torsdag 30 april 2009

Vintern rasat ut bland....

Ikväll ska vi sjunga vid elden.
Kidsen har nyss cyklat iväg till skolan och jag har en ledig dag!
Långpass står på menyn. Ska ut på ett härligt långt långpass och bara njuta av våren och solen och att kunna springa i terrängen igen.
Krögaren har ett utskick och ska samtidigt fixa våran middag. Jodåsåatt...man blir lätt bortskämd när man har en kock i huset...
Får nog bli ett glas vitt till maten ikväll också...
Idag finns liksom inget att klaga på - livet är bara sååå härligt!
Och GRATTIS Kungen på Födelsedagen! Flaggan är uthängd.

tisdag 28 april 2009

Blå hand



Har fått en blå hand av någon anledning som jag faktiskt inte vet. Det var för två helger sen och jag vet att jag städade och lagade mat för fullt den helgen. Måste har bränt mig eller slagit mig...Själv är jag aldrig orolig för mig själv men det var mina arbetskollegor som skickade iväg mig till doktorn. -Det kan ju vara en propp!
Nejdå, den snälla sköterskan lugnade mig (eller mina kollegor i alla fall) och sa att det nog är ett blodkärl som brustit. Fick namn på en salva som man använder till bl a åderbrock och som ska påskynda läkningsprocessen. Så nu smörjer jag och är glad. Men visst ser det lite äckligt ut...?

Blå toalett


Nu är väggarna på vår lilla toalett fint blåa. Det är Krögaren som varit i fixartagen. Det behövdes verkligen. Den tidigare vita tapeten var hopplöst gulfärgad och sunkig. Kul med nytt och fräscht!

Måndagens träning: 12 km terräng med idrottsklubben. Hastighet 5 min/km.

Att läsa eller inte läsa


Imorgon är det NO-prov för Kid 1. Handlar om celler, blodomlopp, andning mm. Jag försöker få honom att inse hur viktigt det är att göra sitt bästa och verkligen läsa på – i god tid innan. Inser att det är när jag börjar förhöra som det verkligen startar. Bort med den slöa attityden och börja gilla läxor! Det är din framtid förstår du. Lägg ner lite tid nu – sen har du snart 10 veckors sommarlov och behöver inte öppna en bok om du inte vill.
Förhörde under hela bilresan i söndags, förhörde i går kväll och så blir det repetition ikväll. Får nog bli ett litet test-prov från mig också. Det brukar bita bra.
Hals- und Beinbroch! (som min tyskalärare brukade skriva under sina prov med).

söndag 26 april 2009

Shoppingdag




Drog kosan söderut kl 9 Söndag morgon. EMD sjöng i köpcentret. Kid 2 var i extas.
Blev sur när vi inte ville stå i den 100-meter-långa-kön till skivsigneringen efteråt. Men i det stora hela verkade hon rätt nöjd med dagen ändå. Nu är Kidsen ekiperade i sommarskrud till stundande högtidshelger.

Fixardag






Gräsmattan krattad. Utemöbler tvättade och utställda. Bil dammsugad. Trädgårdsslang inköpt. Springskorna använda. Vårens första blommor inköpta. Grillen på. Kall öl. Karré, potatisgratäng och Krögarens sås. Solen gassar. Allt är bra.

fredag 24 april 2009

Trygga föräldrar - Trygga barn

Jag och Krögaren var på intressant diskussion om våra ungdomar i kommunen.
Polis, ungdomssamordnare, hälsoplanerare, skola och socialtjänst i samverkan.
Det gällde alkohol, droger, mobbing och våld.
Arrangören hade räknat med 30 personer och det kom långt över 100.
Kul! Många ville prata och ibland lite för länge. Jag hade en favorit som egentligen sammanfattade hela kvällen: Större föräldraansvar! Conny, jag beundrar dig!
Trygga föräldrar ger trygga barn. Ansvar, empati, respekt och trygghet.
Ambulansföraren jobbade med att säga till ungdomar att inte lämna någon ensam. Man tror att man inte kan göra något men en sån liten åtgärd betyder så mycket. Tror nog att jag och Krögaren kan tänka oss att nattvandra med föräldrar på stan….de kvällar Krögaren är hemma förstås…
Nu gäller det bara att ”någon” följer upp och går vidare. Det låter bra – men blir det något gjort och kan vi få till en förändring? Det är upp till oss – var och en. Hoppas det blir något bra av det här.

torsdag 23 april 2009

Morgonstund har guld i mun

Nu när ljuset kommit åter tar jag åter mina morgonpass. Ett härligt springpass kl 05:30 imorse. Brukar se rådjur, någon räv och en gång en grävling men i morse var det bara två morgonpigga tranor som skrek. Å så tidningsbilen då.

onsdag 22 april 2009

Nattgäster






Jag och Krögaren har varit till staden 7 mil bort idag. Det blev en extra bädd till tonårsrummet på övervåningen! Nu kan 2 till sova över i vårat hus.

Vi åt god lunch på favoriten "Vi på hörnet".

Kanske blev det en och annan konfirmandpresent också...

tisdag 21 april 2009

Sommardäck på





















Krögaren har fixat sommardäcken på två bilar - på en dag!
Bra jobbat!

Spring i benen

Fattar inte att jag hänger med friidrottsklubben med min tunga kropp. Men jag gör det och nu kan det bara bli bättre! Paula Radcliff – släng dig i väggen!
Vi flög fram vid älvkanten över stubbar och stenar, längs stigar, över ängar, in i skogen, genom industriområden och gud vet vart! I ”förorterna” såg vi ett gäng burköldrickande brassestolssittare klädda i svarta hårdrockstishor och jeansväst. Konstaterade att det finns olika sätt att tillbringa en måndagkväll på. Jag föredrar med löpskorna på.
Stel i benen i TV-soffan senare.
Kidsen hoppar studsmatta hela kvällarna.

Yes! Fick just reda på att en mycket god vän får operera sin ögon till hösten. Ibland finns rättvisa på vår jord.

Nu har ledningsgruppen varit på den berömda spa-vistelsen och tre saker har vi fått reda på att de kommit fram till: Gemensam lunchmatsal, sambandscentralsrum och fasta möten med fasta agendor. Dessutom finns planer på kontorslandskap. Hallelujah!

söndag 19 april 2009

Hockey och Trav

Vi har sått ett litet frö. Kanske flyttar vi med Kid 1 när han ska börja på Gymnasium nästa höst? Kanske provar vi på nya staden med favorithockeylaget och egen travbana. Med mysiga utecaféer och nya löparrundor...Tankarna är många och hisnande. Sälja huset? Men är det någon gång det ska ske så är detta ett ypperligt tillfälle.
Vi får väl se. Vi får väl se vad framtiden har att erbjuda.
Spännande är det.

Viktiga Vilan

I helgen har den Viktiga Vilan infunnit sig. Benen är nu, Söndag kväll, redo för en ny vecka med mycket spring. Går då in i Tjejmilens andra vecka på Träningsprogrammet för milen på 40 minuter. Spännande!
Jag har dock lite svårt för att vila. Blir lätt rastlös och sugen på godsaker...aj, aj, aj. Nu blir det kniven på strupen ett tag om rekordet på Tjejmilen ska slås.

Krögaren har gjort sin populära lasagne, kycklinggryta och skinkgratäng för sista gången den här säsongen! Några veckors välbehövlig vila inför sommaröppningen i pingst. Inga mer pannkakor till hungriga turister. Det har varit en bra säsong och hej vad fort det går! Varje vår tänker jag att "i år ska jag vara i nuet och njuta av varje sekund av våren" - och så vips är det sommar, höst och vinter lika snabbt. Är det så att tiden går fortare för varje år - det måste vara så!

Har bakat Charlotte Perellis underbara GI-bröd i helgen, hämtat från hennes blogg. Supergott! Kan verkligen rekommenderas.

Ja, så var påsklovet slut och dags att gå till skolan igen imorgon. Tack Farfar och Gudrun för att Ni tar hand om våra Kids. Vi är lyckligt lottade.

Mamma & Pappa hälsade på, nyss hemkomna från Spanien. Brunbrända med varsin solmogen apelsin till oss alla. Ända från Josés egna apelsinträd hem till vårat hus.

fredag 17 april 2009

Beach 2009




Såg en bikini från H&M på nätet.
Vore väl inte fel att se ut så på Cypern i sommar...fast lite väl smal kanske? Lite mer muskler kanske?
Henrietta tränar och tränar och går inte ner ett enda gram. Måste kanske äta lite mer? Får bli lite fredagsmys till kvällen...
Jag mår i alla fall bra som en prinsessa! Och det är ju huvudsaken! Pigg som en mört!

torsdag 16 april 2009

Henry KissInger - Alltid är det något

Å så var det dags för kisseriet igen då med Kid 2. Jag ser på bloggen att det var lika den 29 April förra året. Hon har sovit i klubbhuset på Stallet inatt (sovit kanske är att ta i...?) och nu kan hon inte kissa och har ont.
Krögaren rycker som vanligt in eftersom Henrietta promenerar till jobbet.
Det blev att sätta i kateter och tömma urinblåsan. Imorgon ska hon dit igen och kissa och ta prover. Remiss till det större sjukhuset österut om någon månad.

Å så är Kid 1 på väg hem med bussen från de stora skogarna! Jag längtar efter honom!

Bildbevis



Jodå Ingeborg - här är bildbeviset!
Åland 1993.
16 år sedan!
Det var nog Krögaren och Tvillingen som jämt hade väst på sig ser jag.

onsdag 15 april 2009

Skatorna bygger lågt

När skatorna bygger lågt blir det en varm sommar.
Lets-Dance-Elisabet skrev i sin krönika att skatorna utanför hennes hus bygger lågt…Yes, en varm sommar till mötes!

Efter påskens ledighet hade jag ingen större lust att gå på jobbet när det blev vardag. Motivationen är inte på topp. Har verkligen lagt ner min själ på detta arbete i alla sexton år (16!!) och nu börjar det rotas och kontrolleras i sånt som funkar bra. Ifrågasättas och bändas. Vända på varenda krona. Att ledningsgruppen åker på dyrt spa i två dagar ökar ju inte pratet mellan väggarna precis…de borde visa att de bryr sig och välja att stanna på hemmaplan istället. Det skulle öka förtroendet.
Nä…jag ä inte bitter.

Under min 8-km:s löpning såg jag skymten av Kid 2 på hennes ridlektion. Ridning på utebanan är ett säkert vårtecken. Hästen var stor – och han hette Mozart!

Jag och Krögaren tog en skön kvällspromenad. Vi tittade in hos Tommy och Lena en sväng. Kul att prata gamla minnen. Vi har inte varit där på såå många år. Blev prat om både Florida och Rom och om vi inte skulle göra en ny resa om några år igen...

tisdag 14 april 2009

Tunga ben

Måndagsträning med MIF Friidrott. Röda dagen var vi bara sex stycken. Tvillingen drog upp tempot så vi tjejer höll oss lite längre bak. Henriettas ben är väldigt tunga efter helgens alla träningspass. Men kul är det ändå!

måndag 13 april 2009

Vårregn

Idag vräker regnet ner. Ett riktigt Aprilvårregn. Men snabbt övergående har SMHI lovat!
Vi har ätit ägg och bacon till frukost.
Nu ska jag hem och vattna hos mamma och pappa.
Sen åker vi och hämtar hem Kid 2. Påskfrisering och övernattning på Stallet väntar i veckan. Kid 1 stannar kvar och myser i huset bortom bergen.

Egentid

När Kidsen är hos Farfar har det blivit ett riktigt Påskträningsläger och mycket egentid för Henrietta. Påskdagen: 2 timmars långpromenad, läsning, solning och löpband-styrketräning-spinning på gymet.
Krögaren som varit inne och jobbat hela dagen ringde och frågade om vi skulle ta en promenad. På trötta ben ställde Henrietta upp. Det blev en skön kyrkorunda i en ljuvlig vårkväll. Sen åt vi revbensspjäll, såg på NipTuck och njöt av livet!

söndag 12 april 2009

Äggoist

Läste Lördagstidningen med stoora kaffekoppen väääldigt lääänge i sängen.
Tog mina stela ben och cyklade forsrundan. Strålande sol. Klarblå himmel. Kan det bli bättre?
Ingeborg (kallar henne vid favoritandranamnet för att inte röja hennes identitet)hade kommit på besök från storstaden så jag cyklade ner till barndomsbyn efter lunch. Det blev en härlig eftermiddag i solen med fika och mys. Släkt och vänner dök upp och anslöt sig till samkvämet. Vi pratade gamla minnen och stämde av nuläget. Vad härligt att bara umgås. Ingen stress. Ingen jäkt. Spanade in Zebs nyrenoverade badrum och fick genast sug att renovera egna hemmet. Jättefint! Tog en promenad med Ingeborg och några av kusinbarnen och den nyss hemkomne Birk, hunden som äter lakan och har legat på sjukhus i en vecka. Jag och Ingeborg pratade gamla minnen och undrade var moppekillarna/tältmarodörerna tog vägen.

Pratade med Kidsen i telefon. De solade och myste hos Farfar. -Nu blir det snart påskmiddag må du tro - du vet inte hur god mat vi får här! Gud så gôtt!

Krögaren hemma en timme mellan dag- och kvällspasset. Tog en kvällspromenad och avslutade kvällen med en romantisk film - som gjord för Henrietta!

Glad Påsk!

lördag 11 april 2009

Långfredag = Långpass

Studsmattan framme igen. Snön borta på baksidan och en hackspett knackar i pilen.
Mozart står och lurar vid grannens fågelbord. Aj, aj, aj. Vad ska vi göra för att behålla den goda grannskapen? Kan han inte fånga råttor istället? Tar han rödhaken blir grannen eld och lågor.

Träffade äntligen Göteborskan och tog kyrkrundan-promenad. Härligt att träffa henne igen, och som vanligt är vi som Piff och Puff på julafton. Det är så mycket vi vill prata om och berätta. Vi skulle behöva träffas lite oftare. Men hon har många att träffa över påsk och schemat är fullspäckat. Glömde till och med bort att fråga om kärleken - undra månntro om det finns någon?

Vi skjutsade Kidsen över berget. Påsk hos Farfar och Gudrun slår allt. Henrietta hoppade av 2,5 mil (!) hemifrån fullt utrustad för långpasset. MP3:n räddade mig sista milet med "Always on the run". Är alldeles för tung i kroppen för att orka så långt men det gick! Stapplade hem sista kilometern. Höften och benen värkte. Hemma väntade bastu, Krögarens kycklinggryta och ett glas vitt. Belöning.

Och Körsbärsvinet var gott? Och när ska Ni skjuta raketerna?

En halv centimeter

Jag och Kid 1 har haft mätning. Henrietta: 173,5 cm. Kid 1: 173,0 cm.
Yes - Än så länge är jag längst! Men hur länge till...?

torsdag 9 april 2009

Glad Påsk!





Lunchspinning och Coreträning. Vi var bara 3 stycken på Core så Josef passade på att köra med oss rejält. Utfallsstegen lär kännas i kroppen i morgon…

Öppet hus på högstadiet på kvällen. Funderar på om dagens undervisningssätt är bättre eller sämre än på ”min tid”…? Det ställs högre krav på eleven att vara med på lektionen och att arbeta självständigt. Lättare att fuska och inte bry sig eller bättre för individen?

SM-Guld till FBK efter en spännande sista period! Krögaren såg matchen live och kom hem efter midnatt lysande som en sol.

Massage på Skärtorsdagen avslutar en hektisk vecka. Nu blir det några dagars skön påskledighet. Kidsen har kommit på att de vill fira påsk hos Farfar och Gudrun bortom berget. Krögare arbetar vanligtvis när andra är lediga och föräldrarna är i Spanien så Henrietta får fira påsk själv. Får väl bli en tur till Blåkulla. Göteborskan har i alla fall utlovat en långpromenad. Vi får väl se hur pigg hon är efter Lars Kristerz...

Glad Påsk!!

tisdag 7 april 2009

Gruppträning

Efter ett långt uppehåll blev det äntligen av:
Löpning med ortens Friidrottsförening! Varje måndag kl 18.
Härligt pass med hela gamla glada, galna gänget. Långsamma löpare väntas in regelbundet och det småpratas i leden. Fantastiskt roligt.
Euforisk joggade jag hemåt efteråt. Lycklig.

Tror nog att Lärarinnan tyckte det var kul också. Nästa gång ser jag fram emot att Svägerskan är med.

Tvillingen brukar klaga över att gubbarna startar passet sent, så Henrietta agerade projektledare, tog täten och klockorna pep exakt kl 18:00...vilket i och för sig resulterade i att en av de mest ansedda löparna missade tätklungan och fick tillsammans med en annan eftersläntare ta en egen runda.

Något för Paris-löparna att tänka på till nästa gång kanske?
På Annandag Påsk blir det alltså prick kl 18:00. För löpare finns inga röda dagar!

måndag 6 april 2009

Bara blyertspennan som är sig lik




Neeeej, Bojsan - Jag fixar inte att få av blyertspennan!!
Efter idoga försök, måltänkande och tankekraft i helgen har jag bara ont i fingret - Måste finnas ett knep?!
För....jag kan inte få av min blyertspenna...alla sätt jag prövat har vart fel...
Ja, de e bara blyertspennan som är sig lik!

Duracelkanin

Som värsta Duracelkaninerna avverkade vi 2,5 timmars effektiv spinning som avslutades med Lars Kristerz: ”Jag måste ringa Carina”….Tiden gick förvånandsvärt fort och jag kände mig mycket nöjd efteråt (om än trött i benen).

Tvillingen sprang in på 2:58 i Paris Marathon och det måste han vara mycket stolt över. Tänk på att Dina spring-kollegor inte har ett sånt ansvarsfyllt arbete som du –jämför Er livssituation så inser du att du är vinnaren! Njut nu av semestern i Paris resten av veckan så ses vi efter påska!

lördag 4 april 2009

Vitt vin och Paris Marathon

Bastu, räkor och vitt vin fredag kväll - och en vinst till FBK så Krögaren är på gott humör!
Kid 2 på disco - hämtades av Kid 1 på cykel då deras föräldrar hade alkohol i blodet.

Morgonjogg lördag morgon efter stora kaffekoppen och tidningen. Några minusgrader och en strålande fin dag!

Solstol, påskmusikal i kyrkan och "pre-påskfest" på kvällen hos mamma och pappa, eftersom de firar påsk i Spanien i år. Åt Janssons så jag fick ont i magen.

Morgonpromenad söndag morgon. Kid 2 stalljour uppe tidigt. Just nu springer Tvillingen Paris Marathon så jag kollar in Eurosport Live. Spännande!

Själv ska jag på Spinning Marathon på gymet kl 16 idag - 2,5 timmar på en cykel. Frivilligt.

fredag 3 april 2009

Dags för en utmaning!

Härmed utmanas alla läsare:

Oanad talang jag är stolt över!

Henriettas bidrag:
Har spelat piano I dalaradion. Kompade cello till Adagio av Albinioni. Inspelningsplats: Lima kyrka. Tid: Början 90-talet…. Undrar om jag kommer att återuppta spelandet på gamla dar igen...?

Att leva ett liv - inte vinna ett krig

Just nu är livet härligt!
Doften av vår. Ljuset. Fågelkvittret.
Morgonpass på gymet. Fredag.
Inspirerad av coaching med Bojsan.
Påsk nästa vecka.
Kramar och pussar…

Eller som Agnes sjunger:
Right here, Right now
Nothing is impossible
Right here, Right now
I'm riding on a miracle

onsdag 1 april 2009

April April din dumma sill











Väckte Kid 2 imorse med:
-Har du hört att dom ska bygga ett Mc Donalds här bredvid Stallet till sommaren?

Den minen skulle man ha filmat…men efter 3 sekunder med Henriettas pokerfejs:
-Ha, Ha! Det är April idag…

Kid 1 var så trött så han hörde inte ens vad jag sa….

Vilken härlig vårdag idag! Tycker till och med att den sura doften från blöta marken luktar gott - det är ju vår!

Lunchpass spinning med nya cyklar och nymålat rum. Core efter jobbet. Börjar få riktigt bra bålstyrka och balans. Perfekt för löpare.

På kvällen och en skön kvällspromenad med Kid 1 (när Krögaren tittade på favoritlaget i hockey som tyvärr förlorade). Kid 1 berättade om NO-uppgiften att skriva en berättelse om matsmältningssystemet. Vad hans hette? "Köttbullen T-Lars väg från munnen till röven".

Kid 2 var med Travaren hela kvällen och red favvohästen. Nu är han halt efter helgens bravader så nu blir det lugn träning framöver. Passar mig bara bra...
Krögaren säger att hon ska låta hästen få vila och ta pension. Då blir hon surare än surast!