lördag 31 oktober 2009

Jackbrist

Kräsen Tonåring i akut behov av vinterjacka.
De få varianter som fanns att tillgå i byns affärer dög inte. Måhända kan vi hitta något neråt landet till veckan. Tradera och Postorder är annars till för oss som bor i de glesa bygderna.

Oktobers sista dag har bjudit på strålande solsken. Pappa och Zeb har det nog fint i skogen där de sitter på sina pass.
Jag har joggat lite imorse och Kid 2 har också varit ute på ett pass.
Nu är hon på Bio-dag hos Mormor med kusintjejerna.

Tvättar och packar lite till morgondagen. Lugn och skön dag att vila upp sig på.

fredag 30 oktober 2009

Orange Pumpa med Röd Rosett



Fick smaka Krögarens Kladdkaka igår kväll när han kom hem sent. I morse när jag vaknade kände jag mig helt socker-bakis. Är så känslig för socker så jag brukar alltid försöka låta bli. Men den var väldigt god så ibland får man offra sig! Krögaren kan inte bara laga mat - Han kan baka också! Kan det bli bättre?
Kroppen kom genast i balans igen efter 5 Tusingar intervall på löpbandet. Finns inget bättre sätt att starta fredagsmorgonen på. Perfekt start på helgen.
Hade som mål att sluta 14 idag och jag lyckades, så när som på 20 minuter. Spanade in några vita jättestora julstjärnor som jag planerar att dekorera Krögarens Bar med. Enkelt och stilrent. Det är det finaste. Ska bara spana lite i Skövde till veckan först också...
Mötte Fröken när jag hämtade Kid 2:s gitarr. Vi planerar långpass...mmm..ska bli kul.
Efter lite fredagshandling hjälpte jag Kid 2 iväg på Hopptävlingen.
Vad bra vi har det som bor bara några hundra meter från Stallet. Och nu när hon tävlar med ridskolehäst så har vi ju all tid i världen över till annat kul! Vi hinner till och med hem och titta på Idol - och ha "Freeeddagssssmyyyssss"...nu e de slut på veckan....tralalla....
En mycket stolt Moder satt bland publiken på läktaren och kunde bara konstatera en felfri hoppning av en mycket säker och van ryttare. Det räckte till en 4:e placering och en röd prisrosett. Grattis! Sötaste Pumpan i hela världen!
Madde kom 2:a med sin enhörning och änglavingar. Kul!
Krögaren får nöja sig med att titta på Pumpan på bloggen från Baren.
Han har Halloweenfest inatt...Puss! Love Ya!

torsdag 29 oktober 2009

Har gått och blivit mobil

Testar det mobila bredbandet som jag lånat på jobbet för att kunna kolla jobbmailen i Tidaholm till veckan. Nu sitter jag i fåtöljen och skriver framför TV:n. Det är en sån där ful ovana som lätt kan resultera i att man skaffar en mobil sladd till datorn hemma också...kanske...om man inte sitter vid den fasta datorn som jag brukar förstås. Det är ju också helt OK...faktiskt :=).

Som vanligt fullt upp på jobbet från att jag kommer tills att jag åker hem.

Sprang ca 8 km när jag kom hem - precis vid mörkrets intågande. Har dragit mig för att ge mig ut i mörkret men när man väl är ute är det riktigt mysigt. Lamporna på flygfältet var tända och lyste upp hela start- och landningsbanan. Snyggt! Å där kom jag - susande över ängen med reflexvästen i högsta hugg!

Steget-Före-Människa som jag är (både på gott och ont..) så lagade jag dagens middag igår så idag var det bara att värma maten när jag hade duschat efter träningen. Kid 1 skulle fort iväg på Öppet Hus på skolan så då får man se till att maten är klar snabbt.

Kid 2 sken som en sol efter att ha tränat hockey hela eftermiddagen.

Krögaren har åkt ner och förberett mat till helgens öppethållande.

Nu ska jag hjälpa Kid 2 att hitta maskeradkläder till Halloweenhoppningen på Stallet imorgon!

Favoritpaj

Körde spinning ensam på lunchen idag. Var bara jag anmäld. Sa åt Jennye att sätta på musiken och stänga dörren - sen körde jag! Kul upplevelse att jämföra med. Jag svettades lika mycket i alla fall, men det är klart - med instruktörens peppning är det roligare. Fick i alla fall ett bra träningspass.
Kid 1 tillbringade nästan hela kvällen med att dela ut lokalbladet då det var extra reklam och kyrkblad med den här veckan också. Och cykellådan var för stor först men sen fixade vi en ny och då gick det snabbare. Jag och Kid 2 gjorde jättegod ost- och skinkpaj till middag. Mmmm....mycket godare än Felix!
Krögaren hade ett väldigt lyckat matutskick och kom hem sent.
Kvällen blev TV och mys.

tisdag 27 oktober 2009

My Toyota is fantastic

Idag får det bli en vilodag med träningen. Har varit uppe sen 05:20 och fixat och donat inför besök från Toyota i Bryssel. Det blev en heldag och man är alltid utpumpad när man kommer hem på kvällen. Även om det inte är fysiskt jobbigt så är det en anspänning hela dagen, man har ordnat en massa innan och sen när man kommer hem går luften ut och man känner sig jättetrött.
Har hjälpt Kid 1 att laga supergod Chili con Carne och efter den middagen är man inte så sugen att ge sig ut i den mörka kalla kvällen och springa...njaeej...får bli en sväng på löpbandet imorgon bitti istället tror jag.
Hur som helst, en lyckad dag blev det. Hade på mig nyinköpta kläder från Spanien.
-Men mamma, vad ung du ser ut, sa Kid 2 till mig innan jag åkte. Barn är alltid så ärliga. Vill man veta hur man ser ut ska man bara fråga ett barn.
Visade sig att jag och Inköparen, som besökte oss, var lika gamla. Vi diskuterade om huruvida det är bra att få barn tidigt eller inte, då hon ännu inte fått barn och jag redan har två som blivit rätt stora. Jag framhöll att det positiva med att vara en ung mamma är att man är för ung och dum, "naiv", för att förstå ansvaret och det "jobbiga" med att ha småbarn. Man orkar liksom mer när man är ung och inget är problem eller svårt. Nackdelen är väl att man inte gjorde sin stora karriär innan man fick barn - men so what - jag är väl ung än? Ska bli spännande att se hur det går för Inköparen med barnplanerandet...
Krögaren fick åka med Kid 2 på ny undersökning av urinblåsan. Det gick bra och såg normalt ut. De hade haft en mysig dag med lunch på McDonalds och inköp av reflexländtäcke till hästen hon ska ta hand om på jullovet....uiiihhh!...spännande!

söndag 25 oktober 2009

Andra bullar


Se så fina Kid 2:s frallor blev! Å supergoda också!
Hade sett fram emot trevligt sällskap på dagens träningspass - men ack - kl 11,06 fick jag springa ut på spåret själv...tänkte först om någon missat att det är vintertid idag men tror inte det. Ja, ja, man kan inte få allt här i livet. Blev 12 km-spåret i min ensamhet...ja ä intä bitter...

Hade skrivit upp mig på spinning också men mina ben är så trötta efter veckans träning så jag stod över. Hade en myspys-eftermiddag med familjen istället i det grådaskiga vädret. Huvvaligen, nu är det mörkt klockan fem! Och värre blir det. Mössan på. Mörkret lägger sig som ett täcke några månader framåt. Vad skönt att man är laddad med Spaniensol än.

lördag 24 oktober 2009

Äntligen långpass igen!

Sprang långpass 2 timmar mellan 08:30 och 10:30 idag. I början fick jag stora snöflingor i hela ansiktet men sen höll det upp. Brrr...lite kontraster mot att jogga vid havet i Spanien - men ändå - tacksam att jag får båda! En härlig tur i skogen längs elljusspåret på västsidan och sen längs älven hem. Älskar den turen. Det är så vackert. Å jag kan meddela att rumpan höll sig varm och go med mina nya kalsippor. Craft hette de visst...
Mamma och Pappa hälsade på och drack kaffe.
Krögaren skjutsade Kid 2 och Emma på hockeyträning. Kom inte hem förrän efter lunch. Nu har hon jobbat på flitigt den här veckan. 3 mål gjorde hon! Brås på sin far månn tro..?
Vi åt soppa till lunch (kidsen tomtegröt..) och jag handlade hem lite som ska bli världens godaste Carbonara ikväll.
Vi har gjort en uppgift i Kid 2:s hemläxa: Baka ett bröd med jäst. Nu står frallorna på jäsning och snart ska vi grädda dem i ugnen. Ska bli spännande att smaka!

fredag 23 oktober 2009

Kallas armar


Fick hem nya numret av Runners i brevlådan - alltid lika inspirerande (kid 2 kan inte förstå mig...). Nån mer än jag som undrar om Charlotte Kalla har tränat armstyrka mycket på sistone? Hon ser riktigt stark ut! Blir spännande att se om det ger resultat i skidspåret i vinter.


Körde 4 Tusinger på löpbandet imorse när gymet öppnade 06:30. 15 km/h känns lätt som en plätt numera. Hade velat köra några till men tiden räckte inte till. Nästa fredag får det bli mindre uppvärmning och mer Tusingar! I början av året var det 10 km/h som gällde vid uppvärmningen. Nu känns 12 km/h väldigt lätt.

Blev sentimental när jag såg spöket Laban på passagen. Kommer ihåg hur de rasslade med sina kedjor från TV:n in till mig när jag var liten!


torsdag 22 oktober 2009

Lycklig hockeytjej


Kid 1 har gjort sin första postrunda med onsdagens lokalblad - heligt för de flesta i vår by. Lite extra fickpengar behövs alltid. Å han fick VG på engelskaprovet! Nu har han dragit iväg på kvällens Ju-Jutsuträning.

Så här lycklig var Kid 2 efter första hockeyträningen med nyslipade skrillor! Sen var hon kock hemma och det serverades soppa och ugnspannkaka. Mmmm...
Krögaren spenderade stor del av dagen med att inhandla nya fina skrillor, handskar och klubba.

Do, do, do, do, do....Do, do, do, do, do....Du, du, du, du, du, duuuu......Har jag blivit knäpp? Nej, jag härmar bara glassbilen som jag nyss hörde åka förbi. Köpa glass? Nääe, inge semesterliv på ett tag nu...Till jul kanske.

Efter att nästan förfrusit rumpan på söndagens springpass har jag nu klickat hem ett par varma vindtäta löpar-kalsonger. Härligt!

Å Krögaren, ja han tittar visst på hockey på TV han. Känner att det luktar gott kaffe nerifrån...
kanske ska hålla honom sällskap en stund...

Imorgon är det redan fredag och jag har snart gjort en vecka sen vi kom hem från semestern. Det vankas fredagsmys med bastu och lite god mat.

Nej, nu måste jag läsa min 4-männings inlägg på facebook - hennes syster ligger på sjukhus i Mexico efter en svår trafikolycka. Tänker på dem varje dag och hoppas att allt går bra.

onsdag 21 oktober 2009

Gratis hudkräm!

Behövde en ny hudkräm innan semestern och slängde in en slogan via e-mail till en tävling i en veckotidning (kommer inte ihåg vilken).
Igår kom det hem en svindyr Biotherm Aqua hudkräm med posten - helt gratis!
Jag måste ha vunnit!
Kommer inte ihåg min slogan ordagrant men jag skulle säga varför jag ville vinna och det var något i stil med att jag inte tror på dyra krämer och att de skulle bevisa för mig att jag hade fel...
OK - jag erkänner - efter att provat den en (1) gång är jag såld - vilken underbar kräm!
Nu återstår att se hur länge den räcker så det är värt att lägga ner pengar på att köpa den igen sen...eller om det blir återgång till Ldb...

Ready for Weekend!


Nu har jag ÄNTLIGEN fått tag på en Weekendbag. Har bevakat på Tradera i ett års tid och nu hittade jag en LV-kopia i Torrevieja för 12€! Vi får väl se hur länge den håller - till nästa Helsingfors-tripp i alla fall hoppas jag! Kul! Fin! Snygg! Nice!

Vinets vänner


Tog en bild på mammas resväska inför hemresan....Hon kan inte låta bli....eller är det till nästa Club 17 möte kanske...?

Kanelbullens dag



Jag var på semester när det var Kanelbullens dag så jag missade det!

Kan man inte få äta Kanelbullar efteråt istället...?

måndag 19 oktober 2009

Just another manic Monday...



Första arbetsdagen avklarad! Önskar att jag kan behålla det semesterlugn jag har kvar lääänge till. Gick som en dans och livet leker.
Laddade upp med att köpa ny Mivitotal och en sprillans ny Filofax. Röd och fin! Maos lilla röda kallar jag den för.
Körde skönt pass på löpbandet med efterföljande funktionell träning. Önskar att man kunde få ha kvar solbrännan lite längre än en vecka oxå....men man kan inte få allt här i livet!
Lovade att lägga in utsikten från Maxx Gym i Torrevieja till Josef. Here you go!
Våran lilla familj har från och med idag infört en rullande 5-veckors matsedel! Måndag och Onsdag är det jag eller Krögaren som står för käket, Tisdag är det Kid 1 och Torsdag är det Kid 2. På sin dag ansvarar man för matlagning, dukning och diskning. Helger är fria och välja vad vi vill. Alla familjemedlemmar är taggade och tycker det ska bli kul! Då Henrietta var sen från gymet så blev det naturligtvis Krögaren som bjöd in till en supergod korvgryta första dagen. Jag får kontra med en god pasta på onsdag...Kid 1 ska laga köttbullar och stuvade makaroner imorgon och Kid 2 ska göra ugnspannkaka och soppa på torsdag. Vi lägger ribban lite lågt i början tills de lär sig...Kan avslöja att Kid 1 har spännande rätter som Korv Bombay och Chili con Carne och Kid 2 har Favoritpaj och Gratinerade tortillas.
Kid 2 har fått ett nytt intresse: Hon ska börja på hockey! Kul tycker jag! Hon är i full färd med att prova Kid 1:s gamla utrustning...Här ska tacklas!

söndag 18 oktober 2009

Hemma igen

Dagen för hemresa spöregnade det i Spanien.
Då var allt som vanligt igen då. Hem till kalla Nord. Brrr....
Flygresan gick bra och hela bilresan fredag natt. Halkigt men vi klarade det! Kl 7 på lördag morgon kom vi hem. Sov i 3 timmar och hela lördagen tvättade jag och tog det lugnt. Vi åt pizza (och jättegod sallad till mig) på kvällen. Har liksom blivit lite av en "avsluta-semester-tradition". Sen somnade jag sött efter att slötittat lite på Oldsberg...och sov till kl 8 söndag morgon.
Sprang med Stafetttjejerna 12 km. Kallt...men skönt.
Mozart är duschad och avmaskad. Han hade fått mask när vi varit borta, men nu är det på väg att bli bra.
Krögaren och Kidsen har krattat löv och gjort stuvade makaroner med falukorv.
Och i Spanien skiner solen igen enligt rapport från Mimmi.

torsdag 15 oktober 2009

Batterierna laddade





Det skulle bli regn idag enligt prognosen men vi fick sol och bad en dag till. Vilken underbar semester vi har haft - alla dagar med sol! Det blev en lugn morgonjogg med Kid 1 innan frukost eftersom huvudet var lite tungt efter gårdagen. Men i môra - då klämmer vi.
Vi lunchade på Time Square och ikväll ska vi grilla lamm Cordero på taket som José har köpt av bonden. Tone, Kjell, Maria och José är med. Tone håller på med Tortilla Patata och Krögaren med en smarrig rödvinsås.
Imorgon drar vi hemåt och det har verkligen varit en toppensemester! Batterierna är fullladdade!

Liniment i håret och Karaokesång




Strålande fin onsdag. Havet som vanligt. Idag lite tidigare så vi kunde åka på Habaneras och shoppa. Till slut fick alla tag på något de gillade - även om Kid 2 gärna hade gått i affärer hela dagen.
När vi kom hem åt vi ostbricka, kex, vindruvor och drack ett gott Rioja till på balkongen.
Sen hade vi grannträff på Waldemars. Klockförsäljaren fick sälja några klockor och vi tyckte det var bra att han fick sig ett mål mat för dagen.
En doft av liniment spred sig och Mamma insåg att hon tagit fel flaska när hon skulle spraya håret...
Kid 2 sjöng Mamma Mia på Karaoken. Krögaren drog också till med en sång och hör och häpna - innan vi gick hem - och tyvärr krävdes det en drink också....så sjöng Henrietta Private dancer med lite hjälp från Kid 2. Ett litet steg för mänskligheten - ett stort steg för Henrietta i hennes strävan att man INTE ska vara perfekt utan bjuda på sig själv lite mer.


Högre vågor

Jag och Krögaren brände några kalorier på gymet. Skönt!
Tisdag bjöd också på sol och bad i havet. Efter lite regn på morgonen blåste det så vågorna var väldigt höga. Lisra kom och badade med oss på La Zenia.
På kvällen promenerade vi med Bengt och Mimmi ner på Puccini och åt deras goda pasta. Det blev en riktig festmåltid.

tisdag 13 oktober 2009

Lisraträff




Tja, vad säger man. Livet kan inte bli så mycket bättre just nu. Så här skulle jag och Krögaren kunna ha det varje dag om en 10 år sisådär....Vi får väl se...Njuter i alla fall nu av varenda sekund.
Morgonjogg vid havet. Lyxigt att höra havet och njuta av dofterna och värmen!
Jag, Mamma och Kid 1 joggade "broarna runt" en halvtimme innan kvällsduschen.
Heldag på playan sen promenerade vi ner till Eroski och träffade 3 generationer Lisra-boyz.
Vi smaskade Wokbuffé.

söndag 11 oktober 2009

Paellafest!









Idag har jag och mamma tagit morgonpromenad vid havet innan frukost.

Till lunch har vi haft en riktig Paellafest på Astoria med våra spanska grannar José och Maria.

I 3 timmar mumsade vi Calamares, citron, bröd, aioli och en stooor panna Paella. Allt med Vino Tinto så klart! Som vanligt charmade Kid 2 alla med sitt humör och sin goda spanska!

Som pricken över i slog sig Pappas kompis Pastorn ned vid ett bord och drack en Coca Cola med sina vänner. Krögaren låtsades ta kort på den eminenta keyboardpianisten då han i själva verket ville ha en bild på Pastorn att visa Pappa på bloggen. Pappa som är hemma i vår snöiga by - MED kalsonger!

Efteråt Siesta på Playan. Och vädret håller i sig. Helt otroligt skönt.

Känner nu att tangenterna börjar bli små efter att ha fått en Rosa Pantern av min man.

Hasta Mañana!

lördag 10 oktober 2009

Britt-Nisses konst i Spanien


Soffmys och gäddhäng

Nu är vi fulltaliga. Hämtade Mamma och Kidsen på flygplatsen på kvällen. Härligt att de är här! Krögaren bjöd på pasta med köttfärssås och mycket parmesan - och rött vin så klart! José, Maria och Tone kom till vår balkong och vi fortsatte dricka rött vin och prata ända in till efter midnatt. Krögaren provar prata med José och jag beundrar på avstånd. Mamma pratar som hon inte gjort annat. Vi har blivit inbjudna på Söndag till Calamares och Paella med dem på det spanska stället.
Idag har jag, Mamma och Kidsen varit på Marknad och Krögaren på gymet. Köpte en snygg sjal och ett brunt skärp, solglasögon och parfym till Kid 1 och en plånbok till Kid 2 samt lite småsaker till kattvakter, husvakt och blomvattnare.
Sen blev det ett besök hos Ramon på La Zenia och en till härlig dag i solen. Bella fick pussar på kinden av Ramon och både lyste som solar.
Njöt av en skön axel- och ryggmassage på stranden. Kidsen låg i havet i flera timmar.
Jag, Mamma och Kidsen åt middag på Alfredos när Krögaren och Bengt ser på fotboll hos Tone. Skriket vi nyss hörde från vår balkong vittnade om att Sverige måste ha gjort ett mål mot Danmark. Stod oavgjort när jag kollade för en halvtimme sen. Update: Vrålet var tydligen pga en hörna och sen mål till Danmark så de vann med 1-0....!
Kid 2 hade huvudvärk så jag och Mamma hade en mysstund och tog det lugnt med en kaffekopp. Min migräntablett gjorde susen så nu får vi väl starta en utredning om hon har ärvt det av mig eller om det bara är en släng av den spanska solen.
Kid 2 kollade mormors gäddhäng.

fredag 9 oktober 2009

Utsikt från balkongen




Att stå ut


Hellre en mensvärk i Spanien än en träskmark i Sibirien...

Här är mitt bot på en eftermiddag med mensvärk här - Hälsotidning och ett glas vitt vin på balkongen. 26 grader varmt vid 7 på kvällen. Helt OK tycker jag.


Blev bjuden på Tonekaffe på kvällen som satte igång mensen och jag sov som en stock till 8 i morse. Då blev det morgonjogg en timme - härligt!


Ikväll kommer Mamma med Kidsen - vi har haft en härlig vecka för oss själva men nu längtar vi efter dom!

torsdag 8 oktober 2009

Ett moln seglar förbi

Några moln kom förbi när vi åt frukost på balkongen. Men de försvann efter en timme och sen blev det en lika strålande fin dag som de andra hittills.
Vi åkte som vanligt ner till havet och njöt av solen. Vattnet är jätteskönt.
Vi behövde mer apelsiner och Krögarens t-shirt hängde på tork hemma. Vilken tur att vi hade en sarong i badväskan när vi skulle in i affären. Den knöt vi till en fin sari åt Krögaren så han såg anständig ut när han skulle handla. Henrietta skrattade gott och önskade att hon hade haft kameran med sig.
Vi åt tortilla de patata och sallad med tomat och lök till middag på balkongen. Det är ju också att "äta ute" tyckte Bengt...Sen tog vi en stänkare på Waldemars med Karin, Testmans, Mimmi y Bengt och Elisabet y Bengt-Å. Det blev klockförsäljning och tramp i hundbajs och mycket annat roligt. Trevliga prickar.

onsdag 7 oktober 2009

La Zenia - "våran" strand


Champs Elysées...


Här är utsikten från Gymet!
Ikväll provade vi en ny restaurang; Central Grill mittemot lindan vid vår lilla rondell. Krögaren säger att den ligger vid Champs Elysées och Tove säger Palmelunden på klingande norska. Det var gott, prisvärt och trevligt. Vi rekommenderar. Innan läggdags blev det en Irish coffee i Trädgården.

tisdag 6 oktober 2009

Laddning med sol och ljus




Tog en morgonpromenad över motorvägen och förbi det gamla förfallna huset innan jag köpte färskt gott bröd till frukost. Här byts dofterna av svampskog och gran ut mot lavendel, eucalyptus och friska parfymlika aromer. Det är fuktigt på nätterna och riktigt skönt på morgonen.


Efter frukost på balkongen blev det gym igen och här är bildbevis! Löpbandet fick sig en match - gick så lätt så det var lika bra att springa 12 km istället för 10! En engelsman sa till Krögaren att han hade en vältränad fru!


Sen playan - idag fick beställningen till Ramon bli Ramlösa för Henriettas del. Men Krögaren kör på med Grande Cervesa som vanligt. Smakade en god kall Gazpacho med bröd till.


När vi kom hem pumpade vi cyklarna och tog en tur - vilket väder - och vad härligt vi har!


Och Krögaren pressar apelsiner varje morgon! Puss!

Favoritrestaurangen fick besök

Idag blev det morgonjogg vid havet mellan kl 8 och 9. Vilken meditation att springa längs stranden när solen sakta går upp på himlen. Härligt att få springa i shorts och t-shirt igen i oktober. Perfekt temperatur runt 20 grader för ett morgonpass. Har ett par gamla springskor här och att sulan blir gammal efter något år är saker man får ta. Måste dock byta ut dem och ta med ett par nya till nästa år.
Frukost på balkongen och ännu en strålande varm dag, varmaste hittills med 29 grader på dagen. Vi hängde på La Zenia som vanligt och tog en lätt lunch hos Ramon. Vi njuter verkligen av att bara vara. Idag blev det två dopp i havet. Skön temp på vattnet.
Vi tittade in på China bazar och Carrefour innan vi åkte hem.
Efter ett glas vitt på balkongen promenerade vi ner till Puccini och njöt av deras färska pastarätter. Min med Chili var underbart god och jag bara älskar hela stället. Vi är alltid nöjda där. God mat, gott vin och trevlig personal. Ett ställe vi alltid kommer att återbesöka.
Krögaren masserade mina axlar och livet är underbart.
PS. Jodå, jag gödslar apelsinträdet varje dag!

söndag 4 oktober 2009

Gym med utsikt över medelhavet

Mimmi och Bengt kom upp på en trevlig balkongstund och vi skypade med kidsen.
Vi tänkte gå på Puccini och äta deras goda pasta igår kväll men det blev Woken på taket istället. Och det var som alltid jättegott - även om man blir lite väl mätt...Trötta gick vi hemåt och kände oss väldigt nöjda med det.
Åter en dag med strålande sol och härligt väder. Skönt att slippa frysa!
Efter två vilodagar ville kroppen ha träning igen. Vi köpte 10-kort och körde igång. Jag tar mest löpband och sen några funktionella övningar som Josef lärt mig. Krögaren värmde upp på bandet och styrketränade sen. Har bildbevis så småningom men datorn är så seg så jag vill inte sitta och lägga upp det nu. Mañana...
Vi åkte direkt från gymet ner till havet. Efter krabbsallad hos Ramon sitter vi nu med sand mellan tårna och vilar oss.
Krögaren ska se Chelsea-Liverpool på puben och jag tror minsann jag ska knyta på mig joggingskorna och se mig omkring lite...innan dusch och middag ute.

lördag 3 oktober 2009

Apelsinträdet gödslat och solen svider i skinnet











Takterassen spolad. Träden gödslade och sprayade. Allt framställt. Posten hämtad. Kaviar och bröd i boa. 20 grader när jag vaknade 07.30. Frukost på balkongen med kaffe och färskpressade apelsiner. Inte ett moln på himlen. Sol och bad i medelhavet på La Zenia. Ramon på La Mirada frågade direkt efter Isabelle och jag sa att hon kommer på Fredag. Tom gav honom 5 € dricks och sa: Para tu from Isabelle! Una Grande Cerveca y una copa Vino Blanco y Melon con Jamon y Hamburger Special. Ramon kommer ihåg - same as last year! Kan det bli bättre? Fattar inte än att vi är här. Idag är vilodag så Krögaren fixade Sangria till Henrietta...med extra mycket frukt. Så mycket tid man har över när man bara behöver tänka på sig själv. Ingen glass. Inga snacks. Bara vi och solen och havet och livet.

Mañana

Började fredagen med minus 8 grader och slutade med plus 24. Vi flög i strålande höstväder för första gången med Ryanair. Den kritik man hört om dem var idag helt obefogad. Allt flöt på bra och jag var också helt lugn! Konstigt! Kan det bero på att Krögaren sitter vid min sida?
Vi hämtade bilen, styrde mot Torrevieja och handlade på vägen hem. Krögaren fixade varsin macka med stekt ägg och så vitt vin förstås på balkongen - DET var gott kan jag säga!
Vi skypade med Kidsen, Mamma och Pappa och sen gick vi ner och sa hej till Tone och grannarna och det blev ett till glas vin.
Nöjda och trötta somnade vi sött vid 12-tiden. Äntligen är vi här! En hel vecka för oss själva att bara njuta och fånga dagen!

torsdag 1 oktober 2009

En hel del cykling blir det

Körde lunchspinning och cyklade också till och från gymet från jobbet eftersom jag inte hade någon bil idag. 7 minuter tar det enkel väg.
Handlade på väg hem. Det blir lite svårt att styra med 2 tunga matkassar på styret. Gick igenom detaljer inför resan med mamma, pappa och Bolton. Kid 1 friluftsdag imorgon så vi fick brådis att steka hamburgare och förbereda matsäcken. När ska jag lära mig att sluta vara så himla duktig och börja coola ner lite istället?
I Spanien ska det bli soligt och varmt en vecka och här hemma ska det komma snö till helgen. Känns som rätt tid att åka.