torsdag 21 maj 2009

Häggen blommar

Den underbaraste doft jag vet är från häggen. Nu har den kommit. Nu är det snart sommar. Jippih.

Flyt

Vi åt paj hos Krögaren till lunch. Sen bar männen i familjen bord från 2:a våningen ner till verandan på baren. För att hålla äktenskapet vid liv hjälpte jag till att torka av lite stolar...he, he...
Kid 2 ner till hästarna. Jag storhandlade till på lördag. Fick faktiskt tag på jordgubbar till tårtorna. Det trodde jag aldrig.
Byns s k farligaste alkis var på gång igen och skrämde handlande människor i mataffären igen. Så full och modig. Så nykter och feg. Så sorgligt. Ta tag i ditt liv innan det är för sent.

Hann dra tre drag med gräsklipparen innan himlen öppnade sig och regnet öste ner. Men efter ett tag kunde jag fortsätta och har nu en nyklippt och fin gräsmatta. Tack Gode Gud för att du gjorde det möjligt.

Jag och Kid 1 joggade några km till flygfältet och tillbaka. Precis när vi kommit hem och stängt dörren dånade åskan och haglet stod som spön i backen. Vilket flyt vi hade.

Tvillingen ringde och aviserade om Karlstad stadslopp den 13 Juni. Klart vi ska vara med. Slänger mig med i allt möjligt farligt nu för tiden. Vet inte vad det tagit åt mig. Är det åldersnoja eller bara vanligt tokförnuft. Är det våren. Är det kärlek. Är det lycka. Ja, allt i en enda stor blandning.

Lilla tufflan fick feber på kvällen och har redan gått och lagt sig. Nu hoppas jag hon sover bort febern och är frisk när hon vaknar imorgon. Usch och fy. Min lilla stumpa får inte bli sjuk nu när det stundar fest i helgen.

Till råga på allt är det något konstigt med nya bilen. Service Due står det på displayen. Krögaren säger att jag inte ska oroa mig. Han tar hand om det imorgon. Ändå kan jag inte låta bli - att oroa mig litegrann...that´s the way I am. Take it or leave it. Oro och ängslan får man leva med när man är en TVÅNGSMÄSSIG PERSON. Som jag. Ibland i alla fall.

Bylopp

Onsdagkvällens bylopp drygt 5 km skogsterräng. Tid ca 23,45 min. Hängde på Zeb i ryggen från start men attan att jag inte hann ikapp honom. Men nästa gång du...då du...
Tvillingen vann som vanligt på ca 19 min.
Kid 2 var med och sprang 3 km-banan men gick och grät på slutet för att hon tappade andan och skorna klämde. Tror att det blir bättre med lite mer träning. Leendet kom fram lite senare.

Långhelg framför mig med Kristi-Himmel-färdsdag och ledig dag imorgon också. Har nyss sprungit morgonjogg 10 km. Nu ska jag dricka en stor mugg kaffe och invänta att alla andra vaknar i huset.
Vi ska och se när kusinen konfirmerar sig idag så det blir mycket kyrka nu.

Sen handling och förberedelse hemma för Lördagens trädgårdsfest.

See You.