fredag 31 juli 2009

6 minuter

Har sex minuter kvar. Mer än 30 minuter ska man inte surfa på nätet när man nu äntligen är på Cypern. Måste ändå sortera bort lite skräpmail så det inte blir en chock när man börjar jobba igen. Inget panik-fall bland mailen. Bilindustrin tar nog också lite semester nu.
Tja, vad skriver jag på 6 minuter? Dagarna är underbara. Vi lever ett väldigt okomplicerat liv.
Det enda jag saknar är min man. Önskar att han vore här med oss. Piiiippiiii!!!!
Ska tillbaka till solstolen och njuta. Har snart läst ut Pilgrimsresan. Sen ska jag ta med Kidsen och visa dem Nissi Beach - stället där jag och Krögaren tillbringade vår Honey moon! Det kan vara vilt på en fredag kväll. Men man kan ju inte ha varit på Cypern utan att ha känt saltsmaken från havet - även om poolen är bekväm.
Ikväll får det nog bli en Campari.

onsdag 29 juli 2009

På Afrodites ö

Afrodites ö är vacker. Och varm. Prognosen säger 35-40 grader och sol hela veckan.
För tredje gången är vi på Afrodites vackra ö. (Sjätte gången med Vings andra resmål inräknade). Vi njuter av lång härlig frukostbuffé, sol, bad, vin, god mat och bra underhållning.
Ingen städning. Ingen diskning. Inget ansvar. Inga knott. Inga myggor.
Sova. Njuta. Leva. Bara vara.
Kidsen blir större för varje år som går vilket betyder ännu mera avkoppling för Henrietta.
Men Tjejmilenformen får inte förgås så för säkerhets skull har jag köpt kort till gymet hela veckan. Skönare att springa med AC på löpband än längs havet. Det är 30 grader kl 08 på morgonen. Orkade bara 3 Tusingar igår. Imorse 5 km. Imorgon ska jag och Kid 2 gå på ett Afro-pass. Och idag blir det Core för Mammsen. Semester helt i min smak.

tisdag 28 juli 2009

Häng i Hufvudstaden

Stockholm i mitt hjärta.
Kid 1 hoppade ur i Uppsala och träffade sin vän. Tror att förväntningarna var höga och fantasin uppskruvad i alla sms innan. Träffen blev därför lite pinsam och inte riktigt vad de tänkt sig. Men - han fick ju ut 2 kramar av den i alla fall - så han var rätt nöjd ändå. Och en erfarenhet rikare. Min lilla plutt.

Vi hade 3 roliga dagar i Stockholm och Farmor servade oss hela tiden med god mat.

Kidsen blev ekiperade från topp till tå (bilder kommer efter semestern).

Jag och Kid 2 träffade Kusinerna på Skansen en dag. Söndagen blev det nya Harry Potter filmen Halvblodsprinsen. Den var bra.

Sprang Tjejmilen-banan på Lördagen. Söndag morgon gjorde jag ett långpass som jag länge har velat i stan: Djurgården, Strandvägen till Nybrokajen, över till Slottet, över vattnet vid Slussen, längs Söder mälarstrand, över Västerbron, tillbaka längs Norr mälarstrand ner till Stadshuset, Fredsgatan upp till Kungsan och tillbaka till Nybrokajen, längs Strandvägen och hem till Gärdet igen. En liten lagom tur på 1,5 timmar. Skönt!

onsdag 22 juli 2009

Rosa tår!


Bildbevis:
Tånaglar målade på två generationer -
ett semestertecken som gått i arv från Mamma/Mormor.
När tånaglarna är målade är det vila på gång.

Stora och små Hallon





Morgonjogg med stel bakdel...Krögaren masserade gluteus maximus ena halva igår kväll ;=) och lyckades få den stenhårda muskeln lite mjukare men vi masserade så baken är helt öm idag! Mamma ringde nyss från Spanien och trodde att vi hade haft något annat för oss. Hmmm...börjar förstå varför ni har Siesta varje dag...

Vi valde ut panelskivor till hallen! Yes, det kommer att bli som en herrgård och det bästa av allt - det kommer att göras när vi är på semester! Spännande!

Kid 2 följde mig till Itzel och färgade bryn och fransar. Skönt att slippa sminka sig på semesterveckan. Efteråt satt vi oss och njöt av Bojsans goda glass på Glassgården.

En stycke gräsmatta är nyklippt. Hoppas nu att den inte behöver klippas förrän jag kommer hem igen. (På bilden syns min lilla pion-buske som blir lite större för varje år. Nu har den fått lite extra jord och gödsel på foten).

Jag och Kid 2 tog en skönt promenad till flygfältet. Vi satte oss en stund på Ljugarbänken och njöt. Det blev prat om BH-storlekar. Ja, 75A är ju den minsta och den passar mig så man kan väl säga att vi typ har samma storlek. Men mina små Hallon är aldrig i vägen när jag tränar. Alltså måste jag vara ämnad för att springa (som jag sagt så många gånger förr).
-"Hoppas jag får Mormors bröst när jag blir stor", var Kid 2:s sammanfattning av vårt samtal.
Det var roligt att höra.
Många foton är det men Nej, inga på vare sig Gluteus Maximus eller Hallon.

tisdag 21 juli 2009

Med Henning i solstolen

Tog ut det gamla pingisbordet från garaget. Dagens Kids har tyvärr fullt upp med att sms:a med ena handen...så jag var överlägsen ;=)
Nu har jag bestämt att det blir mobilfritt hela vecka 31 när vi är på Cypern. Skyller på att det är för dyrt att sms:a därifrån...

Kid 1 hade kvar presentkort på bokhandeln sen konfirmationen. Så nu blir det att läsa Henning Mankells ord i solstolen.
Själv ska jag packa i några pocket som jag har hemma och inte har hunnit läst än.

Gårdagens träning: 10 km löpband. 5 km/h. Funktionell träning 1 tim.

Skulle ta ett långpass i morse efter frukost men efter 1 km högg det till i ryggen och jag skrek rakt ut. Måste vara något från de övningarna vi gjorde igår. Känner att rumpan är rejält stel. Jag bet ihop i smärtan och provade jogga ändå fast varje steg högg i ryggen. Katastroftänkare som jag är såg jag genast en framtida Tjejmilenflopp framför mig ("Jaha...")....Men efter några km till blev det bättre och det slutade med ca 10 km jogging. Varm dusch, stretching, Zone och vetekudde blev det vid hemkomst.

Nej, måste sluta för att ta ut ugnspannkakan ur ugnen. Luktar gott!

Tvättar för fullt och ska börja packa idag!

måndag 20 juli 2009

Fixardagar

Sysselsätter mig med storstädning, röjning, rensning, biltvätt och soptippsbesök när regnet vräker ner. Nån mer än jag som tycker det är skönt när man åker från tippen?
Rensa huset - rensa själen - känner mig lättare och redo att njuta av semestern. Nu börjar vi packa resväskorna så smått. På torsdag bär det av mot huvudstaden.

lördag 18 juli 2009

Britt-Eriks närvaro anas

Svärmor ringde från Norge igår kväll. Nu står det inte på...förrän vi får ta vinglaset på balkongen!

Ringde till Svärfar och fick lite rapport om hur det gått med Kidsen och pratade om allt möjligt mellan himmel och jord. Han är så lugn och go min svärfar!

Kid 1 hade en öl i ryggsäcken imorse när jag spanade! Som förälder måste det vara nolltolerans, även om jag vet hur jag var själv i den åldern, men ja, även för en alkoholist började det med en enda lite oskyldig öl. Jag och Krögaren fick ta ett samtal innan han hastade iväg till sitt öltält ;=) Ikväll blir det tidig kväll för Kid1 och hemcykling med lillasyster.

Åter igen en härlig sommardag, alltså en hängatvättutedag. (imorgon ska det bli regn i 3 dgr men det är en annan dag..).
Pojkarna i huset var tidigt uppe och iväg till jobb, dansveckans sista dag. Skönt att låta Krögaren få sova mer än 4 timmar imorgon igen men också lite vemodigt. För dansveckan är verkligen en vecka när hela byn lever upp. Alla är glada och nöjda och vädret kunde inte bli bättre. Sen återstår jobbet med att riva tält och ta hand om alla "efterdyningar". Brukar ta någon vecka innan allt är sig likt igen.

Vad som skulle bli en promenad eftersom benen kände sig lite trötta blev en härlig springtur uppför berget. Har en skylt som jag bums måste nudda uppe på toppen för att verkligen känna att jag är där. Mmm, vet hur nördigt det är...
Uppför berget gick som en dans på lätta tåsteg. Sprang nerför slalombacken hemåt. Någon timme senare vaknade Kid 2.

Njöt av solen och tog hand om tvätt. Jag och Kid 2 lunchade hos Krögaren. Sen såg vi Tvillingen halvnaken på scenen under skinnmodevisningen. Huvaligen en sån karl! Han fick allt och jag fick inget. Näeee, ja e intä bittär. Jag fick ju ha min tå i hans näsa när vi låg i magen ;=)

Var hem till storebror Zeb och hans mysiga familj. Hade en försenad födelsedagsvinflaska att överlämna. Spanade på nya husvagnen och de söta lilla kaninungarna. Fick en flash-back av lukten och tänkte tillbaka på när vi hade Rutger och Skuttan i samma lada för många herrans år sen. Anar Britt-Eriks närvaro när jag inspekterar den otroligt fint byggda kaninburen.

Fyllde på lite E85 i bilen och kunde inte motstå att köra en runda förbi Casa Melin. Dörren stod öppen men utemöblerna var övertäckta som de voro när ni for. Såg ingen skymt av någon människa...

fredag 17 juli 2009

Semester!

Det blev en trevlig kväll i Öltältet - helt nyktert! Kusinerna däremot drog vidare till nattklubben när jag åkte hem och sussade.

Löpband 3 km uppvärmning. Intervall 6 x 1,5 min med 30 sek vila mellan. 3 km nedvarvning. Lika skönt som vanligt!

Stressade iväg och tömde bilen vid loppisen kl 07.30. Kid 2 uppe med tuppen och var duktig försäljare hela dagen. Tyvärr gick inte affärerna så blomstrande i år och lika glad är jag för det för då får vi nog vila från det nästa år. Funderar på att lägga ut lite till försäljning på tradera eller blocket - eller kanske ta en tur på tippen.

Hann klart alla kundkraven och kände mig riktigt nöjd att ta semester. Allt under kontroll.

Hjälpte min man som vanligt efter jobbet så nej, ännu kommer inte semesterkänslan att infinna sig. Innan vi drar iväg på semester nästa vecka är det mycket som ska fixas. Städa, packa, dona...Men jag är ju i alla fall ledig! Gud va skönt!
Härligt soligt sommarväder. Åkte hem och latade mig i solen med fredagsbilagor och kaffe.

torsdag 16 juli 2009

På väg till Tältet

Vilodag från träningen. Behövs för benen som känner sig tunga. Tänker jämt att jag ska ta ett långt bra stretchingpass men det blir aldrig av...

Idag kom Kid 2 hem med Farfar och Gudrun. Fick sms med allt hon önskade sig i födelsedagspresent (!) och de var inte lite! På första plats låg Calippo så klart!

Hastade hemåt efter jobbet och packade bilen full med Loppis-saker som jag ska skjutsa till Kid 2 när hon ska stå och sälja imorgon bitti. Hej och hå! Stress, stress.

Nu, 2 dagar för sent, stog klassen och sålde bröd! När jag kollade brödet jag bakat låg det 80 stackars intryckta muffins och svettades nere i Källaren. Jaha, en kvälls bakning i onödan. Det var tacken. Men vi fick inte tag i nån som visste nånting så här står vi nu. Ja, ja...vad är en bal på slottet. Blir ju lite missade pengar till klasskassan förstås om vi inte lägger lite cash då.

Nu ska jag duscha och göra mig så vacker det går ;) och sen möta upp Kusinerna i Öltältet. Ska bli kul att se när Tvillingen sjunger. Å vin då? Nja, jag ska ju jobba imorrn. Eller ska man slopa präktigheten och ta ett glas kanske?
Vi får väl se. De e ju bara 1 dag till semestern!

Ingen av Kidsen vill hänga med Morsan. Dom verkar skämmas...Kid 1 ska ut med kompisar och Kid 2 sover hos kompis.

Must dash - innan jag somnar!

onsdag 15 juli 2009

Rodde hem ett projekt

När andra dansar och dricker öl i vår by sliter vi i vårt anletes svett på kontoret. Yes, idag har vi efter flera reviderade offerter kammat hem ett nytt projekt!
Deadline är typ direkt.
Nu väntar vi bara på Focus...skulle vara skönt att ta semester med de projekten i portföljen också. Smått kaotisk dag alltså på jobbet där allt hände på samma gång.

Mitt i smeten var jag tvungen att cykla ner med bröd som Kid 1 ska sälja till skolresan (De 100 muffinsarna jag bakade vet ni som följer min blogg...) Men inte en skymt av någon skolklass. Lämnade in brödet till Krögaren och hastade tillbaka till jobbet igen. Synd på så gott bröd att inte bli sålt. Klassen - var är ni?

Så går jag ner till min källare där lever jag....Blev utsläppt ca 1,5 timmar senare.

Kid 1 tröttnade på skogslivet hos Farfar och satte sig på bussen hem. Trycket blev för stort - Dansveckan ska upplevas i tid! Nu är han ute på byn med Dennis. Bara du inte kommer hem 4 på natten som din far. Själv hoppar jag i säng vid 22 eftersom klockan ringer 05:20.

Fick sms från Ingeborg som är på ingång från Hufvudstaden. Hon vill att vi går till Tältet och lyssnar på Tvillingen imorgon kväll. Självklart säger jag! Så fort jag blivit utsläppt från Källaren...

tisdag 14 juli 2009

Nedräkning...

3 dagar till semester...
Skönt sommarväder ute. Äntligen LAGOM som man gillar så mycket.

Felix och Findus är kockar den här veckan på jobbet. Går knappt att handla i affärerna för alla människor.

Direkt från jobbet till Krögaren och kassaräkning. Hörde Tvillingens fina sångröst från min källarglugg...

Träning: 2 km uppvärmning. 6 km snabbdistans tempo ca 4-4,5 min per km. 2 km nedvarvning. Skönt!

Duschade och slängde i mig en macka innan jag gav mig brutalt på veckans ångestsyssla: Gräsklippning. Idag var jag lugn och sansad i nuet och tänk - det gick väldans bra. Kanske är det såna hatkärlekssysslor som man kommer att lära sig att älska till slut...nnnjjjeeet. Tror inte det. Känslan efteråt är i alla fall obeskrivlig när man går och njuter av sina ägor och känner sig tacksam över att man har en sån härlig trädgård. Såg till min fasa att pilen på baksidan börja växa sig högre än huset. När ska man ge sig på att såga i den. Hallå - söker en aubergist eller vad det heter (sån som klättrar i träd och sågar dom fina). Tog snabbt beslutet att trädet ska få tjäna som byns majbrasa till våren. Perfekt.

Hade en trevlig pratstund med mina härliga grannar om livet och allt. Blir lugn bara jag pratar med dem.

Mina tunga ben vilade sig i soffan när Sverige firade Vickan 32 år på TV. Och vid sin sida hade hon Daniel. Grattis!

Å idag stormades Bastiljen under franska revolutionen. Tyckte väl att jag hörde hur det stormade från öltältet...

måndag 13 juli 2009

Självvald ensamhet

Fyra dagar kvar...

Cyklar till jobbet den här veckan då det är smått omöjligt att ta sig fram på annat sätt den här veckan. Vår lilla by översvämmas av danssugna turister från när och fjärran. Jättekul! Men vi bybor är inte vana att stå i kö och trängas och vänta och leta parkering. Vi är för bortskämda. Tror inte vår lilla by är byggd för så många människor på samma gång.

Den här veckan går jag igenom kundkrav. En uppgift som passar utmärkt när nästan alla är på semester och det är lugnt och tyst omkring. Full koncentration bland kundernas supplier portals. Har helt sonika börjat från A i databasen och efter en dag hade jag nått till BMW. Inte illa pinkat! Även ett marathon började med ett steg...

Direkt från jobbet till löpbandet. 10 km. Tempo 12 km/h. Lutning 0,5. Blev glad när Josef sa att det är jobbigare på löpbandet än ute. Har alltid trott att det är precis tvärtom. En kommentar på det från någon löpare i klubben kanske...?

Träningskvällen innehöll också 55 min Funktionell träning med Josef. Hallelujah vad bra med bålträning och balans för en löpare. Inspirerad.

Hade en skön myskväll med mig själv som sällskap. Behöver det ibland. Behöver ladda. Behöver bara vara. Jag är riktigt trevlig måste jag säga. He, he. Mozart tittade till mig oxå.

Träning v 28

Måndag: Löpband 10 km. 12 km/h. Funktionell träning 55 min.
Tisdag: Löpning medel uppför berget ca 10 km. Stel i kroppen!
Onsdag: Löpband 10 km. 12 km/h.
Torsdag: VILA
Fredag: Intervall löpband. 4x1 min 3 ggr. 30 sek vila. Uppvärmn 2 km. Nedvarvn 2 km.
Lördag: Orientering 2,5-3 timmar tuff terräng.
Söndag: Cykel ca 24 km.

söndag 12 juli 2009

Bounce tribute to Michael Jackson

Imponerande initiativ Bounce!

http://www.youtube.com/watch?v=lVJVRywgmYM

Efter regn kommer sol

Skyfall från igår eftermiddag till idag lunch. Verkligen humörsänkande!
Tittade in på SMHI och prognosen ser lite bättre ut framöver i alla fall.

Så fort regnet minskat slängde jag mig ut på en cykeltur. Blev forsrundan drygt 2 mil.
Förlåt farbror Polisen men jag lämnade hjälmen hemma till fördel för kepsen med skärm som håller regnet borta från ögonen.
Tror minsann att jag såg skymten av Callippo i en hage..måste ha varit han. Måste ringa Kid 2 och berätta.

Har varit hemma och sorterat och slängt undan lite. Brukar kalla det "stora lådans dag". Fram med sopsäcken och bara vrål-röja! (finns kanske roligare sätt att röja på...) Måste rensas undan ibland enligt sann Feng shui-anda. Känner lugnet i min buddistiska ådra sprida sig när det är klart.

Stora kaffe-koppen och söndagstidningar. Laddar för sista arbetsveckan innan semestern. När ska den stora semesterfeelingen infinna sig? På tåget till Stockholm kan hända?

lördag 11 juli 2009

Envis skärmjägare


Mötte svärfar på halva vägen bortom bergen. Kidsen ska vara där tills torsdag.
Likt en yster kalv på grönbete rattade jag hemåt med stereon på hög volym.
Misstolka mig inte - Jag älskar mina Kids över allt annat - men friheten, ack friheten, du ljuvliga känsla. Ingen att ta ansvar för. Inget planerande av hälsosamma måltider åt andra och inget dåligt samvete för att det inte blev så hälsosamt som det var tänkt...
Knytte genast på mig springskorna (vad annars!). Skulle bli ett vanligt långpass men jag fick idén att orientera med Naturpasset istället. Det är bara en önskedröm att Kidsen vill hänga med mig ut i skogen. Det var på den gamla goda tiden när man kunde styra över dem.
Det blev ett jobbigt men superkul långpass i blöt off-road terräng vid Kvarnstensbrottets skogar. Nästan 3 timmar senare satte sig en genomblöt, svettig Henrietta i bilen och åkte hem.
Det är faktiskt så himla kul att orientera!
Det visste ni inte: Henrietta pratar med sig själv i skogen när hon orienterar...
-Få se, där är kanten på hygget, då måste ju kontrollen vara på den där höjden....Rakt fram här måste diket vara...
Sprang rakt på alla kontroller utom en som jag fick leta efter länge. Men trägen vinner och efter att ha klafsat över hela myren tog jag den till slut - på en liten myr som låg lite längre bort. Missbedömde lite...
Sista kontrollen låg efter en tuff stigning uppför berget och mina ben var rejält trötta.
Jag tog 11 av totalt 30 kontroller så vill jag kan jag ta två pass till där nästa vecka...
På slutet sprang jag bort mig totalt från kartan.
Tur att jag känner skogarna sen barnsben så jag hittade bilen snabbt ändå!
Inte sista gången i skogen!

Hungrig som en varg blev jag inbjuden att äta lunch med min älskade man. Han är en eftertraktad man inför Dansveckan. Många som drar i honom och mobilen går varm. Nyhet i år är VIP-tältet. Undrar om man kan ha förtur i kön dit tro...? Men min läsfåtölj är också skön...Dansveckan har för mig blivit ett förnkippande med arbete och inte nöjen. Hm. Men ack att förakta nöjen. Det är en av livets dygder.

fredag 10 juli 2009

Intervall

Morgonpass på gymets löpband: 4 x 1 minut i 3 set. 15,5 km/h. 30 sek vila. Uppvärmning och nedvarvning 2x2 km. Bra och härlig start på fredagen. Nya springa-snabbt-skorna är superbra. Heja Adidas!
Regnet fortsätter ösa ner och nu är det blött i markerna. Helt otroligt. Solen - jag längtar!
Nu ska vi packa lite tills Kidsen ska till Farfar några dagar. Fritt fram för långpass alltså.

För jag har bara...regn hos mig..

Jag måste ha retat Gudarna…måste gjort nåt fel…för jag har bara….regn hos mig…

Krögaren byggde tält från morgon till kväll och regnet forsade ner hela dagen. Det fick bli en stund i bastun när han kom hem.

Jag får goda matlådor av George varje dag. Idag hade jag kycklinggrillspett med grillade grönsaker och bulgur. Det var syndigt gott.

Crashen i servern på jobbet gjorde att vi inte kom åt de system vi skulle så man körde fast och kunde inte komma vidare….Jag, Fjåsalinda och Bolton smet hem lite tidigare istället….

Ernst gjorde att jag trots regnet blev på lite bättre humör!

torsdag 9 juli 2009

Tantvarning

Jag vill gärna göra Smileys ;=) ;=)) (dubbelhaka)

Men igår fick jag veta av Kid 2 att det är rena stenåldern att göra såna där.

-"Du Mamma, vi är på 2000-talet nu och inget annat". Vad är det där för nåt?"
-"Det är ju näsan på gubben..."
-"Men åååhhh....det gör man ju aldrig.

Törs inte smila mer... (*~*)

Åskan låter mig inte nedslås

Himlen öppnade sig och åskan mullrade hotfullt. Valde att slå ner i diket utanför mitt kontor. Såg hur det blixtrade i min vänstra hand när jag skrev på tangentbordet. Pappa, en sån elchock skulle du ha haft för hjärtat! Blev skakis en lång stund efteråt. Kanske mest rädd. Det luktade bränt på mitt rum...
Åskan slog ut hela systemet. Två brandbilar var här på några minuter. Hela moderservern krashade. Regnet vräkte ner på fabriken och rann rakt ner på elskåpen. Vilken dramatik! Nu skulle man kunna säga: Vad kul att det händer nåt i vår lilla by! Men så kul var det inte.

När jag sprungit 10 minuter på löpbandet blev det strömavbrott. Satte mig på en gammal anrik Monarkcykel och kunde fortsätta på bandet igen efter en stund.

Kid 2 har gjort en fin profilbild till min blogg. Vad tycks?

Har fått kontakt med min gamla barndomsvän Rosie via Facebook. Åh, vad roligt! Gamla minnen väcks till liv. Nu måste vi träffas snart!

onsdag 8 juli 2009

If you just smile

Efter jobbet sprang jag uppför berget.
Sen bakade Superwomen 112 muffins på 1,5 timmar. Efter all försäljning till Kid 1:s skolresa har jag blivit snabb att baka. Kid 1 brukar komma och fråga om jag ska ha hjälp - lagom till jag är klar…Blev två påsar över till Kungen i baren att smaska på imorgon.

Såg minnesstunden för Michael Jackson på TV. Grät när Brooke Shields och Michaels dotter pratade. Blev djupt rörd av texten till Michaels favoritlåt, Chaplinklassikern Smile:
Smile though your heart is aching
Smile even though it’s breaking
When there are clouds in the sky, you’ll get by
If you smile through your fear and sorrow
Smile and maybe tomorrow
You’ll see the sun come shining through for you
Light up your face with gladness
Hide every trace of sadness
Although a tear may be ever so near
That’s the time you must keep on trying
Smile, what's the use of crying?
You'll find that life is still worthwhile
If you just smile
That's the time you must keep on trying
Smile, what's the use of crying?
You'll find that life is still worthwhile
If you just smile

tisdag 7 juli 2009

Landet lagom

I landet lagom är vädret minsann aldrig lagom. Från 30 grader tropiskt medelhavsväder till 8 grader höstlikt grått duggregnstråkväder.
Tvära kast i klädväg. Från kortbyxor till raggsockor på 12 timmar.
Blev ett besök på gymet. 10 km löpband. 12 km/h. 55 min funktionell träning med Josef. Darrade i hela kroppen. Kommer bli stel imorgon.

måndag 6 juli 2009

Trevligt umgänge bland knott och vargtassar

Morgonpass 8 km. Meditation för själen att njuta av naturen. Jättefin morgon. Ofta börjar det spöregna när jag kommit hem och precis stängt dörren. Likaså idag. Gud måste vilja att jag ska springa.

Åkte till svärfar med hela familjen och blev bjudna på 3-rätters lunch på Spader Två för att fira ”födelsedagsbarnen”. (En restaurang för Spader Madame att leta upp kanske?).
Förrätt: Italiensk tomatsoppa med mycket basilika och en klick creme fraiche.
Varmrätt: Fläskfilé med bea och väldigt fin potatis.
Dessert: Björnbärsparfait
Allt var så vackert upplagt och det smakade gudomligt. Ett ställe att varmt rekommendera.
Sen blev det kaffe, tårta, kakor och diverse drycker uppe i stugan.
Regnet gjorde att knotten hade kalas så vi höll oss inomhus.
Kid 2 kammade hem potten i kortspelet.
Det var jättekul att alla kunde vara med och att vi fick umgås en dag.
En supermysig dag som vi kommer att minnas länge.
Tänk vilken svärfar jag har!

Efter träget smörjande hela helgen syns det redan resultat på Kid 2. Vi har motat bort alla prickar och det börjar äntligen dra sig tillbaka. Hallelujah vad skönt!

Veckans träning (v 27)

Måndag: 12 km distans
Tisdag: 4 km uppvärmning. 8 x 100 m backe. 5 km nedvarvning.
Onsdag: Morgonjogg 6 km. Distans medel kväll 8 km.
Torsdag: VILA
Fredag: Intervall löpband. 4x1000. 15 km/h. Varmt!
Lördag: Långpass ca 18 km
Söndag: 8 km distans

lördag 4 juli 2009

Svininfluensa

Läste i kvällstidningen att en turist på Cypern fått svininfluensa och att Apollo avråder barnfamiljer att åka dit...Jodåsåatt, om tre veckor åker VI dit.
Men man ska väl inte tro på allt man läser va? Nej, jag tänkte väl det.

4th of July

Isbergssallad till kräftskiva någon?



Morgontidningen försenad. Stod vid postlådan och surade så jag fick en Svenska Dagbladet av postisen som plåster på såren.

Långpass två timmar uppåt berget innan Kidsen ens hann vakna. Märktes i skogen att det regnade rejält igår kväll/natt.

Har påbörjat en 3-4 veckors lång insmörjning av Kid 2. Det är en procedur som ska göras varje kväll. Avfjällningen blir förhoppningsvis bara första veckan och sen har hon ju blivit stor duktig tjej som smörjer lite själv också. Sen mäter vi kiss också - och det var inte det lättaste - men det går!

Tvättmaskinen lagad! Inget stort fel - en tygbit som fastnat i silen och gjorde att den inte orkade centrifugera. Killarna i branschen frågade Krögaren om allt var frid och fröjd hemma nu - när tvättmaskinen var igång igen....Av någon anledning pratas det alltid om Fruarna och "deras" tvättmaskin....jo, jo....Men OK då - Ni är ju bra på så mycket annat...så det jämnar nog ut sig.

Lunchade hos Krögaren. Vi träffade en guldlockig Mikaela och hennes föräldrar!
Sen testade jag och Kid 2 Bojsans nya goda kulglass på Glasshuset. Mmmmm....det är nog den godaste glass jag ätit! Kan jag varmt rekommendera.

Tvättade lite. Solade lite. Slog lite gräs (fast Kid 1 hade gjort det mesta!). Latade mig lite i solstolen. Läste lite. Njöt mycket.

Cyklade och tittade till Casa Melin när Kid 1 var med Dennis och Kid 2 med Madde i Stallet.

Och titta - Tror Ni det blir Isbergssallad innan höstens första frostnatt...hi, hi!

Travarens nya vän

Vi gjorde en tur till stallet söderut. Knott, myggor och flugor ville smaska på mig när jag mockade så jag slog nog tidsrekord. Åska, regn och sol om vartannat hela kvällen. Vi tittade på Eriks nya travhäst. Det blir något för Travaren att träna upp. Som om hon inte har fullt upp ändå...Men ja, visst är det en utmaning och ja, visst går det att springa in några kronor, men jag förstår att det ligger många, många timmars träning bakom...Jag och Kid 2 tyckte ändå att hon var fin - och Kid 2 ville genast testa att rida...
Callippo ska stå som sällskap på en gård lite närmare oss i någon vecka. Kid 2 blir ju ändå borta på semester ett tag snart så nu får han gå barfota och ha lite semester.

fredag 3 juli 2009

Tvätta för hand?


Orkade bara 4 Tusingar på löpbandet idag. Tempo 15 km/h. Det var sååå varmt! Med tanke på att jag varit förkyld var jag mer förvånad att jag orkade så många. Avslutade med Josefs specialare – snea crunches på bollen.

Firman ska på sommaraktivitet i Kläppens nya höghöjdsbana. Tänkte först vara med men jag väljer att stanna hemma med Kidsen. Har hämtat ut fyra olika salvor för dyra pengar och ska tillbringa helgen med diverse smörjande.

Till råga på alla extra oförutsedda kostnader har tvättmaskinen gått sönder – igen! Måste ändå säga att jag är förvånadsvärt lugn. Har Krögaren påverkat mig kanske? Har katastroftänkandet lagt sig lite?

Ska se över Casa Melin också innan fredagslugnet kan infinna sig. På söndag lämnar jag över stafettpinnen till Tvillingen!

Krögaren har fullt upp inför Dansveckan vecka 29. Nu har han gått och blivit med nattklubb Manhattan också. Den mannen älskar utmaningar och kommer klara det galant. Spännande! Men kom ihåg att delegera mera. Man kan inte göra ALLT själv.

Curling överallt

I senaste numret av Projektvärlden beskrivs Projektledaren som en ”curlingförälder” åt sin projektgrupp dvs en person som undanröjer alla hinder så projektdeltagarna bara kan utföra sitt jobb på bästa sätt.
Finns det en anledning till att jag har blivit Projektledare eller…?

torsdag 2 juli 2009

GRATTISVECKA


Den här veckan har jag många tårtor att dela ut:
Måndag: GRATTIS Svärfar Ingo!
Tisdag: GRATTIS Moster Siv!
Onsdag: GRATTIS Gudrun! Vi ses på Söndag!
Torsdag: GRATTIS världens bästa storebror! Jag kommer ikväll!
Fredag: GRATTIS Bossen! Ta det lugnt med...

Kissanalys pågår


Morgonjogg 6 km. Vilken härlig dag!
På väg till jobbet cyklade jag förbi städtanten i hyreshusen och då blev jag tacksam över mitt underbara jobb och att jag får jobba där istället.

Idag gav jag ut sommarnumret av vår personaltidning som jag har blivit redaktör för igen (föregående redaktör har slutat). Kul med lite andra arbetsuppgifter ibland. Vi hade personalinformation om nuläget och framtiden. Det är fortsatt tuffa tider men vi håller oss ovanför vattenytan. Vi som är kvar. Vi fick en fin solstol i sommarpresent. Den ska jag sitta och lata mig i på semestern. Längtar…
Precis när jag skulle cykla hem kom världens åsk- och regnskur över oss följt av strömavbrott. Fick snällt vänta en stund innan jag kunde cykla hemåt.

Distans 8 km på kvällen med sällskap av Kid 1 4 km och Kid 2 1 km..

Fick samtal från läkaren ang Kid 2:s kisseriproblem. Nu ska vi under 2 hela dagar, från morgon till kväll, skriva upp exakt vilken tid och hur många ml hon kissar. Måste bli på en helg eller på semestern.

Fick också samtal från ett rubinbröllopsfirande par som hade sett apor och ända över till Afrika från Gibraltar, och nu satt och njöt av havsutsikten från hotellet i Malaga. Vilken bröllopsresa! (Se apan/släktingen på bilden som jag fick på MMS)

Pratade i telefon med Göteborskan som har opererat ena ögat med lyckat resultat. Längtar efter att träffa henne och prata gamla minnen.

onsdag 1 juli 2009

Vinbär till hösten?

Bråda tider på jobbet. Som vanligt vaknar många nu och ska ha saker gjorda snabbt så de kan ha semester med gott samvete. Hur mycket som helst att göra.

När jag gick hem badade folk överallt, i älven, i tjärnen, vid bryggorna, i poolerna.
Härligt med värmebölja. Bara att njuta så länge det varar!

Ikväll blev det uppvärmning 4 km uppför "mitt berg". Backe 8x100 m. Nedvarvning 5 km. Det var varmt och kvavt men ändå jättehärligt. Tävlingsmänniska som man är blev jag lite putt när två grannar sprang förbi mig på vägen hem...hmm...vilket hyfs...och det var män också...
Känns bra i förkylningen. Hostade bara 2 ggr efter 3:e gången i backen.

Kid 2 badade med kompisen mest hela dagen. Kid 1 sitter och skriver kärleksförklaringar på MSN mest hela tiden.

Har klippt ner mina vinbärsbuskar. Gudrun såg att de hade loppor på sig och ja, det märktes. Gröna löss kröp längs hela benen. Hade på medel mot ohyra och vattnade buskarna rejält. Sen ska dom nog få lite jord runt fötterna också. I sinom tid...