tisdag 30 mars 2010

Spring i benen

Tillbringade en stor del av förmiddagen hos favoritfrisören Bojsan! Det är väldigt enkelt att gå till henne. Man säger hur man vill ha det och så blir det precis som man har tänkt sig. Bekvämt och precis enligt min filosofi. Som vanligt spann vi på 1000 idéer om livet, utveckling och karriär. Och som vanligt åkte jag tillbaka på jobbet och gjorde som vanligt. Om än med en mycket finare frisyr.

Möten och ta igen gårdagens ledighet genomsyrade resten av dagen. Åt Krögarens goda lunchlåda.

Kid 1 hade friluftsdag och har åkt skidor hela dagen. Kom hem trött och nöjd. När Kid 2 var på stallet och hoppade med Zorro blev det en härlig 90-minuters-tur på snöfri asfalt som knastrar härligt av lera och grus. Synd bara att förstöra fina frisyren med att träna...
Kid 2 älskar bacon och åt nästan ett helt paket själv till middag.
Nu övar vi för fullt på en hemlis...varje dag.

måndag 29 mars 2010

Sista måndagen i Mars

Började veckan med att hoppa direkt ur sängen upp på löpbandet. 9 km lugnt tempo ca 50 min.
Skönt start på dagen!
Skjutsade Kid 2 till skolan sen styrde jag och Kid 1 till Läkarbesök en bit bort.
Dagen i siffor:
Antal fyllda tankar: 1 med Etanol. Kostnad 10,-/liter.
Antal nya Pass till Kid 1: 1 st. Längd 175 cm (1,5 cm mer än mig...aj, aj...). Kostnad 400 kr.
Antal springskor till Kid 1: 1 par. Kostnad 780 kr. Märke Nike.
Antal skor övriga till Kid 1: 1 par. Kostnad 399 kr.
Antal lagade klockor till Kid 1: 1 st. Kostnad 25 kr.
Antal presentkort H&M utnyttjat: 1 st (julklapp från svärmor). Kostnad 0 kr. Kofta, halsband, solglasögon och hipsters till Henrietta och 1 st mössa till Kid 1.
Antal QP cheese meal: 1 st
Antal Ceasarsallad meal: 1 st (behöver jag säga vem som tog vad...?)
Antal handlingslista till Krögarens bar: 1 st. (Kan bara vara Krögare som köper Ajax, diskmedel, och Klorin).
Antal Läkarbesök: 1 st. Väldigt positivt och bra utfall. Känns bra.
Antal körda mil: 14.
Antal sprungna km med Kid 1 efter hemkomst: 6 st.
Antal minuter från löpturens slut till middag på bordet: 30. (Ibland är jag imponerad av min egen effektivitet). Råskalad kokt potatis, ugnsstekt falukorv och tomatsås kryddad med oregano, basilika och timjan.
Antal snöflingor: oändligt

Nu kan Du tro att jag bara handlar till Kid 1 men Kid 2 fick så mycket förra veckan så hon blev utan idag.
Vad kul det är att vara ute bara med Kid 1 en dag. Jättemysigt!
Kid 2 och Krögaren har varit på gymet och är nu hemma. Familjemys.
Och prova H&M...

söndag 28 mars 2010

Crocodile Dundee

En lantis i stan.
Älskar känslan att följa med strömmen av människor på väg till jobbet en vanlig dag i Stockholm. Kommer ihåg känslan från när jag bodde där ett år. Man kan vara anonym. Skönt ibland men också väldigt tråkigt. Hallå människa - Titta upp och se mig i ögonen - här är jag! Stirra inte bara ner i din mobil eller gå och prata i den som de flesta gör.
Många höga klackar, fina dräkter, snygga frisyrer. Själv har jag mina gamla slitna curlingkängor.
Because de är bekväma...
Ler för mig själv när jag känner mig lite mer som Crocodile Dundee på gatorna. Hi mate!
Men kanske inte lika cool som han...mer roliga tankar som far omkring.
I pressat läge är jag inte cool som Dundee utan argare än argast (har varit med om det två gånger med lyckligt utfall...). Jag kanske är lite mer som Lisbet Salander. Nej, hon är nog mycket tuffare än jag. Det duger nog bra med att jag är den jag är.
Mera tankar: Vågar jag påstå att män i storstan är mer feminina jämfört med män på landet?
I stan kan man ha små tunna sneakers, halsduk, märkesjeans och chic kavaj. Och prata lite ljusare och om saker som är nice å så...medan man sippar på en Cosmopolitan.
På landet är det mer ord som BEKVÄM och REJÄL. Man kan ju möta en björn eller behöva hugga ett lass ved när som helst. Då måste man vara prepared. Förberedd. Precis som Dundee. Ha grov skogshuggarstämma och skryta om hur många ärr man har och hur stora fiskar man dragit upp. Svepa en öl och en Vargtass i samma andetag.
Vem av dem är min man? En blandning av båda och det bästa av världar. Stolt att vara hans fru.
Tänk om jag hade bott kvar i stan istället för att flytta när jag var liten? Om jag hade sagt hästbebis än om fåren...Hur hade Urban och Ulrikas liv sett ut idag?

Ta ansvar eller inte?

Om mina Kids skulle bo hos en kompis en hel helg är det självklart för mig att ringa och fråga dennes föräldrar om det är OK. Så verkar det dock inte vara idag. Man vet knappt att barnen har några föräldrar. Inte ett ljud. Är jag omodern eller är det någon mer som tycker som jag?

Att vara sig själv

Dagens frågestund:
Hjälp mig. Förtvivlad mamma har en 11-årig som beter sig som en 15-åring. Hon har inte rört ett finger på hela helgen och hatar sin mamma. Hon hatar sitt fula hår och vill färga det brunt. (Som om det löser hela världens problem och gör henne till en glad flicka igen). Hennes mor vill att hon ska vara ett barn så länge hon kan. När hennes kompis åker snart kommer nog hennes mor få ta smällen när hon blir sig själv igen.
Vad göra?

lördag 27 mars 2010

Att träna med musik

Hade fredagsmys med Kidsen när Krögaren jobbade och slet till 3 på natten.
Såg Mathias dansa hem segern i Let´s dance. De är för coola när de dansar han och Cecilia. Lagom ansvarsbefriande program en fredagkväll. Kid 2:s kompis First sov över. 2 killar ringde på dörren och frågade efter dem och det bar iväg ut några timmar...jo, jo, nu börjas det...

Kid 1 har fått i uppdrag att ladda ner Alanis Morissettes låtlista i senaste Runner´s world åt mig på MP3:n. Brukar mest springa utan musik (tror att jag vill höra mina andetag...), men det är en otrolig kick att lägga in lite nya låtar och ge sig ut. Man brukar få extra fart i benen och ett skönt flow. Väntar med spänning på att det ska bli klart...

Har sprungit 10 km i morse. Sen började det spöregna. Brukar ha tur på de flesta träningspass. Många är de gånger jag kommit hem och är klar, och då precis börjar det spöregna. Gud måste vilja att jag ska träna! Helt klart är det så.
Lägger inte in någon puls eller känsla den här veckan i programmet. På mina lätta veckor är det skönt att bara ha känslan, ta det lite som det kommer, inte så uppstyrt. Nästa vecka är det hård vecka igen - då blir det mycket springa! Känner att våren är starkt på ingående och att jag vill bli lättare på stegen. Tre veckor till nästa testomgång på HSM-kursen!

fredag 26 mars 2010

Vilodagar

Efter några veckors hård träning unnar jag mig en vilovecka. Är jättesvårt att vila i två dagar men också skönt. Löpning har blivit ett behov. En vana. En god vana.
Helkroppsmassage på kvällen. Underbart! Fler bör unna sig det regelbundet. Passade på att boka in en tid på måndag efter Marathon. Det kan behövas.

torsdag 25 mars 2010

7kt kul

Så här kan det gå om vi inte gör upp en strategi innan vi börjar med sociala medier..

http://www.youtube.com/watch?v=Wac3aGn5twc

onsdag 24 mars 2010

Att twittra eller inte twittra - det är frågan

Full av inspiration att börja närvara på sociala medier! Återstår att övertyga högre instans om affärsnyttan. Med bra argument i bagaget rullar nu tåget ut från stationen på väg norrut.
Funderar på om jag ska börja twittra privat. Krävs mycket tid men ska förhoppnigsvis ge ett stort nätverk och i slutändan spara tid. Krögarens gamla mobil duger inte längre.
Påminn mig när jag landat i verkligheten och fått lite perspektiv till mitt lilla "mobilproblem".

Vi tittade på många case och lärde hur viktigt det är att skriva till sin målgrupp:
Köpa prylar och Shoppa. Vilket är till en man respektive kvinna..?
Att Shoppa är för kvinnor en Upplevelse, ett Event, en Happening. Så mycket mer än bara ett ord. Att köpa en pryl är mycket simplare än så.

Min blogg uppkom för att skriva om min träning inför Stockholm Marathon, men har utvecklats till att bli en dagbok om allt som händer. Det blev lite över 8 km på hotellets löpband i dag också. En Gubbe gick i 4 km/h när jag kom. Som tur var hade han bara 3 min kvar. Tur för honom...

Allt från ett Stockholm som strålar av sol och är underbart att besöka! Ändock kvarstår den gamla trogna: Borta bra men hemma bäst!

tisdag 23 mars 2010

Kändis spot!

En dag fylld av inspiration och tusen idéer i huvudet. Vill förändra hela världen idag. Gör jag lika som vanligt imorgon? Mycket nöjd och mina förväntningar uppfylldes.
Fin utsikt över hela Stockholm från konferensrummet.
Skyndade handla varsin grej till Kidsen när kursdagen var slut.
Två snygga blondiner mötte mig på East. Vi åt god sushi till förrätt och tonfisk till varmrätt.
Självaste Stefan Sauk satt i ett hörn med sin dotter. Vi var väldigt sugna att gå fram och säga något men pryda som vi är lät vi dem vara ifred.
Innan vi slöt upp tog vi en god fika på Biblioteksgatan.
Kul att träffa sina kusiner. Mycket skratt och prat. Såna saker man kommer ihåg och som man borde göra lite oftare.

I Stockholm e ja född...

Första gången jag har enkelsäng på hotell tror jag. Bor i ett litet rum som ser ut som en kajuta. Men helt OK för mig. Har ju själv bokat ;). Det snöar i Stockholm idag. Tur att jag tog vinterskorna, mössa och paraply med. Redo för allt!
Har precis varit i gymet och sprungit 8 km på löpbandet. Ha - jag var först! Såg några besvikna blickar på de två som kom efter. Tänkte för mig själv: Den som är uppe först kommer först. Jag har inte dåligt samvete. Även om de såg lite sura ut. De var säkert bara morgontrötta.
Nu frukost. Sen kurs med Kurt. Mittersta hötorgsskrapan it is.

måndag 22 mars 2010

Tåginlägg

Gör ett inlägg på tåget med företagets mobila bredband...Bra att rensa i mail när man är out of office. Annars har man en hel arbetsdag när man är tillbaka som bara går åt till att läsa mail.
Har läst på kursprogrammet och ser fram emot två spännande dagar.
Familjen tycker att det är skönt när jag är borta ibland. Ingen som tjatar. De får göra precis som de vill. Och Kid 2 får sova i min säng!
Själv ska jag krypa ner i hotellsängen.

Out of office

Nu loggar jag snart ut från jobbet.
Hem och packa ihop för vidare färd mot Stockholm på kurs i två dagar.
Sociala medier och Webbcopy. Ska bli spännande!

söndag 21 mars 2010

Vårens mode


Kid 2 har vårkänslor och har kapat jeansen till snygga shorts!
Här använder hon sin kreativitet och visar att man kan använda spillet till mycket!

Lådi silär




Idag har jag skottat 1 dm nysnö. Lådi silär, som vi säger här hemma om bakslagen (ordagrannt vårvindarna) som kommer varje vår. Lika snabbt som de kommer försvinner de.
Här är bilder från igår. Solen har snart tinat bort snön som kom idag. Skönt!

Diskad

Du härliga vårsol! Jag och Mozart vilade oss i solen på trappan.
Gick och köpte kvällstidningar med Kid 1.
Fikade hemma hos Mamma och Pappa. Skrev en liten text med Pappa till ett framtida event.
Kid 2 ville stanna kvar och sova över. Jag och Kid 1 åkte till Krögaren och blev bjudna på en delikat middag. Han hade ett busslass senare på kvällen så jag åkte dit och hjälpte honom diska upp - annars hade det blivit väldigt sent för honom. Puh! Har glömt hur jobbigt det kan va. Som ett träningspass - vid diskmaskinen.
Såg Millenium på TV. Bra.

lördag 20 mars 2010

Långpass på grusig asfalt

Vaknar tidigt av solens strålar som letar sig in genom fönstret.
Jag och Krögaren läser morgontidning och dricker kaffe ur stora helgmuggarna.
Kidsen sover.
Långpass. En av de stora behållningarna i livet. 6 plusgrader. Slår av 80-talsmusiken och lyssnar på fåglarnas kvitter. Njuter av solen. Av livet. Av att springa.
Vägen är grusig. Springer i kanten så mycket det går och njuter av mjukt under fötterna. Vår.
Kommer hem lycklig och lite trött i benen 120 minuter senare. Medelpuls 147 (ca 70-75% av max).
Nu ska det gräddas våfflor!

11-åringar på väg uppåt

-Ni är faktiskt bara 11 år. Då ska ni inte vara själva, säger jag till Kid 2 när hon och Kusinen ska sova själva hos Kusinen.
-Men vi är faktiskt 22 år. Tillsammans. Det är mer än myndig.
-Ha! Den duger inte.
-Jag kan känna Dina blickar, säger hon sen...
Slutade med att jag hämtade hem Tjejerna till oss istället. De fick låna Storebrors rum och se på filmer och mysa. Tryggt och bra.
Tänker för mig själv på allt som skulle kunna hända för två ensamma 11-åringar...men jag säger inget. Bara tänker tyst.
Kid 2 har i alla fall lyssnat och tagit till sig att jag gör det av kärlek.
Tror att de båda två var glada över att jag hämtade dem.

Crawlar mig fram

Jag och Kid 2 simmade 1 km på badhuset. Testade min nyfunna crawlteknik och det är riktigt roligt! Även om Kid 2 ville att jag skulle simma bredvid henne hela tiden. Fick bli en slags kompromiss så vi blev nöjda båda två. Sen myste vi i bastun.
Kid 1 var trött efter friluftsdag med skidåkning och ville inte vara med oss.
Vi handlade och åt jättegoda tacos hela familjen. Gjort med extra mycket kärlek!
Så härligt med fredagkväll! Veckans bästa dag!

fredag 19 mars 2010

Bara en simpel plastbit

Jag och Kollegan ojar oss över några projekt på lunchrasten.
Läser av en händelse samtidigt en artikel i DI om Skanskas nya projekt;
En tågstation på Manhattan! Taket har två funktioner – tak över stationen och golv till minnesplats för terrordåden. Projektvärde 3,1 miljarder. Klart 2014.
Innebär tunnelbygge och planering med kravet att några tåg hela tiden ska kunna gå under projekttiden…
Tänk Er själva – göra tunnlar – PÅ MANHATTAN!
Skulle vilja se Riskanalysen! Vad händer om en elkabel går av och en hel skyskrapa blir utan ström? För att inte prata om vattenledningar, gasläckor, trafik mm.mm!
Hur många människor jobbar med projektet?
Jag och Kollegan blir genast mållösa. Får perspektiv.
Det är inga månraketer vi håller på med. Bara en simpel plastbit i bilen.

Dääääooooo!!


Varje fredag har vi Fleknes-vrål på jobbet. Dääääoooo låter det från vart och vartannat rum.
Helg på gång...
Mår prima efter ett skönt pass på löpbandet i morse. Sen ska jag och Kid 2 på badet och simma!

Torsdagsgym

Jag och Kid 2 var på gymet. Hon körde push 55 min och jag körde spinning 75 min. Svetten rann och sista orken vreds ur i upploppet med Run to the hills och lyckan var total.
Mysigt att ta en lugn promenad hem efteråt och småprata.

torsdag 18 mars 2010

Slow motion


Fick ett tips för många år sen: Gå i Slow motion när du är superstressad.
Det har funkat många gånger.

Läste en bra insändare i lokaltidningen igår som gick ut på att istället för att klaga på SJ, dåliga vägar, förbindelser och allt så kanske vi ska lära oss att sakta ner.
Njuta här och nu.
Måste det verkligen gå fortare och fortare när man reser? En familj från Stockholm som ska på skidsemester till Sälen – varför sätter man tidsgränsen kortare och kortare för varje år och stressar fram på vägen? Kan man istället öka på tiden i sin planering? Kan det inte få ta en hel dag istället? Så man hinner njuta på vägen. Av själva resan. Titta ut genom fönstret. Gör ett oplanerat stopp vid en mjölkpall och klappa några kossor. Andas in luften. Sakta ner farten. Leva i Slow motion.
Kan vi lära oss att acceptera att vägarna är lite sämre och att målet inte är att köra om bilen framför? Tänk den dagen när Sälenturisten prioriterar miljön och åker tåg/buss upp istället.
Behöver jag tillägga att jag gått med i Facebooksgruppen ”Bevara Västerdalsbanan”…
Jag älskar att åka tåg. Allt gods med tung trafik på lastbilar borde också gå med tåg.

Njuter av våren

Körde veckans bästa pass på lunchen! Som vanligt med bästa peppningen från Jennye.
När jag kom hem från jobbet hade inte Kid 1 börjat sitt onsdagsjobb än – att dela ut veckans blad. Varför? Jo, han hade besök av två tjejer! Genast avfärdade hans Mor besöket: Plikten först – nöjen sen! Oj, oj, oj. Nu fick jag ett till grått hårstrå.
Lagade middag med Kid 2; jättesmarrig paj med kyckling och bacon.
Hela familjen myste tillsammans vid middagsbordet.
Kid 1 är på Prao hos favoriten, Utombordaren, på sin gamla skola.
En hel vecka ska det bli. Han hade haft en rolig dag.
Vi tittade på Andra Avenyn. Ännu fler gråa hårstrån…

tisdag 16 mars 2010

Fortsättning i tidningsdramat...

-Hej.
Jag har nu kontrollerat med ansvariga för det området där du bor.
Enligt dem har det inte skett några förändringar i utdelningen på området.
Däremot har det varit en del förseningar pga. Strul i tryckeriet eller den snö som har kommit i år. Men sluttiden är densamma som tidigare.
Mvh
Abonnentservice

-Tack så mycket för svar. Då borde tidningen alltså komma kl 6 nu igen som den gjort tidigare. För nu kan det inte vara strul med snö längre. Hur som helst. Jag är nöjd att jag fått svar. Orsaker och skäl kan nog stötas och blötas i det oändliga. Jag får läsa tidningen på kvällen istället. Eller ta bort Morgontidningen och bara köpa Kvällstidningen.
Mvh Henrietta

East

Ingeborg (;D har bokat bord på East nästa vecka. Då bär det av till stan på kurs!

Välkonserverad Mamma


Går det att INTE älska Maria Montazami?
-Min mamma har föråldrats väldigt bra. Ja, jag menar hon har konserverat sig väl.
...På burk alltså... :)

Marias Mamma var på besök och fick hjälpa till att fluffa julrosetter. Roligast var att hon hade precis samma röst som Maria! Å nåde den Hollywoodfru som inte bakar sin kakor själv utan köper. De blir utfrysta direkt i det Montezamiska hemmet.
Att välja ut det perfekta läppstiftet kan ta en hel dag för Maria. Härligt!

Henriettas Mamma tycker att Henrietta ska cooola ner sig lite för att må så bra som möjligt.
Så sant, så sant. Det ska jag jobba på. Min välkonserverade Mamma är bäst!

Bilden hämtad från tv3.se

Krigar för min Morgontidning

Jag vill ha en Morgontidning och inte en Kvällstidning! Har därför skickat lite gliringar till redaktionen eftersom jag senaste månaden har mött brevbäraren när jag låser ytterdörren. Spännande att se hur kommunikationen utvecklas...

-Tack för din e-post.
Dina synpunkter gällande utdelning och slut tiden är noterade.
Tyvärr har vi den senaste månaden haft lite förseningar pga väderlek och yttre förhållande.
Sluttiden kan tyvärr inte ändras då den är satt efter tidningstryckning och transporttider.
Med vänliga hälsningar
Kundcenter

-Hej,Tack för snabbt svar.
Jodå, vädret kan väl få vara ett skäl.Har sluttiden flyttats fram på senare tid eftersom tidningen var mycket tidigare förr? Vill Ni säga att det är tiden för tidningstryckning som påverkar eller kan det vara den enskilda utdelarensom är sen?
Med vänliga hälsningar
Henrietta

Fördelar

Henrietta hade mycket att göra på jobbet. Kände sig uppstressad till max. Ville inte in på gymet utan ha lite sol och luft efter helgens innelektioner. Så hon bangade Gymet (för första måndagen på lääänge) och tog en skön joggingtur med sin son istället.
Helt OK och bra för själen. Även om hon saknade måndagspasset med Josef...
Men den här veckan är en "mellanvecka". Jag kör Hård-Mellan-Hård-Lätt vecka.
Helt enligt proffsen.
Krögaren och Kid 2, ja de körde i alla fall på Gymet och kom hem tillsammans med Ulf.

Hämtade ut en påse från H&M på macken...Det är REA på webben...Fördelen med att bo på ett litet ställe är att alla känner alla så någon legitimation behöver man inte visa. De vet vilken man är. Det känns tryggt. Ibland tycker många att just det är en nackdel. Man ska inte lyssna så mycket på vad andra tycker. Eller?

söndag 14 mars 2010

Segrare!

Till Henriettas stora vånda hörde att hon inte hann se Kid 2 vinna hopptävlingen!
Första pris till Kid 2!!! Grattis!!! Nu glänser en blå/gul rosett på väggen bredvid de andra.
Stolt mor.

Vikten av vikten

Lördagstidningen sen. Igen. Nu är det dags att klaga. Igen.
För i vår familj är det vanligt att man är uppe med tuppen när det blir helg.
När helgen börjar, börjar Krögarens arbetsvecka.
Kid 2 Stalljour från 07:30 och större delen av dagen.
Henrietta på HSM-läger hela helgen med start 08:30.
Träningsplanering, skador, löpteknik, springpass och massage förgyllde Lördagen.
Sen var det final i melodifestival på lördag kväll med familjemys.
Söndagen fortsatte med simning, kostladdning och FYS-träning.
Blev överlycklig när jag fick in rätt teknik i crawlen. Mera simning får det bli!
En mycket inspirerande givande helg för Henrietta och hennes träningsmål.
Nu är det klart. Vågen åker ut ur huset. Här ska fokuseras på träningsresultaten!
Livet är här. Livet är nu.
Familjen kommer nu att bli försökskaniner för den massage jag lärde mig. Rygg, nacke, axlar ska strykas, knådas och töjas.

lördag 13 mars 2010

Fredagsmys

Har mailat kommunens energirådgivare och väntar med spänning på hans svar.
Vi behöver se över alternativ till eluppvärmning, vår takvärme, byte av fönster mm.

Synundersökning för nya linser efter jobbet. Ett snäpp starkare på vänster öga behövs. En tröst att så länge det ändras så är man ung - när det vänder börjar man bli gammal...
Kollade ögonen på Kid 2 också eftersom hon haft ont i huvudet och doktorn rekommenderade det. Pustade ut när Optikern sa att hon ser hur bra som helst. Pytte, pyttelitet översynt gör att vi ska kolla om ett år igen. Den här gången kom vi undan med ca 2500 för årsbehov av linser, vätska, undersökning mm.

Hade fredagsmys och köpte hem thai-mat. Dyrt och gott, men inte sådär underbart gott så det var värt priset faktiskt. Man blir lätt bortskämd när man är gift med en Krögare...

Å, vad ska man säga om Willy. Ingenting kanske. Kvällstidningarna skriver så det räcker.

fredag 12 mars 2010

Vi bor på Gymet

Kid 2 var på Gymet och körde Push samtidigt som jag körde Spinning.
Hon får prova på lite och se om det är något hon vill fortsätta med. Hon är salig och tycker det är jättekul!
Majsan körde järnet med oss i 75 minuter. Jag var helt slut. Majsan märkte det.
På trötta (men lyckliga) ben gick vi hemåt över bron. Jag och Kid 2.
Kid 1 på Ju Jutsu. Krögaren på hemmacykeln med rosa sportbilagan och sen Färjestad på TV.

torsdag 11 mars 2010

Nya idéer


Svettades rejält i spinninglokalen som idag var mer fylld än vanligt. Vårkänslor flera?
Snön smälter i rekordfart. Som vanligt på våren får man en massa idéer; måla huset, rensa garaget, kapa trädet på baksidan mm. Ändå vet jag att det kommer några bakslag i vädret innan det blir vår på riktigt. Det bästa är ljuset!
Njöt av en skön promenad efter jobbet. (Kid 1 var också ute och gick men ville inte gå med Morsan..). Underbart väder.
Kid 2 var på gymet och tränade och kom hem trallande och glad som en lärka.
Vår lokala skinnhandlare har nyöppning i helgen och specialpriser på Jofamas rosa Kenza jacka. Måste prova den. Är jag för gammal för den eller är den helt underbar? Inte kan väl JAG unna mig något sånt? Vad skulle Kidsen tycka? Någon som känner igen tankarna?

tisdag 9 mars 2010

Vi har vår i luften - Var har ni er?

Äntligen springa ute på bar väg. Och det hann inte bli kolmörkt innan jag kom hem!
Nu. Nu e den på gång. Våren!
Hade Kid 1 som sällskap en bit. Vi sprang och tjattrade lite om allt möjligt.

Kid 2 på Stallet. Idag skenade en häst och en tjej flög av. Alla var lite uppskakade eftersom ambulansen kom dit. Som tur var gick det bra och hon kom undan med stel nacke och kanske en liten hjärnskakning. Huvvaligen.

Tvättmaskinen lagad. Tack Leffe! Nu är det full fart på den igen.
Bara jag och Krögaren vet vad felet var...och Leffe förstås. Men han säger nog inge...

Träning förgyller mitt liv

Uppdaterade mitt CV idag. Mer behöver jag väl inte säga just nu.

Löpbandet kändes lätt som en plätt idag! En mil kändes som ingenting. Härlig känsla!
Sen körde Josef skivstång med oss så det svartnade framför ögonen. Tuuunga vikter.
Lär kännas i morgon bitti.

Kid 1 lite nedstämd då Tjejen gjorde slut - via sms! Det tyckte jag var lite dåligt gjort.
Hade ett samtal med honom om livet, kärleken, uppförsbackar och nerförsbackar...
Beundrar min son som är så lugn, har massor med humor och en härlig inställning till livet.
Lycklig ska den flicka vara som får lära känna honom. Nu blir det sista rycket i Grundskolan och tänka på sig själv lite istället.

Min Träningscoach ringde och gav lite feedback på mitt träningsprogram. I det stora hela fick jag väldigt bra betyg :). Till helgen blir det uppföljning på HSM-lägret!
Läste i tidningen att ett glas rött vin ibland är bra om man vill gå ner i vikt. Måste genast testa!
Vågen står envist stilla eftersom jag säkert lägger på mig en massa muskler. Märker att jag går ner så fort jag tar en vilodag...inte lätt att träna hårt och samtidigt behöva lätta några kg.
Men - vad är en bal på slottet..?

måndag 8 mars 2010

Internationella Kvinnodagen!




Grattis alla Kvinnor!
Tro på Dig själv - Du är starkare än Du tror!
Och Grattis Moster Siv på Namnsdagen!
Du är en av mina kvinnliga förebilder! För att inte prata om hennes lillasyster!

Härligt vårväder!

Har jättesvårt för vilodagar men jag tränar på det. Satt helt stilla från 8-12 och såg på Vasaloppet på TV. Det är verkligen en bragd för Henrietta. Intalar mig att man behöver en vilodag för att bygga upp musklerna i kroppen. Det var en spännande tävling och Brink som vann var väl värd att få vinna.

Jag och Svärmor åt jättegod lax. Brukar passa på att äta fisk när jag har chansen - inte så många andra i familjen gillar det...

Härligt väder ute. Tog en "köpa-tidnings-promenad" med Svärmor och njöt av vädret.

Skjutsade henne på tåget senare, hämtade Kid 1 och skjutsade samtidigt Kid 2:s kompis som skulle vidare med samma buss.

Krögaren hade haft fullt hus hela helgen och var trött men lycklig när han kom hem.

lördag 6 mars 2010

Nystädat hus

Storstädade huset direkt jag slutade jobbet. Höll på från kl 15 till kl 18....ingen höjdare på en fredag eftermiddag kände jag. Trött efter en arbetsvecka och ville bara bli klar, så trots favoritmusik på högsta volym och helt ostörd (förutom Mozart som fick spel så jag slängde ut honom..) så infann sig aldrig någon "roligt-att-städa-känsla". När jag var klar var jag skönt trött. Läste kvällstidningar, såg på Let´s Dance och lite Skavlan och somnade tidigt.

Idag minus 27 (!) men strålande sol!
Får bli en förmiddag på gymet med spinning och löpband.
Idag får jag hem Kid 2 och Farmor med tåget. Kid 1 hoppar ur i Säter och hälsar på Kärleken så han kommer inte förrän imorgon.

Sen laddar vi för Vasaloppet imorgon bitti....i soffan! Har några Vänner som åker som jag vill följa på Internet.

fredag 5 mars 2010

Skön vecka

Vi har det så skönt den här veckan. Nog för att jag längtar efter Kidsen men det blir så mycket tid över. Inget ansvar, inget tjafs, inget plocka undan, ingen planering. Bara vara.
Har kunnat träna mycket och mår som en prinsessa.

Hörde på Nyhetsmorgon att 35 båtar sitter fast i Östersjön pga isen.
Tur att vi gjorde årets tur förra helgen!

onsdag 3 mars 2010

Hästintresset sprider sig i släkten...

Idag har jag, VD och Tvillingen startat upp ett Projekt som känns inspirerande. Utfallet ser mycket lovande ut.

Körde lunchspinning med favorit-Jennye. Vi var taggade hela bunten och körde järnet.

Då Kid 1 är i Stockholm fick hans gamla föräldrar sköta utdelningen av lokalbladet idag. Krögaren var klar när jag kom hem från jobbet, endast min lilla slinga kvar som går fort. Bara skönt att komma ut och få luft, även om det var en hiskelig motvind åt ena hållet.

Fick besök av Kusin Vitamin som är här med sina Kids och firar sportlov. Hennes dotter har fått samma sjuka som min dotter: Hästtokig! Därför var det perfekt att lämna över en påse urväxta ridkläder. Bra att det kommer till nytta igen. De har slitits rejält genom åren.

Tvättmaskinen krånglar. Igen. Kan ha fastnat något längre upp i röret...Fixar inte Leffe det så får det bli en ny. Den bistra sanningen är att den bara är 2 år gammal. Då ska den väl hålla ett tag till?

tisdag 2 mars 2010

Vår i luften!




Mycket löpband har det blivit den här vintern. Men jag tycker det är helt OK. Har varit så känslig för kylan så jag tycker det är skönare att dra in inneluft än iskall uteluft.

Jordens träningsvärk idag! Axlar, baksida lår, mage och gluteus maximus. Hej och hå! Kan inte röra mig. Mjukade upp mig med löpband och sen liniment, stretch och knådning.

Pratade med Kidsen. Kid 1 har köpt Mini-PC och Kid 2 shoppat kläder. De har sett Avatar och Farsan på bio, ätit på NK mm, mm. Va kul att va i stan!

Idag var riktigt härligt vårväder ute för första gången. Blåsigt men sol. Läste i Aftonbladet att det ska bli fint väder i 13 dagar nu. Jammiiiee!

Fick genast vårkänslor och lägger in några minnen från Cypern 2009.
Jodå, vi kommer vecka 31 i år också. Tack vare bästa Svärmor!
Den som väntar på något gott...

måndag 1 mars 2010

67% koll

Borta från jobbet 2 dagar straffar sig. Blev lite stressigt ända tills min kollega skämtsamt frågade om jag bara hade 67% koll idag...fick mig genast att inse mitt kontrollbehov, vakna upp och coola ner...
Magsjuka och feber härjar bland kollegorna men Henrietta är på benen! Att vara frisk jämt måste väl vara en god egenskap att ta med till löneförhandlingen?

Skönt att bränna bort lite av helgens bravader på löpbandet. Svettades rejält under 50 min. Benen pigga efter 3 dagars vila. Funktionella träningen brukar ge rejäl träningsvärk - varje tisdag morgon när man ska upp ur sängen.

Konstig känsla när inte Kidsen är hemma i huset. Bara Krögaren, Mozart och jag.
Man har all tid i världen. Nu blir det kaffe, knäckemacka och lite mys vid TV:n.

Och Krögaren krigar vidare med kommunen om skyltning på helgerna till sin lunchbuffé. I Söndags tog kommunen ner ALLA skyltar - vilket resulterade i 20 gäster istället för som förra helgen nästan 200. (!) = gick back. Efter alla års erfarenhet har man lärt sig att det är just skyltningen som drar in gäster till gågatan. Många kommenterar just att skyltningen är så bra. Och det är så kul att de kommer tillbaka - år efter år. Det ger byn lite extra handel. Men ack,
vad det ska motarbetas. Ska vi bli tvungna att flytta för att kunna ha en verksamhet som lönar sig?