fredag 18 december 2009

Prestationsångest? Jag?

Vi fick höra om tulpaner 1637, MGN, Låg– och Högkonjunktur.
Det är inte antal problem som gör det utan hur man löser problemen.
Kände hopplöst igen mig bland de högpresterande folket. Aldrig nöjd..Ha! Mitt ständiga mål att springa milet på 40 min ”sub40” gör sig påmint varje nyårsafton när jag lovar mig själv att nästa år händer det! Ändå lyser den digitala tidtavlan på Gärdet i elakt neongrönt varje år: 43:00...Kära vänner, är det då dags att ge upp målet, acceptera att man blir äldre eller resa sig ur askan, in i skärselden och kämpa vidare? Det som slår mig är att vi ofta har en tendens att nå våra mål till 95%. Sen stannar vi. Hade tänkt fråga Mats Henriksson vad han har för råd att komma med till en ”95%-are” men när jag skulle göra det hade han redan försvunnit i Julbordets virvlar…Jag som vann en öl för att jag svarade rätt på hans fråga...
Kanske kommer han att googla sitt namn nu efteråt och ge mig en kommentar? Väntar vid min mila...
Kör med affirmationer där jag intalar mig att jag duger som jag är och att jag är duktig nog. Trots att jag kommit långt i min utveckling, jag ÄR ju faktiskt några år nu, så får jag dagligen påminna mig om att leva i nuet, vara mer spontan och inte så himla duktig. Tagga ner! Lev HÄR och Nu!
Vi fick ju också höra att högpresterarna inte bara är av ondo. De har vilja, är ambitiösa, vill ha för-ändringar och är lösningsfokuserade. Hallelujah! Och att lågkonjunktur inte alls behöver vara dålig utan kan bli vad man gör det till. Tror att det är viktigt att alla personligheter finns på ett företag.
Om alla vore lika skulle det inte bli någon utveckling. Vad trist. Ur djupa kriser föds innovation.
Duktig som jag är antecknade jag under föreläsningen. Smygkikade på Tvillingens block.
Han hade skrivit ner en (1) sak: Det blir vad du tänker! Bra summering.
Idag ska jag vara positiv, le hela dagen och slänga alla negativa tankar i den mentala soptunnan!
Hoppas det kan smitta av sig på en och annan. Ha en bra dag!

/Högpresteraren

Massage på en fredag

Kan meddela att Julbordsfesten flöt på helt utan skandaler - så länge jag var kvar. Inte vanligt att jag tar bilen hem kl 21 efter en julfest. Föreläsningen var mycket bra och väckte säkert tankar hos en och annan.

-22 grader imorse! Kan man kalla kallt.

Tusingar på löpbandet i morse gick tungt som f.... Orkade bara 3 st i 15km/h-tempo, resten 12 km/h-tempo. Totalt ca 9 km 45 min. Bättre än ingenting tänker jag. Det måste gå tungt ibland för att man ska älska när det flyter sen.
Och äntligen fredag! Efter jobbet ska jag på helkroppsmassage. Kan det bli bättre?

Trevlig helg till mina läsare!