lördag 3 januari 2009

Lördag hela veckan

Dagvill - känns som Lördag hela veckan. Efter att ha vilat upp mig och lagt på mig rejält med julhull är det första dagen som jag känner att jag vill ta itu med något. Har testat springskorna jag fyndade igår och gått igenom Kidsens garderober och sorterat i högar: spara, slänga, återvinna, ge bort eller lämna till behövande.

Nyårsafton tillbringades på Krögaren bar från 11.00 till 23.00. Avhämtning av 3-rätters nyårssupé från totalt 140 personer. Som projektledare manade jag på och såg till att vi alltid låg steget före...Min man och min far rörde i grytorna. Mamma fixade förrätt, vispade grädde och visade sig ha oanade talanger som projektledare när jag såg hur hon låg steget före och skrev namn på locken låångt i förväg...Hon och Pappa hade ett mycket bra teamwork med varmrätten. Mellan 16.00 och 20.00 hämtades det mat. Inte en enda fick vänta. Det flöt på superbra. Då är det roligt i branschen! Men ack vad trött man är när det är klart. Vi som skulle skåla i champagne och ha roligt på tolvslaget. Vi tog raketerna och skålade i päroncider kl 23 istället hemma hos oss. Sen somnade vi sött vid TV:n någon minut efter midnatt. Krögaren fick 2 sms med stort beröm för den supergoda maten.

Igår, när Krögaren förberedde för helgbuffén och Kid 2 red Calippo, passade jag och Kid 1 på att ha en heldag för oss själva i Mora. Ingen är gladare än jag att få göra något med honom. Han får jämt vara själv när jag och Kid 2 är hos hästarna. Han behöver lite mer tid på sig och när han väl kommer igång så är han en riktig hejare på att shoppa loss. Han köpte pikétröja, huvtröja, jeans, mysbrallor och skor. Nu har han i alla fall 3 par byxor att byta mellan. Jag fyndade löparskor till mig själv. Vi åt supergod lunch "Vi på hörnet". De har alltid god mat. En riktigt mysig dag med min älsklingsson. Mörkret hade nätt och jämt börjat lagt sig när vi kom hem. Vi bastade och hade en mysig kväll med resten av familjen.

Kid 2 ska ha pyamasparty med kusinen ikväll så jag har skjutsat dit henne redan. Eftersom Krögaren jobbar hela helgen och jag måste läsa tackade jag bestämt nej till att ha övernattarna hos oss....men för min bror är inget omöjligt, så i natt får han 5 tjejer till på övernattning....

Min nyårskrönika får vänta till lite längre fram i Januari - Just nu är det stort fokus på min kurs - Hjälp - Jag ska skriva om 12 dagar!!! Bloggandet får komma i andra hand nu...