lördag 28 februari 2009

I fädrens spår

En promenad som började med snö som piskade i ögongen slutade i en underbar vintervårdag som stärkte själen rejält! 2 timmar var jag ute. Bjöd in mig på kaffe hos mamma och vi satt och skvallrade och pratade ett bra tag.

Krögaren serverade pastabuffé inför Vasaloppet och hade pubkväll med trubadur så jag fick en väldigt lugn skön kväll för mig själv med Let´s Dance. Somnade tidigt och hostan bättre.

-23 grader lördag morgon. Det ska vankas skidåkning med mor och far idag innan kidsen kommer hem. Solens strålar börjar ju värma så vid 11-tiden är det nog dags att klämma lagg.

Idag fyller min älskade man år. Firade ju med byxor och kavaj förra helgen så idag fick han bara trisslotter. Han har redan hunnit åka iväg på baren igen så vem vet - vi kanske har en miljonär i huset utan att veta om det än!

Nej, nu måste jag äta havregrynsgröt om jag ska orka i skidspåret. Ha en bra dag!

fredag 27 februari 2009

Eländes elände

Avskyr envisa förkylningar som ligger och lurar i kroppen. Hellre rejält sjuk en gång än att vara halvfrisk längre tid.
Skulle på Kick, punch & sweat men det blev att svettas i sängen istället.
Bastade, drog på mig raggsockor, filt, köpte nya ToppHälsa och tillbringade hela kvällen i sängen.
Fick nalla av Krögarens hostmedicin på natten. Nämnde jag att magen krånglar och att mensen har kommit också?

Hade planerat skidåkning idag eftersom det är en underbar vårvinterdag med strålande sol och jag slutar till lunch. Och vill njuta av sista dagen i stillhet innan kidsen kommer från stan som yrväder imorgon.
Får se om det kanske blir en promenad istället. Ut ska jag i alla fall!

Pratade med VD om mål och kris. Enligt ekonom på riksbanken vänder det i slutet av året och går mot bättre tider igen, om än i sakta mak.

torsdag 26 februari 2009

Se bra (ut)

Har lämnat in mina glasögon på slipning så nu blir det linser i en vecka…mina ögon kommer att bli trötta.
Kanske letar fram mina gamla svarta plastbågar även om fast de inte matchar styrkan jag behöver.
Betalade samtidigt ett årsbehov linser. Royal Blue får hänga med ett år till. Hela kalaset gick loss på 5500 kr. Vad gör man inte för att se bra (ut)!
Min optiker tröstade mig med att man ska vara glad så länge man behöver öka styrkan – när man inte behöver det är man på väg att bli äldre…
Keep on smiling!

Tonåring i stan

Körde ett underbart Spinningpass på lunchen!

Kid 1 ringde från stan och var lite trött på att gå i affärer...det vankades lunch på NK. Skicka vykort till Elin....ringa Olle...spana på människor...chilla, relaxa....passa på att njuta av neonljusen i stan...Think outside the box! Snart är du hemma igen i vår lilla by och allt är som vanligt. Passa på att njut av en härlig vecka i Stockholm. Jag skulle gärna byta med dig om jag kunde!

Must dash - ska på nästa pass på gymet!

Sa jag att det är underbart vårväder ute idag - härligt!

onsdag 25 februari 2009

På det första ska det ske, på det andra gäller det, på det tredje smäller det…!

Promenader till jobbet återinförda efter en slö tid.
Löpbandet avdammat och i bruk igen.
Medlemskapet i Viktklubb förlängt.
Kilona som tappades före jul hittade snabbt sin ägare igen…
Det är som med projektledning – när man närmar sig målet släpper man på tyglarna och ger efter – men det är DÅ det svåra kommer – att följa upp, hålla balansen och inte falla tillbaka. Lära av sina misstag.
Upp på tjuren igen bara! Jag och Krögaren har en deal….uppföljning om 10 veckor. Och vad är detta för litet problem – i ett oändligt perspektiv…Jag är ju frisk, har två armar och två ben!

På jobbet fick jag äntligen iväg offerter till BMW. Nu hoppas vi att gudarna är med oss och ger oss lite manna från himmelen – det behöver vi. Ytterligare varsel igår…och Tvillingen är magsjuk i Torrevieja. Hur kul kan det bli?

Men Victoria och Daniel är förlovade - Äntligen!

måndag 23 februari 2009

Travolta på Östersjön

Varför så tyst i huset? Svar: Kidsen har sportlov hos Farmor i Stockholm.

Jag och Krögaren har tagit vår årliga tur på böljan den blå till den blåvita huvudstaden.
Fredagsdansen blir mer och mer vågad för varje år. De avancerade buggturerna inklusive vinken avlöste varandra på löpande band och dansparet kände sig som proffs - kände sig i alla fall - är det kameraövervakning även på Siljas dansgolv? Hoppas inte det. En jätterolig kväll med god mat och mycket goda drycker - fast Henrietta och Krögaren tyckte nog att det var lite töra festprissar ute efter 12 - tänk om alla vore lika hålligångare som oss!
Vi firade Henriettas certifikat med champagne!

Femte året i rad vet vi hur vi ska ta det när fartyget ankommer till Helsinki. En liten siesta i hytten efter frukost - och sen ut på stan. Sedvanlig shopping till Kidsen. Och i år blev det faktiskt öl respektive vin till räkmackan på Kapelli. Och ingen fjantig coca cola...

Fler barnfamiljer och högre decibelnivå i bubbelpoolerna i år. Det här måste åtgärdas. Vi får ta ett snack med Peter "gammal sjö", vår käre intendent på fartyget - tror nog att han känner igen oss vid det här laget. I år var det lugnt och skönt på havet och endast några blygsamma gungningar bjöd lördagnatten på.

Mätta och belåtna ankom vi Värtahamnen Söndag morgon. En timmes försening hemåt p g a att koden till P-huset inte funkade. Krögaren fixade dock så att vi vips fick tag på lagens väktare och kunde styra kosan norrut på moddiga snöslaskiga vägar fulla av ivriga sportlovsfirare på väg mot fjällen, "våra" fjäll....

Nu följer en vecka utan kidsen som kommer hem med farmor och tåget på lördag.
Nyttigt för alla!

Tusen Tack Farmor för den härliga helgen! Det här lever vi på länge, länge!

fredag 20 februari 2009

Certifierad!

Yes - Jag klarade det!
Kan nu titulera mig Projektledare D-nivå enligt IPMA:s internationella standard.
Efter några dagars nervöst tryckande på skicka/ta emot knappen i outlook kom äntligen resultatet.
Livet är lätt!
Livet är bra!
Livet är härligt!
Jag är bäst!
Nu blir det champagne på båten i morgon kväll...!

torsdag 19 februari 2009

Att sprätta dragkedja eller inte

Onsdag:
Antal spinningpass: 1 (på lunchrasten)
Antal funktionell träning: 1 (på gymet kl 17)
Antal köpta refillkort: 2 (men nu är det "friasms" som gäller istället!)

Jag är så lycklig att jag har börjat på gymet! Vilken nystart och vilken kick!
Det är så himla kul när instruktören säger ens namn och pushar på hela tiden. Det är så kul att komma ut och vara social och skratta. Vi fick skrattanfall på bollarna när vi skulle köra coreövning. Det blev också träning för magmusklerna. Kände redan efter passet att jag kommer ha svårt att ta mig ur sängen i morgon bitti. Men ändå - vilket lyckorus!

Nu tvekar jag mellan att sprätta ur en dragkedja ur en vinterjacka (Krögaren har frågat) eller att ta en kaffekopp och titta på "Det okända". Om jag börjar med det senare alternativet och om Krögaren ber riktigt snällt så kanske jag kan börja lite försiktigt med alternativ 1...sen...

Funderingar

Varför säljer vi leverantörer till bilindustrin bara 57% av budget? Ingen har väl undgått att läsa om bilindustrins kris. Är marknaden mättad. Är kvoten fylld när alla hushåll i Norrland redan har minst två bilar. Är dagens ungdom kloka nog att värna om miljön och inte prioritera att ta körkort. När jag fyllde 18 var det absolut topp-prio-ett att ta körkort så fort man någonsin kunde. Idag verkar det inte vara så noga. Eller är det för att de ska ut och flyga och upptäcka världen. Pröva sina vingar. Är det miljövänligt?

Vilka ÄR det egentligen som köper bil idag? Är det småbarnsfamiljerna som måste, unga killen som ska impa eller pensionären som ska bli ung på nytt längs Autobahn - eller är det någon helt annan?

Vad vet jag - en projektledare som har full koll på vilka nya bilar som kommer - långt innan de kommer ut - och som vill att det ska komma ut lite fler nya bilmodeller just nu.
Var är Ni? Hej. Hallå! I´m waiting and I´m prepared.

tisdag 17 februari 2009

Ett hjärta som brinner…åh, åh, åh…

Tillägg till Henriettas CV:

Släcka brand med pulversläckare och rädda livet på en brinnande människa.

Man lär sig något nytt varje dag.
Kusligt att se hur snabbt det blir övertänt.
Måste kolla batterierna i brandvarnarna...

Vem kan släcka mitt brinnande hjärta? Krögaren månntro?

måndag 16 februari 2009

Fina Flickor

Kid 1 sitter och pratar lääänge med en tjej från Linköping som han träffade förra helgen…..och SMS:en plingar sent på kvällarna. Hmmm….Henrietta undrar hur det utvecklas. Få se, hur långt hade jag själv kommit när jag var 15….hmmm…ska man ha anledning att vara orolig eller är det lugnt än?

söndag 15 februari 2009

Göra det JAG vill

Hej! Hallå! Kidsen är hos farfar i helgen och hjälper honom installera sin nya bärbara dator. Det blir trådlöst så han kan ha den i sommarstugan också. Pannkakor och glass vankades till lunch.
Kylan håller i sig med -25 på morgonen. Promenerade 2 timmar mitt på dan när det var riktigt varmt i solen.

Katten fortsätter riva bort tapeterna så nu har i stort sett hela huset fina rivmärken uppåt väggarna. Blir tokig av att titta på det. Jag och Krögaren har bestämt att det blir träpanel på halva väggen och nya tapeter förhoppningsvis till sommaren. Om vi hinner spara undan till dess.

Har kommit till en punkt i livet när jag är trött på att hjälpa alla andra hela tiden. Har aldrig varit något problem i alla år men nu säger min inre röst att jag inte vill. Viljan är borta. Nu är det dags att jag gör något åt mig själv. Börja bry mig om mig själv. Sänka kraven. Prova nya saker.
Lev här och nu. Imorgon kan det vara för sent.
Mitt arbete kräver mycket energi. När helgen kommer vill jag göra roliga saker.

Stallskötseln kommer hädanefter bli när JAG vill. Vet inte vad Kid 2 tycker om det men jag HAR ju faktiskt varit där mååånga gånger genom åren...
Har i fredags också sagt upp mig som garderobsskötare åt Kid 2. Nu har jag gått in i hennes garderob för sista gången. Hon får hålla den fin själv hädanefter. Måste väl vara att hjälpa och inte att stjälpa?

Känns redan bättre. Vad viktigt det är att man kommunicerar och pratar med varandra.
En kvinna vill alltid vara sin man till lags. Har det inte alltid varit så och kommer det inte alltid vara så? Eller blir det omvänt i framtiden?

Nu ska jag åka och hämta Kidsen en bit på vägen till farfar. Sen ska jag hjälpa Krögaren att diska resten av dagen....men sen får han klara sig utan mig.

fredag 13 februari 2009

Kick, Punch and sweat!

Gick på mitt första kampsportpass med William som drivit en kampsportstudio i London i 8 år och nu är i vår lilla by. Kombinerad träning och språklektion!
Jag kände mig otroligt dum, stel, fumlig och klumpig men gud så roligt det var! Lärde mig jättemånga försvarstrick bara på en gång. Och William sa faktiskt efter passet att jag var en ”fast learner” och att det brukar lossna efter några gånger. Kom på mig själv med ett stort leende på läpparna i bilen på väg hem från passet. Hämtade Kid 1 och Kim från deras Ju Jutsu träning. Nu kan vi fajtas tillsammans! Vad roligt att hitta en helt ny träningsform när man är 36 år – och aldrig har väl 90 minuter gått så fort! Härligt!

Riskanalys

Idag har jag varit chaufför åt en 5-man-delegation från jobbet till Tällberg på seminarium ”Risk management”. Hur hanterar vi risker? Intressant och bra. God mat. Strålande sol och bitande kyla. Känns ändå att solen börjar värma lite! Tällbergsgården ligger fantastiskt fint på berget med underbar utsikt över Siljan. Ivrig att fortsätta med min riskanalys på produktprojekt.
Men Rom byggdes inte på en dag.

torsdag 12 februari 2009

Lunchträning

Har gjort mitt första spinningpass på typ 10 år…I min enfald trodde jag att jag kunde köra lika hårt som då…vilket resulterade i att det blev helt svart för ögonen när jag var klar. Jenny såg hur jag vinglade till. Som tur var gick det över efter en liten stund men det var obehagligt. Josef tröstade med att det går över när jag har kommit igång om några veckor.
Perfekt att träna på lunchrasten. Åkte tillbaka och åt microlåda med ett euforiskt lyckoleende på läpparna. Hej kroppen – har inte vi setts förr!
Så härligt att ha startat på gymet igen! Man känner sig så välkommen av Jenny och Josef.
Vilka härliga gymägare!

Jag och Krögaren gick kvällspromenad och det är ljust än klockan fem! Härlig tid man har framför sig. Krögaren har fått hostmedicin och sover numera tyst.

onsdag 11 februari 2009

Gymnasiedags

Minus 23 grader kallt i morse. Bort med dig Kung Bore och fram med Dig Fru Vår!!!

Jag och Krögaren har varit på möte i dag och tagit ett första steg att få plats på gymnasium i Tidaholm. Att ha ett barn med speciella behov innebär många, långa kontakter med myndigheter, skolor, habilitering och doktorer. Ska man få något måste man ligga i och orka.
Det här är bara början på en lång utredning som vi inte vet vart slutar i slutändan.
Men vi ligger ”steget före” jag och Krögaren. Vi är vana vid det.

Must dash – ska åka och handla Dassbok och Amigo åt min älskade Kid 1 som börjar bli frisk och ska till skolan igen imorgon.

tisdag 10 februari 2009

Det vänder

Har nyss sprungit en halvtimme på löpbandet. Första efter förkylningen. Ack du härliga motion! Vad jag har försummat dig några veckor. Jag förlåter mig själv och tar nya tag. Har ju inte testat nya uteskorna än - men ute är det kallt så det får nog bli till helgen.

Omorganisation på jobbet med lite omflyttningar internt.
Hoppade in i produktionslinen idag! Förra VD:n vågade aldrig släppa dit mig och Carina - men nuvarande VD är modig! Det var jättekul! Jag klistrade märken open-closed på låsstänger till nya takboxen.
Informationsmöte varje måndagmorgon och marknadsmöte varje måndagseftermiddag.
Det är en spännande värld - och nästa vecka får jag veta resultatet av provet!
Måste säga att jag gillar vår VD mer och mer för varje dag. Kommer att bli bra - bara det vänder i bilindustrin snart. Det är en tuff tid för oss.

Kid 1 lite bättre. Nu ska jag och Kid 2 titta på våra favvisar Simon & Tomas och kanske Henrietta tar en liten titt på Lipstick Jungle efteråt. Det är lite häftigt för en lantis som jag!

Måste leta vinprovningar med ost och chocklad på nätet - Henrietta ska vara somelier!

måndag 9 februari 2009

En till sjuk

Nu är också Kid 1 sjuk. När inte han kan äta sin frukostsmörgås ÄR han sjuk! Han är nästan aldrig sjuk så det här blir första sjukanmälan jag gör på hans skola.

söndag 8 februari 2009

Snön faller

Kid 1 hos Dennis hela helgen. Han bor nära "fighting the darkness" stället. Har nog inte blivit så mycket sömn den här helgen. Han har datorn med sig också...
Kid 2 gick till bästisen och sov över där.
Krögaren öppet hela helgen inkl lördag kväll.
Resultat: Henrietta sitter själv lördag kväll. Överger melodifestivalen för en film "Lions and Lambs" med Tom Cruise, Robert Redford och Meryl Streep. Bra skådespelare men alldeles för komplicerad film för min smak. Nära att somna flera gånger.
Köpte Noskapin på Apoteket som ska ta bort hostan. Krögaren blev bättre. Själv började jag få jätteont i bröstet och världens magvärk! Trodde jag skulle spy när jag var ute och skottade snö. Läste på asken: Ovanlig biverkning: Intensiv bröst- och magsmärta som går över efter 1-3 timmar. Det gick över i alla fall...senare...
Det snöar och snöar...Ska åka och hämta hem Kid 1 och sen till Krögaren och ställa mig i disken i ett antal timmar.
Just nu är det inte så mycket flow. Vill bli frisk och stark. Det kommer, det kommer. Tålamod var det...

torsdag 5 februari 2009

Stora små barn

Kid 1 har varit till ungdomsmottagningen på besök med klassen. Han fick en kondom. Å så var de några killar som köpte några fler också...-De håller till 2012, mamma. Fast jag tror inte jag kommer göra det innan 15 i alla fall....joho, här gäller det att avdramatisera och få det att verka naturligt. Oj, vilken tid han går igenom.
-Ta det försiktigt bara. Det måste kännas rätt så åldern spelar ingen roll, svarar en erfaren moder.

Kid 2 har fått prov på bindor med posten och ett häfte om mens och pubertet. Så det blev ett litet samtal med henne också. Man kan ju faktiskt få mens från 10-årsåldern så det är väl bara att inse att den lilla flickan börjar bli större.
Om man tvekar är det ju bara att titta på sig själv.
Pricken över i var att jag fick ett gratis-prov på anti-rynk-kräm på Apoteket sist!

onsdag 4 februari 2009

Sällskap

Nu fick jag sällskap av en sjuk Kid 2 också....Och så fick jag uppdrag av Kid 1 att baka 3 sockerkakor till försäljning klassresa på lördag. Det är bara att kavla upp ärmarna. Gör det något om det kommer lite förkylningsbaciller i kakorna tro?
I dagens samhälle har man liksom inte tid att vara sjuk. Man får förtränga det och bli frisk helt enkelt.

Kunde ha varit bättre

Henrietta har ont i halsen och ont i hela kroppen. Trött och slut. Undrar om det känns så här när man blir överkörd av ett tåg? Nej, det är så klart mycket värre.
Jag ska inte klaga. Jag får sitta och se på film hela dagen...
Men aldrig längtar man så mycket efter att jobba, träna och vara ute i luften som när man är sjuk. Fick ringa och avboka passen på gymet.
Men inte deppar jag för det - det är bara att ta nya tag och bita ihop. Idag känns det faktiskt bättre eftersom jag orkar sitta här och blogga. Imorgon blir det jobb igen!
Mina härliga arbetskollegor har muntrat upp mig på mailen.

måndag 2 februari 2009

Husmanskost hos Henrietta

Ny månad! Känns skönt att gå mot ljusare tider.
Gjorde mitt livs första kålpudding idag. Vi ska avnjuta den med kokt potatis och lingon imorgon kväll.
Superbilliga rotfrukter på affären så på tisdag blir det rotfruktsgratäng och falukorv till middag. Även det fixat idag. Man har ju blivit rätt snabb på att skära morötter med tiden när man varit i stallet.
Även fyra timmars diskning hos Krögaren hann jag med.
Ska bli skönt att sätta sig på kontorsstolen imorgon bitti.
Krögaren hostar och jag har ont i halsen. Och imorgon skulle jag börja på gymet…

söndag 1 februari 2009

Hopp och Hej



Upp 06:30 Lördag morgon. Ner till hästarna. Kid 2 packade klart, gjorde klart hästen för transporten och sen åkte hon och Travarens pappa upp till ridhuset. Jag stannade kvar och mockade, fyllde på vatten, packade hö och sopade stallet. Då vår bil drog transporten hade jag ju ingen bil så min pappa kom och hämtade mig när jag var klar och skjutsade mig till ridhuset.

Fyllde på med en varmkorv och kaffe innan Kid 2 skulle hoppa.

Tyvärr var inte Calippo på jättehumör idag och vägrade 3 ggr på sista hindret.
Kid 2 skulle ha piskat på honom mera. Han är lite lat av sig. Diskuterade efter tävlingen att det kan inte alltid gå bra. Det är av motgångarna man lär sig och blir ännu bättre. Så vi fick åka tillbaka ner med en diskvalificering i bagaget. Man kan ju inte få rosett varje gång. (Vi har ju så många redan). Hästkompisarna i hagen gnäggade glatt när vi kom tillbaka.

Äntligen hemma igen - Nu blir det en stor kaffekopp och kvällstidningar.
Ska försöka kurera min förkylning så jag är frisk tills imorgon igen.