söndag 28 februari 2010

En sjöman älskar havets...


Hemma igen efter en rolig helg!
Var ledig på fredag och åkte till Farmor i Stockholm. Jag och Kid 2 hoppade som vanligt ur på Fältöversten och köpte blommor och kvällstidningar.
Efter god fika åkte jag och Krögaren till Siljaterminalen och gick ombord på båten. Tror att det här var 6:e året i rad som Krögaren får resan till Helsingfors som födelsedagspresent. Och Henrietta - Ja, hon bara halkar med på bananskalet - Varje år!
Buffén och vinet var lika gott som vanligt, och vi trotsade tröttheten, tog några svängom på dansgolvet. Tog en titt på nattcluben fylld av finska ungdomar. Inser att vi befinner oss någonstans mittemellan buggandet och discodansen...
Servitrisen sa att det inte varit så mycket is på havet sen 1987. Fast det är dubbla skrov så ligger personalen nere under däck och där låter det jättemycket av isen. Jag och Krögaren sover uppe på 9:an...
Två ryssar stoppade på sig 3 vinare och massor med mat innan de lämnade buffén...tror att de somnade gott i sin hytt...personalen verkade veta om problemet men lät de få gå.
Helsinki bjöd på 2 plusgrader, mulet men skönt väder. Vi gick vår vanliga runda, shoppade något till Kidsen och sen en räkmacka med vitt vin på Kapelli. Gick sen ombord på båten igen och satt jättelänge i bubbelpoolen. Där blev det öl och cider..och vi träffade många trevliga människor att prata med. Beundrar min lilla Krögare för att han är så himla social. Det är bara att hänga på tåget. Lördagkvällen åt vi väldigt god filé Black & White och drack ett väldigt gott rött vin.
Vi kunde inte undvika att se Kalla på en storbildsskärm när hon gick i mål som 6:a på 3-milen.
Brons till Finland! Kitos!
Mycket trafik hemåt idag men resan gick ändå bra. Gick via IKEA och 40 nya kaffemuggar till Krögarens bar. Och en ny vårkudde till Henrietta!
Det enda läskiga från helgen var att en ung kille troligtvis hade hoppat från båten då kustbevakningen hittade honom död på isen på lördagen. Personalen knackade dörr i hytterna, visade ett foto och frågade om vi hade sett honom....huvvaligen! Otäckt!
Kidsen är nu kvar hos Farmor på sportlov i stan och idag skulle de gå och se Avatar.
Själv har jag gjort matlådor till en ny arbetsvecka. Gjorde ett nytt recept med vinkokt lax, dill, citron, creme fraiche och lök. Blev supergott!
Nu blir det en ny vecka då jag får ta igen helgens alkoholintag och leva ett sunt leverne igen.
Tusen Tack Farmor för att du bjöd på en mycket trevlig helg!