onsdag 9 april 2008

Kundkontroll


Processaudit av Mercedes Tyskland kl 08.00-16.45 idag. Fyra trevliga män med kostym. Dagen till ära var även vi uppklädda för att visa vår kund respekt och vördnad.
Intensiv dag med utfrågning om alla våra processer och hur vi dokumenterar våra rutiner.
I det stora hela får vi vara nöjda även om vi kommer att få några avvikelser att åtgärda. Puh! Bossen hade blivit tokig så det var kanske bäst att han inte var här. Ska bli skönt med en ”normal dag” igen. De kommer en sväng i morgon bitti för att se när vi gör prov på deras produkt, och kan förhoppningsvis godkänna den, innan de åker hemåt igen. Somliga kanske tycker att man bara står på fabriksgolvet och tittar men de vet inte vilken planering det är före besöket och hur mycket jobb det är att följa upp efteråt. Kanske borde presenteras internt vid något tillfälle. Ska fundera. Lunch på hotellet. Våra gäster beställer double och single espresso och cappuccino. Vi svenskar tar vanligt svart kaffe ”swedish way”.
Skulle ha tagit en runda med springskorna men batteriet i kroppen var urladdat efter den långa dagen så det blidde inget. Krögaren hämtade Kid 2 hos hästarna. Hon hade gjort klart ett fleecepannband och en kudde i slöjden – jättefint!
Krögaren och Kid 1 styrketränade. Verkar som det kan funka som en återkommande aktivitet för Kid 1. Min favoritkille, ”kusinen från Karlstad”, ringde och frågade om han fick komma som vanligt till pingst. Självklart! Det ska bli roligt att ha honom här en helg.
Fattar inte varför Mozart kan se så avslappnad ut hos Krögaren(se bild) - hos mig vill han aldrig vara...Känner han att jag inte har tid med honom tro...?


Fem saker som gör mig glad:
En kram från mina barn
Ett springpass med flow
En komplimang
En hjälpande hand
Ett gott samarbete