulle kunna vara ledig i helgen. Därför somnade jag sött tidigt - fredagstrött - vintrött? Krögaren hade studentfest och kom hem vid 3 på natten.

Kom ännu mera snö i helgen. Tack Gud, nu räcker det. Promenerade kyrkrundan med svärmor. Tårtkalas för blivande fjortisen i huset. Han fick önska sig vad som helst för middag. Det blev: -Biff med Pommes och Bea. Krögaren bjöd upp till fest för familjen på baren. Då vi tog en skön promenad kunde vi ta oss ett glas vin också.

Skön promenad söndag förmiddag. Henriettas goda pajer till lunch. Vi kollade luciakröningen på Hembygdsgården kl 16. Travaren var kandidat men blev tyvärr inte årets ljusdrottning. Helt underbar julstämning med julmarknad och mycket ljus. Påminde om Skansens julmarknad. När kören sjöng luciasånger blir Henrietta så rörd så hon nästan får en tår i ögat. Och Jan pratade om att Lucia kommer med sitt ljus och bär oss över bron till våren på andra sidan. Snyft!

Den här veckan fick jag ihop ett mil löpning varje dag från måndag till fredag, alltså fem mil + helgens promenader. Går som en dans att springa nu. Hur skönt som helst. Det är väl då man ska börja öka tempot lite va? Hmm...får nog bli en liten ökning av km-farten på ett par pass nästa vecka.

Nu har jag lämnat svärmor på stationen, söndag kväll. Ska ta mig lite soppa till middag, sätta mig ner med söndagsbilagorna och njuta en stund. Allt klart inför en ny härlig vecka!

Åh, vad jag längtar efter juuulen....och årets krans är bunden och hänger där den ska.