fredag 28 november 2008

Nystädat




Flexsaldo är bra. En kortare dag på jobbet resulterade i att jag nu, en torsdag kväll, kan sitta och njuta av ett nystädat hus inför helgen och första advent. Vilken skön känsla! Till och med fönstren är putsade! Maken tog frivilligt på sig att städa toaletten och det accepterades fort. Nu kan jag ta helg och bara njuta. Måste förstås baka till Kid 1 som ska sälja bröd på julskyltningen…men det gör jag så gärna!
Orkade till och med klämma 8 km på löpbandet som en sund avslutning på dagen. Är inne i en ”orka-hur-mycket-som-helst-period”. Har massor av energi!

onsdag 26 november 2008

Träningsvärk!!

Trots massagen är jag stel i varje muskel idag efter gårdagens boxningspass.



Längtar efter advent. Längtar efter julen. Julen är röd. Längtar efter många julklappar…





Teambuilding

Hade teambuildingdag med projektgruppen idag. Är själv mycket nöjd med dagen och jag tror att deltagarna uppskattade den också.
Vi började med ett boxningspass kl 08-09 på morgonen. DET var kul och jättejobbigt! Kaffe och macka hos Krögaren. Sen blev det effektivt arbete i bibliotekets nya lokaler. Vi hann med mycket under dagen och gjorde ett bra grundarbete för fortsättningen. Krögaren serverade oss kycklinggryta och vi hann med lite roliga gruppstärkande övningar där man fick tänka till lite.
Hoppas att deltagarna fick med sig något att fundera på.
Kul att komma ifrån kontoret och göra något helt annat en dag.

På kvällen blev det en välbehövlig helkroppsmassage hos Ann-Charlotte.

tisdag 25 november 2008

Nysnaggad

Kid 1 har snaggat sig. Oj, vilken vuxen mogen man det blev!
-Jag har funderat på att göra det så länge å så tänkte jag bara – Nu gör jag det! Han och frisören får bestämma själva. Vi lägger oss inte i.

måndag 24 november 2008

Singelliv

Krögaren har åkt med polarna på den årliga hockeyresan med match, hotell och säkert en och annan bira. Jag och Kidsen med kusin tillbringade förmiddagen på badhuset. Jag och Kid 1 tränade nere i gymet ett tag. Det blev trappstegsmaskin, roddmaskin och sen en halv km simning. Skönt!
Inhandlade två nya adventsljusstakar. Pankisar till Kidsen. Hann med en promenad också - man får passa på när solen är uppe så här års. Började putsa fönster (bara på insidan än eftersom kölden har bitit sig i den här helgen) och stryka gardiner. Första advent nästa helg - redan?!
Lagade mat, stickade, läste och myste. Vi hyrde film och handlade lite matsäck inför söndagen.
Kid 2 fick sova på Krögarens sida i natt - he, he...
Skjutsade två trötta Ju Jutsu-killar till Patrik kl 07:00 söndag morgon. Heldag i Borlänge s k "Bältesdag" där de får träna teknik för ny bältesfärg. Gul är väl nästa tror jag för Kid 1.
Sprang på löpbandet och sen blev det ridning/mockning för hela slanten.
Telefonmöte med Möbiusföreningen på kvällen och i skrivande stund har vi inte sett näst sista avsnittet av Dr Jekyll....huvaligen...vad ska hända ikväll...

fredag 21 november 2008

Slut på byxor!

Kid 1 har inga byxor som passar! Jeansen han hade är helt trasiga. Och han säger ju inget! Nu får vi göra en akutinsats och se vad butikerna på byn har att erbjuda. I morse fick han gå med joggingbyxor till skolan. Ska ju ner med Kid 2 och mocka idag också…Får väl höra med Krögaren om han har någon tid över…Killen måste ju ha byxor – vilka föräldrar – man får skämmas.

Stockholm i mitt hjärta

Gjorde en snabbvisit i storstaden. Tåg onsdag kväll från vår by och hem igen torsdag kväll.
Introduktion och information om certifieringen till Projektledare i Januari - Spännande! Jag var nog den som var mest påläst och kunde luta mig tillbaka och känna mig lugn. Har ju pluggat sen augusti. Känns som karriären är utstakad och ser mycket positivt på min framtid. En tjej skulle försöka börja som projektledare på konsultbasis/frilans. Lät intressant...hmm.
Bodde hos mysiga "hotell Svärmor" på Östermalm. Hon hade stans godaste räkmacka och ett glas rött vin färdigt när jag kom sent på kvällen. Åt gott och sov som en stock (är ju van med viktklubbens diet). Fick kaffe och god frukost med morgontidning serverat också innan jag begav mig ut. Härligt att få känna storstaden vakna och "få råk Fôlk" som vi säger här uppe. Hade en timme över innan tåget gick norrut. Den tillbringade jag med en promenad i strålande solsken längs Norr Mälarstrand. I Stockholm e ja född....Älskar den staden.
Borta bra men hemma bäst - tog 1 mil på löpbandet på kvällen eftersom det var 10 minusgrader ute. Älskar min härliga familj. Kid 2 hade sovit i min säng när jag var borta! Hmp! Men inte Mozart!

onsdag 19 november 2008

Londonburk


Vi har en burk hemma. Det står LONDON på burken.
Vi har börjat spara pengar i burken.
Om 4 år (när en viss kvinna fyller 40..) ska det ligga tillräckligt med pengar i burken för en långweekend till London för hela familjen.
Var och en får välja en aktivitet.
Krögaren vill se sport och gå på Pub. Går ju att slå ihop till en sak..
Kid1 vill nog också dricka öl eftersom han då kommer ha åldern inne.
Kid 2 vill shoppa loss på Oxford street.
Henrietta vill också shoppa loss och äta Brunch med te, scones och bakverk.
Måste man välja?

Naturligtvis blir det insättning på ett konto med hög ränta när burken börjar bli full…

tisdag 18 november 2008

Lunchpaus


Firar med en tekopp efter färdigmaten från Felix i micron.
Firar att jag sitter säkert och får dansa vidare.
Firar att jag får ha kvar mitt arbete efter varslet.
I och för sig har jag varit här i snart 16 år så jag var inte långt ner på listan precis. Och äntligen fick vi nytta av facket. Har inte behövt kontakta dem förut.
Är ledsen för att fem av mina kära kollegor måste sluta.
Tänker ändå att det ibland kan vara nyttigt. De som slutar tvingas ta tag i sin situation och ibland kan det faktiskt bli till något ännu bättre.
Hoppas på att det vänder och blir bättre tider.
Dåliga tider blir som ringar på vattnet – man håller hårdare i plånboken överallt.
Inte läge för att fundera på ny karriär direkt och varför skulle jag det när jag älskar mitt jobb!
Även om jag vet att min VD har kollat min blogg så säger jag ändå att fanns det underlag för det i vår lilla by, och hade jag ett stooor startkapital, då skulle jag öppna en liten klädboutique. Vet inte varför men av någon anledning ligger mode mig varmt om hjärtat. Är det en liten prinsessdröm från förr månntro?
Nej, back to life, back to reality. Back to work. Stämpla in.

måndag 17 november 2008

Bland Lovikavantar och konfirmander

Helgen började med middag hos Mamma & Pappa för mig och Kid2. Underbart god fiskgryta. Så skönt att få komma och sätta sig till bords! Kid 1 på konfirmationsläger några mil norrut och Krögaren på sin bar. Mamma hade satt igång Lovikavantestickningen enligt order från Kid 2. Har beställt ett par i julklapp till mig själv också...Kid 2 badade badkar och myste med tända ljus. Mormor höll sällskap och stickade. Vi tittade på Idol. Grannen har sett en björn vid postlådan i området så vi sprang ut i bilen och gasade fort iväg när vi skulle åka hem.

Ridning/mockning för mig, Kid 2 och kompis Lördag förmiddag. (efter löp-passet och Lördagstidningen...). Vi åt bakpotatis med god fyllning på kvällen. Kid 2 hade bästisen här. Jag och Krögaren tog lördagsbastu istället för fredagsbastu. Kid 2 sov över hos bästisen så jag och Krögaren hade en mysig kväll för oss själva...Härligt, härligt!

Ännu ett löp-pass söndag morgon. Fick ihop precis 5 mil den här veckan. Vågen börjar lätta.
Har faktiskt tappat 4 kg sen vi kom hem från Spanien tack vare viktklubb.se. Heja mig!
Snöade på förmiddagen. Hämtade hem 3 trötta konfirmander. Ungdomarna hade snickrat ihop en egen gudstjänst som vi föräldrar fick av avnjuta innan vi åkte hemåt. Halkigt på vägen!
Hem - lunch (fixade i morse..) - skjutsade Kid 1 på Ju Jutsu - hämtade - skjutsade Kid 2 på ridning. Mitt emellan hann jag och Krögaren ta en skön söndagspromenad och läsa söndagstidningar så det blev en skön helg. Nu återstår bara Dr Jekyll innan helgen är slut - Huvaligen! Kan inte låta bli att följa (1:an söndagar 21:15) även om jag blundar ibland - han spelar ju sina två roller såå bra! Hur ska det sluta?

fredag 14 november 2008

Självutvärdering

I min projektledarutbildning ingår att göra en självutvärdering av sina erfarenheter hittills i projektledning. Har eminente Bolton som samtalspartner. Vi kommer lätt in på andra samtalsämnen men det är intressant att höra vilka han anser mina starka och svaga sidor är.
Blir mäkta imponerad och kan faktiskt säga att vi hade svårare att hitta svaga sidor... Men en stark sida kan faktiskt övergå till att bli svag.
Det handlar förstås om min struktuerade och planerande sida. Den är stark men kan bli till svag om den går till överdrift…och blir perfektionist.
Blev klar med utvärderingen och fick tillsammans med lite feedback följande svar från min handledare: Bravo, du har gjort ett gediget arbete. Självutvärderingen känns ambitiöst genomtänkt och grundlig. När du deltar i infoseminariet kommer du att känna dig trygg. Stockholm – here I come!

torsdag 13 november 2008

Lovikavantar

Kid 2 vill ha Lovikavantar. Hon har väl sett någon cool Brat som har och vill vara lika...
Inte så lätt att få tag på i vår lilla by. Hittade en beskrivning på nätet. Något för Mormor tro...?
http://www.jarbo.se/i2/sites/jarbo/files/filer/beskrivningar_pdf/90385.pdf

onsdag 12 november 2008

Music 2 run 4

Jag säger bara: Def Leppard.
Bästa musiken att springa på löpband till.
Härlig styrka! Hallelujah moment!

måndag 10 november 2008

Höstmys










Jag tänder massor med ljus i badrummet varje gång jag duschar.
Det är höstmysigt. Kid2 tar efter. Vi brukar ha SPA-kväll.
När det är som mörkast och ruggigast lägger jag in en bild från show på Cypern och drömmer mig tillbaka. Och tänker att sommaren alltid kommer tillbaka.










Cat-Blogg:
Matte har skickat in ett bidrag till årets Lussekatt i lokaltidningen:
Matte säger att om man mår bra blir man vacker: Det stämmer väl alldeles förträffligt!
Nu hoppas Matte att vi kommer med så vi kan börja rösta!
Jag blev nyduschad i helgen. De e inge roligt och jag blir så liten utan min vackra päls. Min stolthet försvinner och jag springer och gömmer mig. Men de förstår inte...Vet direkt vad som är på gång när jag ser katt-schampot..
Mjau!
Riviga hälsningar //Mozart

















Veckan som gått:
Antal sprungna mil: 4 (bättre att gå i snigelfart rakt fram än att springa ett maraton i cirklar...)
Antal mockningar: 1 (bara)

På Söndagen firade vi Far med en Dahlin-tröja. Krögare får man uppvakta med kaffe på säng framåt lunchtid. Grattade också min egen far. Vi blev bjudna på fika och var i kyrkan.
Kid2 sjöng solo och hennes föräldrar tycker att hon har den ljuvaste stämma av dem alla.
Blev förlåten mina synder. Vi fick nöja oss att doppa brödet i vinet den här gången. Man kan inte få allt.

Jag och Kid2 stod 2 timmar i montern på Företagsmässan i helgen. Det var mysigt.
Vi köpte garn av Vivi så nu är det en randig halsduk på gång. Får stick-ryck ibland även fast jag bara kan sticka aviga och räta maskor… Vill ha något att göra med händerna. Ett förträffligt knep att gå ned i vikt – prova äta cashewnötter och sticka samtidigt. Lär bli en lååång halsduk…

Lagar en massa goda viktklubbsrecept till min familj på helgerna. Krögaren är väl inte så där mäkta imponerad av den gräddfattiga kosten, men han klagar aldrig så jag fortsätter. Kidsen hoppar över de flesta grönsakerna.

Blev det 4 rätt på travet? Ja, ja, man kan inte få allt...Men jag tycker att Tipparen är duktig. Han har koll.

fredag 7 november 2008

Namnbyte

Den högpresterande Henrietta med alltför höga krav står inte ut med namnet Träningsblogg. Dagbok är ett mer realistiskt namn i rådande situation med varsel, studier och många saker som hänger över mig.
Därför har idag införts ett namnbyte och mitt samvete är genast bättre.
(Även om jag springer nästan varje dag i alla fall…såklart…högpresterande som jag är…).
Ingen är perfekt och det är inte förbjudet att byta namn igen….senare….
Idag är jag bara glad att jag är frisk och att jag mår bra och att jag lever.
Tacksam.
Det är snart fredag...

lördag 1 november 2008

Fest hos grannen

Unnade mig en ledig fredag. Härligt!
Bakade kokosrutor till ridklubben och sorterade en 20kg-kartong med Jultidnigar som Kid 2 har sålt. Sprang 45 min på löpband 12 km/h.
Tog en promenad med Kid 1 till Krögaren och hämtade kvällstidningar som Kungen har köpt.
Fredagsmys med bastu och kycklinggryta innan Krögaren gick på sitt nattskift.
Grannen hade fest och det var ett himla liv. Hur många ungdomar får det plats i en villa? Verkade som en hel skola. Ja, ja, låt inte mig störa - låt dom ha kul. Vet ju hur det var...
Kid 2 hade haft övernattning på Stallet och var trött men var ändå på fest hos Emma på kvällen.
Hittade sin fina gråa mössa hos Emma som har varit försvunnen! Lycka!
Tittade på Idol - Ja, Kid 2 - jag förstår att du charmas av Johan P och vill gifta dig med honom...