onsdag 30 september 2009

Adidas vann!

Yes, Adidas vann min blogg-fråga. Och jag själv har inte påverkat resultatet - även om man kan tro det. Kul! Adidas ÄR bäst!

Runners high

Sprang ca 15 km lätt som en plätt. Vad är det som händer? Är jag på väg att bli sjuk? Eller är det så enkelt så det stavas "i form"? Har äntligen hittat tillbaka till den känsla jag så länge väntat på. När man längtar till nästa pass för att det är så härligt.

Kid 1 har fått extraknäck. Han ska dela ut vårt otroligt populära lokalblad varje onsdag. Det blir en trevlig extrainkomst som behövs väl. Kul!

tisdag 29 september 2009

Fullt ös

Nu är det fullt ös överallt så man kan åka på semester.
Men en mil på löpbandet och funktionell träning hann jag med ändå!
Känns lätt som en plätt att springa så jag ökade från 12 till 13 km/h...

söndag 27 september 2009

Fyra arbetsdagar till semester

3 stafett-tjejer sprang ca 12 km (dit och hem ca 15 för mig...). Skönt höstväder att springa i om än lite blåsigt. Har börjat packa så smått, tvätta, stryka. Ska bunkra upp kylskåpet så det finns det mesta när mamma och pappa ska bo här en vecka. Sen blir det en lugn skön söndag. Fyra arbetsdagar kvar till semester....

lördag 26 september 2009

Höstmarknad

Det är Höstmarknad i vår lilla by och Krögaren jobbar nästan dygnet runt. Fredag kväll så trött så trött. Frös och frös så jag fick sätta på bastun. Kroppen ropade efter energi så jag satte igång att äta lite mer än vanligt...och blev varm igen! Samtidigt VILL jag ju äta mindre nu när jag ska klämma sista kilona på vågen. Men ibland måste man bara lyssna på kroppen och släppa efter. Får inte bli för fixerat. Såg på TV och somnade vid 23-tiden. Kid 1 hade kompis på övernattning. Kan tänka mig att de satt uppe länge vid datorerna...när jag sov sött...Man vet ju var de är när de sitter framför datorn i alla fall, om det ska vara någon tröst. Krögaren vred om låset med nyckeln kl 03:00. (och sen upp 07:00).

Har hämtat mig efter ett riktigt långt skönt långpass mellan 8:00 och 10:15 imorse! Riktigt härlig höstmorgon. Fina färger i skogen. Blev Arvselsrundan. Den som jag brukade springa med Tvillingen mycket förr. Stretchen sparar jag till ikväll - när mysbyxorna är på.

Har röjt undan i garaget, burit in utemöbler, rensat garderober, slängt vissnade sommarblommor och fixat så nu är det bara att vänta in vintern...Har till och med hunnit inventera befintligt vinterklädsförråd så jag vet om det behövs nytt. Det är Kid 1 som behöver vinterskor och vinterjacka. Slängde min gamla jofa-täck-dress som jag har haft sedan hedenhös och senaste åren som stall-mockar-dress. Den har VERKLIGEN gjort sitt och det var så SKÖNT att slänga den!

Lunch blev nyss blodpudding med lingon och morötter. Kid 1 är den enda i övriga familjen som kan äta det. Jag tycker det är riktigt gott. Och rikt på järn. Det behöver vi kvinnor.

Kidsen har dragit ner på marknad och jag ska själv ta en tur dit också. Sen åka och tigga mig en kopp kaffe hos mina älskade föräldrar. Köper mer mjölk och kvällstidningar med mig så det får bli en cykeltur. Blir kycklingfilé till middag och en skön slapp kväll.

fredag 25 september 2009

Massage är det bästa som finns!

Har nu bokat in ”provboende” i Tidaholm 3 dagar vecka 45. Den här gången åker jag själv med Kid 1. Men jag får inte vara med där så nu letar jag efter ett billigt bra boende. Ska passa på att njuta och ta det lugnt för mig själv några dagar. Har sett ett slott på hemsidan…Det kanske vore något? Springskorna lär bli flitigt använda och innan vi åker hem har jag nog bekantat mig med omgivningarna. Hörde talas om deras fängelse...Tydligen sitter det många ”tunga” brottslingar där. Hoppas ingen rymmer de dagarna jag är där…Men i så fall springer jag från dem. Intervallträningen ska väl vara till nån nytta!

Yyiiiuuuuhhhh!!!! En vecka till Semester! Har en lång lista på saker som ska fixas innan…kattvakter, blomvattnare, posthämtare, packning väskor, pass, incheckning, pengar, trädgårdsarbete inför vintern, nycklar till hus & bil i Spanien, schema och handling till kidsen som ska vara hemma med mormor & morfar och gå i skolan som vanligt (och allt vad det innebär med läxor, gympa, spelning, hudklinik, Ju Jutsu…), datorer, kattmat, kattsand…..Å så ska jag lyxa till det och färga fransar och bryn innan. Brukar alltid göra det innan resa – härligt att se fräscht sminkad ut varje dag!

Utemöblerna ska in i helgen – det kan faktiskt vara vinter när vi kommer hem från Spanien!

Handlade inför helgen. Kid 2 på badet med Kusinen och Kid 1 på Ju Jutsu.
Själv var jag till A-C och fick helkroppsmassage en timme! Välbehövligt kan jag säga. Inte så stel som jag trodde ändå. Axlarna sänktes en decimeter.
Blir alltid frusen efter så det fick bli raggsockor, stora tekoppen och filt på kvällen. Och lite spanskaglosor!

torsdag 24 september 2009

På öde ö med laddad mobil

Vår lokala morgontidning firar 18-åringar och jag tycker om att läsa deras drömmar och framtidsplaner. Inte minst vad de skulle ta med sig på en öde ö. Många svarar mobil-laddaren….Är de så dumma så de tror att det finns ström på en öde ö…eller är det jag som är dum som inte fattar att de skämtar…öhhh? Tantvarning?

Åtgärdslista

1 konto London öppnat. Om 3 år bär det av på långweekend med familjen lagom till min stora dag.
1 omgång Euro växlat. Jag har fickpengar och Krögaren har resten…
45 minuter spinning på lunchen. Svettigt och kul!
1 skön höstpromenad med Kid 2.
3:e kapitlet i spanska Fiesta påbörjat. Går bättre och bättre. Hasta luego!
1 program Idol avverkat på TV:n.
2 tvättmaskiner körda.

onsdag 23 september 2009

5 skäl till lycka

Hade mailkontakt med högerhanden gällande Kid 1:s gymnasium samtidigt som jag skötte mina arbetsuppgifter med vänsterhanden…Det är kontakt med LSS-handläggare, försäkringskassa, skola och habilitering så man känner sig uppgiven redan innan man hunnit börja. Men vi SKA göra allt för att få ihop det här. Och man måste vara ute i god tid. Det här är det bästa för min son och han kommer utvecklas enormt. Alternativet att bo hemma under gymnasiet är inte hållbart med hans situation. Känner i mitt hjärta att det här är det enda rätta. Lycka!

Har en period med lågintensiv träning nu. Förbränningen på topp – bikiniformen slipas! Sprang ca 16 km upp i skogen lätt som en plätt! Märks enorm skillnad med några mindre kilon på kroppen. Lycka!

Kid 2 på Stallet kom hem lagom till Idol-mys med hela familjen. Hon fick brev från sin körledare att hon får vara med de större tjejerna och öva musikal istället för att vara kvar med de små barnen. Hon hade tröttnat och slutat om hon varit kvar. Nu blev det kul igen! Lycka!

Mozart fick smakprov på smaskigt torrfoder från försäkringsbolaget. Lycka!

Krögaren frisk igen. Gnolade och småsjöng hela kvällen. Lycka!

tisdag 22 september 2009

A-brunnar

Tänk om....
....det finns någon som väjar för alla A-brunnar hon cyklar över på väg till jobbet.
....denna kvinna var 37 år.
....hon tänkte på sin älskade varje gång hon gick på en K-brunn.
....lycka är en V-brunn.
....detta kallas för tvångshandlingar från barndomen och aldrig går över.
....det klassas som sjukligt.
....det är helt normalt.
....detta beteende utövades imorse och två A-brunnar råkade köras över.
Dags att gå i terapi eller är det någon mer som är som jag?

måndag 21 september 2009

Tid för Tidaholm


Kid 2 sov hos Mormor & Morfar när Kid 1, jag och Krögaren styrde mot Tidaholm på Söndagen. Avstånd 33,2 mil. Vi bodde i en övernattningslägenhet som hette Granaten. Vi tog en runda på stan och imponerades av det vackra lugna stället. Handlade frukost till morgondagen. Krögaren stannade hemma på kvällen och snytte näsan när jag och Kid 1 gick till Turistbyrån och gjorde upp rumsbetalningen och köpte med oss pizza + sallad hem. Tidig kväll i Tidaholm.
Studiebesök på Rudbecksgymnasiet måndag morgon kl 09.00. Åh, vad fint och vad bra och perfekt allt verkar. Kid 1 fick lite 2nd thoughts på kvällen innan när han tänkte på hemma, alla kompisar och tryggheten. En reaktion som kommer förr eller senare och flera lär det bli. Förändringar är alltid läskigt men för hans skull känner jag i mitt hjärta att det här är en stor chans för honom som vi absolut tycker att han ska ta. Och kan ni tänka Er en vackrare skolmiljö än den här? Med Tidan rinnande utanför. Skol-lunchen serveras varje dag på stadshotellet!

Hemma igen vid 4-tiden. Skönt med en vilodag från allt vad träning heter. Ska nog ta en kvällspromenad och smälta alla intryck. Kid 1 har redan hunnit springa och åkte nyss till Dennis. De har chans i skolan att få VG i idrott om de tränar med träningsdagbok i 8 veckor. Den utmaningen är vi med på!






lördag 19 september 2009

Inte utan min Hoj-Safe

Det blev 2 timmar och 10 minuter i skogen. Ville bums springa längs älven hela vägen hemåt och efter några blöta, oländiga, leriga omvägar så gick det riktigt bra.
Valde MP3:n som sällskap (även om jag älskar tystnaden lika mycket) och till tonerna av Born to run, It´s a beautiful day och Don´t stop the music gick det på lätta ben i det soliga toppenfina vädret.
Tog mod till mig och hoppade över en stor bäck...tog lång sats - och landade pladask i en lerpöl - men i alla fall på andra sidan och inte i bäcken!

Kid 1 borstade potatis, Kid 2 skar vitkål och jag fixade världens godaste kålpudding. Med Kid 2:s lingon såklart! Kid 1 hjälpte mig och klippte hela gräsmattan! Vilken ängel han är. Och vad duktig han har blivit! Hallelujah vad skönt!

Jag och Kid 2 tog en skön promenad längs älven till centrum och köpte lördagsgodis. (Inte till mig dock. Blir helt socker-rusig-ur balans-ont i magen. Lika bra att avstå och må bra istället). Köpte ljung och lite grönt till som blev en fin höstkruka på trappan. Kid 1 hos Dennis.

Hade mitt vanliga "före-ny-arbetsvecka-fix" idag istället eftersom vi åker till Tidaholm imorgon. Tog en sväng hem till Mamma och Pappa och fick med lite spanskt förkylningsmedel hem...Spanade in deras kantarellskörd från dagens tur. Tog med mig "Hoj-Safen" hem! Min gamla cykellåda som jag har haft skidvallor i och som står hos Pappa eftersom jag är USEL på att valla skidor. (kör med valla-tejp de få gånger det blir av). Hoj-Safe ska jag visa Rolf på jobbet på Tisdag - en gammal pärla som ska dammas av och få ny design kanske?

Långpass på menyn

Det blev grillad kyckling, revbensspjäll och färdig potatisgratäng till gårdagens middag. Fredagsmiddag ska gå fort när man är trött efter en arbetsvecka. Krögaren nyser, snörvlar och hostar så honom vill jag inte pussa. Nu.

Sitter här Lördag morgon. Nollan ute. Ser ut att bli en fin klar höstdag. Har skrivit ut nytt recept på kålpudding. Har förlagt det gamla någonstans. Löjligt enkelt - men ändå - vill ha receptet som trygghet ;=).

Morgontidningen säger att Sambon till Linda Chen är misstänkt för mord. "Vad var det jag sa", säger jag. Huvvaligen. Mördaren är alltid närmare än man tror.

Stora kaffekoppen. Morgontidning. Låååångpass väntar. Ska bli härligt! Kommer nog hem lagom innan övriga familjemedlemmar vaknar. Eller när Mozart kommer hem från nattens jakt.

Ha en trevlig Lördag!

fredag 18 september 2009

Vågad

Byxorna börjar ramla av - som i Nutrilettreklamen!
Har jag sprungit av mig några kilon tro? Måste kolla vågen.

Tacksamt tvätteri

Tack Gode Gud för att jag har vatten var dag. Blir hopplöst påmind om min sårbarhet när kommunen spolar rent vattenledningarna och vi får vrida av vattenkranen.
Vatten – livets allt!

Kid 2 går på hudmottagningen själv nu efter skolan – visserligen med en kompis i följe.

Spinning med Anna – hårt tempo från början till slut! Slut var jag. Men inte så slut så jag inte körde två tvättmaskiner efteråt. En del tror att ”köra tvättmaskin” är en simpel sak. Men samma tvättmaskin ska ska också hängas eller tumlas, kanske strykas, vikas och tas tillbaka till sin ursprungliga plats i garderoben. Men hör och häpna – Kid1 bäddade i rena lakan i sin säng idag. DET får han en prick i himlen för! Visst ja – tänk om jag inte hade tvättmaskin….och VATTEN! Tacksam är ordet. Ler för mig själv när jag sorterar strumpor i alla möjliga former.

Vi lyckades installera om skrivaren så nu funkar den igen. Bra när man checkar in och skriver ut boardingkorten själv nowadays.

Kan inte låta bli – Idol har greppet om mig. Varför söker inte Tvillingen? Det var ju faktiskt en 37-åring som kom med till Stockholm…Ojsan, vad gammal programmet framställde honom som…

Ju Jutsin har börjat igen och Kid 1 kom hem sent.

torsdag 17 september 2009

Kalles klätterträd


Blev lite nostalgisk....någon mer som tittade på Kalle för måååånga år sen...?

Emma…finns bara i fantasin. Hon är fiiin…tycker Kaaaalllle….

Full av Flow

Lunchspinning! Jennye kör superbra musik passet igenom. Varför går passen alltid fortare med henne? Måste vara goda ledaregenskaper.

Besök på företaget. Henrietta fixar fika och Krögaren fixar lunch.
Har jag sagt att jag älskar min Krögare? Han är bäst!

Vad fint och fräscht de nya ägarna har fått på gågatans enda bageri!
Dit ska jag gå och dricka en god kopp kaffe någon gång.
Men jag väntar på sällskap först…

Förkylning på gång hos några av familjemedlemmarna. Esperitox och vila är receptet. Och Frenadol från Spanien förstås. Måste köpa mera nästa gång. Henrietta är kaxig – inga baciller biter på henne nu. Hon känner sig lycklig och full av flow.

Bakade Perrellis GI-bröd! Mmmmmm....

Å i kväll ska vattnet stängas av igen. Får inte duscha före 06:00 imorgon bitti.
Hur ska jag kunna hålla mig sååå länge?

onsdag 16 september 2009

Kommentera

Mina kära vänner som vill lämna en kommentar men inte lyckas:
Skriv in de bokstäver ni ser i "Ordverifiering".
Markera ringen "Anonym" och tryck sen "Publicera din kommentar".
Voala!

Jag fick en idé!


Kom på mig själv när jag gick fram å tillbaka och funderade medan jag väntade på kaffeautomaten på jobbet....fortsätter jag blir det märken i golvet och jag blir som professor Baltazar. Balt- Balt- Baltazar….å så fick han en ideeeé!
Jag har också fått en bra idé!...

Sol, hästar och föräldramöte

Idag var det världens härligaste väder! Sol, klarblå himmel, helt vindstilla, högt i tak. Kid 2 tog min cykel för de skulle cykla elljusspåret 7,2 km på gympan. Hennes egen cykel hade aldrig pallat för det. Jag fick ta Krögarens cykel till jobbet. Dess styre sitter väldigt mycket för lågt men det är smällar man får ta. Ingen idé att ta fram skruvmejseln för en så kort sträcka….säger jag av ren bekvämlighet.

Jag och Krögaren gick till Stallet och kollade när Kid 2 hade ridlektion.
Tog en promenad till föräldramöte på skolan. Vi fick info om gymnasievalet som stundar.
Tog sällskap med Kid 1 hem, som varit hos Dennis.

Stötte på min gamla barndomsbästis på vägen. Fick beröm för min blogg! Åh, vad kul att man samtidigt som man skriver dagbok, kan glädja andra också! Ser fram emot lite kommentarer - bara vi kommer på hur man gör ;=. Du var ju en hejare på att skriva i skolan så varför inte öppna en egen blogg?

Mysstund med Idol på TV och hela familjen i soffan.
Ingen spanska idag….aj, aj.

tisdag 15 september 2009

Baksugen?

Då ska Du baka Perrellis goda GI-bröd. Supergott!
Har hämtat det från hennes blogg och tror minsann att jag ska baka det en gång till snart:

3 dl dinkel fullkornsmjöl
3 dl rågmjöl
0,5 dl linfrön
0,5 dl solrosfrön
0,5 dl pumpafrön
2 dl blandade nötter (mandel, cashew, paranötter, valnötter)
4 tsk aprikoser, torkade i bitar
6 dl naturell youghurt
1,5 tsk bikarbonat

Ugn 175 grader
Smörj en avlång form, bröa med sesamfrön.
Hacka nötterna grovt.
Rör ihop allt i en skål och lägg över i formen.
Grädda i nedre delen av ugnen 40-45 min.

Under ytan

Tänker på den här underbara texten när jag ser och hör allt som händer i vår by, alla barn som far illa. Dags att vi agerar och inte reagerar - innan det händer något riktigt allvarligt.

Under ytan, finns stora och små.
Under ytan, finns det skratt och gråt.

Det finns mycket där som händer
som vi inte kan förstå, men vi hittar alltid svaren,
där i botten av oss själva. Under ytan.

Jag vet, jag vet, jag vet att du finns där.
Jag vet, jag vet, jag vet.

Det skrattas och det skålas, men slutar snart i kaos.
Någon sparkar och slår en stackare som är helt utan chans.
Jag ser att ingen verkar bry sig, och inte heller jag.
Rädslan är för stor och stark för att göra något alls.

Under ytan, skäms jag för mig själv.
Under ytan, bränner bilden mig.

Jag vet, jag vet, jag vet att du finns där.
Jag vet, jag vet, jag vet.

Jag tänker på det ofta: om det varit min egen bror,
då hade också jag förvandlats till ett monster utan ord.
När jag ser all den ondska som vi människor släppt lös,
det meningslösa lidandet.
Då har jag svårt att förstå, att alla har vi varit barn
och hjälplösa nån gång.
Älskat utan gränser, älskat utan tvång.

Under ytan, är vi alla små. Under ytan, kan en god själ förgås.

Lyckligt besked

Bästa Kommunen i världen - MIN Kommun - Där jag bor!
Har alltid ställt upp för oss i vått och torrt. Nu har de beviljat Kid 1:s gymnasium i Tidaholm också! Jag är inte förvånad. Jag är bara såååå tacksam.
Många skäller på vår stackars Kommun, men jag tycker att det också ska lyftas fram alla dess goda sidor.

Som pricken över i fick jag höra av Gymägaren att jag numera kan titulera mig "ett funktionellt proffs".

Nu kan jag inte skriva mer för då spricker jag av stolthet.

söndag 13 september 2009

Nu är det gjort!


Nu är det gjort - Anmälningen till Stockholm Marathon 2010!!!
Yyyiiiiieeeehhhhhh!

Stafett-tjejerna har startat

Premiärlöparpass för Stafett-Tjejerna! Varje söndag kl 11 vid Ishallen är det som gäller. Idag var vi 5 tjejer som sprang 12 km. Kul om vi blir en stor grupp som tränar i höst. Finns inget bättre än sällskap när höstrusket kommer och man helst vill stanna hemma i soffan.
Ville springa långpass så jag sprang 30 min innan och 30 min efter...Skönt!
Vi smidde planer om lag-tröjor till nästa stafett...

Gräddade våfflor åt Kidsen till lunch. Kusin Vitamin var med. Hon och Kid 2 plockade blåbär och lingon i skogen bredvid och skulle tjäna pengar hos bäruppköparen. Det blev jag istället - vilken lycka med färska bär direkt från skogen - det betalar jag gärna för! Nu har jag blåbär och lingon till gröten och filen! Satte genast igång att rensa (hade grannhunden Honey som sällskap. Hon låg och rullade sig på rygg och myste bredvid mig i höstsolen). En promenad för att inhandla mer strösocker fick det bli. Rårörda lingon - finns det något bättre just idag!

Behöver inte fråga Kid 2 hur länge de var uppe igår kväll hos Kompisen - hon har redan somnat - och klockan är bara 7 än! Blev ett förhör angående något som liknade sugmärken på halsen och varför hon hade scarf på sig. Ska man tro på svaret, att tjejligan gjorde det på varandra när de såg på film, eller ska man driva frågan vidare till sin spets? Ja, nu har hon ju somnat, och imorgon har jag väl sovit på saken.

Har haft en lugn och jätteskön helg med motion, god mat och frisk luft.
Nu har jag tvättat, vattnat blommor och förberett inför en ny vecka.

Imorgon ska jag checka in oss på nätet till den stundande resan - Vamos a la Playa - Oh, oh, oh, oh, oh!

lördag 12 september 2009

Gäddfiske, trattisar och indianhopp

Direkt efter jobbet igår slängde vi (jag och kidsen) oss ut till sommarstugan.
Gäddfisket resulterade denna gång åtminstone till en liten fin gädda åt Mozart. Härligt väder. Blev som vanligt bortskämd av mina föräldrar. Fick sitta som en prinsessa och bara njuta. Vi grillade, myste, spelade kort och läste. Som vanligt blir man väldigt trött en fredagkväll när man slappnar av så vid 11-tiden sov vi gott...
...vilket gör att man vaknar kl 6 nästa dag - pigg som en lärka! Låg och drog mig till halv åtta. Plockade trattisar efter frukost. Kid 2 plockade nästan en hink lingon efter att ha pratat med Morfar om att spara pengar till en häst. Här ska plockas lingon! Rattade hemåt efter Melodikrysset. Sen blev dagens inköp 2 st bärplockare. DET är faktiskt bra att ha - särskilt om man, som jag, älskar att baka blåbärspaj!
Kid 1 dragit på sig en höstsnuva - sviter efter osunt leverne i huvudstaden?
Kid 2 och Kusin drog på badhuset.
Jag och 7 löparvänner samlades på hängbron för vidare färd mot Frökens hus. Fröken har kommit upp i en högaktningsvärd ålder och hade öppnat sitt hus. Någon tog vitt vin i vätskebältet, någon hade sprungit en bit innan och någon pyste upp en öl. Sen joggade vi mot Fröken. Vi sprang några varv runt huset, hoppade indianhopp upp mot fönstren och sjöng "Ja, må hon springa....". Vi uppvaktade med en maratonstart - som hon så gärna vill ha! Nu är det bara att anmäla sig igen! Efter att ha ätit goda pajer, sallad, kaffe och tårta joggade vi hemåt. Tack Fröken!
För att komma igång med träningen inför nästa års stafett bestämde vi en tid: Söndagar kl 11. Den som kan kommer och de som är där springer. Nu ska tränas och sättas rekord!
Har nyss ätit god middag hemma med kycklingfilé, klyftpotatis och grönsaksgratäng. Jag och Krögaren hade en fight med Kid 2 om att lära sig äta mer grönsaker. Efter lång trugan, diskussion, bävan och vånda, åt hon till sist upp den lilla blomkålsbit hon fick på tallriken. SEN, fick hon åka till bästisen och sova där.
Krögaren tittar på sport, Kid 1 spelar elgitarr så det dånar och här sitter jag - glad och uppåt för en härlig dag! Har spanat in att det går en bra film kl 21 på Canal +. Hasta lugeo!

fredag 11 september 2009

Endorfinkick

4 Tusingar med 1 min vila mellan. Totalt 10 km löpband innan jobbet.
Dansar in som en vind och har hela världen för mina fötter. Helgen har snart börjat.
Endorfinkick - vem sa det?

Fick nyss veta av Kid 1:s klassmentor att han har en mycket god skrivförmåga i svenskan. Precis såna meddelanden är såna jag älskar att höra! Har vi en liten författare på gång kanske? Hoppas det.

Dags för Idol igen

Kid 2 till Sälen på lägerskola. Ovant att inte höra av henne på mobilen men skönt för alla att det är mobilfritt. Bara fröken har en telefon med för akuta fall.
Superfin sensommardag med strålande sol och högt i luften.

Körde 75 min spinning med Majsan på kvällen. Hon körde järnet med oss och svetten rann. Härligt!
Tog sällskap med Kid 1 hem från gymet. Han hade varit hos Dennis.

Såg på Idol med mina killar. Tycker att juryn är bra. Lagom avstressande TV att titta på.

torsdag 10 september 2009

Gästinlägg från Bicepsbruden

Min vän Göteborskan gjorde mig nyss pinsamt påmind om mitt smeknamn under gymnasietiden. Efter en grov analys frågar jag mig: Var skidgymnasiet imponerade av mina stora biceps eller blev jag hånad som träningsnörd? På den tiden, när jag hade ett träningsfreak till boyfriend var det bannlyst att äta pizza och såna fettdrypande saker. Inte konstigt att man har haft matnojjor i sina dagar. Men jag fick med mig lärdomen att man mår bra av att röra på kroppen och äta vettigt. Lärde mig också att det lätt kan bli en fixering och att man ska flytta fokus från sig själv.

Idag tränar jag för att:

 Jag mår så himla bra av det
 Jag orkar mycket mera. Blir pigg som en mört!
 Det är en utmaning att se hur mycket kroppen orkar
 Det är en morot att ha ett mål, t ex att springa en minut snabbare…
 Det är skönt
 Jag är nästan aldrig sjuk och jag inbillar mig i alla fall att jag förebygger framtida sjukdomar
 Jag blir en bättre mamma. Och fru också förstås…
 Jag blir gladare
 Allt känns lättare
 Jag älskar alla mina glada träningskompisar – både på gymet och i löparspåret!
 Jag gillar livsstilen

Bicepsbruden är död men Henrietta lever. I allra högsta grad.

Minutjakt


Fick en bild av min löparkompis från helgens springtävling. Tur att jag var i kanten så jag inte syns. Jodåsåatt - jag hade min egen klocka jag med...Med fokus på tiden. Tiden ÄR SÅ viktig för oss löpare! Heja på!

onsdag 9 september 2009

Ny färg och överraskande uppgifter

Lyxade till det lite och besökte Bojsan idag - min favvofrisör! Hon kan utföra mirakel. Mörkade ner min blonda kalufs en aning för att gå lite mer mot den verkliga hårfärgen. Man vill ju inte vara helt naturell - då skulle det nog likna en råtta - kanske till och med en råtta åt det gråa hållet...

Lunchspinning! Aaaaahhhh!

Möte igen om det välkända projektet "Hatthyllan". Inser att min Spaniensemester kommer att infalla precis i tid till första leveransen! Tur att jag har ansvarsfulla kollegor som fixar det mesta.

Handlade efter jobbet bl a till Kid 2:s utflykt till Sälen imorgon.
Den ökände "Bror" stod i kassan bredvid mig. Han var förvånansvärt tyst idag. Måste ha varit nykter.

Blåsigt men varmt soligt och skönt ute på kvällen. Jag och Kid 2 tog en promenad resp cykeltur. Vi pratade om att hjälpa till hemma. Och om hästar förstås.
Minns när Kusin Vitamin hyrde häst på sommarloven. Minns att jag fick hjälpa till. -"Gå och hämta Normtind i hagen", sa hon mest på skoj. Minns hur jag gjorde det och Kusinens förvånade blick när jag klarade det. Minns att jag var såååå stolt!
Minns också att det alltid var mycket roligare att hjälpa till hemma om ingen sa till. Som en liten överraskning liksom. Tänkte precis överraska och plocka ur diskmaskinen....när mamma ropade -Plocka ur diskmaskinen, e du snäll....Då föll min plan att överraska och det blev inge kul längre. Minns det som igår. Analys: Är det så det är? Roligare att göra något när man får överraska. Är jag så än? Hmm....tankarna går...

Oooops! Kid 1 är snart hemma med bussen. Måste åka och hämta! Längtar!

Långpass inför semestern!

Hade utvecklingssamtal med Bossen idag. Givande och bra. Just nu trivs jag förträffligt på mitt jobb. Mycket att göra? Jaa, men himla kul också.

Efter en titt i kalendern insåg jag att om endast 4 veckor är det dags att doppa tårna i medelhavet igen. Drygt 15 km fick det bli. Behöver jag säga att det handlar om löpning? Härlig tur på ny skogsväg. Nu börjar det bli höst ute!

Kid 2 på dagens ridlektion. Hon ska hoppa 80 cm på KM på söndag. Ju högre höjd desto oroligare mamma.

Krögaren inhandlade snyggt (och dyrt) Didriksons-regnställ till Kid 2 inför hennes Sälenutflykt på torsdag. Hör och häpna! Han köpte ett par jeans till sig själv också! Äntligen!

måndag 7 september 2009

En helt vanlig måndag?

-Nu e vi framme! Står på plattan å köper lite fina grejer...
Kid 1 på turné besöker Coca-colafabriken och äter middag på restaurang. Ska få lite mer rapport senare ikväll.

Uppstressad till max efter en minst sagt hektisk dag på jobbet. Kom som en vind in på gymet efter att ha blivit uppretad av en posttjänsteman som hade totalt noll känsel för kundservice. Kunde ha stoppat upp kuvertet i hmm-hmm på honom! Efter 1 mil på löpbandet och 1 timme funktionell träning var jag som förbytt igen.

Pricken över i var när datorn spelade en fanfar när jag drog mitt kort. Det gör den för alla som fyller år! Tack, sa jag. Rodnade.

Kid 2 så duktig och åkte själv till Carina på hudkliniken idag.

Krögaren fick åka på föräldramöte istället för mig. Sååå härligt!!! Men hade de bestämt någon ny klassmamma? Neeeej, not. Hoppas de inte tar mig för given. Jag har faktiskt varit det sen Kid 1 gick i förskoleklassen. Det betyder snart 10 år...Är väl dags att någon tar över?

Blev uppvaktad av Krögaren och Kid 2 på kvällen. Ett bidrag till Londonburken och ett presentkort på massage minsann. Vad mer kan man begära?

Mamma & Pappa ringde och sjöng så fint också! De uppvaktade i Lördags med presentkort hos Bettan. Kram! Vilken fin födelsedag. Hur var det - ett fint vin blir bara finare med åren...Så kan det ju få vara.

Möten väntar

Måndag morgon. Har precis skjutsat Kid 1 till bussen som åkte 06:00. Han ska till Stockholm på skolresa och kommer hem igen sent på onsdag kväll. Blev lite rörigt med tandborste, frukost och hårgelé innan vi tog oss iväg.
Ute var det bara 1 (!) plusgrad. Tyder på att det blir en solig dag - senare. När det har blivit ljust...
Tänkte att det var lika bra att åka på jobbet när man ändå är igång.
Tog en kopp te och skriver en rad.
Nej, nu måste jag igång och jobba! Projektmöte, marknadsmöte och 2 kontraktsgenomgångar väntar.

At the age of 37....


Grattis till Tvillingen! Å mig...

Nystädat

Ibland är det så tråååkigt att städa huset! Idag var en sån dag. Man får aldrig ha bråttom när man städar. Då går det inge bra. Men det är alltid en så underbar känsla när hela huset är nystädat så det är värt att ha det lite tråkigt när man får njuta av resultatet efteråt. En fis i rymden. Ett nödvändigt ont.

Jag och Kid 2 tog en mysig hösttur med bilen, mamma och pappa ut i skogen. Hittade inte så många svampar idag.

Hjälpte Kid 1 att packa väskan till morgondagens skolresa.

söndag 6 september 2009

Spring i benen






Lite regn hindrade mig inte från att cykla ner till sportfältet och springa Kyrkspringet 8 km. Tid 35:11. Placering 2:a i damklassen. Nöjd med tanke på att jag ska gå ner i vikt och just nu är alldeles för tung för att springa fort. Fick en fin tröja i pris. Krögaren hejade på flera ställen runt banan. Kul!

Firade Tvillingarnas kommande 37-årsdag med middag hos Mamma och Pappa. Jag hade beställt en nostalgi-80tals-rätt: Smördegsinbakad fläskfilé med svampsås och hasselbackspotatis. Lika gott som när jag åt det för 20 år sen. Chockladpudding (!) till efterrätt gjorde att vi låg raklånga och stånkade i soffan efteråt. Men det var värt varenda kalori!

Kidsen hade teater för oss senare. Kid 1 åkte till Dennis. Krögaren hade 80-talsafton på nattklubben.

Tvilling!

lördag 5 september 2009

Moster!

Stenad bil

Grannarna hade fått två bilrutor kraschade inatt av den liga i byn som härjar runt. De hade t o m signerat dådet med sitt kännetecken. Stackars satar. Och det är bara barn. Kid 1 har gått på samma dagis som en av dem. VART är deras föräldrar när de är ute hela nätterna och busar? Är det som ryktet säger - att de är så drogade att de inte vet var de är själva.
Polisen har 8 anmälningar mot ligan men vill inte ta något ansvar utan hänvisar till socialen pga ringa ålder. Grannen fick prata med en trevlig kvinna i Skåne när han ringde polisen. Och skulle han göra något åt detta själv skulle han riskera bli av med sitt jobb. Vart är vi på väg? Sugen att ta lagen i egna händer någon?

fredag 4 september 2009

Nyponros!

Började fredag morgon med ett pass på gymet. 30 min löpband med 10 st
2-Hundringar 45 x 15 sek. Rodd 10 min. Mage. Stretch.
Anlände till jobbet fräsch som en nyponros!
En springkollega skulle anmäla sig till sitt första Stockholm Marathon. Jodå, just nu är det ca 80% chans att jag också anmäler mig. Nu får jag bestämma mig snart – annars blir det fullt!
Laddar för Kyrkspringet imorgon. Som inbiten gammal löpare börjar jag redan känna av små krämpor…ÄR det halsen jag känner, stel i nacken – det brukar vara först tecknet på förkylning…mm…mm…När ska man lära sig.

Höga hastigheter - högt tempo

Har gjort ett körtest med mina kollegor idag. Vi testar ljudet och skramlet av en hatthylla i Kia Soul. Å hej å hå – det gick fort runt kvarteren här kan jag lova. Somliga måste ha undrat vad vi höll på med.
Till slut lyckades våra duktiga tekniker få hyllan helt tyst – även om någon oroade sig för kalkylen…
Fortsättning följer på måndag när vi får hit ett flockat prov. Då tror vi allt löser sig.
Det blev en intensiv dag med expressfrakter, prover, beredningar, FMEA och koordinering av projektet. Kul, men krävande. Vid 3-kaffet var jag helt färdig.

Rensade huvet med ett lugnt distanspass på 10 km. Solen sken under passet men kom sen att förbytas mot spöregn framåt kvällen. Hur mycket regn finns det? Marken är sjöblöt! Och det ska hålla i sig heeela helgen. Men ja ä inte bitter.

torsdag 3 september 2009

Ta skit!


Det här får bli mitt nästa bok-köp!
Annika R Malmberg: Ta skit! Och gör det till guld
Handlar om hur man kan vända kritik till något bra och istället vinna på det.

Afrofrälst


Kid 2 ville bums ha fiskpinnar till middag. Så fiskpinnar fick det bli!

Sen cyklade vi på Afrikansk dans. Det är Hälsovecka i byn och ett prova-på-pass erbjöds. Jag ÄLSKAR Afrikansk dans! Blir lycklig bara jag tänker på det. Finns det något som skulle få den gamla Aerobicinstruktören att bli avdammad så skulle det vara att få köra Afro! Börjar genast googla efter kurser. Pricken över i var att vi hade livemusik under hela passet. Härliga afrikanska rytmer från trummorna. Tror ta mej tusan jag e frälst!

Efter många långa diskussioner fick vi Kid 2 att kapitulera och INTE sälja jultidningar. Hennes föräldrar behöver ett break. Kidsen idag är alldeles pryltokiga och har skygglappar för allt annat än premien på högsta nivån. En systemkamera ÄR inte svaret på vad lycka är. Tänker inte på allt jobb som ligger bakom. Och det är väl delvis hennes föräldrars fel som slitit som djur för att hjälpa komma upp till högre premie. Nej, i år har vi inte ork och lust. Hoppas på att hon är tacksam för den ipod hon fick förra året. Den är knappt använd. Men Krögaren har lovat att hon ska få sälja kakor på baren till vinterturisterna. Då kan man tjäna ihop till en systemkamera...

Pil upp - Pil ner


Hjälp! Vår pil har vuxit lite på de 14 åren vi har bott i huset. Nu är den över hustaket och skulle behöva kapas på hälften. Kommer bli alldeles för riskabelt att fixa det själv. Vore bra att göra det till Valborg nästa år så vi kan slänga eländet på elden. Gruvar mig redan.

onsdag 2 september 2009

Droger på lunchen

Vi fnittrar, vi ligger raklånga, vi slår i tårna, går in i väggen och sluddrar.
Har vi tagit oss ett rus? Nej, vi är bara höga på endorfiner (och ev lite låga på blodsocker) efter första lunchpasset spinning på gymets höstschema!

Fruktfrossa



Fullkomligt Frossar Färggrann Förträfflig Färsk Frukt Febrilt –
Får Friskhet, Får Förtjusande Fin Form.
Fantastisk Förtäring För Fabulösa Fåfänga Fruar.
Finner Fägring. Finner Frihet.

Ormfrossa

Efter allt springande på löpband och asfalt tog jag en skön 12 km tur i elljusspåret. I en slänt låg en stor svart pinne....som jag hoppade över och precis i hoppet insåg att var en stooor huggorm! Ooooaaaahhhhh! Skriket ekade mitt ute i skogen. Såg i ögonvrån när jag tittade bakåt att den drog ihop sig med sina äckliga orm-muskler. Tvi vale vilket äckligt djur! Resten av turen förvandlades både svampar och stenar till stora ormar.

För ovanlighetens skull var hela familjen samlad till middag ikväll. Kid 1 hade slitit sig från telefonsamtal med Bollnästjejen och Kid 2 kom hem från Stallet precis i tid. En mysig vana som ska prioriteras.

Besvärliga personer


Jag och en kollega vill gå på kurs i höst.
Vi har dock inte fått det godkänt av chefen än…

Varde ljus


Kan bara konstatera att mörkret kommer tillbaka, sakta men säkert.
I morse tände jag ljus till kaffet och morgontidningen.
Lite vemodigt, men ja, mysigt också.

tisdag 1 september 2009

Svinaktig influensa


Vad ska man tro? Första dödsfallet i vårt lilla avlånga land.
Klarar man sig undan med nya fett-dieten?
Ska man vaccinera sig eller blir man sjukare av sprutan?
Det drabbar väl alla andra och inte mig?
Förstorar media upp det hela – vart tog Fågelinfluensan vägen?
Har man anledning att oroa sig?

Bildbevis


Ny månad - Nya löften!
Här är beviset – Anmäld till Tjejmilen 2010!
Utmanar på det sättet mina löparkollegor. Spader Madame, nästa år…då du!
Fröken och Svägerskan: Svängen runt Gärdet är ju inget mot Marathonrundan! Vasastafettlaget: Let´s Go Girls!