söndag 17 februari 2008

Tonårschaufför

Äntligen fredag. Bort från kontoret och dags för lite kroppsarbete i stallet.
Bastu, kycklinggryta, fredagsmys och TV.

Iskall Lördagsmorgon gjorde att långpasset uteblev men turen till Stallet blev av lite senare på dagen. Kid 2 red två hästar så jag tog en promenad med henne och häst 2 när jag var klar med mocka-bäravatten-packahö-sopastallgångssysslan. Skönt att komma ut och få frisk luft denna härliga vinterdag. Kid 1 på rockmässa hela kvällen och Kid 2 sover hos bästisen så här sitter Henrietta i all sin ensamhet och oj, vad ska man göra då, när man plötsligt blir helt ensam (förutom katten förstås). Hör grannen tjoa och stoja från snöhögen utanför när han leker med sina barnbarn som har kommit hit för att fira sportlov. Får väl bli en liten klagovisa om kvällens melodifestival igen:
1. Börjar bli för gammal för Olas musikstil och moves. Försöker blunda och höra om låten är bra men det låter ansträngt trots 80-talsvibbar.
2. Du behöver aldrig mer vara rädd sjunger Lasse Lindh. Jag skulle vara rädd hela tiden med dig. Osäkerheten lyser genom ögonen och hur mycket du än kisar kommer du aldrig att bli lika farlig som Thåström.
3. The Nicole är en blond Nigella. Kosackdansarna spär på den ryska känslan och jag undrar om jag är i Sverige. Hon skulle ha lagt pengarna på fler sånglektioner.
4. Hej då JimmieJanssonkopia. Upp som en svala, ner som en…”Fan va kul de här va asså” sa Alexander efteråt. För dig kanske.
5. Känner alltid sympati med tvillingar så i förväg får Bröderna Rongedahl pluspoäng. Vet sedan tidigare att dessa kopior är duktiga att sjunga. Kunde inte sluta reta mig på att en hade gylfen öppen men fråga mig inte vilken. Snyggt med röda kläder. Bra låt som för tankarna till Bee Gees.
6. Sanna sjunger en smäktande ballad så till och med Henrietta smälter. Blir sommarens tryckarlåt på dansgolven. Dansa tryckare och vara nykär…
7. Ingenting för mig. Enkelt när låtens titel och mitt omdöme är lika. Har dessa herrar kommit hit via vadslagning eller utpressning?
8. Så härligt med artister som kan sjunga. Carola och Andreas får min röst ikväll. One love is all I need. Kvällstidningarnas rosor har trissat upp förväntningarna. Så fantastiskt är det inte.

Kan inte sluta att envist zappa över till ett romantiskt drama. Dåliga filmer som man inte kan sluta titta på – är de dåliga?
I Globen får vi se ballad-Sanna och bröderna lika-som-bär. Kul!
Carola-Andreas och Ola får en andra chans. Ringer och får rapport från Kid 1 som just ätit pizza på restaurangen och nu ska vidare till rockmässan igen. Krögaren har haft pastabuffé som laddning till morgondagens stora skidtävling på orten och nu är han på väg hem till Henrietta. Vinglaset får vänta till nästa helg utifall Kid 1 vill ha skjuts senare.