torsdag 7 februari 2008

Polis Polis Potatisgris

Läste i den lokala tidningen om en kvinna som efter en poliskontroll fick böta 1500 kr för att hon inte hade bälte på sig i bussen. Tänk vad mycket kul hon hade kunnat ha för dom pengarna! Hon och chauffören var de enda på bussen. Syftet med kontroller lär väl vara säkerhet för resenären men jag tycker ändå ibland att det blir mer och mer regler, lagar och förbud i vårt land. Snart vet man inte vad man får göra längre.
Men är man rädd om sitt liv (och om sina pengar) ser man väl till själv att veta vad som gäller. Ska inte polisen lita på det och vara där de verkligen behövs istället? Skulle vilja se samma kontroll på en buss i Indien!
Läste att Busschauffören är ansvarig att säga till alla under 15 år att de måste ha bälte på sig i bussen. Om man så ertappar en person under 15 år vid en kontroll är det Busschauffören som är ansvarig och får böta. Då kan dom minsann säga till när det är dom själva som åker dit i slutändan? Var och en försöker bara rädda sitt eget skinn. Genom sig själv känner man andra? Hur håller Busschauffören reda på vilka som är över eller under 15 år? Vad gör polisen för pengarna de får in på alla böter?

Långpass 20 km avverkat.
Stockholm Marathon drygt dubbelt så långt….kommer benen att gå av?

Årlig ögonkontroll hos optikern. Fick prova nya linser med silikon som
släpper in mer syre till ögat och förhindrar att det blir torrt. Verkar som silikon kan användas till det mesta idag. Rena universalmedlet. Ser löpsedeln snart: ”Silikon är cancerframkallande – forskare varnar”. Ska prova ett par i alla fall. Sen blir det blåa och gröna ”vanliga” linser! Man måste variera sig! När andra tatuerar och piercar sig byter jag färg på linserna. Har provat blåa, lila och bruna genom åren. Jodå, jag har faktiskt ett tandsmycke också – så det så!
Glasögon till Kid 1 klara. Han ser vuxen ut. Han ÄR snart vuxen.

Om att vara projektledare


En gång projektledare, alltid projektledare. Såväl på jobbet som i hemmet.
Inser (på tiden för en 35-åring?) att jag curlar en hel del när jag åker och lämnar skidor vid spåret så Kid 2 ska slippa bära dem på bussen…Säger väldigt viktiga meningar på morgonen inför hennes Friluftsdag och jag hoppas att hon lyssnar…Travaren säger att hon är väldigt duktig (duktig flicka…) när INTE jag är med….MÅSTE SLUTA CURLA….och funderar faktiskt på att säga upp mig som projektledare hemma. Glömda matsäckar och gympakläder - vem ska lära sig? Kid 1 sköter sig bra för det mesta. Kid 2 lär sig nog så småningom. Ska försöka stänga dörren till rummet så jag slipper se alla saker som ligger slängda överallt i en enda röra. Curlandet på jobbet lite bättre med åren. Inte bra att kunna för mycket och vara för duktig för då får man bara fler och fler arbetsuppgifter. Sorgligt att det ska behöva vara så?!. Så länge kossan står i båset saknar man henne inte….nej, jag tar nog en ledig dag. Kanske lär jag mig att spela curling…
Äntligen är Tvillingen tillbaka! Har sprungit 17 mil på sitt träningsläger i Spanien. Jag känner dödssynd nr 2 och tackar gärna ja till en resa nästa år.