söndag 31 maj 2009

Mors Dag!




Tack mina älsklingar för de fina presenterna! Jag älskar Er!

Årets första dopp!

Idag har det blivit årets första dopp i sjön! Kallt men skönt!
Var och firade mamma vid sommarstugan och passade på i värmen.

37 sekunder...

Ha, ha, ha! Idag är jag skadeglad. Min tid på Stockholm Marathon 2008 var 37 sekunder (!) bättre en storebrors tid i år! Ho, ho! Där fick du för alla gånger du har slagit mig i byloppen! Bra jobbat Brorsan!
Svägerskan var dock 12 minuter före mig...

Har nyss sprungit långpass två timmar i en strålande varm fin sommarmorgon. Gamla Heckinbergsrundan på ca 18-19 km blev det. Det var längesen. Lite olikt sig pga avverkning på ett ställe men jag hittade eftersom jag känner igen stigarna sedan barnsben. Härligt!

Tjejerna är uppe och äter frukost nu. Killarna ligger och sover (10:26).
Ännu en marknadsdag väntar.

Själv ska jag åka och säga Grattis till Mor på hennes Dag!

lördag 30 maj 2009

Pingst - hänryckningens tid

kl 22:50 - Jag och Kid 2 gick och la oss.
kl 23:50 - Kid 1 och Jeppe kom hem.
kl 03:10 - Krögaren kom hem.
kl 05:50 - Mozart skulle ut på jakt. Upp och släppte ut.
kl 07:00 - Stod upp. Kaffepanna på. Morgontidning hämta.

Jag och Kid 2 var hos hästarna kl 09:00 och mockade.
Sen hem och duscha.
Både jag och alla Kids gick eller cyklade ner på marknaden.
Jag inhandlade 2 fina väskor för totalt 200,-. Inte äkta men ack så fina.
Annars samma gamla vanliga. Tröttnade fort. Ändå kul med sånt liv i vår lilla by.
Tänk om vi hade sån fart här jämt!

Gick hem och fikade hos mamma och pappa och tittade på starten på Stockholm Marathon.
Trots samma värmebölja i år hade jag så gärna velat vara där och springa! Avis! Zeb med fru gör sin första mara i år!

Har solat och läst hemma hela eftermiddagen. Ser att Zeb med fru har passerat 30 km och håller ett tempo runt 6 min/km. Ska bli spännande att höra hur trötta benen känns ikväll. Stefan, Stockholmaren, håller ett lite snabbare tempo. I´m impressed!

Kid 1 och Jeppe har fått pengar och ska ut och käka pizza ikväll. Hörde nyss skvaller från Kid 2 att Jeppe har fått tag på en tjej här...hm...

Kid 2 och Kusin ville äta på Sibylla - gärna för mig - då slipper jag laga mat idag. Det får bli en riktig lat-vilo-dag. Härligt! Själv ska jag nog cykla ner och köpa mig en tonfisksallad till middag - och se finalen i Robinson ikväll. Heja Anna!

fredag 29 maj 2009

Bytte blomförsäljare!

Hör och häpna! Jag bytte ställe för inköp av blomplantor i år!
Nu är alla lådor planterade och klara. Får passa några frostnätter bara innan jag kan ställa ut dem varje dag.

Slutade efter ett på jobbet och har haft en lugn, skön stund i solen med kvällstidningar. Mozart jagar en råtta och jag skäller på honom. -Låt råttan vara ifred din dumma katt!

Har middagen klar till Kidsen - kycklingfilé, klyftpotatis och cafe de paris-sås - Precis som Kid 1 önskade. Nu väntar jag bara på att dom ska komma hem...

Yes, spanskaprovet gick bra och fröken gav ett litet "förhandsbesked" att det såg mycket bra ut! Yippiehhh!! Det ska vi fira kvällen lång!

Marknad i byn

Idag börjar den årliga marknaden i vår by som alltid infaller under pingsthelgen. Innebär mycket pengar till kidsen, godis, karuseller mm. Själv håller jag mig borta så mycket det går – med undantag för att köpa plantor som vanligt av ”min gubbe”. Traditionsbunden – jag?

Jag längtar tills min lilla (snart 17…) extrason kommer med bussen ikväll som han alltid gör på marknaden. Det ska bli roligt att ta hand om honom en helg – även om jag inte ser dem så mycket. Kid 2 ska också ha kusinen hos sig – så jag har fyra barn i helgen.

Lycka till!


Jag håller mina tummar idag! Lycka till på spanskaprovet!!

Nyservad

Nya bilen har fått service idag bl a ett oljebyte. Själv vet jag bara att den är röd och fin. Kostnad 1313,-.
Sprang en ny jättefin runda efter jobbet som började med en hagelskur och slutade med strålande sol. Blev lyrisk av den fina naturen runt knuten.
Kid 1 hade avslutning med Ju Jutsu-klubben och åt pizza ute. Ringde mig på eftermiddagen: -Jo, du, mamma, vi ska sälja bröd på marknaden i morgon. Fyra påsar ska jag ha med mig…En trött mamma kunde bara konstatera att det gällde att fort dammsuga, handla och börja baka efter middagen. Kl 20:30 hade jag bakat klart ca 70 muffins.

torsdag 28 maj 2009

Me want


ADIDAS Adizero Boston 2009
En lätt träning/tävlingsko för de snabbare intervallpassen eller tävlingarna.
Pris 1200,-
US 7,5

You want fame – but fame costs…

Går lättare och lättare för varje vecka. 5 km bylopp. Blandat underlag; asfalt, skogsstig, grusväg, elljusspår. Tid ca 23:30 (strävar mot 20 min…). Åskan hängde i luften men gick runt oss och det enda blöta vi fick var svett.
Härlig nedvarvning med andra löpare. JAG ÄLSKAR ATT SPRINGA. JAG ÄR INNE I ETT LYCKORUS. ATT SPRINGA BLIR MAN HÖG AV. OCH PIGG SOM EN MÖRT!

Kid 2 har haft skolorientering och deras klass vann segerpokalen!

Jag och Kid 1 har pluggat hårt inför spanskaprovet på fredag. Nu sitter det snart. Vi har nötit och nötit på glosorna varje kväll den här veckan. Härligt jobb. Det kommer att gå bra.

Smakade på Krögarens underbart goda hemlagade järpar. Vilken kock det har blivit av honom. Gud så gott!

onsdag 27 maj 2009

Hälsan själv

Jo då, gårdagens cykling känns i ben och bak idag, men ändå inte så farligt som jag trodde. Perfekt väder att cykla i. Start 08:30. Paus ca 25 minuter vid Råforsen. Intog en banan och ett äpple. Eleverna serverades lunch med mos och köttbullar. Jag var där kl 10:05 och var inte särskilt sugen på lunch då så den fick vänta till jag kom hem. Gick i mål 11:47 som nr 5. Bra för en gammal förälder som jag. Är nyfiken på vad GPS:en visade för längd på rundan.
Kid 1 gick i mål vid 14-tiden. De hade fler pauser än mig…
Hade sen en skön ledig eftermiddag hemma. Spöregnade hela kvällen så vi hade verkligen tur med vädret under cyklingen.

Hälsokontroll på fastande mage i morse. BMI 21. Längd 173,5 cm. Vikt 66 kg. Sa till Gertrud att jag håller på att gå mot 62 kg som är min ultimata löpar-vikt….lägre fick jag absolut inte gå sa hon…en minut snabbare per kg gör mycket till Tjejmilen…Krögaren börjar tycka att jag fått fnatt – men du vet, jag mår ju så bra av att springa.
Blodtryck 112/80. Blodsocker 4,9. Blodvärde 157. Allt normalt förutom kolesterol som låg på 6,25 och helst ska ligga lite lägre. Konstigt för en kvinna som mig som äter väldigt hälsosamt för det mesta. Men det ligger i generna fick jag veta. Viktigt att vara medveten och hålla koll på det.

Har också hunnit med ett tandläkarbesök. Fick godkänt och får nu sköta om tänderna lika bra till nästa år igen. Tandläkaren var student så priset 200 kr var recucerat. Hon var noggrann och jätteduktig – även om det tog lite längre tid än normalt. Tyckte bara det var skönt att ligga och slappa i den sköna stolen.

tisdag 26 maj 2009

Cykeldag

Hade en helt underbar kväll med friidrottarna. En timmes löpning i oländlig terräng men i världens härligaste sommarkväll med 20 grader varmt. Dricka och vaniljglass bjöds på Tias terrass efteråt. Väldigt trevligt. Benen kändes lätta trota all träning de fått på slutet. Nästa gång ska vi utgå från mitt hus. Jag har lovat att bjuda på glass jag med...eller oxfilé kanske..he, he...

Idag ska det bli cykla av. Ska ta ut en kontaktdag och vara med Kid 1 på Cykeldag. Vi ska avverka ca 70 km på cykelsadeln. Väderprognosen säger först sol men sen regn. Får ligga i och cykla så jag hinner hem innan regnet. Har lovat att hålla mig på behörigt avstånd från Kid 1 så han inte skäms för sin gamla mor. Måste leta upp min cykelhjälm från förrådet då alla måste ha det.

Sen blir det hem och nöta in 3:e stycket inför Spanskaprovet som Kid 1 ska ha på fredag. Bra för jag lär mig lite själv medans jag förhör. Nu MÅSTE jag börja plugga spanska själv. Svårt att hitta diciplin att börja bara när det inte känns som något måste än..men vad kul det skulle vara att kunna lite mera till höstens resa.

måndag 25 maj 2009

Jordens magvärk

Har bara sovit någon timme inatt och är tröttast på jorden.
Tror aldrig jag haft så ont i magen.
Det kom i vågor och gjorde så ont så jag fick tårar i ögonen.
Funderar på om det var sötmandlarna jag åt igår kväll.
Vilken katastrof om jag, som älskar nötter i alla former, skulle bli allergisk.
Nej, hoppas det var nåt annat...
I morse när jag vaknade, efter mycket lite sömn, fanns inga spår av värken kvar
och jag tog en morgonpromenad till jobbet i soligt härligt sommarväder.
Strange!

Idag slår Krögaren upp portarna för sommaren och river av en premiär-Dagens lunch till prova-på pris 50,-. Spännande att höra hur det fallit ut.

Kidsens lärare har studiedag så alla elever är lediga idag. Kid 2 naturligtvis hos hästarna. Kid 1 ska kolla in moppehjälm..

Själv går jag på koffein hela dagen och hoppas att jag ska piggna till lagom till passet med löparklubben ikväll..

Bästa orden på jorden

-Vet du, jag är stolt att du är min mamma...

Sagt av Kid 1 och gjorde Henrietta till den lyckligaste människan i världen!

söndag 24 maj 2009

Långpass i regn och rusk

Ännu en bra träningsvecka till ända.
Har idag hunnit vara ute på ett härligt 2-timmars långpass.
Först 20 min utan regn - resten med regn. Det blixtrade och åskade lite en stund också. Vilken tur att det här vädret inte var igår under konfirmationen.

Idag blir det en slö slappardag. Har lovat kidsen att hyra film...

Laddar för en ny arbetsvecka och tar det lugnt resten av dagen.

En vuxen man

Konfirmation










Vaknade vid 4 på morgonen. Kunde inte somna om så bra så vid 6-tiden gick jag upp och skred till verket. Fixade med bord, dukning, blommor, snittar, tårtor, dukning mm.
Tror att jag hade koll på det mesta. Tränar på det där med att vara tillräcklig bra och att det duger. Allt behöver inte vara perfekt...

Det blev en fin Konfirmation och allt gick bra. Tyvärr kom det världens regnskur precis när vi skulle sätta oss ute och äta. Det är väl typiskt - vädret kan man aldrig påverka. Men finns det hjärterum finns det stjärterum och alla verkade hitta en plats att sitta på ändå. Senare blev det väldigt soligt och fint och vi kunde sitta ute och njuta av det härliga sommarvädret.

Släktingarna från Norge var med och det var jättekul att de kunde komma.

Kid 1 fick jättemånga fina presenter och mycket pengar. När han fick ett halsband med kors sa han: -Nu e jag inte bara vuxen, nu e jag kristen också.

Hans stolta moder höll ett litet tal men oj vad nervös jag blev när det var till min egen son. Det hade jag inte riktigt räknat med. Rösten svajade rejält.

Det var jättekul att så många kunde komma och Kid 1 verkade jättenöjd med dagen.

Efteråt blev det en tidig kväll med läggdags efter Robinson. Vi var alla väldigt trötta. Krögaren hade ju haft öppet på baren kvällen innan...

fredag 22 maj 2009

TGIF

Thank God it´s Friday.
Ledig idag. Härligt.
Har precis varit på gymet och sprungit intervall på löpbandet. 5.x1000 m. Tempo 15 km i timmen. Uppvärmning och nedvarvning, core, lite allmänstyrka och en grundlig stretch innan jag stack hem och åt frukost.
Kid 2 superont i halsen. Vi ska till doktorn och ta halsprov eftersom hennes psoriasis också blommat upp. Blir väl troligen en pencillinkur igen.
SEN ska jag hem och baka tårtbottnar och fixa lite blommor mm.
Nu kom en nyvaken Kid 1 upp ur sin säng...
I did it again: Trampade på en hög med inälvor på dörrmattan ute när jag skulle hämta tidningen. Mozart har haft lyckad jakt inatt...Såg inte om det var en fågel eller en råtta. Äckligt var det i alla fall.

torsdag 21 maj 2009

Häggen blommar

Den underbaraste doft jag vet är från häggen. Nu har den kommit. Nu är det snart sommar. Jippih.

Flyt

Vi åt paj hos Krögaren till lunch. Sen bar männen i familjen bord från 2:a våningen ner till verandan på baren. För att hålla äktenskapet vid liv hjälpte jag till att torka av lite stolar...he, he...
Kid 2 ner till hästarna. Jag storhandlade till på lördag. Fick faktiskt tag på jordgubbar till tårtorna. Det trodde jag aldrig.
Byns s k farligaste alkis var på gång igen och skrämde handlande människor i mataffären igen. Så full och modig. Så nykter och feg. Så sorgligt. Ta tag i ditt liv innan det är för sent.

Hann dra tre drag med gräsklipparen innan himlen öppnade sig och regnet öste ner. Men efter ett tag kunde jag fortsätta och har nu en nyklippt och fin gräsmatta. Tack Gode Gud för att du gjorde det möjligt.

Jag och Kid 1 joggade några km till flygfältet och tillbaka. Precis när vi kommit hem och stängt dörren dånade åskan och haglet stod som spön i backen. Vilket flyt vi hade.

Tvillingen ringde och aviserade om Karlstad stadslopp den 13 Juni. Klart vi ska vara med. Slänger mig med i allt möjligt farligt nu för tiden. Vet inte vad det tagit åt mig. Är det åldersnoja eller bara vanligt tokförnuft. Är det våren. Är det kärlek. Är det lycka. Ja, allt i en enda stor blandning.

Lilla tufflan fick feber på kvällen och har redan gått och lagt sig. Nu hoppas jag hon sover bort febern och är frisk när hon vaknar imorgon. Usch och fy. Min lilla stumpa får inte bli sjuk nu när det stundar fest i helgen.

Till råga på allt är det något konstigt med nya bilen. Service Due står det på displayen. Krögaren säger att jag inte ska oroa mig. Han tar hand om det imorgon. Ändå kan jag inte låta bli - att oroa mig litegrann...that´s the way I am. Take it or leave it. Oro och ängslan får man leva med när man är en TVÅNGSMÄSSIG PERSON. Som jag. Ibland i alla fall.

Bylopp

Onsdagkvällens bylopp drygt 5 km skogsterräng. Tid ca 23,45 min. Hängde på Zeb i ryggen från start men attan att jag inte hann ikapp honom. Men nästa gång du...då du...
Tvillingen vann som vanligt på ca 19 min.
Kid 2 var med och sprang 3 km-banan men gick och grät på slutet för att hon tappade andan och skorna klämde. Tror att det blir bättre med lite mer träning. Leendet kom fram lite senare.

Långhelg framför mig med Kristi-Himmel-färdsdag och ledig dag imorgon också. Har nyss sprungit morgonjogg 10 km. Nu ska jag dricka en stor mugg kaffe och invänta att alla andra vaknar i huset.
Vi ska och se när kusinen konfirmerar sig idag så det blir mycket kyrka nu.

Sen handling och förberedelse hemma för Lördagens trädgårdsfest.

See You.

onsdag 20 maj 2009

Bland Baröppning och konfirmationsförberedelser

Så var det dags igen då – Sommarpremiär på Krögarens bar!
Singel igen fram till i höst. Ensamstående tvåbarnsmor…Nejdå – så farligt är det inte. Faktum är att det går väldigt bra. Nu håller jag bara tummarna för att dagens lunch går bättre än förra året. Det är trögt i lilla byn. Och i krisens fotspår kanske matlådorna regerar? Kom igen alla bybor! Hur svårt kan de va? Alle man hur husen!

Det enda abret jag kan komma på just nu är väl att jag känner ansvaret för gräsklippningen…som jag ser på med ”pain” varje år. Dock är Krögaren behjälplig om han har tid, men dock ligger huvudansvaret på mig…
Har läst att man ska tänka att man ska vara glad att man får klippa gräset – för det bevisar att man äger en hel tomt! Och ett hus! Och det är inte alla förunnat att ha råd med det. Tankens kraft är slående.
Läste också att det var en åkgräsklippare till salu. 5500,-. Nej, så slö kan man inte bli..eller?

Kidsen går i skola idag och är sen lediga ända till tisdag nästa vecka! Lyckos!
Jag ska vara med Kid 1 på ”Utmaningen” nästa tisdag. En liten lagom ”runda” (som Kid 1 retar mig för att kalla alla slags motionsslingor…) förbi sommarstugan på sisådär 70 km. Kommer nog kännas i baken. Får nog ändå offra min gelésadel till sonen…för jag är ju van lunchspinnare…

Å nu stundar konfirmationen på lördag. Krögaren har fixat bord och stolar till trädgårdsfesten. Nu är det bara solen som ska stå fint på himmelen. Undrar just om jag ska hålla något tal till sonen..?

Träning som blev av v 20

Måndag: Promenad till jobbet. 10-11 km distans idrottsklubben. Lätta ben!
Tisdag: Promenad till jobbet. Jogg lätt 8-9 km. Core.
Onsdag: Lunchspinning. Bylopp ca 5,5 km terräng. Tid 24,12. Jogg ca 2 km före och efter.
Torsdag: Morgonjogg 6 km. Kvällsjogg 6 km. Core.
Fredag: 4 (+ en halv..) Tusingar på löpband morgon. Jobbigt men effektivt. Tempo 15 km/h. Mockning alias ”stallgym”.
Lördag: Storstädning med fönsterputsning (på Vilodagen ;=)
Söndag: Långpass ca 16 km

tisdag 19 maj 2009

Mera ledig?

Måndagspasset blev dagens räddning. Från trött till pigg med en timmes härlig löpning. Vi gick balansgång över ån på en stor hal trädstock. Var rätt nära att både jag och Håkan fick bada - men med lite tur fick jag balans och tog mig över. Dramatiskt värre. En vägrade faktiskt och vände.

Kid 2 bra i magen och i skolan igen. Stolta föräldrar har varit på utvecklingssamtal och hört hur duktig vår vackra dotter är.

Ja, sen fick man betala för att man VAB:at en dag. Fullt upp! Men jag inser att det är när jag är borta som det händer saker! Jag måste nog börja vara borta lite mer så det blir fart på grabbarna. Tankeställare!

måndag 18 maj 2009

Ja de e mååååndag morgon...

...å mitt huvud känns så tungt...Pappas favoritlåt all time.

Inhandlade nybakade bullar i bageriet på gågatan till vårt säljmöte. Hann precis vara med på presentationen när Kid 2 ringde från skolan och hade jätteont i magen.
Hämtade en blek dotter utanför skolan. Efter lite vila och mys verkade det bättre och nu har hon ätit mycket lunch och är pigg som en mört. Men vi stannar hemma och myser resten av dagen. Ser på film, läser Julia. Bra att jag kan kolla jobbmailen hemifrån.

Regnet öser ner men prognosen säger uppehåll till kvällen. Bra till måndagspasset med klubben.

söndag 17 maj 2009

Avslappnad helg

Långpass. Solsken. Lite varmare ute. På tiden.
Skjutsar till hästar. Tvättar.
Krögaren har rört i grytorna och trollat fram en makaronipudding idag. En sån som man lätt kan äta för mycket av...
Fastän han har jobbat fredag och lördag natt står han gärna vid spisen. I envi you.
Ännu en vecka till ända - å hej vad fort det går.
En vecka till konfirmation. Mycket att fixa men va kul det ska bli.
Som tur är har jag ledigt torsdag och fredag.
Nu ska jag ut i solen och ladda för en ny arbetsvecka.

Rent samvete

Huset är rent. Lördag 07,30-13,00 pågick fönsterputsning, dammtorkning, dammsugning, golvtorkning och blomplantering.
Åt en god lunch med kycklingfilé, bacon och mozarella.
Kid 2 tjänstgjorde i stallets cafeteria under dressyrtävling.
När hon kom hem tog jag och kidsen en tur till sommarstugan. Fick en god kaffestund i stugan och sen en kall fisketur på sjön. Gäddorna var för kalla för att vilja nappa.
Mozart blev utan middag.
Kid 1 stannade kvar i stugan hos mormor och morfar.
Jag och Kid 2 hade myskväll med chips och dipp och schlagertävling. Heja Norge.
Perfekt till söndagens nationaldag.

fredag 15 maj 2009

Nattvard

Min man ska bums upp på nätterna och titta på NHL-hockey...Han vet väl att på natten ska man sova så man är pigg när man ska upp nästa dag..
Må detta lilla natt-spektakel vara fort övergående.

Sprang Tusingar på löpbandet i morse. Tempo 15 km/h. Orkade fyra...och en halv...sen var jag slut. Får bli 5 nästa gång - minst. 1 minut vila mellan intervallerna. Effektiv träning. Skön start på helgen!

Nu har jag ätit min Findus-låda på jobbet och ska göra sista rycket innan jag och Kid 2 åker ner till hästarna. Sen blir det fredagsmys. Har tränat bra den här veckan och tror nog att jag somnar tidigt ikväll. Krögaren ska öppna sin bar vid 19-tiden så för honom lär natten bli lång - igen!

Imorgon vankas storstädning och fönsterputsning på min lediga vilodag!

Kid 1 har provat ut kåpa till konfirmationen nästa helg. Spännande!

Tjao!

torsdag 14 maj 2009

Klippt och klar

Spenderade två härliga timmar hos Bojsan. Gick in som ett troll och kom ut som en skönhet! Alltid lika roligt.
Förstörde dock min fina frisyr på lunchspinningen…men det var det värt!

Hade samtal med vår konsult på jobbet. Kändes mycket bra efteråt. Nu är jag inspirerad och redo igen. Känns som en nytändning.

Bylopp på kvällen. Ca 5,5 km terräng. Tid 24,12. Zeb höll undan och slog mig med en minut. Shit pommfritt. Men vänta du…
Kändes tungt i benen idag eftersom jag tränat mycket och ätit mindre. Men det skola komma bättre dagar.
Pappa hade fyra av barnbarnen med så totalt sju stycken löpare från hans klan ställde upp. Det är väl en tredjedel av det totala antalet deltagare.
Det är så kul när Pappa är med och hejar. Han är mitt stora stöd.
Kul att Kid 2 och kusinerna sprang tillsammans.

onsdag 13 maj 2009

Djurisk


Har klickat hem en djurisk outfit från H&M.
Något för Lime Bar v 31 kanske?

tisdag 12 maj 2009

Runners high

Likt en hind studsade jag över stock och sten.
-Det verkade göra susen med loppet i Ludvika, sa Ulf.
Sprang med klubben en mil norr om vår by ikväll.
Vilket lyckopiller! Tyckte nog att de andra sprang lite sakta idag. Eller var det jag som var i form?
Exakt den känslan vill jag att mina barn ska få känna när de klagar på att det är tråkigt att springa. Flow. Flyt. Runners High.
En gång löpare – alltid löpare.

Core i vår



Core har förändrat mitt liv. Core har fått mig att springa snabbare. Och lättare. Mår bra i vår med core! Med fasa inser jag att onsdagens pass med Josef krockar med vårens bylopp. Jag väljer byloppen. Josef – please – help me med ett personligt program! I´m stuck in Core!

All Men - Rise!


De flesta män jag möter i mitt yrkesliv kan verkligen inte planera.
Hur kan man förändra detta fenomen?
Skulle man kunna få män att försöka sträva lite mer åt steget-före-hållet?
Tror inte det.
Är det vi kvinnor som från urminnes tider skämt bort dem? Som grävt vår egen grav för att behaga våra män.
Honan jagar och planerar – mannen äter och vilar (och tjänar mer :=(
All men – Rise! Plan – Do – Act!

Eller är det vi kvinnor som ska sluta planera kanske? Men hur kommer då världen att se ut. Fullt av människor som bara säger saker – och ingen som gör något. Eller?

Ha – må jag få några kommentarer på detta jämställda inlägg?

måndag 11 maj 2009

Kyrklig dag

Jag och Krögaren tillbringade halva dagen i Kyrkan. De blivande konfirmanderna visade oss föräldrar vad de gjort under sin läsning i form av bildspel, lekar, meditation, sång och musik. Det var kul. Det bjöds på kaffe med dopp.

Kid 2 spenderade dagen med kompis och hästar. När jag hämtat henne från "våra" hästar hade alla ridskolehästar smitit från hagen och sprang runt som tokar på hela ängen utanför vårt hus. De hade väl spanat in att gräset hade blivit grönare kan jag tro. Kid 2 och kompis är coola och redde upp situationen. Det gäller att fånga in ledarhästen. Sen följer de andra med.

Veckans träning

Det var en "Lätt vecka, så kroppen får återhämta sig” stod det på Tjejmilenprogrammet:
Måndag: Promenad till jobbet och senare hem från dito. Löpning ca 12 km (16 löpare med).
Tisdag: Lätt distans 8 km. Kvällspromenad.
Onsdag: Lunchspinning. Löpband ca 30 min. 3 tusingar intervall. Funktionell träning.
Torsdag: Morgonpromenad. VILA. Helkroppsmassage!
Fredag: Morgonjogg ca 8 km
Lördag: Tävling 6 km Ludvika stadslopp. Tid 25:37.
Söndag: VILA

söndag 10 maj 2009

Peppad

Tänk vad man kan ändra sig själv bara genom tankens kraft.
Innan tävlingen var jag trött, kände mig tung och hade inga stora förväntningar.
Efter tävlingen var jag pigg, kände mig lätt som en fjäder och hade stora hopp om personligt rekord på höstens tjejmil.

Jag och Tvillingen sprang Ludvika stadslopp med Pappsen som chaufför.

Distans 6,2 km. Tid 25,37. Placering 5:a. Hade nöjt mig med 30 min eftersom jag trodde formen var kass så här i början på året. Trodde att det var 2 km kvar och det visade sig att jag var inne på sista kilometern - hej och hå! Pappa stod och peppade mig vid upploppet så jag kunde göra en sista rusch. Och det bästa var att jag inte alls var så slut och flåsig som jag brukar vara. Det gick som en dans. I efterhand skulle jag ha satsat på att slå vinnaren som bara var 3 minuter före mig.

Efter duschen blev det lunch på Mcdonalds innan hemfärd.

Det blev en härligt peppande rolig dag som jag avslutade med vitt vin och cashewnötter. Kanske inte bästa formtopparen men ack så njutningsbar...

Nu går jag mot nya rekord. I år kommer bli mitt bästa Tjejmil ever.

fredag 8 maj 2009

Pasta Carbonara



Tävling imorgon betyder pasta till middag.
Har rört ihop en supersmaskig Pasta Carbonara. Men oj vad mäktigt det är!
Tagliatelle, MYCKET parmesan och MYCKET svartpeppar.
Olivolja, bacon, äggulor.
Mmmmm....å så lite grädde...gräddigt värre.
Men inge vin...

Slapp stallmockningen idag. Tog en bastu med Krögaren istället.
Kid 2 har åkt till Tisen på filmkväll med övernattning. Krögaren åkte precis till baren. Det blir hockey på storbild. Heja Sverige!

Och ute regnar det.

Let me explain

Fönsterknackning

Det knackade på mitt kontorsfönster idag.
Det var Kid 2 som hade idrott i skolan och i full färd att springa 3-km-rundan med fröken och hela klassen. –Jag har sprungit hela vägen, utan att stanna en enda gång! Skiner som en sol. Och joggar på stället.
Jag älskar dig.

Kid 1 har varit i Falun på halkbanan med klassen. De testade hur det är att volta och krocka i en bil-simulator-makapär. Ringer från bussen på väg hem och är ”lusig” som vi säger här uppe. Tråkigt att åka buss – ja, ja, livet kan inte vara kul jämt – men nästan!

Njöt av en helkroppsmassage på kvällen. Min massör har aldrig sett mig så stel på framsida lår. Det har ju blivit några löppass på slutet. Som vanligt fryser jag som en tok efter massagen. Drack te och såg på TV resten av kvällen. Fick tips om att jag ska smörja min blåa hand med Arnika. Så det gjorde jag.

Cat Blog

Husse har tagit med mig på en biltur idag till veterinär Nippe. Jag tycker inte om att åka bil. Men när Husse är med är det okej ändå.
Nippe stack mig tre gånger. Vilken fräckis! Hörde att Husse berättade för stor-matte att jag nu är avmaskad, har fått vitaminer och är vaccinerad mot något. Det kanske är bra…
Nej, åka bil är inge kul. Tacka vet jag att gå hemma på gården som ett stolt lejon och vakta min flock. Jag och mina vita stövlar. Nu är jag redo för jakt hela sommaren lång. Wroooaaaoww! Eller Mjau var det kanske?

Årlig underredskontroll

Ja, ni vet vad jag menar…Å så ska jag känna på livmodern. Då sticker jag in den här…Å nu sticker jag in två fingrar. Ja, ja, stick på du så tittar jag upp i taket och låtsas som ingenting.
Går ut därifrån och konstaterar att det är grönt ljus ett år till, ända till nästa års underredskontroll.

torsdag 7 maj 2009

Viva Espana

Spanien är ett land...där man dansar Tango...
Höstresan bokad! Det blir Ryanair som får flyga oss över Europa den här gången.
Och för första gången åker jag och Krögaren själva en vecka. Sen kommer Kidsen och Mamma ner sista veckan.

Självboost

Ett till studiebesök idag av ytterligare en klass 8.
Jag säger till ”mina barn” att de ska lära sig att tala om vad de är bra på.
Det är viktigt och inte alltid så lätt.
Därför slog mig tanken: Vad är jag själv bra på?
Egentligen är jag för ödmjuk för att säga det men man kan ju få skriva det i sin blogg för att boosta sig själv med självförtroende..
Mina starka sidor är: Noggrann, ansvarsfull, omtänksam, plikttrogen, frisk, glad, och vältränad.
Oj, oj, det gick ju som en dans!

Hade för övrigt en härlig dag med lunchspinning, löpband och coreträning. Tre Tusingar blev det på löpbandet. Tempo 15 km/h. Josef körde stenhård core med endast tre stackars deltagare. Lär bli träningsvärk imorgon.

Kid 1 i kyrkan på konfirmandavslutning och Kid 2 i Stallet hos Travaren hela kvällen lång.

Anmälde mig och Tvillingen till tävling på Lördag!

onsdag 6 maj 2009

Studiebesök


Idag har jag haft hand om ett studiebesök på jobbet. Däribland kid 1!
Efteråt är man lite utpumpad men det ger så mycket att höra hur våra ungdomar tänker och tycker. Jag älskar deras nyfikenhet och busighet!
Hoppas de var nöjda med besöket på min arbetsplats.

tisdag 5 maj 2009

Dagens Tack


Idag fick vi 2 stora burkar kakor av Gudrun som hon har bakat till konfirmationsfesten!
Tusen Tack!
(Har gömt dem väl så inget kakmonster ska komma och ta dem...)

måndag 4 maj 2009

Gräddtårta till Mozart 4 år!

Vilken härlig helg vi har haft med solsken varje dag!
Idag hade vi tårtkalas för Kungen som fyllde 68 år.
Och Mozart fyllde 4 år! Då är det räkor och gräddtårta i kattskålen minnsann.

Trodde att jag skulle ha med mig min man på Gymet när Kid 1 var på Ju Jutsu men jag blev brädad av fotboll och hockey på TV….Log för mig själv när jag sprang tusingar på löpbandet och de visade hockeyn på gymets TV…Det finns aldrig någon ursäkt för att inte träna. Nåja, JAG fick i alla fall ett bra träningspass.
Och Kid 1 fick en smäll på näsan på Ju Jutsun så han var lite groggy. Det kan gå vilt till på den träningen.

Spenderade en timme och en kvart i telefonmöte med Möbiusföreningen på kvällen. Roligare kan man ha. Årsmötet i Göteborg den 22 Augusti planerades.

Bra träningsvecka summeras:
Måndag: Promenad jobbet. 12 km med idrottsklubben. Terräng. 5 min/km.
Tisdag: Promenad jobbet. Lätt distans 8 km.
Onsdag: Lunch-Spinning. Lätt distans 8 km.
Torsdag: Långpass ca 17 km. Valborgsmässoafton.
Fredag: Bullbakning! VILA.
Lördag: Backträning. Stallskötsel.
Söndag: Morgonpromenad. Styrketräning. Spinning. 2 tusingar löpband.

söndag 3 maj 2009

Back to Backe




Första backträningspasset på Tjejmilenprogrammet avverkades före frukost uppe i berget med den fina utsikten. Strålande sol idag igen.

Gjorde stallet när Kid 2 red Callippo. Hann med en promenad där också.
Lammen börjar växa till sig.

Firade 25-åriga Domaren på hennes födelsedag. Mysig stund vid älvens strand.
Tvillingen ska vara mycket rädd om sin vackra tjej.

Kidsen sprang 1 resp 2 km på tid.

Sen blev det pizza och sallad till middag och Robinson på TV.

fredag 1 maj 2009

Bullbak


Det blev en mysig Valborsgmässoafton med Krögarens supergoda fläskfilé och potatisgratäng. Cyklade runt lite och tittade på olika eldar och utelivet bland ungdomarna. Kid 1 skulle vara hemma kl 23 men lyckades dra ut på det till 23:40...

Hör och häpna! Henrietta har idag innan lunch bakat ca 140 kanelbullar! Det vankas konfirmationsfest om några veckor så det gäller att ligga steget före. Blir nog lite bullar över till husförrådet också. Blev över jäst så i farten blev det 30 tekakor också som just nu ligger för gräddning.

Nej, nu ska jag ut i solstolen resten av dagen. Arbetarnas dag har jag redan haft - före lunch.

Ha en skön helg!