måndag 31 augusti 2009

Dagen i siffror


1 morgontidning. 1 kaffekopp. 2 måndagströtta barn. 1 hungrig katt. 50 flextimmar kvar. 2 jobbmöten. 1 glädjande besked. 420 kalorier i lunchlådan från Findus. 26 minuter lunchrast. 1 kaffekopp igen. 1 äpple. 3 sms. 8 timmars arbetsdag. 1 besök med kid 2 på hudkliniken. 567 kronor till dagens 3 matkassar. 20 minuter på löpbandet blev 4 km. 55 minuters funktionell träning. 1 dusch. 1 nudelsoppa. 1 föräldramöte med information om 1 st klassresa till Stockholm nästa vecka. 1 kvällsfika. 1 kvällstidning. 1 till avsnitt i spanskaboken. 5 veckor kvar till semester. 2 underbara kids. 1 lika underbar man. 1 tvättmaskin. 1 helt ordinär måndag till ända. God natt - where ever you are.

Hus och trädgårdsdrömmar

Nu när jag blivit nominerad av Vi i villa måste jag fokusera på hemmet och trädgården ett tag. Senaste projektet i huset var när vi satte panelskivor i hallen. Se bilder på inlägg den 9 augusti.

Är man gift med en Krögare blir tyvärr inte alla projekt man skulle önska i huset av. Det är långsiktigt tänkande som gäller. Vi brukar ha som mål att klara ett projekt per år. Nästa åtgärd är absolut ett fönster som vi måste byta ut på övervåningen. Drömmer också om att bygga ut bastu- /gym till ett stort hemma-spa med bad - helst inglasat som går att öppna i taket. Mitt i alla drömmar får man inte glömma att vara nöjd med det man har - och kanske unna sig att åka iväg på spa istället.

Den årliga Spaniensemestern i Oktober (Krögare får inte ha semester på vanliga tider) gör att man inte vill lägga ner så mycket jobb nu i trädgården. Det brukar bli att plantera ljung i krukor när man kommer hem från semestern - lagom till All Helgona helgen. Det är mysigt.

Mina trädgårdsdrömmar går mer åt hållet att ha en egen trädgårdsmästare..

Vi i Villa - Rösta på min blogg!

Tjoho!
Min blogg har blivit nominerad av viivilla.se till att tävla om att bli månadens bästa blogg!
Gå in och rösta genast på startsidan: http://www.viivilla.se
Scrolla ner till "Vilken blogg gillar du bäst" och rösta.
Tävlingen pågår tom 20 september!

224 av 25000

Alltså, om man tänker att man kom på 224:e plats av 25000 tjejer så får man ju känna sig rätt så nöjd. Men ändå inte. Hur fasen gör dom när dom springer så fort?

Det positiva är att nu är jag redan taggad till tusen inför nästa års tävlingar! Mera kvalitetsträning och mycket mindre mat står på schemat närmaste månaderna.
Slut på sötebrödsdagarna. Projekt viktnedgång har startat. Kniven på strupen.

söndag 30 augusti 2009

Missnöjd

Nej, inte Miss Nöjd utan Missnöjd. Tid 45:30 på Tjejmilen. Kanske för höga förväntningar. Bryt ihop - Bit ihop - Res Dig och Kom igen!

Hade dock en underbar helg i Stockholm. Vi shoppade loss på Lördagen och brände hål i plånboken. Nu blir det nudlar resten av månaden ;=). Modevisning på NK. Lax på övervåningen. Svärmor bjöd som vanligt in till god mat och mysig helg i stan.
Vi hade en rolig biltur med mamma och pappa. Lekar, roliga sagor och mycket skratt längs vägen.

fredag 28 augusti 2009

Mot huvudstaden!

Inte ett napp på hela fisketuren. Vi provade 3 olika drag och gjorde långa rundan ända in i hm-hm-viken. Mozart blev utan fisk. Men vi fick i alla fall en härlig, om än lite kall, båttur. Det var bra!
Bastun gjorde gott efteråt.

Japp, då styr vi strax kosan mot huvudstaden. Mor och Far hämtar strax upp mig och Kidsen. Sen åker de vidare till Blidö på den årliga kräftskivan!
Krögaren med Katt får vara hemma och jobba hela helgen. Själv ska jag jobba hårt på Söndag kl 12 men innan dess ska jag ha en skön avslappnande helg hos älskade svärmor på Gärdet. Det ska bli lite shopping och lite häng på stan. Är man från landet är det kul att bara känna pulsen och titta på människor!
Nu blir jag off-line ett tag. Återkommer på Söndag med tiden...

torsdag 27 augusti 2009

Londonburk

Hoppsan! Det är redan 6000 i Londonburken. Burken som ska fyllas på med minst 500 i månaden i 3 år till (en viss person ska spika upp 4:an). Borde ju bli i alla fall 25000. Dags att bege sig till banken med burken och få ränta.

Idag är veckans sista arbetsdag. Vila och ordentlig stretch står på schemat. Kanske åker vi till sommarstugan och drar upp en storgädda ikväll. Båten ska ändå ösas.

Drömyrke

Mina författardrömmar ligger och bubblar och vill upp till ytan…

Anmäla - Anmäla inte - Anmäla - Anmäla inte

Ska jag anmäla mig till Stockholm Marathon 2010 eller inte? Tvekar ännu.

I go nuts

Föll för nötter igen. Den här gången blev det magont utan dess like. Förut har magen bara kurrat till och undrat. Nu var den i uppror och gav ifrån sig en smärta som jag tror liknas vid den man känner av gallsten. Jag kunde inte stå rakt upp. Bara att inse faktum. Jag kan inte äta nötter mer. Vilken tragisk insikt. Vilket smärtsamt avskedstagande. Vad ska kunna kompensera denna förlust? Massage kanske…

onsdag 26 augusti 2009

Vatten - livets källa

Vattnet ska bli rent och fint i vår kommun. Idag spolar man i vårt kvarter.
Världen svälter. Krig härjar. Vi får panik om vattnet är avstängt kl 08-18
en (1) dag. Inget kaffe! Ingen dusch! Ingen tandborstning! Inget kokat ägg! Inget toabesök!
Tur att jag går upp 05:40 så jag hann med allt innan kl 08. Världen är god.

Projekt VILA startat

Produktions- och leveransförseningar kantande min arbetsdag och märktes på flera sura kunder. Men inget biter på mig. Le – och hela världen ler med dig!
Snabbdistans efter jobbet kändes bra.
Jag och Kid 2 tittade på TV och myste. Krögaren hade fågeljägare på middag. Kid 1 sa att han skulle till Denis och hans mor blev genast nyfiken innan det visade sig att det bara var gamla vanliga Dennis…

Har hunnit med 11 st 200-hundringar på löpbandet innan jobbet idag! Lätt som en plätt! Nu blir det projekt vila-ben tills söndagens lopp.

tisdag 25 augusti 2009

Skolstart!

Tror till och med att Kidsen tyckte skolstarten var bra. Rutiner och goda vanor införda igen.
Kid 1 började 9:an och hans mor bävar redan för traktoråkningen på avslutningsdagen. Började bra med att vi vände upp och ner på huset igår kväll för att leta efter hans husnyckel och hänglås till skåpet. Utan resultat.
Kid 2 börjar 5:an som är skolans sista klass. Nu är hon störst på skolan och har fått byta klassrum till den andra korridoren. Sen blir det stora skolan.
Vad ska jag nu skylla på när det är ont om tid och extra kilo på magen? Småbarnsmamman är liksom avlivad…(och har ju varit ett tag men jag har liksom inte insett det förrän nu…)

Sprang 4 Tusingar på bandet och tränade funktionell träning efter. Kändes lätt idag!
Kollade nya scheman och läste info från kidsens lärare. Kan nu allt om svininfluensa.

Morfar förbi med mera gädda till Mozart. Nejdåsåatt…vår katt är inte bortskämd alls…

Krögaren ser på fotboll på TV:n. Jag och Kid 2 ser på Total house makover och Lipstick jungle innan vi går och lägger oss.

måndag 24 augusti 2009

Träning v 34

Måndag: Löpband ca 8 km. 14 km/h. Funktionell träning 1 tim.
Tisdag: Jogging ca 10 km lugnt tempo.
Onsdag: Intervall 4 Tusingar med 1 min vila. 15 km/h. Jobbigt!
Torsdag: ca 8 km 14,1 km/h. Jobbigt! Ont i magen – illamående! Uppv+nedv.
Fredag: VILA
Lördag: Vasastafetten 9,2 km. Tid: 43:02. Nöjd. Flyt. (som vanligt ångrade att jag inte tog ut mig lite mer…)
Söndag: 10 km jogg morgon

söndag 23 augusti 2009

Det bästa vi har


Farliga Tigern ligger och vaktar. Kid 1 fotograf.

Sommar vid Letten


Kid 1 har fotat sommaren vid Letten 2009. Vackert!

Hej Herr Kantarell!


Joggade 10 km innan frukost. Nu kör jag hårt tills på onsdag. Sen är det vila ben som gäller till söndagens Tjejmil.

Jag, Mamma och Kidsen var ute på skogspromenad. Se vad vi kom hem med! Nu har vi hittat bra kantarellställen som vi återkommer till om några veckor igen!

12:e plats av 23 damlag

Det blev en lång jätterolig lördag för mig och pappa som började med moln och slutade med strålande sol. kl 9 på morgonen åkte vi till Risberg och kollade när Lotta sprang iväg på sin sträcka. Sen hämtade vi upp henne i Evertsberg där hon växlade till Fröken. Det blev lång väntan innan jag äntligen fick ge mig iväg på 10:e och sista sträckan Eldris-Mora 9,2 km. Jag sprang in på gågatan och i det klassiska Vasaloppsmålet, med mitt lag bredvid mig på upploppet. Tid 43:02. Helt OK. 3:e bästa tiden av 23 damlag. Just inne i stan höll jag på att bli överkörd av en bil, eftersom funktionären tydligen stod och sov med sin uppgift att stanna bilarna. Jag fick ta ett stort skutt åt sidan och klarade mig levande undan. Pappa stod och hejade bredvid och gav både bilföraren och funktionären en rejäl utskällning. Vad gör man inte för sin dotter.

Endast 2 av 10 små negerpojkar blev kvar till festen på kvällen. Vi andra åkte hem.

Krögaren hade återigen lyckats med ett utskick och fått stort beröm. Storkok brukar innebära att det blir över till familjen - och inte klagar vi på det inte! Vi kunde bjuda hem mamma och pappa på fläskfilé, potatisgratäng och wokgrönsaker till middag. Jag och Pappa hade i och för sig ätit i Mora - men en tugga gick ju an bara för att smaka ;=). Ett glas vin till mig och mamma var inte så tokigt efter loppet.
Kid 2 följde Mormor till Mora och hämtade Madde. Det hade blivit stopp både på H&M och i glassbaren...Sen åkte de hem och Mormor hade Chokladprovning för några av alla barnbarnen, däribland mina kids.

lördag 22 augusti 2009

TGIF

Fredag igen!
Slutade tidigt. Handlade. Köpte Mivitotal Flex - blir pigg som en mört av det.
Jag och kidsen tittade på foto från M & P:s sommar i Spanien.
Ikväll fick vi ha Krögaren hemma på middag - för första gången sedan pingst tror jag. DET var verkligen härligt - Hela familjen samlad. Vi bastade, åt tacos och tittade på friidrott.

Har varit uppe tidigt idag. Ska snart ge mig iväg och springa Vasastafetten. Spännande att se hur det går för oss i år.

fredag 21 augusti 2009

Gilla läget

Ljuvlig solig dag började med cykel till jobbet.

På kvällen värmde jag upp med jogging till gymet. Ville testa en mil i 4:15-tempo på löpbandet men ack vad jobbigt det blev efter 6 km! Illamående och ont i magen. Måste betyda att jag inte är tränad för det tempot än.

Mådde så illa och hade så ont i magen hela kvällen så jag blev tvungen att lägga mig vid 21,30-tiden och sova. Sen vaknade jag imorse pigg och alert som vanligt. Konstigt! Blir väl att sikta in sig på 45 minuter på Tjejmilen…

Krögaren säger: Slappna av. Det ska vara roligt att springa.

Han har så rätt, så rätt. Ska nog bli lite mer som Usain Bolt i mitt sinne.

torsdag 20 augusti 2009

Grönt gräs och blå paj


Körde morgonpass på gymet. Efter 4 tusingar på 15 km/h var jag helt slut. Intalar mig själv att det var på grund av innan-frukost-träning…får inte förstöra den mentala uppladdningen…

Fick mail från löparklubben med resultat från veckans bylopp. Jodå, lite dåligt samvete har jag – men jag tänker inte ramla på någon dum stubbe och göra illa mig nu när det är så nära Tjejmilen. Så byloppen får backa till förmån för löpbandet.

Fick nya höstprogrammet på gymet: Funktionella träningen 17.00 på måndagar. Löpklubben 18.00. Jag VILL ha båda!! Fixar jag?

Kid 1 hade klippt gräsmattan när jag kom hem från jobbet. Med lite instruktion av sin far så kommer han bli en hejare på den sysslan. Hans mor applåderar. Gud så härligt! Det får han en prick i himlen för. Genast fick man en timme över.

Fröken kom förbi med min nummerlapp till lördagens tävling. Ska bli kul!

Gick upp i skogen (”typ” 1 km som kidsen skulle ha sagt) och plockade några dl blåbär. Sen blev det underbart god blåbärspaj till kvällsfikat. Livskvalitet!

onsdag 19 augusti 2009

Vem är din förebild?

Testa här vem som är din förebild!

1. Ta fram en kalkylator (Din dator har en).
2. Välj din favoritsiffra mellan 1 och 9.
3. Multiplicera med 3.
4. Lägg till 3, och multiplicera med 3 igen.
5. Du har nu ett 2-siffrigt tal.
6. Lägg ihop siffrorna. T ex om du får 66 = 6+6=12

Kolla nu med ditt tal vem din förebild är i listan nedanför:










1. Einstein

2. Nelson Mandela

3. Abraham Lincoln

4. Helen Keller

5. Bill Gates

6. Gandhi

7. George Clooney

8. Thomas Edison

9. Henrietta! (just det!)

10. Abraham Lincoln

Jag vet... Jag har den effekten på folk... En dag kan du också bli som jag... :-) Tro mig!

P.S. Sluta byta siffra. Jag är din idol. Lev med det!!!

Tama skator

Kid 2 har varit ute på heldag med sångkören och badat idag. De hade haft jätteskoj på Aqua Nova äventyrsbad. Hon var hem en sväng och sen vidare till Elida och färgade ljusa slingor. Hemma väntade en försenad födelsedagspresent: Ridstövlar i äkta läder och helskodda ridbyxor. Smakar det så kostar det.

Joggade uppför berget efter jobbet.
Kid 1 joggade också med kompisen. Bra jobbat!

Hade fullt sjå att jaga bort tama skator från tomten. Ena grannen matar dem så de blir tama och andra grannen glömmer att slänga sin kompost. 3 kråkor och minst 10 skator hade fest på en sönderhackad sopsäck vilket resulterar i att vår gräsmatta är full med diverse matrester och skräp…
Till slut löste jag problemet.

tisdag 18 augusti 2009

Just another manic Monday

En vecka sommarlov kvar för kidsen.

Informationsmöte på frukost. Tjänsten som telefonist, som ligger hos vårt systerföretag, är plötsligt indragen. Där rök planerna på att de skulle ta våra inkommande samtal. Tillbaka på ruta ett igen och göra schema mellan oss som kan svara…Den dag vår telefoni funkar ska jag rita ett stort kors i taket!
Drar inte jämt med bossen ibland. Tycker inte man ska rota i sånt som redan funkar bra utan lägga fokus på sånt som INTE funkar. Onödigt arbete som bara tar tid. Som jag sagt förut, det är bra att man är olika, men hur kul är det i längden när man alltid tycker olika? Inspiration, tack.

Gymets löpband fick sig en omgång: 8 km med hastighet 4:17 (14 km/h).
Sen full fart in på funktionell träning med Josef. Svetten droppade. Härligt!

Regn & rusk hela kvällen. Men vad gör det när man kan se på Friidrotts-VM! På onsdag ska det bli sol igen.

Gjorde sista telefonmötet som styrelseledamot i Möbiusföreningen kl 20-21. Hur skönt kan de va?! Efter över 10 års styrelsearbete är det på tiden att nya, fräscha förmågor tar över.

söndag 16 augusti 2009

Äkta eller falskt?

Bland Kornknarrar och strutsägg


Jag och Kidsen hann med en fisketur med Pappsen innan Club 17-festen. Gäddorna var inte alls på hugget. Kanske var vi för högljudda? Tur att det blev 2 gäddor igår för M & P för Mozart fick smaska på en av dem. Han blev överlycklig!

Från Berit och Evys stugor spred sig doften av glödstekt sill och vi kom vandrande från sjön, jag, Mamma och moster Siv. Som vanligt i Sverige började det spöregna lagom till vi skulle börja äta. 12 pers inomhus var lika trevligt - om än lite varmt.
Efter god mat och kaffe hade vi Vin- och Chockladprovning där jag berättade kakaobönans historia innan vi provade 6 olika choklader, från 60 till 85% kakaohalt. Till det ett vitt, sött vin och ett rött portvin. Intressant, gott, spännande, skrattfyllt. I takt med att vinet rann ner i våra strupar ökade skrattfrekvensen och det blev en mycket trevlig kväll med intressanta (och några lite tokiga) diskussioner.
Evy, Mamma och Malla körde frågesport och lite annat smått och gott. Vi fick lära oss att Kornknarr är en fågel och 90-105-200 är mått på madrasser (INTE något annat ;=). Och strutsäggen behöver vi inte gå upp och koka 3 timmar före - det räcker med 1,5 timme!
Fnittriga och trötta tog vi vår pannlampa och ficklampa och promenerade ner till vår stuga framåt midnatt. Mamma skrattade så hon var tvungen att stanna och kissa. Siv, ja hon slog en frivolt rakt i blåbärsriset.

Idag, Söndag, är en trött-dag. Gårdagen är inte precis perfekt som uppladdning inför Tjejmilen. Nu får det bli sunt leverne ett tag framöver...Men kul hade vi!

På kvällen planerade vi inför nästa helgs Vasa-stafett i hotell-lobbyn över en latte. Jag ska springa sista sträckan 9,2 km från Eldris till målet i Mora!

lördag 15 augusti 2009

It´s raining men


11-årsfesten igår avslutades med att jag körde hem alla tjejer sittandes i bakluckan. Det var liksom den största behållningen när de fick sitta i skuffen och jag släppte ut dem som hundarna. Lite förbjudet och lite kul. kid 2 var supernöjd med sin superfest. Hon fick den önskade nya Avril-parfymen i present!

Såg Charlies änglar innan jag somnade sött. Härligt att se en film i 1:an utan reklamavbrott.

Provade nya skorna Adidas Glide som är uppföljaren till min favoritmodell supernova cushion. Passar mina fötter perfekt. Aldrig några skavsår eller kläm och behöver inte springas in. Bara att ge sig ut på långpass direkt. Vid 9-tiden i morse blev det uppförberget och nerför slalombacken-rundan. Härligt! Sprang med MP3 och varje gång undrar jag varför jag inte gör det oftare. Nackdelen är att man har noll koll på sin andning men fördelen är att man flyger fram med en "jag-är-oemotståndlig"-känsla! Till tonerna av "It´s raining men" och "Run to the hills" kryssar jag fram i skogen mellan älgjägarnas pass. Älskar att springa! (någon som missat det...?).

fredag 14 augusti 2009

Fredagsfest

En arbetsvecka avklarad sen semestern! Dagen började med träning på gymet. Känner att jag har kontroll på ca 4:20/km men när det blir 4:00 blir det liksom väldigt jobbigt i längden och jag börjar tvivla starkt på att jag ska kunna orka hålla det tempot i en hel mil. Får nog vara väldigt nöjd om det hamnar på 43 minuter istället...Sen är det ju liksom för sent att försöka gå ner överflödskilon på två veckor så det är bara att ställa in. Men nästa år....DÅ....(ska nog bli mitt mantra eftersom jag säger det så ofta). Nej, slut på ältandet. Himla skönt var det i alla fall att träna!

Köpte vinflaska till morgondagens fest med vinklubben. Hyrde film till Kid 2:s fest ikväll. Skjutsade 5 tjejer till Bowlinghallen. Köpte med pizza hem.
Jag och Kid 1 förvisades till våra rum i huset.

Å än är inte festen slut...

Å Krögaren, Ja, han har öppet hela helgen med utskick till fotbollsklubben, pubkväll, helgbuffé och lite smått & gott.

Min dag


Idag är det inte bara Kid 2:s dag. Det är min dag också. Grattis alla Vänsterhänta! Vi har fått en egen dag. (Krögaren undrade när det är de Högerhäntas dag...).

Farfar kom hem till oss och firade födelsedagsbarnet med nya fina skor! Krögaren hade fixat en fin specialbeställd flugsvampstårta som vi smaskade och åt. Skönt att få hem Kid 1 till huset. Team Andersson fulltaligt.

Mormor & Morfar kom och firade i andra sittningen med platt-tång och diverse undermedel för håret.

Kid 2 fick till slut en ny mobil av sina föräldrar. Och kan ni tänka er. Den dög till prinsessan Guldlock. Skönt. Ett par ridbyxor och nya stövlar är också på väg - även om de inte kom i tid till den stora dagen.

Kid 2 blev bortrövad av Tisen som ställde till med fest hemma hos sig. Det vankas övernattning där.

torsdag 13 augusti 2009

11 år!

STORT GRATTIS till Kid2 som fyller 11 år idag! Eftersom hon är på ridläger kunde jag inte uppvakta med tårta på morgonen men desto mer när hon kommer hem ikväll! Puss, Puss! Love You!

Snabbdistans

Skulle testa 6 km snabbdistans 15 km/h. Efter 2 km var jag helt slut så det fick bli Tusingar med 1 minuts vila mellan på resterande km. Kände ändå efteråt att det var ett bra pass som jag blev starkare av. Inte mycket tid kvar att ladda för till Tjejmilen. Börjar misströsta. Men 90% är tankens kraft tänker jag...
Krögaren höll mig sällskap en stund på gymets andra löpband. Han fick peppa mig sista km.

Eftersom Kid 1 är hos farfar och Kid 2 på ridläger hade jag och Krögaren en ensam kväll. Vi satt ute och åt middag; Keldas tomatsoppa med räkor, broccoli, gott bröd och fetaost. Och som pricken över i pressade vi de sista spanienapelsinerna som mamma hade med sig. Myskväll.

onsdag 12 augusti 2009

Inspiration sökes

Jag saknar inspiration för att jobba just nu.
Jodå, gör mitt jobb men tankarna är kvar i någon slags semesterfeeling där jag svävar omkring på små moln och tar dagen som den kommer.
Försöker liksom förtränga att jag är på jobbet. Hann aldrig tänka klart i mina idéer om självutveckling och drömmar…
Därför kan jag inte låta bli att fly verkligheten och se mig om i bloggvärlden.
Eller kanske spana in höstgarderoben…? Men nej, svarta skinnbyxor är nog inte min grej – även om det är ballt. Eller det kanske är ute redan? Bäst att inte sväva ut utan hålla sig till den sportiga, trygga, bekväma LOGG-looken…eller…hmmm…var sak har sin tid…så sant, så sant. Dags för förändring kanske?

Startbevis

Fick startbeviset till Tjejmilen idag: Startnr 180!

Var är formtoppen?

Tunga, tunga ben sprang härlig mil-tur i skogen. Känns som när man började springa för första gången för 100 år sen. Är det förkylningen eller semester-frossan som tynger ner benen?

Å andra sidan är jag inte en sån som grämer mig över att inte formen är på topp nu inför årets Tjejmil. Långsiktigt. Gör mitt bästa nu och sen går vidare mot nästa år igen. Även om tävlingsmänniskan finns där så finns det faktiskt viktigare saker i världen att tänka på än att sätta tidsrekord. Har insett att tiden går så fort så man kan liksom inte stressa fram ett bra resultat. Var sak har sin tid.

Sinnet lättade när vi cyklade ner och hämtade nya springskorna. Känns som att gå på moln när skorna är helt nya! Sugen att springa redan nu!

Kid 2 var hos Algot och ryktade honom och kom hem. Lycklig.

tisdag 11 augusti 2009

Vandrande bajskorvar


När jag sprang Tjejmilen-banan samma dag som vi skulle åka hem från semestern var det en av fåglarna på djurgården som hackade efter mig för att försvara sina små söta ungar.
Så många fåglar och så mycket de bajsar tänkte jag där jag sprang fram i sakta mak och njöt av den vackra staden med det fina vattnet.
Plötsligt rörde sig en av bajskorvarna.
När ska jag lära mig att de svarta sniglarna är dubbelt så stora i stan jämfört med hemma?

Stela ben

Jodå, måndagen flöt på bra och nu är allt som vanligt igen. Regnet öste ner vilket i och för sig känns bra när man ändå är inne och jobbar.

Kidsen har 2 veckor kvar av sommarlovet innan skolan börjar igen. Kid 1 tog bussen till farfar imorse och Kid 2 red häst. Hon har hittat en ny häst, Algot, som hon ska och sköta om lite imorgon och onsdag-torsdag vankas det ridläger på Stallet med Zorro.

Besökte gymet efter jobbet för första gången på ett par veckor. Löpband 9 km, tempo 12 km/h. Funktionell träning med Josef en timme. Benen stela redan nu. Vad ska det bli imorgon?

söndag 9 augusti 2009

Börjajobbaångest

Roligare än så här blir det inte. Tre veckors semester gick alldeles för fort och imorgon börjas det igen. Vardagslunken. Ska försöka behålla semesterlugnet och inte hamna i stressauppmigfällan. Får väl se hur många timmar det håller...
Men det är bara 8 veckor kvar tills jag får ytterligare 2 veckors semester i Spanien med Krögaren. (En vecka med mannen och en vecka med Kidsen och Mamma). Ser fram emot det redan. Du, Jag, sanden och en välkyld Sangria.

Sprang bort det sista av förkylningen idag. Känner mig nästan helt frisk nu. Motade bort tröttheten i början med min blogg-väns rubrik "Pain is just weakness leaving your body". Den funkar bra. Ska tänka på den när jag springer Tjejmilen.

Idag hade vi en mysig dag hela familjen. Kycklingfilé hos Krögaren (baren stängd och för oss själva) och sen fika på Glassbaren. Tog en Latte och valde bort det söta. Balans.

House makeover

Är så glad att vi valde hel panel istället för halv. Det blev så himla fint.
Mozart provade klösa en gång men gav upp direkt. Ha, ha - nu får du riva sönder tapet någon annan stans!



Hästar dessa djur


Jag, Kidsen och en av kusinerna var på Trollbröllopet igår. Mysig trolsk stämning i de djupaste av Dalaskogarna. Näcken, älvorna, dimma och Råndan. Kid 2 tog det här fina kortet på hästen som var med i spelet.

För övrigt har jag och Krögaren haft diskussion hela helgen med Kid 2 angående hennes första stora kärlek Calippo. Svårt att förklara för en 11-åring att det enklaste är att rida på ridskolehästarna 100 meter bort istället. Många, långa diskussioner, gråt och vånda. Vi får väl se vad det blir. Just nu är det Status Quo i diskussionsresultatet...Ack, ack, inte lätt att vara förälder alla gånger.

torsdag 6 augusti 2009

Snuva på sista semesterdagarna

Har hunnit tvätta, laga tvättmaskinen som tuggat i sig en strumpa, varit på jobbet, målat, handlat och klippt gräset på första dagen hemma.
Mamma & Pappa tittade in på väg till sommarstugan. Härligt att se dem igen efter 7 veckor. Och Pappa har slängt Varanet. Känns skönt.

Idag är jag snuvig och trött så träningen får vänta. Har målat nästan klart och precis gjort falukorv och stuvade makaroner. Gott när man varit utomlands en vecka.

Kid 2 ont i örat. Vi besökte farbror Doktorn i morse. Inflammation i yttre hörselgången. Ingen större fara alltså. Örondroppar 3 gånger om dagen i en vecka. Peace of a cake.

9 årig Bröllopsdag

Jag och Krögaren firar 9-årig Bröllopsdag idag!
Det firade vi med att måla lite i huset, ta en öl, lite snacks och mysa.

onsdag 5 augusti 2009

Snap shots Stockholm/Cyprus





Hemmets lugna vrå

Resan hem gick bra även om jag har blivit lite pjåskig för att flyga. Har aldrig varit rädd men nu lyssnar jag på alla ljud och hjärtat bultar. Måste nog gå i terapi.
Tusen Tack åter igen Svärmor för en härlig semester i Stockholm och på Cypern!

Hemma väntade en jättefin hall. Bara lite målning och pyssel kvar.

Har packat upp och börjat tvätta.
Krögaren har fullt upp så han gav mig kaffe på säng före kl 7 idag. Lika bra att läsa tidning och köra igång. Gräsklippning, tvättning, handling mm väntar. Måste bli av med mina fina semesterbilringar på magen också...