söndag 1 november 2009

Från morgonjogg till avslutande filosofisk tankeverksamhet

Första dagen i November! Morgonjoggade 6 km i 6 minusgrader. Dimma. Kyla. Fint.

Jag och Kid 1 styrde kosan mot Tidaholm och 3 dagars provboende på gymnasiet.
Resan gick jättebra. Samma vägnummer nästan hela resan. Det blev ett stopp på McDonalds på nervägen. Kid 1 ville kolla in Skövde och då vi hade gott om tid gjorde vi ett strandhugg.
Å tänka sig, i galleria Esplanaden hittade vi direkt en supersnygg svart vinterjacka - som gjord för Kid 1 - och för bara 799.-. Fanns liksom inget att tveka på. Köpte direkt. Bra att vi fick det gjort när Kid 1 var med och provade. Nu behöver inte Farmor leta i Stockholm.

Vi kom fram i god tid och hann handla och få min rumsnyckel innan vi gick till lägenheten där Kid 1 ska bo. En av personalen Pia mötte upp. Vi fikade och fick lite info. Jag blir mer och mer övertygad om att det här är sååå rätt för Kid 1. Min inuition från början visade sig vara en fullträff. Rumskompisarna Isabelle och Kalle verkar jättetrevliga liksom de andra fem eleverna i ettan. Två eller tre delar en lägenhet men man har ett rum som bara är sitt eget. På kvällarna öppnar man mellan de tre lägenheterna. Kid 1 fick bädda sin säng och packa upp.
Sen gick jag tillbaka till mitt vandrarhem (samma som vi bodde i när vi var här i September på Studiebesök).
Har ätit lite och kollat på Top Model. Trodde jag var ensam på stället men nyss rasslade det till och kom in 3 gäster till, 3 utländska killar, som verkar vara här på något byggjobb. Då gick jag in på mitt rum och bloggade istället...TV-rum, kök och duschar är gemensamma. Bra att det finns ett billigt alternativ när man ska bo i tre nätter. Man får ju ta ur egen plånbok för sånt här. Har försökt få ersättning från någon av försäkringskassan, habilitering, kommun och landsting men alla hänvisar till varandra och i slutänden är man tillbaka på ruta 1 igen.
Det är i alla fall jättebra att man får ta ut kontaktdagar. Så man får behålla sina semesterdagar. Tack Sverige. Du är ett bra land att bo i. Vi vet inte hur bra vi har det. Varje dag har vi tak över huvudet, mat på bordet och en varm skön säng att sova i.

Nu ska jag läsa Söndagstidningar och mysa resten av kvällen.
Ska försöka njuta av livet och se det som en semestertripp tills vi åker hem på onsdag lunch. Löparskorna är ipackade - både för inom- och utomhusträning. Ska bli regn och/eller snö imorgon säger SMHI. Krögaren tyckte det såg ut som jag skulle vara borta i 3 veckor....Man blir lätt bortskämd när man har bilen - då behöver man inte tänka på att packa smått.
Perfekta Henrietta har dock glömt en viktig detalj - vätskebältet till långpasset.
Även solen har sina fläckar...
Har spanat in ett gym med bastu, solarium och simhall bara något kvarter bort...
Affärerna har redan börjat julpynta - stämningen kommer - ser fram emot första advent om några veckor!
Undrar hur Kid 1 har det med sina kompisar...

Pratade med Krögaren och Kid 2. Kid 2 ska vara med och spela Askungens elaka styvsyster på stallets Julshow och idag hade de övat för första gången. Nu var hon mallig för att hon ska sova i min säng i natt - bredvid Krögaren. Undrar om Mozart vågar sig dit också nu när jag inte är hemma...? Kan nog tro det. Tre livsnjutare på rad!