söndag 21 juni 2009

Fyra veckor kvar...

Äntligen har solen kommit tillbaka. Kvällstidningarna utlovar sol och värme hela veckan. Ser fram emot en härlig vecka.
Jag och Kid 1 har varit och tittat till Casa Melin. Kid 1 klippte gräset (ca 30 drag med handjagaren...) och jag vattnade blommorna.
Krögaren trollade fram fisk och dillstuvad potatis alternativt köttbullar på baren till fem personer på ett ögonblink.
Vi har tillbringat eftermiddagen i solstolarna. Jag och Krögaren tog en skön promenad bland blommor och blad bort till flygplatsen. Fågelkvitter och midsommarblomster. Vad vore livet utan det.
Har varit duktig och rensat ogräs och preparerat pallkragarna så jag kan så frön där. Lite sent för att vara mig men det har ju inte känts som sommar än..
Nu känner jag mig i alla fall bättre från förkylningen - så imorgon klämmer vi! Men det var en seg långdragen sjuka - Usch och fy! Desto bättre mår man och desto mer tacksam är man när man är frisk igen!
Kid 1 längtar tills i morgon när han ska till Farfar och Gudrun och åka moppe hela veckan. Kid 2 sov över hos Kusinen igår och nu har hon redan åkt till Madde och ska sova över där. Madde ska ta hand om ridskolands Yankee hela veckan - och gissa vem som gärna hjälper till...?
Nu laddar jag för 4 veckors arbete till innan semestern!

Oanvändna mockahandskar

Var ner till Travaren och TRODDE att jag skulle mocka - men ack, ack, ack. Se, de hade redan någon gjort!! NÅGON som hade kunnat slippa det och som var i Rättvik (Eller var det Felvik...;=) Henrietta blev grön av avund och ARG på Travaren! En enda (1) liten gång i veckan kan väl JAG få...JAG VILL, JAG VILL!! Fick nu nöja mej med endast höpackning, nytt vatten och sopning. Sen tog jag i och för sig en underbar sommarpromenad i omgivningarna istället. Och kände mig lycklig över att vi kan åka till ett sånt ställe och bara vara. Det är vårat lilla hemliga lyckoställe. När man går där på skogsstigen, grusvägen eller ängen blir man lycklig. Lycklig över att bo så nära naturen. Andas frisk luft. Njuta av tystnaden. Ladda batterierna.
Så, även om jag inte fick mocka, så blev jag glad ändå! Och förkylningen sitter ju i så okej då...låt gå för den här gången...