lördag 19 september 2009

Inte utan min Hoj-Safe

Det blev 2 timmar och 10 minuter i skogen. Ville bums springa längs älven hela vägen hemåt och efter några blöta, oländiga, leriga omvägar så gick det riktigt bra.
Valde MP3:n som sällskap (även om jag älskar tystnaden lika mycket) och till tonerna av Born to run, It´s a beautiful day och Don´t stop the music gick det på lätta ben i det soliga toppenfina vädret.
Tog mod till mig och hoppade över en stor bäck...tog lång sats - och landade pladask i en lerpöl - men i alla fall på andra sidan och inte i bäcken!

Kid 1 borstade potatis, Kid 2 skar vitkål och jag fixade världens godaste kålpudding. Med Kid 2:s lingon såklart! Kid 1 hjälpte mig och klippte hela gräsmattan! Vilken ängel han är. Och vad duktig han har blivit! Hallelujah vad skönt!

Jag och Kid 2 tog en skön promenad längs älven till centrum och köpte lördagsgodis. (Inte till mig dock. Blir helt socker-rusig-ur balans-ont i magen. Lika bra att avstå och må bra istället). Köpte ljung och lite grönt till som blev en fin höstkruka på trappan. Kid 1 hos Dennis.

Hade mitt vanliga "före-ny-arbetsvecka-fix" idag istället eftersom vi åker till Tidaholm imorgon. Tog en sväng hem till Mamma och Pappa och fick med lite spanskt förkylningsmedel hem...Spanade in deras kantarellskörd från dagens tur. Tog med mig "Hoj-Safen" hem! Min gamla cykellåda som jag har haft skidvallor i och som står hos Pappa eftersom jag är USEL på att valla skidor. (kör med valla-tejp de få gånger det blir av). Hoj-Safe ska jag visa Rolf på jobbet på Tisdag - en gammal pärla som ska dammas av och få ny design kanske?

Långpass på menyn

Det blev grillad kyckling, revbensspjäll och färdig potatisgratäng till gårdagens middag. Fredagsmiddag ska gå fort när man är trött efter en arbetsvecka. Krögaren nyser, snörvlar och hostar så honom vill jag inte pussa. Nu.

Sitter här Lördag morgon. Nollan ute. Ser ut att bli en fin klar höstdag. Har skrivit ut nytt recept på kålpudding. Har förlagt det gamla någonstans. Löjligt enkelt - men ändå - vill ha receptet som trygghet ;=).

Morgontidningen säger att Sambon till Linda Chen är misstänkt för mord. "Vad var det jag sa", säger jag. Huvvaligen. Mördaren är alltid närmare än man tror.

Stora kaffekoppen. Morgontidning. Låååångpass väntar. Ska bli härligt! Kommer nog hem lagom innan övriga familjemedlemmar vaknar. Eller när Mozart kommer hem från nattens jakt.

Ha en trevlig Lördag!