söndag 29 november 2009

Året julbak - Lurigt värre!





Årets julbak hos Mamma och Pappa inleddes med glögg och julmusik, fortsatte med saffransbullar, bröt av med gräddade våfflor och avslutades med pepparkakor.
Kid 1, som är äldst i skaran, låter fantasin flöda på plåtarna! Vem brås han på?
Kid 1 hjälper mig att ta två små granar att smycka hemmet med. Under kraftledningen är det fritt fram att härja.
Efter timmar av bakning tröttnar en bagare efter en annan. Bara en liten bagare får ett sista ryck efter kafferasten.
Glada och med burkarna fyllda drar vi hemåt när mörkret börjar falla på.
Återigen har vi hållit traditionen vid liv och gjort en av de mysigaste dagarna på hela året.
Tack Mamma och Pappa!

Stövlar från förr och nu


Hämtade mina stövlar, som fått nya sulor hos skomakaren, på skoaffären.
Och där var dom - mammas gamla 80-talsstövlar - och till 20% rabatt. Med dagens Guldregnsrabatt fick jag dom för 300! Det trodde jag inte - när jag bara skulle hämta mina gamla nersulade skor.
Här är båda varianterna - de gamla från 80-talet på Mammas fötter och de nya från idag på mina fötter. Vilken är vilken?

lördag 28 november 2009

Tipp Tapp...



Jag är ingen stor vän av tomtar - men dom här två små nissarna kan jag inte motstå att plocka fram varje jul. Visst är de söta?

Utmanad

Har blivit utmanad av Spader Madame att avslöja 10 saker du inte visste om mig.
Här kommer Min bekännelse!

1. Jag har spelat piano i Dalaradion - Adagio av Albinoni. Något som jag är väldigt stolt över eftersom det kommer överst på min lista.
2. Jag tror minsann att något av mina hårstrån börjar bli grått!
3. Jag är hopplöst förtjust i julen! Mina ögon tindrar ikapp med barnens och stjärnorna.
4. Min last är Extra Vit oh Extra Gul. Men det är väl bättre än tobak tröstar jag mig med.
5. Jag kallar ofta min medtrafikanter för "PUCKO!" i bilen för mig själv. Tänk om alla vore lika bra bilförare som jag!
6. Jag har en oanad talang för bågskytte! Men när det kommer till lerduveskytte - då suger jag! Skjuter nog fler möss på marken än fåglar i luften.
7. Jag älskar att bli killad i nacken - och på fötterna!
8. Jag har en förkärlek för Sudoku och korsord. Tycker om att klura och knåpa.
9. Jag har sjungit Private Dancer med Tina Turner på Karaoke. Man måste bjuda på sig själv. Det var inte förstå gången kan jag avslöja...Nu väntar jag bara på att Mamma ska göra samma sak...
10. Jag var livrädd för långbensspindlar i hela min barndom - men har kommit över min fobi och krossar dem nu gärna rått.

fredag 27 november 2009

Ledig dag!





Dagen började med morgonpromenad. Knackade på Pappas dörr kl 07:10. Skön promenad ner till gymet och god, hälsosam frukost. Vi hade en jättemysig stund med prat och skratt. Även om jag och Pappa inte hade tränat innan, som de andra, så kände vi oss mer än nöjda med vår promenad. Värst vad konditionen blir dålig på bara en vecka! Jennye utmanade oss på tipsfrågorna från gårdagens öppet hus och minsann - visst vet jag att kroppens största muskel är Gluteus Maximus. Bara att gå till sig själv..
Pappa undrar hur jag kan tycka att det är skönt med en ledig dag - när jag ska städa..

Planerade med skola och hade halv kontaktdag, resten ledig med flexsaldo.

Det blev storstädning av hela huset. Höll på måånga timmar och var helt slut efteråt. Nu har julstämningen spridit sig i huset och jag fick riktigt pysselryck.
När Kidsen kom hem från skolan var det skinande blankt och fridefullt.

Kid 2 var på badhuset och simmade 1 km (!). Vilken tjej!
Kid 1 och Dennis softade vid datorn lite, åt Tacopaj och drog ut på byn.
Jag och Kid 2 har nyss ätit och sen ska vi ha fredagsmys och titta på Idol.
Krögaren lagar julmat och har dragit iväg till kvällens och nattens arrangemang.
Men först hem till Mozart med nykokad torskfilé. Henrietta var inte så imponerad när han som vanligt får sitta på köksbordet och äta sin fredagsmiddag - med nytvättad och nystruken duk...Vem är kung i det här huset?

Trevlig helg alla läsare! Nu är jag frisk! Nu blir det löpning imorgon! Yes!

torsdag 26 november 2009

Tidig julklapp

Jag har fått en julklapp i förskott av min älskade make:
En start i Karlstad stadslopp 12 juni 2010.
Dagen är räddad!
Tusen Tack till min älskling och inspiration i livet.

Som sjuk har man bara en önskan....bli frisk


Så sjuuuuukt roligt att vara sjuuuuuk!! Jipppiehhhh!!! Kände mig lite piggare igår kväll men idag är kroppen helt trött igen. Inbillar mig att det är sista förkylningen som håller på att tränga ur kroppen innan det blir bra igen! Klättrar snart på väggarna hemma när jag inte får röra på mig. Känner hur överskottskalorierna lägger sig som ett fint lager runt hela kroppen...Långpass - jag längtar efter dig! Desperat - jag? Njaaeee....lite kanske...

Jag kan i alla fall vara på jobbet - så såååå gnällig ska jag inte vara.


I spöregn och mörker hjälpte jag Kid 1 att dela ut lite post med bilen igår kväll. Annars hade det tagit alldeles för lång tid. Det gjorde att den planerade tacopajen får bli ikväll istället. Nu slängde Krögaren istället ihop en sagolikt god makaronipudding. Det är farligt med en kock i huset när man försöker hålla vikten. Mmm....mycket ost är gott och vanebildande. Vi slukade glupskt hela formen. Någon mer än jag som blir hungrigare av att inte träna...? Sugen liksom...


Nej, nu ska jag göra en ny arbetsdag. Veckans sista för min del. Imorgon ska jag ha planering för Kid 1. Har bjudit Pappsen på frukost på gymet och sen ska jag julstäda huset.

Jag grovstädar till Advent och sen gör jag inte så mycket mer i december. Det är min melodi.

onsdag 25 november 2009

Feet on the table

Jag ska gå in för att göra lite mer så här. Lite oftare.

Vandrande Zombie

Henriettas näsa rinner. Henrietta är trött i hela kroppen. Henrietta vilar och försöker gilla läget. En människa som är van att träna får ont i ryggen efter två vilodagar...Men vad är en liten förkylning på lång sikt och i ett oändligt perspektiv? Kroppen säger väl till mig att jag ska ta det lugnt några dagar.
Kid 1 lagade god middag och Kid 2 i Stallet. Jag har lärt henne sticka så nu är det räta maskor för fulla muggar. -Vad ska det bli? frågar hon otåligt. Vill kunna göra lovikavantar direkt. Det kan inte ens hennes mor.

måndag 23 november 2009

Långpass i mellandagarna

Nu har jag bjudit in alla löptokiga vänner på långpass söndag den 27 december kl 11 vid Blå Hallen. Tåget går, tåget går....häng på! Känn Dig träffad - även du som inte är med i maillistan! Vi ses!

Nyser

Vaknade snuvig i näsan. Nös sen genom hela arbetsdagen fylld av möten. Ett avhopp mitt i dagen för utvecklingssamtal på skolan för Kid 2. Hon sköter sig bra - även om man kan tänka på att prata mindre, inte ha så bråttom och visa ödmjukhet och hänsyn. Ärvda egenskaper...? Genom sig själv känner man andra...även om jag tycker att jag har blivit bättre med åren...
Konstigt att inte ställa sig på löpbandet på en måndag!
Istället blev det kycklinggryta och myskväll med familjen.
Ska leta upp några goda viner då min mor tycker att jag ska vara Somelier på Club 17:s vinprovning nästa helg. Ett uppdrag som jag gärna antar.
Sen filt, vetevärmare, te med honung, TV och förhoppningsvis frisk som en lärka i morgon bitti.

söndag 22 november 2009

Ont i baken? Nejdå, inte så farligt....än...

Sov längre än vanligt idag. Skönt att sova ut. Kid 2 sov hos Tisen så jag och Krögaren var vaknade själva i huset. (Mozart hemma förstås..).
Vädret återgått till normalt igen: regn, rusk, grått, trist.
Handlade inför veckan som kommer.
Tittade på Krögarens tre vita stora fina julstjärnor som han ska dekorera baren med nästa söndag på julskyltningen. Precis som jag hade tänkt mig. Enkelt, stilrent men ändå smashing. Helt i min stil. Det gjorde vi bra.
Kid 2 tränade på julshow i stallet.
Lagade morgondagens middag och stekte blodpudding till mig själv...brukar köpa hem det ibland för att fylla på järnvärdena, kvinna mitt i livet som jag är. Desto godare blev kycklinggrytan förstås. Inspiration från Stefan, kock på Lugnet det årtioendet värdshuset var i vår familjs ägo.
Jag och Krögaren läste söndagstidningar i sängen med stora kaffekoppen.
Sen laddade jag inför dagens utmaning: 2,5 timmar spinning på gymet!
Hur kul som helst! Bra musik och kul grupp. Tack Majsan för peppet hela vägen!
Krögaren och Kid 1, nyss hemkommen från farfar, kom och hämtade mig.
Tänk vad härligt att få vara frisk och stark och orka med ett sånt träningspass! Tack!
Tankade energi och tog det lugnt på kvällen.
Bok vid sängen just nu: Handbok i framgång av Håkan Lövén.
Lyssnade på honom på en kurs för några år sen och köpte hans bok då. Har inte kommit mig för att läsa den ordentligt än. Nu är det dags!

lördag 21 november 2009

Hej Solen!

Kid 2 och Krögaren på första hockeyträningen för bara tjejer - med Krögaren som tränare! Det var en stolt Kid 2 som kom hem. Om hon visste vilken hockeystjärna hennes far har varit. Man kan väl säga att han nästan bodde på Ishallen i sin ungdom.
Idag har dock allt blivit så komplicerat om man vill träna. Det ska fyllas i lappar och dokumenteras och krånglas till så man ger upp innan man ens har börjat. Men Kidsen - dom hade i alla fall jättekul - och det är huvudsaken. Var där och tittade en stund - efter avslutat distanspass på ca 15 km. Jätteduktiga tjejer!
Jättefin dag med strålande sol och 5 plusgrader. Otroligt att det är 21 november - kändes som 1 oktober - eller nåt...Härligt att det är sol när man är ledig!
Slapp dag. Tar det lugnt och laddar så jag inte det där som kittlas i halsen blir värre...Frenadol får det bli.

Stora planer

Börjar få respekt. Någon vill att jag ska fundera på vad JAG vill och ta för mig mera.
Har funderat och har nu stora planer. Det bubblar och sprudlar och jag är full av förhoppning. Fortsättning följer...

Skön fredag

Provade 2 minuters intervaller idag med 30 sek vila mellan. Höjde till 15,3 km/h...kändes bra.
Har känt mig lite trött och migrän när jag anlände till jobbet kom som ett brev på posten. Längesen nu. Mitt superbra receptfria piller gör så går det över efter en stund. Skönt! Däremot kan effekten sitta kvar en dag efteråt i form av huvudvärk och extrem trötthet. Nej, det här är ingen gnäll-blogg. Fy skäms! Mina nyvårdade fötter mådde som en prinsessa även idag. Och strumporna med ullblandning i är att rekommendera.
Äntligen fredag! Vips vad fort veckorna går!
Hämtade Kid 2 på badhuset. Hon hade tagit 2 märken och simmat jättemycket med Lady Laxunge.
Handlade och skjutsade Kid 1 till bussen bortom berget för vidare färd till Farfar och Gudrun. Där blir man lätt bortskämd en helg av god mat och avslappning.
På väg hem köpte jag med pizza och sallad till resten av familjen. Sen blev det popcorn och Idol.
Trötter somnade pladask.

fredag 20 november 2009

Spikade allt

Yes!!!
Fick nyss veta av Religionsläraren att Kid 1 spikade allt på provet! Bra jobbat!
Hårt jobb lönar sig.

torsdag 19 november 2009

Lady Clever dubbad

Njöt av min födelsedagspresent idag, 2 månader senare, i form av en skön fotvård hos Bettan. Fötterna blir mjuka och fina som en babyrumpa. Gick som på bomull därifrån. Presentkortet räckte till ett par fina sköna ullstrumpor också. Åh, vad man ska unna sig saker ibland! Skämma bort sig själv är bra.
Rusade hem och lagade middag, en gammal 70-talsgoding som hänger kvar; kassler med spenat, ananas, creme fraiche och mycket riven ost. Sen hupp iväg till kyrkan och såg när Lady Clever blev dubbad till riddare av S:t Olofs ring! 3 månaders riddarskola hade sin final i en högtidlig cermoni bland riddare, dräkter, sköldar och legender! Mysigt.
Å Krögaren fick återigen köpa ett nytt cykeldäck...nu börjar det bli jobbigt. Nycklar tappas bort, träningen är "tör", ingenting stämmer. Kan det bero på att det inte är struktur i skolan den här veckan, att det är många studiebesök? Får hoppas det. Imorgon har Kid 1 bestämt att han ska åka buss till Farfar bortom berget och vara där över helgen. Skönt att bli ompysslad där ett par dagar.

Life is not always playing

Körde morgonjogg på löpband och sen ett skönt lunchpass på cykeln.
Benen känner sig lite trötta så imorgon blir det en vilodag.

Redovisade projektarbete för ledningsgruppen - hoppas de blev nöjda. Kändes i alla fall bra.

Kid 2 på hockeyträning vilket medförde att jag fick fixa middagen istället. Falukorv, mandelpotatis och varm mixad tomatsås. Gott, gotti, gott, gott.

Kid 1 delade ut lokalbladet och Krögaren fick köpa ännu ett nytt cykeldäck...

-Ja, ja, sa jag...Jag får väl diska stekpannan ändå då...fast det inte är "min" dag....
-Jaaa, säger Kid 2. Life is not always playing.
Ett uttryck som jag inte kan motstå att lägga in på bloggen.

Pappa hälsade på och resten av kvällen blev att ta det lugnt, läsa, se på TV och allmänt mysa.
Skönt.

onsdag 18 november 2009

Run to the hills

Morgonjoggade hemma på löpbandet 6 km.
Kid 1 lagade spaghetti och köttfärssås till middag.
Jag sprang (igen) ett kvällspass - hej å hå vad lätt det gick idag då! Laddade med MP3, solskärm för regnet och sen ut i den mörka regniga kvällen. Gick lätt som en plätt och till tonerna av Iron Maidens Run to the hills tryckte jag på lite mera fart...Euforisk känsla. Regnet var skönt!
Åt den underbart goda maten som Kid 1 gjort när jag kom hem.
Kid 2 från stallet gillade också maten så mycket så det blev fler omtag (inte mycket den damen älskar i matväg så då är det hallelujah).
Kid 1 förkrossad på kvällen då kärleksaffären tog slut....Svårt i det läget att förklara att "tiden läker alla sår" och "mister du en står dig tusen åter"...inte det man alls vill höra som kärlekskrank tonåring. Vi får väl se vad det blir. Krögaren kramade och använde sitt lugna pedagogiska sätt - då blev det bra direkt.

tisdag 17 november 2009

Ja, de e mååååndag morgon....

....å mitt huvud känns så tungt....En sång som Pappa sjöng ofta i min ungdom.
Vanlig måndag fylld av möten.
Grått, dimmigt, mörkt och trist. Men det är vad man gör det till. Kan också bli mysigt, tända ljus, lugnt och stilla. Tid att mysa och slappna av.
Löpband och funktionell träning går som en dans. Josef körde tyngdlyftarövningar idag också.
Var sliten när jag kom hem från gymet men det blev bra när jag tankat på mat.
Kid 2 frisk från förkylning.

söndag 15 november 2009

Bubble room



Vem kan blåsa störst bubbla?

Morgonstund har fönsterputs i mun


Skjutsade Kid 1 kl 7 på morgonen. Ju Jutsu-klubben ska på heldag till Borlänge. Kul!
Då jag ändå var vaken satte min hypereffektiva sida in och innan resten av familjen hade vaknat var flera fönster i huset putsade. Bäst att passa på när det är plusgrader ute tänkte jag.
Ivrig att komma i julstämning provade jag mina nya gardiner och julstjärna i sovrummet.
Det är väl helt OK att julen får ha lite andra färger? Är nöjd med resultatet.
Sprang med stafetttjejerna. Idag 4 tjejer.
Tröttare än tröttast på eftermiddagen och orolig i magen. Ibland är det min kropps sätt att visa att förkylning är på intågande. Men de tankarna blåser jag snabbt bort. Kändes genast bättre efter 20 minuters flykt till gymets sol, härlig 80-talsmusik på MP3:n och en promenad i den mörka, duggregniga och sköna kvällen.
Kid 2 och jag ska kolla in Top Model snart - våran söndagsfavvo på TV.
Annars en ordinary söndag med tvättmaskiner, fixa, dona och förbereda inför ny arbetsvecka.
Bara 5 veckor till jul! Yiiiiehhhh, vad skönt! Ska gå in för att gå i pyamas, se på film och äta praliner hela dagarna. Känner jag mig själv går det en dag - sen undrar springskorna var mina fötter är...

lördag 14 november 2009

Stringbody a la Lanefeldt

Vaknade och fick skotta snö för första gången! Men säg den glädje som varar...för sen började det regna och nu slaskar den bort igen.
Skön lördagmorgon med tidning och stora kaffekoppen. Sen morgonjogg. Med trötta ben tänkte jag att 6 km är lagom. När jag kom hem hade det blivit 10 km...
Krögaren har catering från morgon till kväll.
Kid 2 lite snuvig idag så hon stannade hemma från hockeyn och tog det lugnt. Men träningen på Stallet till julshowen ville hon inte missa så dit drog hon iväg.
Ugnspannkaka till lunch.
Jag och Kid 1 tog en promenad och köpte kvällstidningar. I regnet.
Förberedde matsäck till morgondagens Ju Jutsu läger.
Jag och Kid 2 provade gamla 80-tals gympakläder som jag har haft kvar. Kommer stringbody a la Lanefeldt tillbaka? Kommer jag att ha det på mig igen någon gång? Shit, hoppas inte säger jag nu. Ju glansigare desto snyggare var det som gällde. Sparade några till framtida museum - eller 80-talsfest på gymet kanske? Röjde och rensade i garderober. Känns så skönt - som att rensa lite i skälen också faktiskt!
Kid 1 cyklade med pulsklocka enligt uppgift på idrotten. Ska ligga runt 155 men låg på 175 i 30 minuter. Bra jobbat!
Fick nyss reda på att jag förmodligen tvättat Kid 1:s mobil i tvättmaskinen...Kul! Fram med hårtorken. Rädda vad som räddas kan! Update: Den höll!! Ibland har man tur. Ska försöka inte ha så bråttom nästa gång...
Ikväll köper jag varsin pizza till kidsen. Enkelt och bra.
Är lite avis på svärmor som får gå på stan och spana in Jimmy Choo på H&M idag.

fredag 13 november 2009

Snygg outfit från H&M


Skulle mycket väl kunna tänka mig att se ut så här när jag svänger loss på Finlandsbåten i Februari....! Vad tror ni?

Fredag den 13:e

Gulp! Skrockfull eller inte?
Hoppade intervallerna imorse eftersom vi körde det på spinningen. Blev ett vanligt enkelt pass på löpbandet, se veckans träning. Lika skönt som vanligt att starta dagen på! Lyckligt lottad som får träna och känna att jag är stark och orkar!
Har nu varit medlem på gymet sen 11 feb i år. Jag gjorde mitt 72:a pass igår och fick en frukost i belöning! Heja Henrietta. Den ska jag avnjuta tillsammans med någon kär vän så småningom. Ska bara suga på karamellen ett tag till...

Slet som ett djur fram till lunch med de sista kuverten i utskicket på jobbet.
Sen en Varma koppen och knäckemackor till lunch. Ett litet break och sen sista rycket till 15:00.

Sen e de Freeedagsmyys....

Kid 1 ringde nyss och provet hade gått jättebra. 2 frågor han var osäker på! Duktig pojke! Spännande att se resultatet.

Nyklippt

Tillbringade morgonen hos Bojsan i hennes mysiga stuga med ved som sprakade i öppna spisen, en god kopp kaffe och skvallertidningar. Jag bättrade på den ljusa hårfärgen. Börjar ana några små grå i utväxten...Sen fick jag en snygg klippning och styling. Nu är luggen snart jämnlång med övriga håret. Me like.

På eftermiddagen hade vi utvecklingssamtal med Kid 1 så det blev lite mindre påjobbettid idag.
Vår plan för fortsättningen i 9:an ser bra ut. Kid 1 sköter sig men måste ligga i, ta eget ansvar, ta för sig och våga. Det som han behöver hjälp med är precis det han kan få i Tidaholm. (hoppas vid Gudarna att han kommer in).

Krögaren har lyckats hitta en ny "slitochslängcykel" till Kid 1. Jättefin!

Kid 2 på hockeyträning. Lycklig. Skrattar på sig med sin pappa på kvällen. De två har lite fnitterstunder ihop. Å hon sitter med och kollar på hockey på TV. DET tycker Krögaren om.

Stekte goda pannbiffar med ädelost till middag. Med mandelpotatis. Mmmm...

Sista förhöret inför religionprovet imorgon. Det kommer att gå jättebra.

Kid 1 tog nya cykeln på Ju Jutsu. Jag körde ett tufft Spinningpass med Majsan. Skönt!

Sen god tekopp och Aftonbladets hälsobilaga innan läggdags.

torsdag 12 november 2009

Nybonade golv och reflexväst på

Det blev ett hårt spinningpass på lunchen med 40x20 intervaller. Svetten rann.

När jag kom hem från jobbet hade Krögaren varit hemma på dagen och bonat nästan alla golv!
Åh - julstädningen redan påbörjad. Så skönt! Blankt och fint.

Kid 1 delade ut lokalbladet som vanligt och fick sin första lön inbetalad. Nu har han ett ungdomskort att betala eller ta ut med.

Kid 2 bjöd på väldigt goda gratinerade köttfärstortillas.

Jag klädde på mig värsta vinterutrustningen (varmaste mössan, vantarna, reflexväst, täckbyxor...) och tog en skön timmespromenad. Bara man tar sig ut på kvällen är det superskönt. Hann med TV och tekopp ändå!

Krögaren faskklistrad vid TV:n. Det är hockeysäsong. Ska man vara tacksam kanske?

Dagens förhör med Kid 1 gick smärtfritt. Nu sitter det mesta. Det luktar MVG.

onsdag 11 november 2009

Kid 2 likes



...och den här Tishan vill Kid 2 ha i Julklapp!
(Bild hämtad från www.hm.com)

Tidig julklapp till mig själv

Fick en härlig H&M katalog i brevlådan. De här pyamasbyxorn köpte jag i Skövde förra veckan - som en liten tidig julklapp till mig själv! Nice! De är jättesköna!

Nymasserad Buddha

Hallelujah! vad skönt att få massage! Vi söker svar på varför jag alltid är så kall om händer och fötter...Röker inte, sover bra, äter bra, tränar bra...Den enda förklaringen jag läste i Runners kan vara att när man tränar mycket har kroppen fullt upp att laga och ta hand om musklerna så den prioriterar inte att pumpa blod ända ut i fingerspetsarna..Vad tror ni om den teorin?
Hur som helst - jag fick en varm skön vetekudde på fötterna under min massage idag. Det måste jag testa hemma också.

Gjorde enligt begäran från klassmentor en Plan tillsammans med Krögaren och Kid 1 hur den fortsatta skolgången i 9:an ska se ut. Planen blev klar och ser bra ut inför utvecklingssamtalet på Torsdag.

Förhöret inför provet på fredag gick som en dans. Nu kan jag också allt om Kristendom, Judendom, Islam, Hinduism och Buddism - Just ask me!

Gluttade på Plastikkirurgerna i kanal 4+ och såg att nästa vecka ska Per Hedén prata om operation av ansiktsförlamning på barn och ungdomar. Spännande! Det är ju 8-9 år sen Kid 1 gjorde sin stora operation nu. Jag kommer att sitta vid TV:n kl 20 nästa tisdag.

tisdag 10 november 2009

Massage och cykellås

Morgonjogg på löpbandet 6 km eftersom jag ska på helkroppsmassage ikväll...
jodå, vissa har det bra.

Letade över hela huset efter nyckeln till cykellåset eftersom Kid 1 måste ha "fincykeln" nu till skolan. Kidsen har varsitt vajerlås sittande på sina cyklar men ingen vet var det finns någon nyckel...Åkte (alldeles för fort-förlåt Polisen) till bensinmacken (tur att den är öppen 06:45) och köpte ett nytt, åkte hem och instruerade Kid 1. Fick till min förfäran höra av klasskompisens pappa alias Bolton, att den gamla cykeln numera ligger på älvens botten...Ännu ett brott har begåtts av Kid 1 och han fick en utskällningsramsa innan jag åkte till jobbet. Vi som skulle åka med den till tippen idag - hoppas ingen såg honom...och undra om det ligger fler cyklar där...? Puh, skönt att komma till jobbet!

måndag 9 november 2009

Rivstart på veckan

Ny vecka - Nya utmaningar!

Fullt upp på jobbet från morgon till kväll. "MörktnärmankommerMörktnärmanåkerhem-Tiden" är här. Längtar tills jag får julpyssla och tända stjärnor!

Löpband efter jobbet. Skönt! Josef körde tyngdlyftnings- och yogaövningar med oss idag på funktionella. Marklyften kommer nog kännas i benen imorgon. Men skojigt var det.

Kid 1:s cykel demolerad när den stått utanför skolan i helgen (efter hans fredagsutflykt...). Sån tur att han har 80-kronors-hojen till skolan och inte den nya...
Kid 2 har vi fixat busskort till nu när det snart är vinter så nu behöver hon inte cykla på ett tag.

Turbosnabb dusch, hem, middag och långt läxförhör i religion. Nu märks det att han har läst på. Mycket bra! 3 dagar på oss att nöta in. Hann lagt ett par jeans till sonen också och fixa med en massa andra smågrejer. Kid 2 övade gitarr, gjorde läxor och vi smörjde in oss.

Krögaren har gäster på sin bar.

Och VIPS så var dagen slut. Gonatt!
Vi blev 3 tjejer som sprang 12 km. Gick bra att springa på elljusspåret nu när snön som kom är borta.

Slängde ihop pastagratäng till morgondagens middag samtidigt som jag gjorde lunch. Allt för att hinna med passet på gymet imorgon...

Tog sällskap med Kid 1 när han cyklade på Ju Jutsu. Cyklade vidare till Pappa och grattade honom på hans dag med en fin tröja. Som sydd för honom. Han matchade nya köket med den till och med ;=). Vet att man inte ska köpa materialistiska saker utan tänka på att ge kärlek
o s v...men jag tycker det är kul! Pappa ska vara fin! Drack kaffe, myste och pratade. Alltid lika skönt. Fick fotokopior från Spanien och en färsk Tara i handen innan jag cyklade hemåt.

Hemma fick vi en modevisning av Krögaren i sina nya tröjor. Ännu en vacker man på sin dag.

Började förhöra Kid 1 på Religionprovet. Det handlar om de 5 stora religionerna i världen.
Någon för Ramadan kanske?

söndag 8 november 2009

Fars dag!


Tidig morgon uppvaktade vi Kidsens Far på hans dag med kaffe, tända ljus och present.
Kid 2 har stalljour och var på plats 07:30 därav den arla morgonen.
Löste mitt favoritkorsord med stora kaffekoppen - som vanligt på söndags morgon.
Nu blir det handling inför nästa veckas matlagning och sen springning med Stafetttjejerna - hoppas det blir många idag.
På eftermiddagen ska jag uppvakta min egen Far på hans dag. Men just nu är han ute i skogen på älgjakt!

Kyssar och oxfilé

Kid 2 på hockeyträning.
Hade en skön förmiddag på gymet med spinning och core. Anna är grym som ledare och kör verkligen stenhårt! Inspirerande!
Krögaren tränade också - dock inte med mig utan i maskinerna.
Jag och Kid 2 åkte till Mora och hämtade hem Kid 1....(se gårdagens "utflykt").
Sonen börjar bli stor och nu är det inte mamma han pussar längre...Vi fick stå och se på ett tag när de kära skulle avskedskyssas. Det är en jättegullig tjej han har fått tag på och jag tycker det är kul för Kid 1:s skull. Men nästa gång de ska träffas får det bli på ett mer riktigt sätt.
Krögaren bjöd på Oxfilé och potatisgratäng till middag.
Vi såg på film och hade en myskväll. Hela familjen samlad.

lördag 7 november 2009

Eeeemil.....

Hör nu på go vänner så ska jag för er berätta - vad vår gosse gjorde......INTE en dag i sköna Maj utan igår kväll....

Fredagen började härligt med intervall på gymets löpband. En fin-fin vana jag har fått in! Pratade lite livsfilosofi med Prästen innan jag susade iväg med gitarren till Kid 2 och sen vidare på Jobbet.
Gjorde klart inför helgen och började så smått med ett utskick till alla VW-återförsäljare i Sverige. Hade tänkt leja ut det till nåt av våra barn eller så men jag började själv så smått ("kan själv")...Fick iväg 25 kuvert av 241 innan jag stämplade ut. Kanske kan Tvillingen låna ut någon av sin personal att hjälpa mig till veckan? Monotont arbete blir roligare när man är fler.

Äntligen Fredag! Handlade och gjorde en supergod kycklinggryta till middag. Vi bastade, åt middag och jag sa till Krögaren: Gud så skönt med en hel oplanerad helg - bara må gott.
Men varför kommer inte Kid 1 hem till middag? Klockan blir mer och mer. Inte hos Dennis. Inte hos Martin. Mobilen av. En stilla tanke börjar gro i mitt huvud "Nu har han stuckit till Bollnäs"....
Tanken blir mer och mer självklar. Tidigare i veckan, när jag nekade honom att åka, sa han att då åker jag ändå...
Efter detektivjobb på nätet hittade vi telefonnr till hans älskling och jodå, där är han! Kid 1 har tagit bussen till Bollnäs och sin älskade Tjej! Utan att säga ett ord till oss.
Ett av Kid 1:s problem - att inte tänka på konsekvenserna förrän efteråt. Vi var på väg att ringa polisen och efterlysa honom.
Efter samtal med föräldrar och Kids bestämde vi för att träffas på halva vägen imorgon kl 16.
Såklart ska vi stå för bensinen. Fattas annat. Vilken tur att jag har en klok och förståndig Man som är lugn och sansad i såna här situationer. Nu måste Kid 1 förstå att han har gjort ett fel och ta konsekvenserna av det.
Hursomhelst - så verkade han väldigt kär när han ringde. Och väldigt ångerfull och fylld av dåligt samvete. Han har bett om förlåtelse flera gånger.
Jaja, om några år kanske vi skrattar åt denna lilla fredagstur...

fredag 6 november 2009

Stolt som en tupp!


Idag hade vi 3 gymnasieklasser från HP hos oss på studiebesök. Min fina Mamma är mentor och kom susandes med ett 50-tal elever. De fick besöka 4 stationer och jag hade hand om en.
Pratade om rekrytering, värdegrunder, swot och segmentering. Avslutade med att visa bilder från mina älsklings-APU-elevers jobb. 2 år sen de var här hos oss – tiden går fort! Saknar Travaren…

OK då. Jag MÅSTE bara få säga det! (Ska jag få skryta så ska det väl vara legitimt på min egen blogg tycker jag).
Kände mig egendomligt uttittad av en elev och plötsligt räcker han upp handen och säger:
-E inte du för snygg för att jobba här…?
Vad svarar man på det?! Skrattade bort det och sa att han får pengarna sen…den gamla vitsen att jag hade mutat honom att säga det…he, he…hur kul var den?
Trodde jag var för gammal för att bli generad men tror nog att jag blev lite ställd. Men jag sa TACK i alla fall. Det var snällt eller nåt, klämde jag fram.

Även om han inte menade det så blev Henrietta i alla fall väldigt glad och stolt och tänkte:
Jo, fan, jag ÄR bannemej FÖR snygg!

Resten av dagen gick jag med en väldigt ståtlig hållning.

Tänk vad en liten fråga kan väcka upp en hel människa. En kick i livet.
Var det ett TECKEN? Ett tecken att gå vidare - göra något nytt?
Hmmm….nu blev det för djupt igen kanske.
Handlade efter jobbet och gjorde min ”turbo-införhelgen-städning”.
Kl 18-20 var jag på riddarskola med Kid 2. Det var intressant och lärorikt.
Vi föräldrar fick också göra övningar och diskutera samarbete, ställningstagande, ledarskap, vänskap, ärlighet mm. Nyttigt.
För 22:a året samarbetar kyrkan med 5:orna och har en riddarskola där man samlar kunskapsstenar under resan och avslutar i kyrkan med en stämningsfull riddardubbning med svärd och allt. Varje barn får skriva en riddarlegend och göra en egen sköld.
Kid 1 på Ju Jutsu. Har fått hem bedömning från lärarna inför utveckligssamtalet och läste igenom. Ser bra ut men vissa delar måste förbättras. Ännu ett skäl till att vi ska till Tidaholm. Måste jobba på att avsluta sina arbeten. Påbörja. Avsluta.

torsdag 5 november 2009

Borta bra men hemma bäst

Dags för hemresa!

Men jag hann med ett långpass på 2 timmar först! Imorgon blir en välförtjänt vilodag.

Jag och Kid 1 hade en mysig resa hemåt. Inte så farligt väglag fast det började snöa lite lätt på en del håll. Kid 1 var nöjd med sitt boende i Tidaholm och det verkar mer positivt från honom nu. Sen återstår bara att komma in - 7 platser på uppåt 30 sökande...så vi får ha en plan B också.
Personalen sa att det funkade jättebra och att han är mogen för sin ålder. Han skulle mycket väl passa in i deras gäng.

Fick en jättefin vinterjacka av min älskade man när jag kom hem!

Kid 2 var nöjd med sin present som jag köpte i Skövde.

tisdag 3 november 2009

Ringled, leverantörsbesök och julklappar

Åh, Charlotte Perrelli bloggar att hon är i Torrevieja en snabbis och jag är sååå avis!
Hon har bilder från samma strand som jag springer längs...vi måste nästan bo grannar!
Hon har gått på gym också - kan det vara Maxx Gym tro...?
Tänkte på henne i 30 graders värme när jag morgonjoggade i Tidaholm i 3 grader. Testade ringleden runt centrum innan frukost. Den rundan var perfekt med lampor hela vägen. Visserligen hade det blivit ljust när jag sprang men för en Kid 1 som vill springa på kvällarna om han ska bo här nästa år är den 5 km-rundan perfekt.

Idag har jag gjort ett leverantörsbesök i Tibro. (Vägen dit var underbart vacker, speciellt vid Hjo längs Vätterns strand). De flockar vår hatthylla till Kia som vi precis har börjat med. Kul att träffa dem och se hur deras process går till. Det är ett trevligt litet familjeföretag som har fullt upp och flockar det mesta i Sverige - från hatthyllor till tapeter. Flocken ligger som ett gråsvart lager överallt...Jag drack kaffe och klappade deras dalmatiner. Mycket trevliga prickar!

Sen blev det ett stopp för shopping i Skövde. Far har ju sin dag på Söndag och snart är det jul så det blev många inköp. Underbart att vara själv och inte ha någon tid att passa! Även om jag inte shoppade till mig själv är det kul att prova lite kläder. Nej, bohemstilen är absolut inte Henrietta. Föredrar en mer klassisk stil med lite attityd...Svårt det där när man är för gammal för att klä sig som en tonåring och för ung för att klä sig som en tant. Köper det jag känner för och hoppas att omgivningen tycker om vad de ser. OK - det blev ett linne på Gina tricot...
Sen satte jag mig på Waynes Coffee - ett jättemysigt café med sköna soffor och tidningar - och myste med en Caffe Latte med blomma på - jättefin! - och en god färsk ost- och skinksmörgås. Mmmmm...Livskvalitet. Dyr fika men värd varenda krona!

Back in Tidaholm. Solen skiner igen men nu har det vips blivit mörkt. Pratade nyss med Kid 1 som frågar om han får åka till Bollnäs i helgen...

Date

Kom överens med en yngling via sms att träffas på Torget på kvällen.
Den inviten kunde man ju inte tacka nej till...
Kul att träffa Kid 1 en stund.

måndag 2 november 2009

Tid i Tidaholm

Verkar som Kid 1 har det bra på skolan och i boendet.
Har sprungit långpass vid SISU-spåret i skogen här. 2 varv på 10 km-spåret + 5 km till!
Benen var trötta resten av dagen. Men jag tog mig ut på promenad ändå på eftermiddagen och såg mig omkring. Köpte en lite present till Kid 1 på Lindex...
Det regnar och blåser nu i kväll så jag sitter här och gottar mig. Läser och tar det lugnt.
Har ett studiebesök på torsdag som jag ska repetera lite.
Keldas tomatsoppa och smörgås trollade jag fram i mitt lilla kök till middag.
Har pratat med M & P och Krögaren/Kid 2 i telefon. Det snöar hemma idag...

söndag 1 november 2009

Från morgonjogg till avslutande filosofisk tankeverksamhet

Första dagen i November! Morgonjoggade 6 km i 6 minusgrader. Dimma. Kyla. Fint.

Jag och Kid 1 styrde kosan mot Tidaholm och 3 dagars provboende på gymnasiet.
Resan gick jättebra. Samma vägnummer nästan hela resan. Det blev ett stopp på McDonalds på nervägen. Kid 1 ville kolla in Skövde och då vi hade gott om tid gjorde vi ett strandhugg.
Å tänka sig, i galleria Esplanaden hittade vi direkt en supersnygg svart vinterjacka - som gjord för Kid 1 - och för bara 799.-. Fanns liksom inget att tveka på. Köpte direkt. Bra att vi fick det gjort när Kid 1 var med och provade. Nu behöver inte Farmor leta i Stockholm.

Vi kom fram i god tid och hann handla och få min rumsnyckel innan vi gick till lägenheten där Kid 1 ska bo. En av personalen Pia mötte upp. Vi fikade och fick lite info. Jag blir mer och mer övertygad om att det här är sååå rätt för Kid 1. Min inuition från början visade sig vara en fullträff. Rumskompisarna Isabelle och Kalle verkar jättetrevliga liksom de andra fem eleverna i ettan. Två eller tre delar en lägenhet men man har ett rum som bara är sitt eget. På kvällarna öppnar man mellan de tre lägenheterna. Kid 1 fick bädda sin säng och packa upp.
Sen gick jag tillbaka till mitt vandrarhem (samma som vi bodde i när vi var här i September på Studiebesök).
Har ätit lite och kollat på Top Model. Trodde jag var ensam på stället men nyss rasslade det till och kom in 3 gäster till, 3 utländska killar, som verkar vara här på något byggjobb. Då gick jag in på mitt rum och bloggade istället...TV-rum, kök och duschar är gemensamma. Bra att det finns ett billigt alternativ när man ska bo i tre nätter. Man får ju ta ur egen plånbok för sånt här. Har försökt få ersättning från någon av försäkringskassan, habilitering, kommun och landsting men alla hänvisar till varandra och i slutänden är man tillbaka på ruta 1 igen.
Det är i alla fall jättebra att man får ta ut kontaktdagar. Så man får behålla sina semesterdagar. Tack Sverige. Du är ett bra land att bo i. Vi vet inte hur bra vi har det. Varje dag har vi tak över huvudet, mat på bordet och en varm skön säng att sova i.

Nu ska jag läsa Söndagstidningar och mysa resten av kvällen.
Ska försöka njuta av livet och se det som en semestertripp tills vi åker hem på onsdag lunch. Löparskorna är ipackade - både för inom- och utomhusträning. Ska bli regn och/eller snö imorgon säger SMHI. Krögaren tyckte det såg ut som jag skulle vara borta i 3 veckor....Man blir lätt bortskämd när man har bilen - då behöver man inte tänka på att packa smått.
Perfekta Henrietta har dock glömt en viktig detalj - vätskebältet till långpasset.
Även solen har sina fläckar...
Har spanat in ett gym med bastu, solarium och simhall bara något kvarter bort...
Affärerna har redan börjat julpynta - stämningen kommer - ser fram emot första advent om några veckor!
Undrar hur Kid 1 har det med sina kompisar...

Pratade med Krögaren och Kid 2. Kid 2 ska vara med och spela Askungens elaka styvsyster på stallets Julshow och idag hade de övat för första gången. Nu var hon mallig för att hon ska sova i min säng i natt - bredvid Krögaren. Undrar om Mozart vågar sig dit också nu när jag inte är hemma...? Kan nog tro det. Tre livsnjutare på rad!