måndag 25 februari 2008

Välkommen ombord

Helgen började med uttag av flexkomp och därmed ledig fredag. Efter frukost åkte hela familjen till farmor i Stockholm. Jag och Kid 2 hoppade ur vid Fältöversten och handlade tulpaner, lite vin, öl, cashewnötter och kvällstidningar. Farmor bjöd på kaffe och stora goda kanelbullar. Hissiga som små barn åkte sen jag och Krögaren ner till Siljaterminalen och hoppade på båten mot Helsingfors. Årets helg för mig och Krögaren och också en födelsedagspresent från farmor till sin son. Kvällen börjar alltid med lite mys i hytten, ”en stänkare” och kvällstidningar. Välkommen ombord! Roligaste kvällen på mycket länge. Vi träffade trevliga människor från Södertälje (”eller hur”), vi åt gott, drack och dansade hela kvällen. Vi fick många idéer, som man brukar få efter något glas, och vi pratade och skrattade. Hej och hå vad fort klockan går när man har kul! Fick av en händelse syn på havet genom ett panoramafönster och i månskenet såg jag havets små oskyldiga vågor fastän det gungade en del på fredagkvällen. Fjolårets otroliga gungningar hade inför detta år oroat mig lite men här och nu framför denna vy(och kanske med lite alkohol i kroppen…) så fick Henrietta ett Hallelujah moment.
Mådde mindre bra på lördag morgon. (Hoppas Krögaren skämtar när han säger att jag ägnat mig åt gamla aerobicinstruktörövningar på dansgolvet…) Många år sen man kände sig så bakis. Vi gick ändå upp och åt frukost men sen blev det en timmes sömn igen innan vi kastade oss ut i den finska huvudstaden. Vacker soligt vårväder med två plusgrader mötte oss. Vi slogs av att man kan se så otroligt finsk ut och skrattade som små busungar.
Gjorde den sedvanliga shoppingen till barnen, till Krögaren(födelsedagspresent från Henrietta) och så vykorten till Bengt och Bengan förstås. Sen räksmörgås på Kapelli som är lite av ett Café Opera tycker vi. Skönt att komma tillbaka på båten, sjunka ner i bubbelpoolen och komma i form igen med ett glas vitt…och en bastu efteråt. Skönt att ha reseledaren med sig som donar, fixar och passar upp! Vår bastu blev olidligt het när en dam prompt skulle hälla vatten på stenarna hela tiden. Att sen sex tonårstjejer ockuperade alla duschar med hårinpackningar och diverse kroppsvårdande produkter och Henrietta fick gå upp till den trånga hyttduschen var droppen, men vadå, man är ju på semester. Krögaren har alltid mycket roligare i herrbastun och det hade tydligen varit många långa diskussioner där.
Trevlig kväll (jo, vi testade några spelautomater också) men betydligt lugnare än gårdagen. Till Krögarens besvikelse är inte Henrietta bra på tvådagariradfestande. Det blev en tidig kväll i säng….men ack så skönt att vakna pigg och utvilad på söndag morgon! Åtta plusgrader och inte så mycket trafik, trots denna sportlovssöndag, förrän efter Björbo. Trots snabbis på IKEA var vi hemma före kl 15. Fick rapport från Kidsen och Farmor i Stockholm: Shoppat på Rockzone, gått på stan och nu på bio idag. Vilken rolig sportlovsvecka de kommer att ha. Väntar med spänning att få höra om Kid 1 har vågat sig till frissan. Tvingade mig ut på ett springpass och insåg dess välbehövlighet.
Nu väntar en ny vecka med jobb men också en vecka utan planering för läxor och aktiviteter. Nu ska jag och Krögaren tänka på oss själva och njuta av varandra. På lördag kommer kidsen och farmor hem med tåget. Tack snälla svärmor för denna underbara helg! Den ger oss så mycket.