måndag 19 maj 2008

Kung Bores återbesök

Ställde väckarklockan på tidig lördagmorgon och laddade för arbetsdag med ridklubben. Rensning av rabatter från kl 08 till 16.
Sjuttonde Maj (Gratulerer med Dagen svärmor!). Tittar ut. Va?! Snö överallt! Arbetsdagen inställd och framflyttad. Kan inte somna om igen.
Förra helgen satt jag i solstolen och nu är det full vinter igen. Man tror inte sina ögon.
Heeela dagen vräker snön ner. Fåglarna är helt förvirrade. Träden knäcks ty de orkar inte bära den tunga snön. Fyra mil söderut har det kommit ännu mera så vi får tydligen vara glada.
Efter den långa kalla vintern och vi äntligen får hänga undan vinterkläderna har jag inte alls lust att ta fram dem igen. Mitt psyke klarar inte den här prövningen. Vill inte titta ut. Vill bara dra täcket över mig och deppa.

Egentligen skulle vinklubben ha ätit sill ute vid sommarstugan och vi skulle sova över där.
Nu blir det också inställt. Vi tar beslutet att glödsteka sillen hos Malla istället eftersom Berit ändå har handlat fisken. Alltså får Krögaren skjutsa ner ett gäng vinkvinnor till Malla på kvällen. Vi äter så vi spricker och vinglasen fylls ständigt på. Skönt att dränka sina vädersorger i gott vin! (och öl till sillen förstås…). Vi pratar högre och högre, skrattar som vanligt och har en väldigt trevlig kväll. Får skjuts hem ända fram till dörren. Kan inte somna. Zappar på TV:n. Porrfilm!! Byter snabbt kanal….Vilka är människorna som väljer att vara med? Måste bara vara för pengarnas skull? Ser inte ut som dom njuter på riktigt. Okej då, jag erkänner, jag bytte kanal efter kanske 60 sekunder...Tror att det var i tonåren senast som jag och några klasskompisar tjuvtittade på porrfilm. Funderar på hur man förklarar för sina barn. Tonåringen har väl säkert sett något liknande redan. Dom vet alltid mer än man tror. Hoppas bara han förstår att man inte kan göra så där med vem som helst utan att fråga först…ööhh…nog dags att lägga sig.

Söndag morgon. Huvudet gör sig påmint om gårdagens nöjen. Shit också. Det här rimmar inte med min Maratonuppladdning. Men vi hade ju så kul. Börjar skylla ifrån mig och känner ångesten. Bara att bita ihop och ta nya tag imorgon. Den planerade sista tremilsturen innan loppet får flyttas fram till imorgon istället…Idag blir det int nå, men i morron – då klämmer vi! Tar i alla fall en promenad med Krögaren och Kid 1.
Kid 2 och bästisen rider. Hon har fixat morfar som chaufför.

Då vi bor granne med Kid 1:s lärare tar vi det inplanerade utvecklingssamtalet imorgon en dag för tidigt i form av hembesök istället. Nu blir det betyg från nästa termin. Då gäller det att skärpa till sig och visa lite mer ansvar. Nu är det slut på leken och dags att visa vad man går för. Det är coolt att plugga och vilja vara bra!