onsdag 30 december 2009

En vecka ledigt!

Kölden härjar i vår del av landet. 28 kalla minusgrader i morse. Bilen tyckte inte alls om att åka ut. Jobbade kort dag till halv tio. Sen påpälsad promenad till Stallet och kollade in Kid 2 på Nyårshoppet. Höll på att förfrysa mig på de 200 metrarna...
Zorro trilskar och vägrar hinder men det passar Kid 2 bra. Hon vill ha en häst att kämpa med. Det ska vara en utmaning. Hon var lite missnöjd en stund. Jag var bara imponerad. Andra rundan gick som en dans. Mamma och Pappa hade trotsat kölden och var också där. Sen drar de till Fågelsjö och grattar Svägerskan på hennes 40-årsdag! Grattis från mig! Själv måste jag hjälpa Krögaren hela Nyårsafton så det blir ingen fest för mig. Nääe, ja ä intä bitter...;=)

Handlade.

Övervann kampen mot TV-soffan och hoppade upp på löpbandet en mil. När en km har avverkats känns det lite småtungt men sen bara rullar det på och vips så blev det en mil.
Längtar tills det blir lite mildare så jag kan åka lite skidor. Det är en skön omväxling till löpningen.

Krögaren har förberett nyårscatering hela dagen och har precis kommit hem till middagsbordet.
Har gjort moster Sivs goda ädelostpaj som vi ska avnjuta med vindruvor när vi står på baren imorgon och lagar mat. Tvillingen kommer dit och hjälper till. Det ska bli skoj. Då kanske vi får tid att prata lite. Det hinner vi aldrig - trots att vi är arbetskollegor..

tisdag 29 december 2009

Framtid i fyrtakt

Ronnie Sandahl. Har sagt det förut och säger det igen. Jag älskar dina krönikor på aftonbladets baksida varje måndag! Igår fick du verkligen till det igen med framtiden i fyrtakt! Klockrent!

Brrrr.....imorse 26 minusgrader. Det är kallt nu. Men de blir ljusare igen....Dygnet har ökat med en minut redan!

måndag 28 december 2009

Pigger...

Eller vad det Toker. Eller Glader.
Efter en mil på löpbandet är Trötter som bortblåst och Henrietta mår som en prinsessa igen!
Endorfinkick. Me like.
Kid 1 kom hem med bussen idag efter jullov hos Farfar sen juldagen. Tack Farfar och Gudrun för att Ni tog hand om "min lilla" vän. Så skönt att vara i skogen och slappa några dagar.
Kid 2 sov hos bästisen. De har varit i stallet mest hela dagen.
Nu håller Krögaren på att försöka övertala mig om att se en hockeymatch på TV: Frölunda-Färjestad utomhus på nya Ullevi.
Avbröts av ett långt strömavbrott. Massor med tända ljus och schackspel.
Nyttigt för kidsen att se hur beroende vi är av el.
Inte lika kul om det håller i sig i natt när det är minus 23 ute nu...Vi får nog köpa den där kaminen nu så vi kan elda med ved i krissituationer som denna.

Trötter...

Måste ha tagit efter Snövits dvärgkompis Trötter.
Jobbar idag och är verkligen Trötter.
Måste vara kolhydratbombningen under juldagarna som sätter sina spår.
Solen skiner och det är iskallt ute.
Efter jobbet får det bli en tur på löpbandet.
Då brukar jag bli Pigger igen.
Jag vet vad som krävs.

lördag 26 december 2009

Julmysiga dagar






Julaftons morgon joggade jag med Kid 2 till stallet. Hon red med Zorro i ridhuset och jag sprang 8 km. Sen julfrukost och iväg till Våler i Norge. Vi firade jul i Oldemors hus med Farmor, Morten, Inger och Kristian. Kalle Anka så klart och massor med god julmat. Kid 2 gjorde bästa entrén som Tomte. Hon har verkligen skådespelartalanger! Många fina paket, vinglas och praliner senare somnade jag sött vid midnatt i det mysiga huset.
Farmor släppte inte in mig i köket på hela dagen. Hon servade oss och vi bara satt och myste och jäste. Tack snälla Farmor för en jättemysig Jul i Våler.

Juldagsmorgon med kaffe, smultringar och julebrus...Sockerstinna drog vi vidare till Farfar och Gudrun för ännu mera mat...Men o så gott! Kid 1 stannade kvar hos Farfar några dagar och kommer hem med bussen. Det var värsta ovädret över skogen när vi skulle hem. Fick köra i 60 nästan hela vägen. Men hem kom vi! Kid 2 till stallet direkt. Sen kvällsmys och ett glas vin...

Idag är det fortsatt busväder ute. Perfekt för en TV-dag! Krögaren har öppet. Jag och Kid 1 ska se på tjejfilm och mysa. Vägrar ut med bilen.
Har varit med henne på stallet innan lunch och hjälpt henne bygga hinder till hoppbanan.
-Men mamma, jämför, ser det där ut som en regnbåge! Brraa, mamma.
Tycker att bommarna är hiskeligt tunga. -Vem skulle ha hjälpt dig om inte jag var med, frågade jag. -Jamen, då hade jag ju gjort det själv. So what?
Vet inte om det är julmaten och vinet som har gjort att jag tyckte det var tungt...hur som helst är tjejerna i stallet så duktiga som bär bommar och har stalljour titt som tätt.
Imponerande att titta på hoppningen. Jag tycker att det ser väldigt högt ut...

onsdag 23 december 2009

Flaggan i topp

Jag och Backa Rolf har flaggan i topp för Drottningen som fyller år idag!
Idag är det Adams dag och imorgon är det Evas.
Körde ett skönt spinningpass på gymet igår. Värstingarna med störst muskler tyckte inte om när det spelades julmusik i högtalarna. Jag älskar det. Stämningen på topp. Alla är glada och det är mysigt. Tänk om alla vore lika trevliga mot varandra som under dessa dagar. Vad härligt det skulle vara då! Jag går runt och bara myser.
Varför är alla så stressade nu? Nu ska man njuta och ta det lugnt. Måste man allt?
-Nej, JAG har inte tid att träna, säger många. Åh, det är så mycket att göra...
Man har ALLTID tid att träna. Det är en investering i sig själv. Du blir en gladare människa när du får träna och unna dig själv egentid. Man får så mycket tillbaka iform av att man känner sig pigg, alert och mår bra i hela kroppen. Misstänker att "inte-ha-tidarna" sitter bort mycket tid framför TV:n..och ja, det finns tid till både träning och TV.

Idag blir det 5 timmar jobb. Sen gym, bastu, glögg, ostbricka och uppesittarkväll.
Ska bara stryka julduken och slå in några sista klappar. Sen är allt klappat och klart!
Tänk - imorgon är det Julafton! Hela jag tindrar!
God Jul!

tisdag 22 december 2009

VG

Fick just veta via sms att jag är 1500,- fattigare.
Kid 1 har fått ytterligare 3 VG!
Jullov för Kidsen - Jiiippiehhh!

Sociala medier & Webbcopy 2.0

Anmäld till Sociala medier & Webbcopy 2.0 23-24 Mars 2010.
Härligt att lära sig nytt! Kul att se fram emot!

Plättlagg i gjutjärn

Jag har fått en julklapp!!
Jag kommer att få en plättlagg i gjutjärn hemskickad till min dörr.
Nu får jag äntligen min egen!
Mormor - önskar att du ser mig i himlen när jag steker mina första plättar i den!
Det ska bli såååå roligt!

måndag 21 december 2009

Dan före dan före dan före Dopparedan!

En av mina stora lyckor är när man har fått köra ett hårt pass på gymet, duscha, åka hem, äta med min kära och sen njuta resten av kvällen. Humöret blir på topp! Så lycklig att jag är frisk och har chansen till det! I slutet av Januari har jag varit medlem på gymet i ett år och jag ser att mitt kort börjar närma sig fullt - bara 3 pass kvar! Har ju varit medlem och kört pass förr men det blev lite av en nystart förra året - och det är sååå himla kul! Kan inte tacka Josef och Jenny nog mycket för att de driver Trim på ett så fantastiskt sätt! Jag älskar det stället! All heder till Er!
Vi var bara 3 som körde Funktionell idag. Jag blir alltid lite orolig då för det är lika med (=) stenhårt! Och Hej vad vi körde utfall! Det kommer garanterat bli svårt att ta sig ur sängen imorgon. Perfekt laddning inför julafton. Och mycket roligare än att lägga in sill och griljera skinka. Det är Krögaren så duktig på! Ärligt talat är jag otroligt trött på julmat sen vi drev värdshus i familjen i 10 års tid. Blä för ris ala malta! Men gärna ett glas rött...

God Jul!

Från oss alla till Er alla - En riktigt God Jul!
Ännu ett år av bloggande är snart över.
Har bloggat sen januari 2008 och oj vad fort det gått!
Se nedan familjens fina discodans - vår julklapp till Er.
Oj, vad vi har övat!

Jordgubbar på silverfat


Skulle inte vilja fira Anna Ankas jul. Blev riktigt besviken på henne igår. Har tyckt att hon är framåt och vågar säga vad hon tycker men nu tyckte jag bara att hon var en tråkig gnällkärring som klagade på allt och alla. Konstigt om hon vill framställas så. Vad tråkigt att leva hennes liv. Som Anna Skipper sa så verkar hon vara för hård mot sig själv. Hon skulle behöva tappa kontrollen helt. Undrar hur många timmar hon skulle klara sig på en öde ö? Eller om det blev en katastrof på jorden och hon inte skulle få 7 jordgubbar med keso på silverfat. Herreguud! Till och med Anna Skipper blev en ängel vid hennes sida.


Idag är det Vintersolståndet. Nu blir det ljusare och ljusare! Härligt!
Nu börjar mitt nya mål med träning till Stockholm Marathon! Här är min förebild!
Send your own ElfYourself eCards

söndag 20 december 2009

Bland offside, puckar och tejpade damasker

Så är jag invigd i Hockeymorsornas Värld!
Har haft en jätterolig dag som startade med buss från Ishallen 07:30 imorse.
Kid 2 spelade först vänskapsmatch mot Leksand och sen mot Söderhamn.
De fick stryk, först med 11-1 sen med 8-2. De andra har spelat i sitt lag i flera år och våra tjejer är ett utvecklingslag som tränat bara några pass ihop. Så de kämpade på jättebra och vi föräldrar var mäkta imponerade och stolta på läktarn. Helt klart långt över mina förväntningar. Märktes redan i andra matchen att de blev tuffare och säkrare. Kid 2 blev tacklad in i sargen av en stooor tjej som blev utvisad efter det. Ha!
Trötta, glada och mycket nöjda styrde vi hemåt och var hemma vid 5-tiden.
Nu är det nytt "snipp-skydd" och trunk med hjul som står på önskelistan...
Tänk - Kid 2 har lirat på Ejendals Arena! Det är det inte många som kan skryta med.
Söderhamn har bjudit in till 3 matcher den 21 mars mellan samma lag som idag. Så nu har vi något att träna för. Då ska "vi" minsann klå dom!

lördag 19 december 2009

9 månaders väntan för Homo Sapiens

Upp tidigt och väcka Kid 2 som ska ha Stalljour från 07:30. Krögaren drar iväg till sitt jobb kl 8 i kylig morgon. Blir lite mildare fram på dagen. Stannar kvar länge i sängen med helgtidning och kaffe. Jag och Kid 1 går och handlar. Det blir lite julgodistillverkning efter lunch.
Hittar ingen träningsgnista idag. Men jag är förvånansvärt lugn. Hela veckan har gått i vilans tecken. Mycket annat att fixa med så här veckan före jul. Kroppen känns mjuk och skön efter gårdagens massage och säger att den ändå mår bra.

Köper ett lyxigt magasin och får med Sex and the city dvd. Vilken härlig film!

GRATTIS Mamma på födelsedagen. Vi hörs när ni är framme i Torrevieja!

Tänker igen på föreläsningen i torsdags: En lågkonjunktur varar i genomsnitt 11 månader (jag gissade 12). Är det inte så att Homo Sapiens är skapad att inte kunna vänta längre än 9 månader? Sen måste nåt hända! Människan kan inte lida för länge. Sen måste det vända och högkonjunturen måste komma. Inte bara historisk statistik alltså. Utan naturligt helt enkelt.

fredag 18 december 2009

Prestationsångest? Jag?

Vi fick höra om tulpaner 1637, MGN, Låg– och Högkonjunktur.
Det är inte antal problem som gör det utan hur man löser problemen.
Kände hopplöst igen mig bland de högpresterande folket. Aldrig nöjd..Ha! Mitt ständiga mål att springa milet på 40 min ”sub40” gör sig påmint varje nyårsafton när jag lovar mig själv att nästa år händer det! Ändå lyser den digitala tidtavlan på Gärdet i elakt neongrönt varje år: 43:00...Kära vänner, är det då dags att ge upp målet, acceptera att man blir äldre eller resa sig ur askan, in i skärselden och kämpa vidare? Det som slår mig är att vi ofta har en tendens att nå våra mål till 95%. Sen stannar vi. Hade tänkt fråga Mats Henriksson vad han har för råd att komma med till en ”95%-are” men när jag skulle göra det hade han redan försvunnit i Julbordets virvlar…Jag som vann en öl för att jag svarade rätt på hans fråga...
Kanske kommer han att googla sitt namn nu efteråt och ge mig en kommentar? Väntar vid min mila...
Kör med affirmationer där jag intalar mig att jag duger som jag är och att jag är duktig nog. Trots att jag kommit långt i min utveckling, jag ÄR ju faktiskt några år nu, så får jag dagligen påminna mig om att leva i nuet, vara mer spontan och inte så himla duktig. Tagga ner! Lev HÄR och Nu!
Vi fick ju också höra att högpresterarna inte bara är av ondo. De har vilja, är ambitiösa, vill ha för-ändringar och är lösningsfokuserade. Hallelujah! Och att lågkonjunktur inte alls behöver vara dålig utan kan bli vad man gör det till. Tror att det är viktigt att alla personligheter finns på ett företag.
Om alla vore lika skulle det inte bli någon utveckling. Vad trist. Ur djupa kriser föds innovation.
Duktig som jag är antecknade jag under föreläsningen. Smygkikade på Tvillingens block.
Han hade skrivit ner en (1) sak: Det blir vad du tänker! Bra summering.
Idag ska jag vara positiv, le hela dagen och slänga alla negativa tankar i den mentala soptunnan!
Hoppas det kan smitta av sig på en och annan. Ha en bra dag!

/Högpresteraren

Massage på en fredag

Kan meddela att Julbordsfesten flöt på helt utan skandaler - så länge jag var kvar. Inte vanligt att jag tar bilen hem kl 21 efter en julfest. Föreläsningen var mycket bra och väckte säkert tankar hos en och annan.

-22 grader imorse! Kan man kalla kallt.

Tusingar på löpbandet i morse gick tungt som f.... Orkade bara 3 st i 15km/h-tempo, resten 12 km/h-tempo. Totalt ca 9 km 45 min. Bättre än ingenting tänker jag. Det måste gå tungt ibland för att man ska älska när det flyter sen.
Och äntligen fredag! Efter jobbet ska jag på helkroppsmassage. Kan det bli bättre?

Trevlig helg till mina läsare!

torsdag 17 december 2009

Föreläsning på schemat

Nu laddar vi på jobbet för Föreläsning på Hotellet med efterföljande Julbord.
För första gången har vi julfest på en vardag. Ska bli spännande att se hur det går.
Företaget där jag jobbar är nämligen känt vida omkring som ett företag där det brukar gå vilt till på firmafesterna. Nya vindar blåser. Wind of change.

Julmys

Vi åt goda Tacos hos Mamma & Pappa till middag. Hela klanen samlad, totalt 16 personer. Mycket köttfärs går det åt...
Innan vi drog hemåt fick vi njuta av en rolig teater utförd av Tjejerna.

onsdag 16 december 2009

Löpare till 80%?


Fick ett roligt nyhetsbrev idag från jogg.se.
Se mitt resultat bakom varje!

Du vet att du är en Löpare...

...när du springer i ösregn och tycker det är kul. 1 rätt!

...när en halvmara bara är ett vanligt träningspass. 2 rätt!

...när du beskriver vägen för någon och säger saker som "det är 5K åt det hållet".
3 rätt!

...när du kallar milen för ett "kort pass" och folk tittar konstigt på dig. 4 rätt!

...när du alltid "tränar till nästa lopp". 5 rätt!

...när du har stenkoll på hur pass slitna dina löparskor är. Allihopa. 6 rätt!

...när du säger saker som "ska bara springa en lugn tremilare i morgon" och verkligen menar det. Njaa…1 fel

....när du lägger mer tid på att kolla upp tänkbara löparrundor än sevärdheter då du ska resa till ett nytt ställe. 7 rätt!

...när du ser siffran 4.16 och instinktivt tänker "3-timmarstempo". Nej. Tänker 4.30
1-timmestempo eller 4.0 i toppformstempo. 2 fel.

...när du ser väderprognosen för i morgon och genast vet vilka lager-på-lager du ska ha på dig då. 8 rätt!

...när du nästan glömt bort att det finns strumpor i bomull. 9 rätt!
...när du alltid är hungrig. 10 rätt!

...när du besitter kunskaper om hur man springer och samtidigt dricker ur en liten plastmugg utan att spilla. 11 rätt!

...när du vet vad som menas med "sub40". 12 rätt! Har varit mitt mål i många år….hittills ligger det på 43…

...när du klämmer i dig pizza med kompisarna och medan de säger "oj vad tjock jag kommer bli nu" så tänker du bara "jippi bränsle till långpasset".
En gång ätstörd = alltid ätstörd. Kommer alltid ha svårt att äta en pizza utan att känna mig tjock. That´s it. Men so what? Finns större problem på vår jord. 3 fel.

Totalt 12 rätt av 15!! Är man löpare eller är man?

Enligt det här är jag det till 80%. (In my mind: 100%..)


Bränner fett inför julen...

Fullsatt på lunchspinningen idag! Härlig pepp av Jenny gjorde att jag tror alla tog i lite mer. Kul! Här ska brännas fett inför juldagarnas matorgier!

Snöskottning

Mera snö! Nu är det precis lagom. Sen ska det bli neråt -25 framåt helgen...
Gjorde en väldigt god Exotisk Flygande Jacob till middag som hela familjen uppskattade.(lät det som i alla fall...).
Sen till Stallet med Kid 2 och fick instruktioner om hur vi ska ta hand om Zorro under jullovet.
Från 21/12 till 9/1 ska hon ha en egen häst att sköta om. Spännande att pyssla om den och rida varje dag! Nyttigt att prova på.
Fakturan fick hennes föräldrar ta hand om.

tisdag 15 december 2009

Stelare än stelast

Jordens träningsvärk befinner sig i min kropp idag efter gårdagens Funktionella träning.
Har inte kört det passet på några veckor och tog i som jag brukar. Varenda muskel är i pina!
Precis när man kände sig på gång igen efter avbrottet med julsnuvan.
Får minsann bli en vilodag. Passar bra för jag ska på Stallet ikväll efter matlagningen och få information om "jullovshästen".

Krögaren blev nog lite sur på mig när jag inte såg att han hade klippt sig igår....hmmm....vad ska man göra för att gottgöra detta tro? Jag ÄR inte känslolös. Jag KAN älska, som Lasse Åberg (nästan) säger...Får försöka hålla korpgluggarna öppna hädanefter.

Snön lyser vit på taken...

Så kom vintern. Vit och fin. Mysig.
Direkt från jobbet upp på löpbandet. Sen funktionell träning med Josef så man riktigt känner träningsvärken redan börjar mola.
Avslappnad, nyduschad och nere i varv sätter jag mig ner direkt vid matbordet och njuter av Krögarens Pasta Carbonara. Resten av kvällen i mysets tecken.

söndag 13 december 2009

Lukten av svettiga hockeyhandskar...

Fick kaffe på säng av min älskling på väg till sin Bar.
Tittade på jättefin Luciamorgon från Växjö Domkyrka och imponerades av otroligt duktiga sångare och ett bra arrangemang.
10 grader kallt ute gjorde att jag stannade kvar lääänge och myste i sängen med kaffe och korsord. Kid 2 vaknade och gjorde mig sällskap.
Sen sprang jag en halvtimme på löpbandet.
Skjutsade 4 hockeytjejer på träning. Deras utrustning kräver ett stort bagageutrymme.
Hade planerat att baka lite eller kanske göra lite goda julköttbullar nästa helg - Nu får jag istället vara chaufför till Leksand när de ska spela sin första match! Spännande! Bra skäl att slippa baka...
Den unkna lukten av svettiga hockeyspelare känner man igen där på Ishallen. Mmmm.
Efter veckohandling, ugnspannkaka till lunch, tidningsstund och kaffekopp tog jag en promenad till gymet för en timmes skön spinning med Majsan. Gick nöjd hemåt i kylan - nytränad. Och så somnade jag skönt i solariet. Brukar inte sola, och har läst att sats tar bort alla sina solarier, men kan inte låta bli att låta känslan av Spanien stanna kvar en stund till...Viva..

Kroppstrumpa, disco och Lingonglögg



Jag och Krögaren såg en fin mysig Julshow på Stallet. Blev bjuden på en god fika med kaffe, lussebulle och pepparkaka. Kid 2 spelade teater och lussade.
Köpte hem två nya glöggsorter från Hemköp, mest för de fina flaskornas skull. Lingonglögg var väldigt gott, om än lite för sött för min smak, men det är den juliga doften man gillar! Hann inte testa Apelsinglöggen. Får bli på onsdag när vi är hembjudna till Mor & Far.
Jag och Krögaren gjorde oss en god räksmörgås till middag. Pappsen kom och hälsade på en sväng när Mammsen hjälpte sina elever.
Testade hårtoning till Kid 2. Hon blev mycket nöjd med en lite mörkare outlook. Måste lägga in den utlovade bilden på skönheten i sin kroppsstrumpa...
Kid 1 var på disco i Älvdalen och kom hem kl 03:16...Nu sitter han och pratar med någon ny tjej i telefon...Få se, hur långt är det till Älvdalen..?

lördag 12 december 2009

De e tjo å tjim å klackarna i taket...de e lördagsdans i kvääääll..

Skjutsade Kid 1 och Dennis till Mormor & Morfar. De ska till Mora på julklappshandling.
Killarna åker med och sen buss vidare till Älvdalen. Det är Luciadisco i byn. Det ska träffas vänner och....ja, det ska väl provas på. Ingen idé att vara orolig. Det går säkert bra. Sen kommer de hem med Dennis föräldrar i natt någon gång. Kul att de vill något och gör något.
Kid 2 repar julshow på stallet. Jag och Krögaren ska dit och titta senare.
Har varit ute på ett skönt långpass på ca 17 km.
Mötte Prästen och 2 andra löpare och en hund på en linda i Mobyn. Såg ett mail från löparna att det vankades långpass hos Prästen imorgon. Sugen att hänga på. Vi får se hur benen mår imorgon.
Trampade ner mig i ett stort gyttjehål i skogen. Isande kallt om foten. Tur att det var i slutet på passet.

Thank God it´s Friday

Fredag eftermiddag: Hämtar Gitarr. Handlar. Hämtar Kid 2 och kompis på Badhuset. Slår på bastun. Bastar. Äter middag. Jag och Kid 2 köper oss en god sallad från pizzerian. Kul att Kid 2 vill göra det men ser att det mesta petas bort. Får väl bli min lunch imorgon..
Myyyyser! Läser tidningar med Klick och Fredagsbilagor. Kid 1 och Dennis var ute på pizzakväll. Jag och Kid 2 tittade på Idol. Bra final. Både Erik och Calle var jättebra men Erik är nog ett strå vassare. Vilken pipa den killen har! Är säker på att vi får se honom mycket framöver.
Krögaren hade öppet men det var ingen hit. Vad mycket roligare det skulle vara att driva en verksamhet i en större stad där det ständigt finns kunder. Skulle vara kul för Krögaren.

fredag 11 december 2009

Den bästa dagen

Har kommit på att jag ofta börjar min dag med en refräng i mitt huvud.
Typ som Ally McBeal för Er som är gamla nog att ha haft den serien som favvis....
Refrängen till den här låten kommer när jag slår upp mina ögon.
Dagen brukar alltid bli bra.

http://www.youtube.com/watch?v=pm1CEUyIcvs

Nu är jag på väg igen letar efter sanningen
Letar efter ro i min själ
Jag får alltid samma svar så många lögner som finns kvar
Så mycket oro i min själ
Ett liv ett sökande liv. En tid en tvekande tid

Det här ska bli den bästa da'n i mitt liv
Den första och den största da'n i mitt liv
Jag ska hålla kvar den känsla jag har att jag älskar

Vågorna som når min strand ger lugn och lycka i mitt land
Så mycket trygghet i min famn
En enda solens dag en enda månens natt
Så mycket kärlek i min famn
Ett liv ett levande liv. En tid en sanningens tid

Det här ska bli den bästa da'n i mitt liv
Den första och den största da'n i mitt liv
Jag ska hålla kvar den känsla jag har att jag älskar

Ett liv ett levande liv. En tid en sanningens tid

Det här ska bli den bästa da'n i mitt liv
Den första och den största da'n i mitt livJ
ag ska hålla kvar den känsla jag har att jag älskar

Det här ska bli den bästa da'n i mitt liv
Den första och den största da'n i mitt liv...

So this is Christmas...

-Förra året den här dagen hade vi 50 cm snö sa Backa-Rolf till mig när vi möttes vid postlådan tidig onsdagsmorgon.
Själv tycker jag det är skönt att vintern är sen - den hinner vi få nog av ändå innan våren kommer. Klimatsmart? Nja...
Min bror Zeb, han som-alltid-retar-mig-för-att-jag-ville-bli-Skidkung-när-jag-var-liten-men- som-nu-själv-har-den-drömmen, är nog inte så glad när han inte får snö som han kan träna på inför Vasaloppet...
Men nu skiner solen idag och det ska bli kallt i helgen. Då kommer snön...

Anmäld!

Har anmält mig till läger för aktiva hurtbullar, under 3 helger i jan, mar och apr nästa år! Fyllt av träning, träningslära, föreläsningar, övningar, kropps och kostlära. Perfekt motivation för mig och inför Stockholm Marathon! Och på hemmaplan dessutom. Vad mer kan man begära?

Full kontroll eller noll kontroll - det är frågan

Reflexvästprydda och fina fick jag sällskap av kidsen de första km. Mysigt! När de vek av över hängbron fortsatte jag 7 km till och det blev ett skönt pass.
Kid 2 gjorde sin Favoritpaj alldeles själv idag! De händerna är fulla av kraft och skapargjädje. Så perfekt skapade. Middagen gjorde att hennes mor kunde ta en extra lång skön dusch med tända ljus i badrummet efter träningen och sen sätta sig till bords (ja, nästan i alla fall…).
Hon blir så arg på mig när jag har lagt alla hennes träningskläder prydligt och fint i ordning. –Jag hittar ju ingenting! Allt i en stor hög – ju mer kaos desto bättre för kid 2. Ja, man kanske har nåt att lära? Hur kul är den perfekta världen egentligen? Släpp loss. Tappa kontrollen. Working on it.

torsdag 10 december 2009

Flaggan i topp!

Flaggan är på plats utanför entrén! Nobeldagen firades med en microlåda från Findus!
Inte precis någon nobelmiddag men man kan ju låtsas...
Kan inte låta bli att titta vad Victoria, Madelene och Silvia har för klänningar på sig. Det är ju DET som är det viktiga. Inte några gamla tråkiga pristagare...Även om jag har en seriös sida som tycker det är intressant med reportage om pristagarna också, men helst tar jag dansen på rosor!

Å nej, inte lutfisken...

Ser att Lutfisken ligger först med 40% röster i min undersökning. Aj, aj, aj - vart tog Sillen vägen? Vinner Lutfisken blir jag deppad!

onsdag 9 december 2009

15 GRATTISKRAMAR!!

Idag fyller min bästa och enda son 15 år!!
Genast blir det tillåtet att göra några fler saker i livet...
15 år som har gått väldigt fort. Befinner mig i ett stadium där det är vemodiga känslor att titta på kort från första åren i hans liv. Känns som ett helt annat liv. Har vi varit där? Vilka är det där? Det är ju jag! Ska nog öppna albumet i helgen och gråta en skvätt minsann.
Kid 1 är lika gammal som antal år vi har bott i vårat hus.
Ha en bra dag min älskade Prins (kommer alltid att vara en liten plutt i mitt hjärta).

I bilen på väg hem från jobbet igår började benen hoppa när de såg sin gamla vanliga väg att springa på. Svidade om i värsta stålmannentempo och slängde mig ut (inte med capen dock men väl med trikåerna..) i snöslasket. Härligt att bara springa! 10 km blev det.

Sen hade vi tårtkalas med Mamma och Pappa. Krögaren svängde ihop en tårta på några futtiga minuter.

Kid 2 showade i sin nya kroppsstrumpa (sparkdräktsliknande hockeyunderställ från Jofa). Måste lägga upp ett foto på denna underbara skapelse!
Krögaren fixar. Liksom ett nytt skulderskydd och en overall....
Vi har förresten gjort ett besök hos farbror doktorn angående hennes huvudvärk som har börjat komma oftare. Doktorn trodde att det är menstider på gång...Vi avvaktar. Även hon börjar bli stor. Tyckte nyss att hon började skolan och vips - nu går hon i 5:an...(tur att inte JAG blir äldre..)

Utombordaren


Vår kommun är med i toppskiktet bland de som har Sveriges bästa grundskola. Det förstår jag. Jag blir alldeles rörd när jag tänker på all hjälp vi fått från vår kommun i alla år. När jag reflekterar över måndagens föreläsning och konstaterar att mitt barn bara har kvar ”drag” av sin diagnos, så förstår jag att det är tack vare den otroligt proffisionella personal som har planerat och snitslat banan för hela min sons barndom. Och mycket, MYCKET, tack vare Utombordaren som vi kallar henne. Från förskolan ända upp till 6:e klass har Utombordaren grundlagt hela mitt barns liv. Idag är han en lugn, stabil, trygg och självsäker ung man med mycket gott självförtroende och världens goaste kille. Han har inte alls kvar mycket av de problem som hans diagnos kan medföra. Utombordaren – det borde finnas fler som du!

Hoppas du läser det här och känner igen dig – Du har för alltid en plats i mitt hjärta!

tisdag 8 december 2009

If you rest you rust

(Helen Hayes)

Benen är fulla av spring nu och ja, jag rostar om jag inte får min dos. Intalar mig själv att det är bra att de får en viloperiod innan maratonträningen börjar på allvar snart...
Måndag blev vilodag eftersom jag och Kid 1 var på en jättebra föreläsning hela kvällen.
Vi hörde hur det var att leva med Aspergers syndrom och ADHD. Utanförskap, Galenskap och Kunskap med Åsa Gravander och Stefan Widerlöv. Mycket bra föreläsning. Många tänkvärda ord. Eftertanke. Kid 1 verkade också nöjd. Tyckte faktiskt att mer saker stämde in på mig än på Kid 1...Kan bara konstatera att vi är lindrigt drabbade om man jämför. Jättekul att så många lärare var där. Förståelsen behövs.

Innan föreläsningen hann vi med ett tandläkarbesök också. Bettet var OK och behöver inte åtgärdas på Kid 1. Skönt - en sak mindre att tänka på. Nästa bryderi: Felsökning på hans dator. Men det är ju bara materiella ting..

Blev killad på ryggen under hela hockeykväll när jag kom hem....mmmm.....

söndag 6 december 2009

3-rätters




Kid 1 gjorde sin uppgift i hemkunskap: Bjuda på 3-rätters.
Passade bra när Farmor var på besök och som en förskottsfödelsedagsfest.
Morfar ville också gärna komma och njuta. Mormor stöpte ljus i bostadsrättsföreningen men har lovat att komma och smaka tårtan på onsdag.
Förrätt: Marcus vitlöksbröd.
Varmrätt: Fläskfilé med klyftpotatis och sås Café de Paris.
Dessert: Hallonpaj med vaniljsås.
Kan meddela att Kid 1 skötte sin uppgift till största belåtenhet.
Fröken Bodil kommer att bli stolt över sin duktiga elev och nu hoppas vi förstås på ett MVG...
Rörstrandsbarnen fick vara med och pryda bordet med sina ljus.

Mår som jag förtjänar


Ingen vacker syn på en söndag morgon...
Varför så trött idag när jag var så pigg igår?
Varför så törstig idag när jag drack så mycket igår?

Tour de France








Morgonjoggade lördag morgon. Snö och minus 2. Så här vill jag att hela vintern ska vara.
Skidentusiasterna väntar säkert på mera snö men jag tycker det är perfekt nu.
Stekte goda pannbiffar till lunch.
Jag och svärmor till Christina på Club 17:s årliga pyssel & vinprovarkväll.
Efter lite knep och knåp och starka nypor fick jag ihop något som liknade en krans som nu pryder min juledörr här hemma.
Kvällens vinprovning var av den mer avancerade arten och hette Tour de France.
Vi provade 3 franska röda viner. Svårt - men kul.
Titta - Dofta - Smaka - Spotta heter det i vinvärlden. Club 17 gör aldrig det sista momentet, vilket medför att allt efter kvällen lider blir det mer skratt, mer prat, mer tok och så himla roligt!
Hade med mig en nyhet från systemet; Crane Lake från Californien. Kan varmt rekommenderas.
Fyllda till bredden med Christinas supergoda fisksoppa och rött vin och kramp i skrattmusklerna traskade vi hemåt. kudden fick tillbaka sin ägare vid halvett-tiden. Det var Hajen på TV en stund innan John Blund strödde sin guldsand i ögonen.
Krögaren och Kidsen hade haft pizza- och filmkväll.

lördag 5 december 2009

Fredagsmys

Kid 2 har lagt till en god vana. Simmar varje fredag. Hämtade upp henne på badhuset när jag slutat jobbet och handlat.
Sen hämtade vi svärmor, som kom med tåget från Stockholm, på stationen.
Killarna bastade innan middagen. Vi drack glögg och njöt av juldoften.
Vi firar den blivande 15-åringen med fest hela helgen. Han hade själv valt fredagsmiddagen som Krögaren svängde ihop i ett nafs; ostschnitzel, klyftpotatis och en väldigt god paprika/tomatsås.
Och så en god flaska vin till mig och svärmor.
Somnade gott men hann i alla fall se att Calle och Erik går till final i Globen nästa fredag. Trodde att det skulle bli Tove och Erik.

fredag 4 december 2009

Jag vill inte bliva stur

När man äter Krumelurpiller ska man säga: Kära lilla krumelur. Jag vill inte bliva stur.
Då blir man aldrig stor. Säger hon i alla fall. Pippi Långstrump.
Vi skulle bo tillsammans. Jag och min kusin. I ett eget hus.
-Så sa vi också, sa storasyster Marie och kusin Åsa. Hånande.
-Men det är skillnad med oss. Vi kommer att hålla det. Vi lovar. Vi kommer aldrig att flytta isär. Ni ska allt få se, sa vi, helt i stil med en stursk Lotta på Bråkmakargatan.
Eftersom jag bodde i Dalarna och hon i Stockholm så skulle vi bo i Falun – halva vägen var. Åren gick och någonstans i tonåren skulle varsin kille få komma på besök. Nu fick huset också varsin separat ingång. Efter ytterligare några år skulle vi få gifta oss. Alla fyra skulle bo tillsammans. Varsin hund skulle vi ha.
Någonstans på vägen försvann drömmen. Mitt bland alla beslut och åtaganden man fick i takt med åldern. Mens. Finnar. Ansvar. Utbildning. CV och arbete. Matlagning. Deklaration.
Nu står vi här. Med varsitt eget hus. Långt från varandra. En i Dalarna och en i Stockholm. Med kombi, katt, man och två barn. En gång var vi barn. Nu närmar vi oss 40.
Vi som en gång skrev i Gula boken, samlade vagnar i Sollentuna centrum, petade näsan åt varandra, bakade toscakaka, blev kompisar med Ulrika från nykterhetsorganisationen på någon camping i Sverige, frågade chans samtidigt på Pierre La Fontaine, plockade röda vinbär åt mormor, åkte epatraktor, tältade, badade nakna i Grimsåkersviken, drack vår första vinklunk, gick på folkparken fast vi inte hade åldern inne, åkte raggarbil och rökte vårt första bloss tillsammans.
Vi har blivit konferensansvarig, marknadskoordinator och projektledare.
Vi är mammor. Vi är stolta. Vi är orädda. Vi är mitt i livet. Ändå så lika. De vi en gång var.
Vi blir inte äldre tack vare Krumelurpillret. Vi är oss lika. Odödliga. Blonda. Blåögda.
Ler ett snett leende varje gång jag passerar Falun. Tänk om vi hade bott här. Jag och min kusin. Nästa vecka fyller min egen son 15.
Tror att min kusin ler för sig själv när hon hör att jag var livrädd för hennes pappa när vi vred ratten på Maries nya bubbla i lås och trodde den gick sönder.
–Lika bra att vi går upp och dör på rummet. Det är ute med oss, sa du.
Våra ansikten måste ha sett ut som en förvånad labradorvalp när vi senare såg att bubblan var borta och storasyster hade stuckit iväg på en tur.
Vi klarade oss. Den här gången också.
Jag var den orädda lantisen. Som en fjortonårig Paris Hilton. Naiv. Hon var stadsbon som var medveten om farorna. Försiktigare. Som den gång vi följde med ett gäng med bil på Gotland. Till deras lyxhus med bollar i poolen. Som en avbild av våra personer.
Skönt att bli hämtade av pappa Leif. Även om han inte var på sitt bästa humör…
När vi ses nu för tiden, även om det borde vara oftare, blir vi liksom små igen.
Vi tar bara vid där vi slutade en gång. Egentligen känner vi varandra alldeles för bra för att inte genomskåda. Men det blir som en tyst överenskommelse. Vi är de vi en gång var.
Kanske, när våra barn flyger ut ur boet, flyttar vi till Falun. Vem vet.
I mitt vuxna liv blir min orädda persona lite skygg. Min man ser nog gärna att jag lockar fram den vilda spontana tjejen lite oftare. Jag vet inte vem som är mest äkta. Den som jag var då. Eller den som jag är nu. Båda har jag utvecklat själv och egentligen är dom kanske en och samma person? Vi skapar oss själva som en varumärkesprofilering. Innan man ens kände till ordet. Det här är jag! Det här gör mig speciell!
Det enda jag vet med säkerhet är båda vill ha en dans på rosor. Både mitt då och mitt nu. Avskyr motgångar, problem och tunga ord. Ändå står jag här och accepterar att livet är uppförsbackar och nedförsbackar. I uppförsbackarna har jag lärt mig att rycka.
Livet är fyllt av problem och underbara ögonblick. Det är bara hur vi tar det som räknas.
-Life is not always playing, säger min kloka dotter när jag beklagar mig att jag får diska stekpannan igen. Jag får inget svar när jag påminner henne med samma ord den gången hon beklagar sig att det är jobbigt att städa sitt rum. -Life is not always playing…
Ändå står jag här och undrar vem jag är. Egentligen.

torsdag 3 december 2009

Ny karriär som Brevbärare?

I dagens lucka finns en pillemarisk man...

Körde ett skönt spinningpass på lunchen. Ack vad konditionen faller dock efter en snuvig vecka. Men några pass till så är jag nog ikapp igen.
Hjälpte Kid 1 att dela ut lite lokalblad. Tycker det är rätt mysigt att gå runt och lägga i post i brevlådor. Det kanske är det som är mitt kall! Svensson, Svensson, släng dig i väggen - här kommer Brevbärare Henrietta!
Slängde ihop pasta med ost- och skinksås. Så gott att till och med Mozart lapade i sig med god aptit. Måste vara något fel? Och till och med Krögaren åt dubbla portioner - utan att efterkrydda själv...
Jag och Kid 2 storhandlade inför helgen. Många tunga kassar blir det...
Hade en diskussion med min dotter om hårfärgning då hennes största önskan just nu är att få bli brunett. Chockladbrun brunett. Ack och ve.

onsdag 2 december 2009

Snön ligger vit på taken...


Vi fick lite snö så pass att det blev vitt och lite ljusare ute. Vi fick också kyla så vi teg. Imorse var det minus 15 ute! Här är det tvära kast från plus till minus. Man får vara förberedd.


Jag och Kid 2 tillbringade gårdagskvällen i stallets café. Dagens syssla var att koka kaffe, fixa, dona, torka micro och golvet i hallen uppe. Som vanligt gjorde jag lite mer än jag behöver...


Fixade och trixade med ljusslingor när jag kom hem. Trassel. Trissel. Pyssel. Kallt.


I dagens lucka finns en tunika från H&M - härligt med lite färger! Den skulle vara kul att ha.

tisdag 1 december 2009

Lucka Nr 1

Julmånadens första dag!
I lucka Nr 1 hittar Ni Henrietta som njuter av en strålande fin dag med minus 5 grader och solsken!
Ikväll ska jag och Kid 2 tjänstgöra i Stallets Cafetéria. Hoppas det kommer många fikasugna kunder till oss.

Joggar upp formen igen

Sprang 9 km efter jobbet. Skönt att vara igång igen!
Får ägna den här veckan åt att komma ikapp med motionen igen.

Krögaren pumpar muskler på gymet, Kid 1 tränar på skolans gym med Kompis och Kid 2 springer sin runda.

Krögaren passar på att göra kvällens middag - fastän jag hade planerat göra den. Det är bara att kapitulera - han är sååå mycket bättre än mig på att laga mat. Den enda nackdelen med det är att man äter alldeles för mycket när det är alldeles för gott. Tortilla de Patata smakade gudomligt när Krögaren hade gjort den.

Kid 2 och Krögaren duschade Mozart ikväll. Värst vad liten han blir när den tjocka pälsen blir blöt!

Jag och Kid 2 ser Simon & Tomas och sen fortsätter jag på hästboken jag har börjat läsa för henne.

Har fått Julkorten som jag beställt på Expert! Superfina! Ska bli kul att skicka ut till nära och kära.

söndag 29 november 2009

Året julbak - Lurigt värre!





Årets julbak hos Mamma och Pappa inleddes med glögg och julmusik, fortsatte med saffransbullar, bröt av med gräddade våfflor och avslutades med pepparkakor.
Kid 1, som är äldst i skaran, låter fantasin flöda på plåtarna! Vem brås han på?
Kid 1 hjälper mig att ta två små granar att smycka hemmet med. Under kraftledningen är det fritt fram att härja.
Efter timmar av bakning tröttnar en bagare efter en annan. Bara en liten bagare får ett sista ryck efter kafferasten.
Glada och med burkarna fyllda drar vi hemåt när mörkret börjar falla på.
Återigen har vi hållit traditionen vid liv och gjort en av de mysigaste dagarna på hela året.
Tack Mamma och Pappa!

Stövlar från förr och nu


Hämtade mina stövlar, som fått nya sulor hos skomakaren, på skoaffären.
Och där var dom - mammas gamla 80-talsstövlar - och till 20% rabatt. Med dagens Guldregnsrabatt fick jag dom för 300! Det trodde jag inte - när jag bara skulle hämta mina gamla nersulade skor.
Här är båda varianterna - de gamla från 80-talet på Mammas fötter och de nya från idag på mina fötter. Vilken är vilken?

lördag 28 november 2009

Tipp Tapp...



Jag är ingen stor vän av tomtar - men dom här två små nissarna kan jag inte motstå att plocka fram varje jul. Visst är de söta?

Utmanad

Har blivit utmanad av Spader Madame att avslöja 10 saker du inte visste om mig.
Här kommer Min bekännelse!

1. Jag har spelat piano i Dalaradion - Adagio av Albinoni. Något som jag är väldigt stolt över eftersom det kommer överst på min lista.
2. Jag tror minsann att något av mina hårstrån börjar bli grått!
3. Jag är hopplöst förtjust i julen! Mina ögon tindrar ikapp med barnens och stjärnorna.
4. Min last är Extra Vit oh Extra Gul. Men det är väl bättre än tobak tröstar jag mig med.
5. Jag kallar ofta min medtrafikanter för "PUCKO!" i bilen för mig själv. Tänk om alla vore lika bra bilförare som jag!
6. Jag har en oanad talang för bågskytte! Men när det kommer till lerduveskytte - då suger jag! Skjuter nog fler möss på marken än fåglar i luften.
7. Jag älskar att bli killad i nacken - och på fötterna!
8. Jag har en förkärlek för Sudoku och korsord. Tycker om att klura och knåpa.
9. Jag har sjungit Private Dancer med Tina Turner på Karaoke. Man måste bjuda på sig själv. Det var inte förstå gången kan jag avslöja...Nu väntar jag bara på att Mamma ska göra samma sak...
10. Jag var livrädd för långbensspindlar i hela min barndom - men har kommit över min fobi och krossar dem nu gärna rått.

fredag 27 november 2009

Ledig dag!





Dagen började med morgonpromenad. Knackade på Pappas dörr kl 07:10. Skön promenad ner till gymet och god, hälsosam frukost. Vi hade en jättemysig stund med prat och skratt. Även om jag och Pappa inte hade tränat innan, som de andra, så kände vi oss mer än nöjda med vår promenad. Värst vad konditionen blir dålig på bara en vecka! Jennye utmanade oss på tipsfrågorna från gårdagens öppet hus och minsann - visst vet jag att kroppens största muskel är Gluteus Maximus. Bara att gå till sig själv..
Pappa undrar hur jag kan tycka att det är skönt med en ledig dag - när jag ska städa..

Planerade med skola och hade halv kontaktdag, resten ledig med flexsaldo.

Det blev storstädning av hela huset. Höll på måånga timmar och var helt slut efteråt. Nu har julstämningen spridit sig i huset och jag fick riktigt pysselryck.
När Kidsen kom hem från skolan var det skinande blankt och fridefullt.

Kid 2 var på badhuset och simmade 1 km (!). Vilken tjej!
Kid 1 och Dennis softade vid datorn lite, åt Tacopaj och drog ut på byn.
Jag och Kid 2 har nyss ätit och sen ska vi ha fredagsmys och titta på Idol.
Krögaren lagar julmat och har dragit iväg till kvällens och nattens arrangemang.
Men först hem till Mozart med nykokad torskfilé. Henrietta var inte så imponerad när han som vanligt får sitta på köksbordet och äta sin fredagsmiddag - med nytvättad och nystruken duk...Vem är kung i det här huset?

Trevlig helg alla läsare! Nu är jag frisk! Nu blir det löpning imorgon! Yes!

torsdag 26 november 2009

Tidig julklapp

Jag har fått en julklapp i förskott av min älskade make:
En start i Karlstad stadslopp 12 juni 2010.
Dagen är räddad!
Tusen Tack till min älskling och inspiration i livet.

Som sjuk har man bara en önskan....bli frisk


Så sjuuuuukt roligt att vara sjuuuuuk!! Jipppiehhhh!!! Kände mig lite piggare igår kväll men idag är kroppen helt trött igen. Inbillar mig att det är sista förkylningen som håller på att tränga ur kroppen innan det blir bra igen! Klättrar snart på väggarna hemma när jag inte får röra på mig. Känner hur överskottskalorierna lägger sig som ett fint lager runt hela kroppen...Långpass - jag längtar efter dig! Desperat - jag? Njaaeee....lite kanske...

Jag kan i alla fall vara på jobbet - så såååå gnällig ska jag inte vara.


I spöregn och mörker hjälpte jag Kid 1 att dela ut lite post med bilen igår kväll. Annars hade det tagit alldeles för lång tid. Det gjorde att den planerade tacopajen får bli ikväll istället. Nu slängde Krögaren istället ihop en sagolikt god makaronipudding. Det är farligt med en kock i huset när man försöker hålla vikten. Mmm....mycket ost är gott och vanebildande. Vi slukade glupskt hela formen. Någon mer än jag som blir hungrigare av att inte träna...? Sugen liksom...


Nej, nu ska jag göra en ny arbetsdag. Veckans sista för min del. Imorgon ska jag ha planering för Kid 1. Har bjudit Pappsen på frukost på gymet och sen ska jag julstäda huset.

Jag grovstädar till Advent och sen gör jag inte så mycket mer i december. Det är min melodi.

onsdag 25 november 2009

Feet on the table

Jag ska gå in för att göra lite mer så här. Lite oftare.

Vandrande Zombie

Henriettas näsa rinner. Henrietta är trött i hela kroppen. Henrietta vilar och försöker gilla läget. En människa som är van att träna får ont i ryggen efter två vilodagar...Men vad är en liten förkylning på lång sikt och i ett oändligt perspektiv? Kroppen säger väl till mig att jag ska ta det lugnt några dagar.
Kid 1 lagade god middag och Kid 2 i Stallet. Jag har lärt henne sticka så nu är det räta maskor för fulla muggar. -Vad ska det bli? frågar hon otåligt. Vill kunna göra lovikavantar direkt. Det kan inte ens hennes mor.

måndag 23 november 2009

Långpass i mellandagarna

Nu har jag bjudit in alla löptokiga vänner på långpass söndag den 27 december kl 11 vid Blå Hallen. Tåget går, tåget går....häng på! Känn Dig träffad - även du som inte är med i maillistan! Vi ses!

Nyser

Vaknade snuvig i näsan. Nös sen genom hela arbetsdagen fylld av möten. Ett avhopp mitt i dagen för utvecklingssamtal på skolan för Kid 2. Hon sköter sig bra - även om man kan tänka på att prata mindre, inte ha så bråttom och visa ödmjukhet och hänsyn. Ärvda egenskaper...? Genom sig själv känner man andra...även om jag tycker att jag har blivit bättre med åren...
Konstigt att inte ställa sig på löpbandet på en måndag!
Istället blev det kycklinggryta och myskväll med familjen.
Ska leta upp några goda viner då min mor tycker att jag ska vara Somelier på Club 17:s vinprovning nästa helg. Ett uppdrag som jag gärna antar.
Sen filt, vetevärmare, te med honung, TV och förhoppningsvis frisk som en lärka i morgon bitti.

söndag 22 november 2009

Ont i baken? Nejdå, inte så farligt....än...

Sov längre än vanligt idag. Skönt att sova ut. Kid 2 sov hos Tisen så jag och Krögaren var vaknade själva i huset. (Mozart hemma förstås..).
Vädret återgått till normalt igen: regn, rusk, grått, trist.
Handlade inför veckan som kommer.
Tittade på Krögarens tre vita stora fina julstjärnor som han ska dekorera baren med nästa söndag på julskyltningen. Precis som jag hade tänkt mig. Enkelt, stilrent men ändå smashing. Helt i min stil. Det gjorde vi bra.
Kid 2 tränade på julshow i stallet.
Lagade morgondagens middag och stekte blodpudding till mig själv...brukar köpa hem det ibland för att fylla på järnvärdena, kvinna mitt i livet som jag är. Desto godare blev kycklinggrytan förstås. Inspiration från Stefan, kock på Lugnet det årtioendet värdshuset var i vår familjs ägo.
Jag och Krögaren läste söndagstidningar i sängen med stora kaffekoppen.
Sen laddade jag inför dagens utmaning: 2,5 timmar spinning på gymet!
Hur kul som helst! Bra musik och kul grupp. Tack Majsan för peppet hela vägen!
Krögaren och Kid 1, nyss hemkommen från farfar, kom och hämtade mig.
Tänk vad härligt att få vara frisk och stark och orka med ett sånt träningspass! Tack!
Tankade energi och tog det lugnt på kvällen.
Bok vid sängen just nu: Handbok i framgång av Håkan Lövén.
Lyssnade på honom på en kurs för några år sen och köpte hans bok då. Har inte kommit mig för att läsa den ordentligt än. Nu är det dags!

lördag 21 november 2009

Hej Solen!

Kid 2 och Krögaren på första hockeyträningen för bara tjejer - med Krögaren som tränare! Det var en stolt Kid 2 som kom hem. Om hon visste vilken hockeystjärna hennes far har varit. Man kan väl säga att han nästan bodde på Ishallen i sin ungdom.
Idag har dock allt blivit så komplicerat om man vill träna. Det ska fyllas i lappar och dokumenteras och krånglas till så man ger upp innan man ens har börjat. Men Kidsen - dom hade i alla fall jättekul - och det är huvudsaken. Var där och tittade en stund - efter avslutat distanspass på ca 15 km. Jätteduktiga tjejer!
Jättefin dag med strålande sol och 5 plusgrader. Otroligt att det är 21 november - kändes som 1 oktober - eller nåt...Härligt att det är sol när man är ledig!
Slapp dag. Tar det lugnt och laddar så jag inte det där som kittlas i halsen blir värre...Frenadol får det bli.

Stora planer

Börjar få respekt. Någon vill att jag ska fundera på vad JAG vill och ta för mig mera.
Har funderat och har nu stora planer. Det bubblar och sprudlar och jag är full av förhoppning. Fortsättning följer...

Skön fredag

Provade 2 minuters intervaller idag med 30 sek vila mellan. Höjde till 15,3 km/h...kändes bra.
Har känt mig lite trött och migrän när jag anlände till jobbet kom som ett brev på posten. Längesen nu. Mitt superbra receptfria piller gör så går det över efter en stund. Skönt! Däremot kan effekten sitta kvar en dag efteråt i form av huvudvärk och extrem trötthet. Nej, det här är ingen gnäll-blogg. Fy skäms! Mina nyvårdade fötter mådde som en prinsessa även idag. Och strumporna med ullblandning i är att rekommendera.
Äntligen fredag! Vips vad fort veckorna går!
Hämtade Kid 2 på badhuset. Hon hade tagit 2 märken och simmat jättemycket med Lady Laxunge.
Handlade och skjutsade Kid 1 till bussen bortom berget för vidare färd till Farfar och Gudrun. Där blir man lätt bortskämd en helg av god mat och avslappning.
På väg hem köpte jag med pizza och sallad till resten av familjen. Sen blev det popcorn och Idol.
Trötter somnade pladask.

fredag 20 november 2009

Spikade allt

Yes!!!
Fick nyss veta av Religionsläraren att Kid 1 spikade allt på provet! Bra jobbat!
Hårt jobb lönar sig.

torsdag 19 november 2009

Lady Clever dubbad

Njöt av min födelsedagspresent idag, 2 månader senare, i form av en skön fotvård hos Bettan. Fötterna blir mjuka och fina som en babyrumpa. Gick som på bomull därifrån. Presentkortet räckte till ett par fina sköna ullstrumpor också. Åh, vad man ska unna sig saker ibland! Skämma bort sig själv är bra.
Rusade hem och lagade middag, en gammal 70-talsgoding som hänger kvar; kassler med spenat, ananas, creme fraiche och mycket riven ost. Sen hupp iväg till kyrkan och såg när Lady Clever blev dubbad till riddare av S:t Olofs ring! 3 månaders riddarskola hade sin final i en högtidlig cermoni bland riddare, dräkter, sköldar och legender! Mysigt.
Å Krögaren fick återigen köpa ett nytt cykeldäck...nu börjar det bli jobbigt. Nycklar tappas bort, träningen är "tör", ingenting stämmer. Kan det bero på att det inte är struktur i skolan den här veckan, att det är många studiebesök? Får hoppas det. Imorgon har Kid 1 bestämt att han ska åka buss till Farfar bortom berget och vara där över helgen. Skönt att bli ompysslad där ett par dagar.

Life is not always playing

Körde morgonjogg på löpband och sen ett skönt lunchpass på cykeln.
Benen känner sig lite trötta så imorgon blir det en vilodag.

Redovisade projektarbete för ledningsgruppen - hoppas de blev nöjda. Kändes i alla fall bra.

Kid 2 på hockeyträning vilket medförde att jag fick fixa middagen istället. Falukorv, mandelpotatis och varm mixad tomatsås. Gott, gotti, gott, gott.

Kid 1 delade ut lokalbladet och Krögaren fick köpa ännu ett nytt cykeldäck...

-Ja, ja, sa jag...Jag får väl diska stekpannan ändå då...fast det inte är "min" dag....
-Jaaa, säger Kid 2. Life is not always playing.
Ett uttryck som jag inte kan motstå att lägga in på bloggen.

Pappa hälsade på och resten av kvällen blev att ta det lugnt, läsa, se på TV och allmänt mysa.
Skönt.

onsdag 18 november 2009

Run to the hills

Morgonjoggade hemma på löpbandet 6 km.
Kid 1 lagade spaghetti och köttfärssås till middag.
Jag sprang (igen) ett kvällspass - hej å hå vad lätt det gick idag då! Laddade med MP3, solskärm för regnet och sen ut i den mörka regniga kvällen. Gick lätt som en plätt och till tonerna av Iron Maidens Run to the hills tryckte jag på lite mera fart...Euforisk känsla. Regnet var skönt!
Åt den underbart goda maten som Kid 1 gjort när jag kom hem.
Kid 2 från stallet gillade också maten så mycket så det blev fler omtag (inte mycket den damen älskar i matväg så då är det hallelujah).
Kid 1 förkrossad på kvällen då kärleksaffären tog slut....Svårt i det läget att förklara att "tiden läker alla sår" och "mister du en står dig tusen åter"...inte det man alls vill höra som kärlekskrank tonåring. Vi får väl se vad det blir. Krögaren kramade och använde sitt lugna pedagogiska sätt - då blev det bra direkt.

tisdag 17 november 2009

Ja, de e mååååndag morgon....

....å mitt huvud känns så tungt....En sång som Pappa sjöng ofta i min ungdom.
Vanlig måndag fylld av möten.
Grått, dimmigt, mörkt och trist. Men det är vad man gör det till. Kan också bli mysigt, tända ljus, lugnt och stilla. Tid att mysa och slappna av.
Löpband och funktionell träning går som en dans. Josef körde tyngdlyftarövningar idag också.
Var sliten när jag kom hem från gymet men det blev bra när jag tankat på mat.
Kid 2 frisk från förkylning.

söndag 15 november 2009

Bubble room



Vem kan blåsa störst bubbla?

Morgonstund har fönsterputs i mun


Skjutsade Kid 1 kl 7 på morgonen. Ju Jutsu-klubben ska på heldag till Borlänge. Kul!
Då jag ändå var vaken satte min hypereffektiva sida in och innan resten av familjen hade vaknat var flera fönster i huset putsade. Bäst att passa på när det är plusgrader ute tänkte jag.
Ivrig att komma i julstämning provade jag mina nya gardiner och julstjärna i sovrummet.
Det är väl helt OK att julen får ha lite andra färger? Är nöjd med resultatet.
Sprang med stafetttjejerna. Idag 4 tjejer.
Tröttare än tröttast på eftermiddagen och orolig i magen. Ibland är det min kropps sätt att visa att förkylning är på intågande. Men de tankarna blåser jag snabbt bort. Kändes genast bättre efter 20 minuters flykt till gymets sol, härlig 80-talsmusik på MP3:n och en promenad i den mörka, duggregniga och sköna kvällen.
Kid 2 och jag ska kolla in Top Model snart - våran söndagsfavvo på TV.
Annars en ordinary söndag med tvättmaskiner, fixa, dona och förbereda inför ny arbetsvecka.
Bara 5 veckor till jul! Yiiiiehhhh, vad skönt! Ska gå in för att gå i pyamas, se på film och äta praliner hela dagarna. Känner jag mig själv går det en dag - sen undrar springskorna var mina fötter är...

lördag 14 november 2009

Stringbody a la Lanefeldt

Vaknade och fick skotta snö för första gången! Men säg den glädje som varar...för sen började det regna och nu slaskar den bort igen.
Skön lördagmorgon med tidning och stora kaffekoppen. Sen morgonjogg. Med trötta ben tänkte jag att 6 km är lagom. När jag kom hem hade det blivit 10 km...
Krögaren har catering från morgon till kväll.
Kid 2 lite snuvig idag så hon stannade hemma från hockeyn och tog det lugnt. Men träningen på Stallet till julshowen ville hon inte missa så dit drog hon iväg.
Ugnspannkaka till lunch.
Jag och Kid 1 tog en promenad och köpte kvällstidningar. I regnet.
Förberedde matsäck till morgondagens Ju Jutsu läger.
Jag och Kid 2 provade gamla 80-tals gympakläder som jag har haft kvar. Kommer stringbody a la Lanefeldt tillbaka? Kommer jag att ha det på mig igen någon gång? Shit, hoppas inte säger jag nu. Ju glansigare desto snyggare var det som gällde. Sparade några till framtida museum - eller 80-talsfest på gymet kanske? Röjde och rensade i garderober. Känns så skönt - som att rensa lite i skälen också faktiskt!
Kid 1 cyklade med pulsklocka enligt uppgift på idrotten. Ska ligga runt 155 men låg på 175 i 30 minuter. Bra jobbat!
Fick nyss reda på att jag förmodligen tvättat Kid 1:s mobil i tvättmaskinen...Kul! Fram med hårtorken. Rädda vad som räddas kan! Update: Den höll!! Ibland har man tur. Ska försöka inte ha så bråttom nästa gång...
Ikväll köper jag varsin pizza till kidsen. Enkelt och bra.
Är lite avis på svärmor som får gå på stan och spana in Jimmy Choo på H&M idag.

fredag 13 november 2009

Snygg outfit från H&M


Skulle mycket väl kunna tänka mig att se ut så här när jag svänger loss på Finlandsbåten i Februari....! Vad tror ni?

Fredag den 13:e

Gulp! Skrockfull eller inte?
Hoppade intervallerna imorse eftersom vi körde det på spinningen. Blev ett vanligt enkelt pass på löpbandet, se veckans träning. Lika skönt som vanligt att starta dagen på! Lyckligt lottad som får träna och känna att jag är stark och orkar!
Har nu varit medlem på gymet sen 11 feb i år. Jag gjorde mitt 72:a pass igår och fick en frukost i belöning! Heja Henrietta. Den ska jag avnjuta tillsammans med någon kär vän så småningom. Ska bara suga på karamellen ett tag till...

Slet som ett djur fram till lunch med de sista kuverten i utskicket på jobbet.
Sen en Varma koppen och knäckemackor till lunch. Ett litet break och sen sista rycket till 15:00.

Sen e de Freeedagsmyys....

Kid 1 ringde nyss och provet hade gått jättebra. 2 frågor han var osäker på! Duktig pojke! Spännande att se resultatet.

Nyklippt

Tillbringade morgonen hos Bojsan i hennes mysiga stuga med ved som sprakade i öppna spisen, en god kopp kaffe och skvallertidningar. Jag bättrade på den ljusa hårfärgen. Börjar ana några små grå i utväxten...Sen fick jag en snygg klippning och styling. Nu är luggen snart jämnlång med övriga håret. Me like.

På eftermiddagen hade vi utvecklingssamtal med Kid 1 så det blev lite mindre påjobbettid idag.
Vår plan för fortsättningen i 9:an ser bra ut. Kid 1 sköter sig men måste ligga i, ta eget ansvar, ta för sig och våga. Det som han behöver hjälp med är precis det han kan få i Tidaholm. (hoppas vid Gudarna att han kommer in).

Krögaren har lyckats hitta en ny "slitochslängcykel" till Kid 1. Jättefin!

Kid 2 på hockeyträning. Lycklig. Skrattar på sig med sin pappa på kvällen. De två har lite fnitterstunder ihop. Å hon sitter med och kollar på hockey på TV. DET tycker Krögaren om.

Stekte goda pannbiffar med ädelost till middag. Med mandelpotatis. Mmmm...

Sista förhöret inför religionprovet imorgon. Det kommer att gå jättebra.

Kid 1 tog nya cykeln på Ju Jutsu. Jag körde ett tufft Spinningpass med Majsan. Skönt!

Sen god tekopp och Aftonbladets hälsobilaga innan läggdags.

torsdag 12 november 2009

Nybonade golv och reflexväst på

Det blev ett hårt spinningpass på lunchen med 40x20 intervaller. Svetten rann.

När jag kom hem från jobbet hade Krögaren varit hemma på dagen och bonat nästan alla golv!
Åh - julstädningen redan påbörjad. Så skönt! Blankt och fint.

Kid 1 delade ut lokalbladet som vanligt och fick sin första lön inbetalad. Nu har han ett ungdomskort att betala eller ta ut med.

Kid 2 bjöd på väldigt goda gratinerade köttfärstortillas.

Jag klädde på mig värsta vinterutrustningen (varmaste mössan, vantarna, reflexväst, täckbyxor...) och tog en skön timmespromenad. Bara man tar sig ut på kvällen är det superskönt. Hann med TV och tekopp ändå!

Krögaren faskklistrad vid TV:n. Det är hockeysäsong. Ska man vara tacksam kanske?

Dagens förhör med Kid 1 gick smärtfritt. Nu sitter det mesta. Det luktar MVG.

onsdag 11 november 2009

Kid 2 likes



...och den här Tishan vill Kid 2 ha i Julklapp!
(Bild hämtad från www.hm.com)

Tidig julklapp till mig själv

Fick en härlig H&M katalog i brevlådan. De här pyamasbyxorn köpte jag i Skövde förra veckan - som en liten tidig julklapp till mig själv! Nice! De är jättesköna!

Nymasserad Buddha

Hallelujah! vad skönt att få massage! Vi söker svar på varför jag alltid är så kall om händer och fötter...Röker inte, sover bra, äter bra, tränar bra...Den enda förklaringen jag läste i Runners kan vara att när man tränar mycket har kroppen fullt upp att laga och ta hand om musklerna så den prioriterar inte att pumpa blod ända ut i fingerspetsarna..Vad tror ni om den teorin?
Hur som helst - jag fick en varm skön vetekudde på fötterna under min massage idag. Det måste jag testa hemma också.

Gjorde enligt begäran från klassmentor en Plan tillsammans med Krögaren och Kid 1 hur den fortsatta skolgången i 9:an ska se ut. Planen blev klar och ser bra ut inför utvecklingssamtalet på Torsdag.

Förhöret inför provet på fredag gick som en dans. Nu kan jag också allt om Kristendom, Judendom, Islam, Hinduism och Buddism - Just ask me!

Gluttade på Plastikkirurgerna i kanal 4+ och såg att nästa vecka ska Per Hedén prata om operation av ansiktsförlamning på barn och ungdomar. Spännande! Det är ju 8-9 år sen Kid 1 gjorde sin stora operation nu. Jag kommer att sitta vid TV:n kl 20 nästa tisdag.

tisdag 10 november 2009

Massage och cykellås

Morgonjogg på löpbandet 6 km eftersom jag ska på helkroppsmassage ikväll...
jodå, vissa har det bra.

Letade över hela huset efter nyckeln till cykellåset eftersom Kid 1 måste ha "fincykeln" nu till skolan. Kidsen har varsitt vajerlås sittande på sina cyklar men ingen vet var det finns någon nyckel...Åkte (alldeles för fort-förlåt Polisen) till bensinmacken (tur att den är öppen 06:45) och köpte ett nytt, åkte hem och instruerade Kid 1. Fick till min förfäran höra av klasskompisens pappa alias Bolton, att den gamla cykeln numera ligger på älvens botten...Ännu ett brott har begåtts av Kid 1 och han fick en utskällningsramsa innan jag åkte till jobbet. Vi som skulle åka med den till tippen idag - hoppas ingen såg honom...och undra om det ligger fler cyklar där...? Puh, skönt att komma till jobbet!

måndag 9 november 2009

Rivstart på veckan

Ny vecka - Nya utmaningar!

Fullt upp på jobbet från morgon till kväll. "MörktnärmankommerMörktnärmanåkerhem-Tiden" är här. Längtar tills jag får julpyssla och tända stjärnor!

Löpband efter jobbet. Skönt! Josef körde tyngdlyftnings- och yogaövningar med oss idag på funktionella. Marklyften kommer nog kännas i benen imorgon. Men skojigt var det.

Kid 1:s cykel demolerad när den stått utanför skolan i helgen (efter hans fredagsutflykt...). Sån tur att han har 80-kronors-hojen till skolan och inte den nya...
Kid 2 har vi fixat busskort till nu när det snart är vinter så nu behöver hon inte cykla på ett tag.

Turbosnabb dusch, hem, middag och långt läxförhör i religion. Nu märks det att han har läst på. Mycket bra! 3 dagar på oss att nöta in. Hann lagt ett par jeans till sonen också och fixa med en massa andra smågrejer. Kid 2 övade gitarr, gjorde läxor och vi smörjde in oss.

Krögaren har gäster på sin bar.

Och VIPS så var dagen slut. Gonatt!
Vi blev 3 tjejer som sprang 12 km. Gick bra att springa på elljusspåret nu när snön som kom är borta.

Slängde ihop pastagratäng till morgondagens middag samtidigt som jag gjorde lunch. Allt för att hinna med passet på gymet imorgon...

Tog sällskap med Kid 1 när han cyklade på Ju Jutsu. Cyklade vidare till Pappa och grattade honom på hans dag med en fin tröja. Som sydd för honom. Han matchade nya köket med den till och med ;=). Vet att man inte ska köpa materialistiska saker utan tänka på att ge kärlek
o s v...men jag tycker det är kul! Pappa ska vara fin! Drack kaffe, myste och pratade. Alltid lika skönt. Fick fotokopior från Spanien och en färsk Tara i handen innan jag cyklade hemåt.

Hemma fick vi en modevisning av Krögaren i sina nya tröjor. Ännu en vacker man på sin dag.

Började förhöra Kid 1 på Religionprovet. Det handlar om de 5 stora religionerna i världen.
Någon för Ramadan kanske?

söndag 8 november 2009

Fars dag!


Tidig morgon uppvaktade vi Kidsens Far på hans dag med kaffe, tända ljus och present.
Kid 2 har stalljour och var på plats 07:30 därav den arla morgonen.
Löste mitt favoritkorsord med stora kaffekoppen - som vanligt på söndags morgon.
Nu blir det handling inför nästa veckas matlagning och sen springning med Stafetttjejerna - hoppas det blir många idag.
På eftermiddagen ska jag uppvakta min egen Far på hans dag. Men just nu är han ute i skogen på älgjakt!

Kyssar och oxfilé

Kid 2 på hockeyträning.
Hade en skön förmiddag på gymet med spinning och core. Anna är grym som ledare och kör verkligen stenhårt! Inspirerande!
Krögaren tränade också - dock inte med mig utan i maskinerna.
Jag och Kid 2 åkte till Mora och hämtade hem Kid 1....(se gårdagens "utflykt").
Sonen börjar bli stor och nu är det inte mamma han pussar längre...Vi fick stå och se på ett tag när de kära skulle avskedskyssas. Det är en jättegullig tjej han har fått tag på och jag tycker det är kul för Kid 1:s skull. Men nästa gång de ska träffas får det bli på ett mer riktigt sätt.
Krögaren bjöd på Oxfilé och potatisgratäng till middag.
Vi såg på film och hade en myskväll. Hela familjen samlad.

lördag 7 november 2009

Eeeemil.....

Hör nu på go vänner så ska jag för er berätta - vad vår gosse gjorde......INTE en dag i sköna Maj utan igår kväll....

Fredagen började härligt med intervall på gymets löpband. En fin-fin vana jag har fått in! Pratade lite livsfilosofi med Prästen innan jag susade iväg med gitarren till Kid 2 och sen vidare på Jobbet.
Gjorde klart inför helgen och började så smått med ett utskick till alla VW-återförsäljare i Sverige. Hade tänkt leja ut det till nåt av våra barn eller så men jag började själv så smått ("kan själv")...Fick iväg 25 kuvert av 241 innan jag stämplade ut. Kanske kan Tvillingen låna ut någon av sin personal att hjälpa mig till veckan? Monotont arbete blir roligare när man är fler.

Äntligen Fredag! Handlade och gjorde en supergod kycklinggryta till middag. Vi bastade, åt middag och jag sa till Krögaren: Gud så skönt med en hel oplanerad helg - bara må gott.
Men varför kommer inte Kid 1 hem till middag? Klockan blir mer och mer. Inte hos Dennis. Inte hos Martin. Mobilen av. En stilla tanke börjar gro i mitt huvud "Nu har han stuckit till Bollnäs"....
Tanken blir mer och mer självklar. Tidigare i veckan, när jag nekade honom att åka, sa han att då åker jag ändå...
Efter detektivjobb på nätet hittade vi telefonnr till hans älskling och jodå, där är han! Kid 1 har tagit bussen till Bollnäs och sin älskade Tjej! Utan att säga ett ord till oss.
Ett av Kid 1:s problem - att inte tänka på konsekvenserna förrän efteråt. Vi var på väg att ringa polisen och efterlysa honom.
Efter samtal med föräldrar och Kids bestämde vi för att träffas på halva vägen imorgon kl 16.
Såklart ska vi stå för bensinen. Fattas annat. Vilken tur att jag har en klok och förståndig Man som är lugn och sansad i såna här situationer. Nu måste Kid 1 förstå att han har gjort ett fel och ta konsekvenserna av det.
Hursomhelst - så verkade han väldigt kär när han ringde. Och väldigt ångerfull och fylld av dåligt samvete. Han har bett om förlåtelse flera gånger.
Jaja, om några år kanske vi skrattar åt denna lilla fredagstur...

fredag 6 november 2009

Stolt som en tupp!


Idag hade vi 3 gymnasieklasser från HP hos oss på studiebesök. Min fina Mamma är mentor och kom susandes med ett 50-tal elever. De fick besöka 4 stationer och jag hade hand om en.
Pratade om rekrytering, värdegrunder, swot och segmentering. Avslutade med att visa bilder från mina älsklings-APU-elevers jobb. 2 år sen de var här hos oss – tiden går fort! Saknar Travaren…

OK då. Jag MÅSTE bara få säga det! (Ska jag få skryta så ska det väl vara legitimt på min egen blogg tycker jag).
Kände mig egendomligt uttittad av en elev och plötsligt räcker han upp handen och säger:
-E inte du för snygg för att jobba här…?
Vad svarar man på det?! Skrattade bort det och sa att han får pengarna sen…den gamla vitsen att jag hade mutat honom att säga det…he, he…hur kul var den?
Trodde jag var för gammal för att bli generad men tror nog att jag blev lite ställd. Men jag sa TACK i alla fall. Det var snällt eller nåt, klämde jag fram.

Även om han inte menade det så blev Henrietta i alla fall väldigt glad och stolt och tänkte:
Jo, fan, jag ÄR bannemej FÖR snygg!

Resten av dagen gick jag med en väldigt ståtlig hållning.

Tänk vad en liten fråga kan väcka upp en hel människa. En kick i livet.
Var det ett TECKEN? Ett tecken att gå vidare - göra något nytt?
Hmmm….nu blev det för djupt igen kanske.
Handlade efter jobbet och gjorde min ”turbo-införhelgen-städning”.
Kl 18-20 var jag på riddarskola med Kid 2. Det var intressant och lärorikt.
Vi föräldrar fick också göra övningar och diskutera samarbete, ställningstagande, ledarskap, vänskap, ärlighet mm. Nyttigt.
För 22:a året samarbetar kyrkan med 5:orna och har en riddarskola där man samlar kunskapsstenar under resan och avslutar i kyrkan med en stämningsfull riddardubbning med svärd och allt. Varje barn får skriva en riddarlegend och göra en egen sköld.
Kid 1 på Ju Jutsu. Har fått hem bedömning från lärarna inför utveckligssamtalet och läste igenom. Ser bra ut men vissa delar måste förbättras. Ännu ett skäl till att vi ska till Tidaholm. Måste jobba på att avsluta sina arbeten. Påbörja. Avsluta.