måndag 14 januari 2008

Men till nästa år igen….kommer han vår gamla vän…

Hårdrocksmusiken dånar i mina öron från Kid 1 på övervåningen som övar elgitarr och keyboard. Härligt med brinnande intresse - tålamodskrävande för en gammal trött moder. Helgen har gott i nyttans tecken. Långpass har avverkats. Idag mellan
08.30 och 13.30 har jag städat som en galning för att röja alla spår efter julen.
Våren – jag är redo! Kroppen värker men själen är renad!
Idéer om renovering, gardiner, hyllor mm ploppar upp...
Ute är det vintervitt, 10 minusgrader och strålande sol! Borde vara ute och få en dos solljus men städa är ibland ett nödvändigt ont som blir tråkigare och tråkigare för varje gång…blir man bekvämare och latare med åldern eller vad är det?
Krögaren har haft öppet hela helgen och har nu kommit hem till hemmets lugna vrå.
Han myser med kvällstidningar (jag lyckades köpa en av varje den här veckan…) och hockey i ena rummet medan jag och Kid 2 ser Nalle Puh och Andra Avenyn i andra rummet. Var är pusslens och familjespelens tid……men var det bättre förr? Ju förr desto bättre?

Efter snart 15 år på min arbetsplats upplever jag (igen) att vi ligger steget efter istället för steget före (agera istället för att reagera). Istället för att förvarna kunderna om en leveransförsening stoppar vi huvudet i sanden och hoppas att kunderna inte ska märka något…med resultatet att vi får lägga ner en massa jobb på att svara på telefonsamtal från irriterade kunder…Men man får inte vara ambitiös och duktig och försöka hjälpa till att lösa ett problem. Man ska tagga ner och veta sin plats! Därför rättar jag mig i leden och har bara en genial lösning: Alla irriterade kunder kopplas direkt till vår ledningsgrupp så får de lösa problemet. Perfekt och väldigt utvecklande för företaget. Problem kallas för ”apor” på min arbetsplats och snart kan vi öppna zoo så folk kan mata alla apor som hoppar runt. Jag är uppgiven.
Henrietta får ingen respekt. Henrietta tänker inte visa någon respekt.
Och ute i världen är det krig och svält…

Veckans sämsta: Att inte bli respekterad.
Veckans bästa: Svärmor i Stockholm har bokat resa till Cypern vecka 31 och bjuder med oss igen! Att se fram emot och längta är en stor del av resan. Det ska bli så underbart härligt! Vad vore livet utan vin på balkongen! Vilken lyx att slippa laga mat och diska på en hel vecka – och nu ska bikiniformen fram!